2008 Kasım Anneleri

darkcım zorlu bır tedavıden sonra olmus bebısın allah uzun omur versın rabbım dualarını gerı cevırmemıs canım benım
gercektende evlat cok farklı allahım ısteyen herkese versın bebekkkkkkk :ecrin_bebek:

hahaha benden kacmaz cunkı ben cok kek yaparım ozellıkle kakaolu kekım meshurdur tarıf zaten benımkıne cok benzıyor benımkınde 1,5 su bardagı seker senınkınde meyveler oldugu ıcın seker 1 subardagı olmus bunu en kısa zamanda denıycem ıns gusel olur bakalımm

Son düzenleme:
İyi gidiyor diyet bakalım,otlarla nereye kadar yaşayabileceğim :)) Bugün bolca salata hazırlayacağım.
Ara öğünlerde cacıkla geçiştiriyordum ama yoğurdun kalorisi yüksekmiş.Ben kase kase yiyordum :)))
Ona da dikkat etseymişim belkide değerlerim daha iyi çıkardı.

Resim eklemek aslında alışınca kolay.Tabi pc de sürekli rssim aktarmanı sağlayacak sistem bağlıysa.
Adanada kolay oluyordu laptop dan.Ama bizim Pc fosilgillerden olunca blooetooh u takmak bile işkence.Arkadan internet bağlantısını çıkarıp,oraya takıyoruz blooetoohu ve baya bi dar alanımız.Zor oluyo.bende ne zamandır bişey ekleyemiyorum.Eşim ses çıkarıyo Pc diye beni kekliyomudur nedir.

Ben işte o resim çektikten sonraki bilgisayara aktarma kısmını beceremiyorum. :)) usb filan lazım galiba, ya da bluetooth işte ben onları maalesef çözebilmiş değilim. Bilgisayara aktarsam, kalanını yaparım gibi geliyor, bebek takvimimi de öyle baka baka yapabilmiştim.:)

Ya kızlar siz deneyin bakalım.Burda bi Darkımız vardı demeyin (( Hüüüüü ağlarım bak. Bende doymak istiyorum tıka basa yemek istiyorum.tatlıyı,pastayı,böreği özledim.Buzlukta,mutfakta heryerde karşıma çıkıyo KALORİLERRR.
Eşim bitiremez o kadar şeyi yazık olcak.Abur cuburlarım açılmış halde çekmecede duruyor.Bugün baktım baktım özlem giderdim :)))
benim bu halimi bi görseniz çok komik.
Eti cini acaba 2 parça halinde yemeklerden sonra yesem? nasıl olur diye hayaller kuruyorum. D Tutkudan bi tane günde yesem nasıl olur? diyorum sonra :)) Bunları hep sessiz içimden söylüyorum.Kocam duymadan D
Geçen bana sen yakında yemek aşırmaya da başlarsın diyo :)) Walla aklıma gelmiyo değil.Ama bebeğimi düşününce az daha sabret diyorum.

Seyracım inşallah memnun kalırsın.Ben beğendim açıkcası.İlave durulama yap ve kısa program yada elde yıka.Ben sadece çok çok hassas olduğunu düşündüğüm bikaç parçayı elde yıkadım.gerisini hep makinada.

Biberoncum dediğin gibi o bağlantılar zor canım.Yeni Pclerde blooetooth un sürekli Pc de takılı kalabiliyor,hem de ön tarafta.Öyle olsaydı hiç çıkarmazdık kolay olurdu.

ayy darkcım senın ısın cok zor pekı sana bırsey sorucam annenın yedıklerı bebege sımdı faydalı ya sen dıyetten dolayı duzgun beslenemıyorsun bunun bebege bır etkısı olurmu ( allah korusun)

Ben de doğar doğmaz, emzireceğim inşallah ama bir gün kaçamak yapacağım, 1 lt. diyet kolayı bir büyük karışık pizzayla bitirmeyi düşünüyorum. Herkes sigarayı bırakmakta zorlanıyor, ben 3 sene önce 1 günde bıraktım sigarayı, ama cola denen mereti hamileliğimi öğrendiğim gün içmemeye başladım, o günden bugüne burnumda tütüyor meret. :)) Kocam da düşkündür colaya, garibim benim canım çekmesin diye iyice azalttı yanımda içmiyor. :) Genelde doktorlar haftada 1 bardağa filan izin veriyorlar ama ben cesaret edemiyorum, şimdi bi içersem kesin arkası gelir, bekliyorum ben de işte...:))

Yok canım düzgün besleniyorum, merak etme.Yediklerimde yağ da,şeker de hepsi var ama kontrollü oluyor.
ben biraz abartıp fazla fazla yükleme yapınca böyle oldu sanırım.Tatlıya,dondurmaya,çikolataya,hamurişine,ekmeğe çok düşmüştüm.Bunlar da bebeğe hiçbir yararı olmayan şeylermiş.

ben yine besleniyorum ama midem tıka basa yememe alıştığı için zor geliyor.Tabi eskisi gibi bol yoğurt bol süt bol peynir yasak.Ama alınan kadarı yetiyormuş zaten.
Bir de vitamin alıyoruz ya.Oda ihtiyacımın eksik kısımları olursa karşılar.

Sık ve az az yiyorum şimdilerde.

bıberoncum bende topu topu ıkı yudum felan almısımdır koladan benımde burnumda tuten ciğköfte acılı acılı marula sarıp yemek ıstıyorum bırde pastırma ikisini çok severım cokacimcoookcokacimcoook ahh bebeklerımızı saglıkla kucagımıza alalımda aman ben 2 yıl daha yemıyım bunları

Biberon ben işte senin o özlemini kurduğun kolayı ve pizzayı hamilelikte de az da olsa kullandım.
Hatta bol ketçaplı olarak.Ee haliyle şekerimin yükselmesi de tesadüf değildir sanrıım :)
Tabi birazda bünyenin yatkınlığı varmış.Doktor öle söyledi.

Eşim baktı bugün kolanın fazla bi kalorisi yok.Kolanın zararı içerisindeki yapay tatlandırıcılar felan.Tıpkı hazır meyva sularındaki gibi.bebeğe zararlı bunlar.
Eşim çok canın isterse arada sana light kola alırım ben dedi. Midem reflü sinyalleri verdiğinden beri içmiyorum kolayı.Kolayı fazla aramıyorum da pizza da aranmaz mı :)

Kola bağımlılık yapıyor hiç deneme :) Benim eşimde kolacıdır.

cokacimcoookAPPle onlarda hiç fena olmaz walla cokacimcoook

Canın çok çekerse çiğ köfteyi kızartıp yiyebilirsin.
Ben eskiden çiğ yemezdim ve hep kızartırdım.Şimdi çok olmasada çiğ de yiyorum cokacimcoook

Neyse ben biraz mutfağı toparlayıp,salatamı hazırlayayım.Malum çok acıkmadan sık sık atıştırmam lazım.
Görüşürüz kızlar,
bu arada tüm hamişler sık sık atıştırmalıymış.Siz acıkmasanızda bebekler acıkır diyordu nette.ben hep ne de olsa kanımızdan besleniyor diye bunu hiç düşünmezdim ama yine de sık atıştırmak lazımıış.Aklınızda bulunsun.

Ahhh ahh walla hepsi bebişler için, dediğiniz gibi...Ben de abartacağımı bildiğim için hiç elimi sürmüyorum, sen makul ölçülerde tüketmişsindir darkcığım, eminim...Bizim evde kolalar 4'lü paketler halinde ve en az 5-6 tane olurdu, eksildikçe eklerdim, varın gerisini siz anlayın...:))

Hmm çiğ köftee, applecığım onu da yazayım bir kenara, kaçamak yapılacaklar listesine. :))

Dark'cım çok haklısın ben 8 aylık evliyken hamile kaldım, evliliğimizin 5. ayından sonra ben istemeye başlamıştım. 3 aylık bir deneme sonucu oldu çok şükür. Aslında çok bir zaman değil, ama o 3 ayda olana kadar bile öldüm öldüm dirildim neden olmuyor diye, ha tabi 8. ay süresince hiç korunmadık onu da saymak lazım ama asıl üstüne düştüğüm zaman son 3 ay oldu. YAni seni anlayabiliyorum.

ya kızlar ben de hamurişine çok düştüm bu aralar varsa yoksa tost yiyeyim, pizza yiyeyim, kek,pasta börek, çörek hep böyle şeyler istiyor hiç yemek aklıma gelmiyor mesela. cokacimcoook Bende de şeker falan çıkarsa yandım valla, bundan öncekinde çıkmamıştı ama bundan sonrasını bilemem.cokacimcoook

ah kızlar ahben her sabah tostla kola içiyorumçiğ köftede yiyorum ama etsiz olanından bu akşam iftarda pastırmalı yumurta yiicem.pizzada yerim noolurki canım isterse.hemde bebişimin biyeri şişerse noolcak. ay çok utandım yaw

Ben de kolaya dayanamıyorum kızlar böyle ayda bir falan içtim şimdiye kadar. Ama önceden light kola içiyordum şimdi tatlandırıcı bebeğe zararlı diye normal içtim. Bir de gerçekten bir tane bile içince devamı geliyor bunların. Kahve de böyle en iyisi hiç içmemek sanırım.. Ama sigara yok, kola yok, kahve yok, bir de bisküvi falan onları kesmeye çalışıyorum iyice stres olduğumda nescafe yapıp içiyorum. En azından o en zararsızı diye. Çünkü günlük kafein sınırımız var. Hatta hemen buyurun diyeyim size. Gebelik.org dan alıntı:

Kahve içme alışkanlıklarınızı tekrar gözden geçirmelisiniz. Günde bir fincan ya da maksimum iki fincan kahvenin olumsuz bir etkisi olmamasına karşın daha fazla miktarlarda vücuda giren kafein, dolaşım sisteminizin olumsuz etkilenmesine ve uykusuz kalmanıza neden olabilir. Dahası, yüksek miktarlarda kafeinin (günde 10 fincan ya da daha fazla) düşük, erken doğum ya da bebekte gelişme geriliği yaptığına dair bazı çalışmalar bulunmaktadır. Kafein içeren diğer sıvılar (kolalar, çeşitli çaylar) için de aynı öneriler geçerlidir.

Canım afiyet şeker olsun, ne diye utanacaksın benim yerime de yee. :)) Bende kilo problemi var bir de toxo olayından bu aya geldiğim halde çok korkuyorum yoksa ben de kendimi hiç tutmazdım. Tost dedin de, ben de tost yapayım kendime, bu aralar bir iştahım açıldı ki benim de, televizyonda filan ne görsem yemek istiyorum.:)))

Haklısın julianneciğim, kahve sevmiyorum ama ben de çay içiyorum arada azıcık bisküviyle. Bu aralar yine kaçırmışım kiloyu ama, yine bisküvi yerine sabahları domates, salatalığa talimim. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…