- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #7.901
Ben de kolaya dayanamıyorum kızlar böyle ayda bir falan içtim şimdiye kadar. Ama önceden light kola içiyordum şimdi tatlandırıcı bebeğe zararlı diye normal içtim. Bir de gerçekten bir tane bile içince devamı geliyor bunların. Kahve de böyle en iyisi hiç içmemek sanırım.. Ama sigara yok, kola yok, kahve yok, bir de bisküvi falan onları kesmeye çalışıyorum iyice stres olduğumda nescafe yapıp içiyorum. En azından o en zararsızı diye. Çünkü günlük kafein sınırımız var. Hatta hemen buyurun diyeyim size. Gebelik.org dan alıntı:
Kahve içme alışkanlıklarınızı tekrar gözden geçirmelisiniz. Günde bir fincan ya da maksimum iki fincan kahvenin olumsuz bir etkisi olmamasına karşın daha fazla miktarlarda vücuda giren kafein, dolaşım sisteminizin olumsuz etkilenmesine ve uykusuz kalmanıza neden olabilir. Dahası, yüksek miktarlarda kafeinin (günde 10 fincan ya da daha fazla) düşük, erken doğum ya da bebekte gelişme geriliği yaptığına dair bazı çalışmalar bulunmaktadır. Kafein içeren diğer sıvılar (kolalar, çeşitli çaylar) için de aynı öneriler geçerlidir.
Canım afiyet şeker olsun, ne diye utanacaksın benim yerime de yee. :)) Bende kilo problemi var bir de toxo olayından bu aya geldiğim halde çok korkuyorum yoksa ben de kendimi hiç tutmazdım. Tost dedin de, ben de tost yapayım kendime, bu aralar bir iştahım açıldı ki benim de, televizyonda filan ne görsem yemek istiyorum.:)))
Ya kızlar siz deneyin bakalım.Burda bi Darkımız vardı demeyin(( Hüüüüü ağlarım bak. Bende doymak istiyorum tıka basa yemek istiyorum.tatlıyı,pastayı,böreği özledim.Buzlukta,mutfakta heryerde karşıma çıkıyo KALORİLERRR.
Eşim bitiremez o kadar şeyi yazık olcak.Abur cuburlarım açılmış halde çekmecede duruyor.Bugün baktım baktım özlem giderdim :)))
benim bu halimi bi görseniz çok komik.
Eti cini acaba 2 parça halinde yemeklerden sonra yesem? nasıl olur diye hayaller kuruyorum.D Tutkudan bi tane günde yesem nasıl olur? diyorum sonra :)) Bunları hep sessiz içimden söylüyorum.Kocam duymadan D
Geçen bana sen yakında yemek aşırmaya da başlarsın diyo :)) Walla aklıma gelmiyo değil.Ama bebeğimi düşününce az daha sabret diyorum.
toxoyu ilk hamileliğimde göz dru anlamıştı test yaptırmıştı drum seneler önce geçirmişsin vücudun bağışık olmuş daha geçşirmessin dediler ona güveniyorum.bunları yerken utanmamın sebebide koruyucu madde içermelerivalla oğluşumdan utanıyorum ama salamla sosisi kestim kendimle gurur duyuyorum kaydirigubbakcemile3
Evet haklısın en iyisi dikkat edip kontrol etmem.ah yazık sana ya kıyamam küçük bir çocuk gibi oldun desene abur cuburlar seni çileden çıkarıyor:)) Ama seninde dediğin gibi dayanman gerekiyor benim dayımın hanımı bu mayısta doğum yaptı ve toplam 2 kilo ile çünkü gebelik şekeri çıktığı için vede normal doğum düşündüğü için dr.u sürekli diyet verdi 9 ayı açlıkla geçirdi ve 3.300 falan çocuk doğurdu yani az yedim çocuğum küçük olur falan diye birşey yok kızcağız doğumdan sonraki bir haftaya kadar hep insülin iğnesi yapmak zorunda kaldı kendisine bu yüzden bence sen diyetine güzelce uy ve uyuyan devi uyandırma iğneler çok daha çekilmez yapar durumu
bu arada acaba ben niye böyle hiçbirşey yemek istemiyorum ne bisküvi ne çikolata gerçi nutella yiyorum kahvaltıda ama oda raporlu olduğum için bir haftadır falan öncesinde sürekli beyaz peynir domates yedim kahvaltılarımda işe dönünce durumum yine aynı olacak bir eticin paketim vardı masamda arkadaşlarımada ikram ettiğim halde bitirememişim ve aylar olunca geçen gün attım öyle börekler kekler falan hemen hemen hiç yok ayda belki bir kere falan oda birinde rastlarsam kendim yapıp yemiyorum kızıma geçen gün kek yaptım okula koymak için bir dilim bile yemedim içimden gelmiyor ama sanrıım bu iyi birşey fazla konuşupta son iki ayda iştahımı kabartmayayım:))
Ben de yedim arasıra sosis ve sucuk,tabi iyi markalar ve iyi pişmiş olmak üzere.ah canım benim ben salamla sosisi bile kesemedim utanmalıyım kendimden. Gerçi bu aralar yemiyorum ama başlarda yedim.:tomato: :çok üzgünüm:
Ben şimdilerde her sabah çayımı açık ve az şekerli olarak içiyorum.Açık da olunca sorun olmaz heralde.Çayı kahveyi kolayı abartmadan içebiliriz zaten.sizleri okuyunca kendimi kötü hissettim kızlar, ben alışkanlıklarımda hemen hemen hiç değişiklik yapmadım çayımı düzenli içiyorum, arada bir kola içiyorum, pizza yedim ama sebzeli ve ketçap mayonezsiz, börek hemen hemen her hafta yedim, ama abur cubur pek sevmem
kahve zaten içmezdim sadece bugünlerde eşimin fincanından bir iki yudum nescafe içiyorum, tek kendimi kıstığım yer salam sosis, ve toxoplazma tehlikesi nedeniyle dışarıdan etli bişey pek yemedim, ama güvendiğim yerlerde onuda yedimhatta katkısız olduğunu bildiğim yanturalı sucuğundan bile yedim iyi kızartmak suretiyle
aldığım kilo sabah tartıldım toplam 6 kg, vicdanımı rahatsız eden şey çay ve kola dengeli ve düzenli beslendikten sonra ve çok abartmadıkça böreğin kekin ne zararı olsunki bebeğe
Tabi tadı değişik bişey oluyor.Ama ben hiç çiğ yememiştim hep kızartarak yerdim ve bu şekilde bana gayet normal gelirdi.hıc kızartmak aklıma gelmemıstı ama yanı tadıda bozulur gıbıme gelıyor nese az kaldı dayanıcammm cokacimcoook
Aman aman dur bak ben de böle başladım kontrolümü kaybetmeye.Sakın abartma bunları yemeyi.beni bilirsiniz tostlar ekmek araları derken kayboldum bunların içinde :)Dark'cım çok haklısın ben 8 aylık evliyken hamile kaldım, evliliğimizin 5. ayından sonra ben istemeye başlamıştım. 3 aylık bir deneme sonucu oldu çok şükür. Aslında çok bir zaman değil, ama o 3 ayda olana kadar bile öldüm öldüm dirildim neden olmuyor diye, ha tabi 8. ay süresince hiç korunmadık onu da saymak lazım ama asıl üstüne düştüğüm zaman son 3 ay oldu. YAni seni anlayabiliyorum.
ya kızlar ben de hamurişine çok düştüm bu aralar varsa yoksa tost yiyeyim, pizza yiyeyim, kek,pasta börek, çörek hep böyle şeyler istiyor hiç yemek aklıma gelmiyor mesela. cokacimcoook Bende de şeker falan çıkarsa yandım valla, bundan öncekinde çıkmamıştı ama bundan sonrasını bilemem.cokacimcoook
Doktor şekere genetik bir yatkınlığın var dedi.Kilomu sordu.Diyetisyene gidip günlük 2400 kalorilik bir diyet uygulayacaksın dedi.
Şimdilik biz kendimiz hesaplayarak gidiyoruz..Görümcem hemşire o diyetisyene yaptırcak inşallah listemi söyledik.
Başka bir nedeni yok canım.
Hatta görümcem çok takılmayın hamurişi tatlı yemesin dikkat etsin yeter dedi.Yine de bi liste yazdıracak.
bu arada kızlar benim psikolojik sanırım ya cuma günü doktora gidicem
ama içim hiç rahat değil yaa sanki kötü şeyler söylicek gibi allah korusun
bebeğimin haraketleri falan çok iyi oysa ki ama yine de bi garibim yaa
bu arada kızlar benim psikolojik sanırım ya cuma günü doktora gidicem
ama içim hiç rahat değil yaa sanki kötü şeyler söylicek gibi allah korusun
bebeğimin haraketleri falan çok iyi oysa ki ama yine de bi garibim yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?