2008 Kasım Anneleri

günde 10 fincan da kahve içilmez ya dimi, ben kola da içtim kahve de, çayda. ne yalan söyleyeyim canım isteyince kaçırmadım. ama eskiye oranla çok çok çok azalttım kola belki ayda bir belki 3 haftada falan. Kahve de aynı şekilde. Çayda her sabah değil ama bazı sabahlar kahvaltıda o kadar.

toxoyu ilk hamileliğimde göz dru anlamıştı test yaptırmıştı drum seneler önce geçirmişsin vücudun bağışık olmuş daha geçşirmessin dediler ona güveniyorum.bunları yerken utanmamın sebebide koruyucu madde içermelerivalla oğluşumdan utanıyorum ama salamla sosisi kestim kendimle gurur duyuyorum kaydirigubbakcemile3

ah yazık sana ya kıyamam küçük bir çocuk gibi oldun desene abur cuburlar seni çileden çıkarıyor:)) Ama seninde dediğin gibi dayanman gerekiyor benim dayımın hanımı bu mayısta doğum yaptı ve toplam 2 kilo ile çünkü gebelik şekeri çıktığı için vede normal doğum düşündüğü için dr.u sürekli diyet verdi 9 ayı açlıkla geçirdi ve 3.300 falan çocuk doğurdu yani az yedim çocuğum küçük olur falan diye birşey yok kızcağız doğumdan sonraki bir haftaya kadar hep insülin iğnesi yapmak zorunda kaldı kendisine bu yüzden bence sen diyetine güzelce uy ve uyuyan devi uyandırma iğneler çok daha çekilmez yapar durumu

bu arada acaba ben niye böyle hiçbirşey yemek istemiyorum ne bisküvi ne çikolata gerçi nutella yiyorum kahvaltıda ama oda raporlu olduğum için bir haftadır falan öncesinde sürekli beyaz peynir domates yedim kahvaltılarımda işe dönünce durumum yine aynı olacak bir eticin paketim vardı masamda arkadaşlarımada ikram ettiğim halde bitirememişim ve aylar olunca geçen gün attım öyle börekler kekler falan hemen hemen hiç yok ayda belki bir kere falan oda birinde rastlarsam kendim yapıp yemiyorum kızıma geçen gün kek yaptım okula koymak için bir dilim bile yemedim içimden gelmiyor ama sanrıım bu iyi birşey fazla konuşupta son iki ayda iştahımı kabartmayayım:))

ah canım benim ben salamla sosisi bile kesemedim utanmalıyım kendimden. Gerçi bu aralar yemiyorum ama başlarda yedim. :tomato: :çok üzgünüm:

sizleri okuyunca kendimi kötü hissettim kızlar, ben alışkanlıklarımda hemen hemen hiç değişiklik yapmadım çayımı düzenli içiyorum, arada bir kola içiyorum, pizza yedim ama sebzeli ve ketçap mayonezsiz, börek hemen hemen her hafta yedim, ama abur cubur pek sevmem
kahve zaten içmezdim sadece bugünlerde eşimin fincanından bir iki yudum nescafe içiyorum, tek kendimi kıstığım yer salam sosis, ve toxoplazma tehlikesi nedeniyle dışarıdan etli bişey pek yemedim, ama güvendiğim yerlerde onuda yedimhatta katkısız olduğunu bildiğim yanturalı sucuğundan bile yedim iyi kızartmak suretiyle
aldığım kilo sabah tartıldım toplam 6 kg, vicdanımı rahatsız eden şey çay ve kola dengeli ve düzenli beslendikten sonra ve çok abartmadıkça böreğin kekin ne zararı olsunki bebeğe

Evet haklısın en iyisi dikkat edip kontrol etmem.
Şeker sorunu olursa bebek kilolu olurmuş zaten okuduğum kadarıyla.

Birde kızlar ne okudum biliyormusunuz.Bebeğiniz 32.-33. haftalardaki kilosu neyse onun 2 katı kadar daha kilo alıyormuş doğuma kadar.

Benimki en az 3.5 olur gibi geliyor. Sağlıklı olsun yeter bebişler.

Fazla iştahım yok deme bencede sonra bi açılır :CüvCüv: böle olursun :))

ah canım benim ben salamla sosisi bile kesemedim utanmalıyım kendimden. Gerçi bu aralar yemiyorum ama başlarda yedim. :tomato: :çok üzgünüm:
Ben de yedim arasıra sosis ve sucuk,tabi iyi markalar ve iyi pişmiş olmak üzere.
Salam yemedim hiç.Salam çiğ ama? Yeme artık yada tost makinasında pişir.

Ben şimdilerde her sabah çayımı açık ve az şekerli olarak içiyorum.Açık da olunca sorun olmaz heralde.Çayı kahveyi kolayı abartmadan içebiliriz zaten.
Ben de mayonez yedim kızlar bebeklerimiz Allaha emanet.Eskiden ne güzel hazır bişey yokmuş ki annelerimiz yememiş fazla.Bizim herşeyimiz hazır şimdi.

hıc kızartmak aklıma gelmemıstı ama yanı tadıda bozulur gıbıme gelıyor nese az kaldı dayanıcammm cokacimcoook
Tabi tadı değişik bişey oluyor.Ama ben hiç çiğ yememiştim hep kızartarak yerdim ve bu şekilde bana gayet normal gelirdi.
Yalnız çiğ yedikten sonra kızartmak istemez insan.Ama hani olur da bi ortamda yapılmış olur ve canın çok çekerse böyle yapabilirsin.

Aman aman dur bak ben de böle başladım kontrolümü kaybetmeye.Sakın abartma bunları yemeyi.beni bilirsiniz tostlar ekmek araları derken kayboldum bunların içinde :)
Şimdi otçul takılıyorum.kaydirigubbakcemile3

bence hiç birşeyi abartmamak gerekiyor çok yemekte hiçbirşey yememekte sakıncalı, kayınvalidem eşime hamileyken paket paket kuru kahve yemiş , eşimin zekasının yüksekliğini buna bağlar hep keşke sende yesen deyip durur:))
darkcım evet diyabetle bebeğin kilosu yakından bağlantılı, yüksek doğum kilosunda gebelikte kontrol edilmemişse diyabetten şüphelenilir.
sana birşey sormak istiyorum eşinin kalori hesabı yaptığını söylemişsin bir yerde, bunu nedeni şekermi yoksa farklı birşeymi? bunu daha çok bir çocukgelişimci olarak soruyorum

Doktor şekere genetik bir yatkınlığın var dedi.Kilomu sordu.Diyetisyene gidip günlük 2400 kalorilik bir diyet uygulayacaksın dedi.

Şimdilik biz kendimiz hesaplayarak gidiyoruz..Görümcem hemşire o diyetisyene yaptırcak inşallah listemi söyledik.
Başka bir nedeni yok canım.
Hatta görümcem çok takılmayın hamurişi tatlı yemesin dikkat etsin yeter dedi.Yine de bi liste yazdıracak.

hımmm teşekkür ederim canım tekrar geçmiş olsun, tereddüt ettim çünkü benim bildiğim kadarıyla diyabette kalori hesabı yapılmaz sadece şekerli besinler kısıtlanır. aslında görümcen doğru söylemiş uygulamak zor gelirse, kendine göre düzenlersin artık:)

Bende öyle sanıyordum.Hatta cumaya kadar ki diyetimde gittim geldim cacık yedim.Meğersem onu bile abartmamak lazımmış :))

Şimdi eşim gün boyu yediklerimi hesapladı zaten.Toplam 1090 kalori olmuş.
Daha bu kadar yiyebilirim D baya korktum sabah hızlı çıkış yapınca
Neyseki kontrollü gidince de doyulabiliyormuş.

Zaten bi süre sonra tek tek yazıp hesaplamadan da bilirim sınırı heralde.

herkese merhaba annişler nasılsınız bakalım
darkcım geçmiş olsun canım
benim bugün misafirim vardı yeni gittiler bende gireyim dedim geçmişi
oku oku bitmiyoo normalde olsaa kimse girmez yani ama neyseee

bu arada kızlar benim psikolojik sanırım ya cuma günü doktora gidicem
ama içim hiç rahat değil yaa sanki kötü şeyler söylicek gibi allah korusun
bebeğimin haraketleri falan çok iyi oysa ki ama yine de bi garibim yaa

hoşgeldin asortieciğim, herkes kayboldu ortalıktan :)). Kendi adıma ben iyiyim, yarın da pazar ayrı bir mutluyum, eşim evde olacak. Ben yine onu bebek mağazalarına sürüklemenin planlarını yapayım bari, biraz şirinlik işi kurtarır herhalde. :))

Niye kötü şeyler söylesin, hiç olur mu sen içini ferah tut canım benim. Kötü düşünme bak hareketleri de yerindeymiş, bebişin çok sağlıklı, yerinde çok mutlu, zamanında çıkmayı bekliyor annesi. Eminim doktor da harika şeyler söyleyecek sana, boşu boşuna kötü hissetmişim diyeceksin...a.s

kimseye bişey söylemiyorum ama aslında bende her kontrolden önce aynı şeyleri hissediyorum, doğuma kadarda atabileceğimi sanmıyorum bu duyguyu, allah şükür şimdiye kadar herşey yolunda gitti ve inşallah hepimiz sağlıcakla alırız kucaklarımıza bebişlerimizi, sende fazla endişelenipte bebeğinide üzme canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…