2008 Kasım Anneleri

zehracıgım bilmiyorum seni teselli edecek ne söylenir ama acını yürekten paylaşıyoruz çok üzüldüm içim parçalandı.Allahım en kısa zamanda tekrar hamile kalmayı nasip etsin inşallah.

Zehracığım, acın büyük elbette, yaşamadan anlamak imkansız... Ben de sana bütün bunlara göğüs gerebilmen için Allahtan sabır diliyorum. Umarım sen hazır olduğun, istediğin anda da yeniden anne olur, bebeğini kucağına alırsın. Lütfen güçlü ol ve kendine çok iyi bak....

Zeharacim ne desem ne yazsam bilmiyorum..canim üzme kendini lütfen
insl. en yakin zamanda iyi haberleri verirsin bizlere..

kizlar simdi hastane cantami hazirladim..icine koyduklarim

hastane cikisi

iki tane alttan citcitli bady

bir tane uzun kollu citcitli badiy,sapkasi ve eldiveni

3 tane dikissiz ic atlet,3 tane farkli eldiven

2 tane ince kundak bir tane battaniye

hanüz coraplarini koymadim ama..

kendim icinse;simdilik bir tane pijama ve iki tane camasir:)
daha eksigim cok anliycaginiz,pijama,gecelik ve hastaneden cikarken
giymek icin esofman alicam..

sal,hirka ve coraplarimida koymadim henüz..

tabi makyaj cantasi,ufak tefek gereclerde gerekiyor..
sizce daha neler eksik yardimci olalim birbirimize..eminim
unuttugum vardir benim.

çilekciğim terlik unutma, bir de emzirme için neler koyacağız? ben de bir liste oluşturdum, hem ben hem bebek için, biraz uzun ama ufak tefek şeyler, sığarız küçük bir çantaya...göğüs pedi, hijyenik ped, kişisel bakım malzemeleri, bebek için bez, göğüs ucu kremi, ıslak mendil (benim için), bir de ilk etapta emziremezsem diye silikon bir kaşık da koyacağım çantaya...

hmm bak terlik aklima gelmemisti.tsk,ler biberon..

ya o bahsettigin kisisel bakim ürünlerini koyucak zatende

kasiigi napcanki?süt vermek icinmi kullanican canim?

be biberon almistim onudami koysamki ya?

yok yok, benim sütüm hemen gelmezse, mama veriyorlarmış bebeğe, ben de biberonla vermesinler diye kaşık götüreyim diye düşündüm, hani biberona alışırsa meme istemez belki sonra.

zehracım ne denir bilmem allah sabır versin sana ve ailene çok zor bir durum, inşallah en kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın

yok yok, benim sütüm hemen gelmezse, mama veriyorlarmış bebeğe, ben de biberonla vermesinler diye kaşık götüreyim diye düşündüm, hani biberona alışırsa meme istemez belki sonra.

ben biberonumuzu koyacam yavrum kaşıkla nasıl yiyecek, sütüm gelmezse biberonla karnı doyar hiç olmazsa
çantamızı bende bayram tatilinde ancak hazırlayabilecem, çalışmaya başladığım için hiç zamanım olmuyor:CüvCüv:

Zehracım ne desem boş biliyorum.Büyük uğraşlardan sonra bebeğine kavuşacaktın.
Allah sabır versin canım. Birdaha yaşatmasın evlat acısı.
İnşallah acılarını unutturacak hayırlı,sağlıklı bir evlada tez zamanda kavuşursun.
Dualarımız seninle olacak canım.

oo herkes çantaları hazırlamış hemen hemen..ben bayramdan sonra hazırlıycam çok eksiğim var çünkü..koymayı düşündüklerim şunlar..

-2 takım pijama,sabahlık
-3 takım iç çamaşırı
-çorap
-terlik
-hırka
-hastane çıkışında giymek için eşofman takımı
-tarak
-sabun
-havlu-
-ıslak mendil
-silikon göğüs koruyucu
-göğüs pedi
-göğüs kremi
-ped
-fotoğraf makinası

şimdilik aklıma gelenler bunlar..aklıma geldikçe listeye eklerim..

Canım ben de bir internet sitesindeki uzman doktorun yazısını okudum. Yenidoğanlar biberonla beslendiklerinde meme başı şaşkınlığı denilen bir durum yaşıyorlarmış. Normalde bebek sadece annenin meme başını emmiyormuş, bütün kahverengi bölgeyi içine alarak emiyormuş, eğer biberon kullanmaya başlarsa sonrasında sadece annenin meme ucunu emeceği için sütün azalmasına ve yeterli beslenmemesine sebep oluyormuş. Bu nedenle öncelikle doktora danışarak mama verilecekse kaşıkla verilmeli diyordu. Böylece bebekler meme başı şaşkınlığı yaşamıyorlarmış...

Makalenin tamamı için;
http://ailetip.com/makale/yenidogan-bebeklerde-meme-basi-saskinligi-9.htm

Ben de kaşıklı biberon ve silikon kaşık koyacağım çantamıza.
Arkadaşımın sütü gelmeyince mamayı kaşıkla vermiş hemşireler.Biberonun rahatlığına alışınca göğüsle zora gelemiyormuş minikler.Onlar bile işini biliyor yaramazlar.

zehracım çok geçmiş olsun canım acın çok büyük
allah en kısa zamanda sana bir melek daha verir inşallah canım
şu mübarek günlerde

ooo herkes çanta işine girmiş ben çantayı aldım ama hazırlamadım birisi tam bir liste yapsa
eksikleri de alıntı yaparak tamamlasak kızlar

-2 takım pijama,sabahlık
-3 takım iç çamaşırı
-çorap
-terlik
-hırka
-tarak
-sabun
-havlu-
-ıslak mendil
-silikon göğüs koruyucu
-göğüs pedi
-göğüs kremi
-ped
-fotoğraf makinası
-makyaj malzemeleri(isteğe bağlı ama benim almam lazım onlarsız olmaz)
-ıslak mendil bebiş için
-bebişe bez
-pudra(lazım olur mu bilmiyorum bebişe)
daha varsa alıntı yaparak ekleyelimm

alıntı yaparak becerebildim mi bilmiyorum :) eğer bende göründüğü gibi görünmüyorsa sona ekledim, lohusa tacı ya da kurdelesi diye...

Son düzenleme:
-2 takım pijama,sabahlık
-3 takım iç çamaşırı
-çorap
-terlik
-hırka
-tarak
-sabun
-havlu-
-ıslak mendil
-silikon göğüs koruyucu
-göğüs pedi
-göğüs kremi
-ped
-fotoğraf makinası
-makyaj malzemeleri(isteğe bağlı ama benim almam lazım onlarsız olmaz)
-ıslak mendil bebiş için
-bebişe bez
-pudra(lazım olur mu bilmiyorum bebişe)
-lohusa tacı ya da kurdelesi
-bebek için 3 takım hastane çıkışı
-biberon
-pişik kremi
-bebek battaniyesi
-ana kucağı veya portbebe denilen çanta bebek taşımak için
-bebek çorabı
-bebek patik ayakkabısı
-arzu eden için emzik
-göğüs için çatlak kremi

şimdilik aklıma gelenler bunlar daha geldikçe eklerim bende kızıdan hatırladıklarımı yazarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…