2008 Kasım Anneleri

Azocuğum güle güle kullanın aldığınız cicileri, sabırsızlıkla bekliyorum resimlerini...Bu idil bebenin internet sitesine bakayım, ben de araştıracak yeni internet sitesi arıyordum. :)

Yaa, bana kalırsa azocuğum, anne memesini emmeyi öğrendikten sonra çocuk, doğal akışlı gaz yapmayan biberonları da kullanabilir gibi geliyor. Benim gönderdiğim ikinci yazıda her ne kadar çalışan anneler sütlerini de kaşıkla vermeli dese de, bence hastanede emmeyi öğrenememiş, hiç anne memesiyle tanışmamış bebeklere kaşıkla mama verilmesi çok mantıklı da, süt geldikten sonra meme emmeyi öğrenen bebekle bence biberonda sorun yaşamazsın. Hem giderek büyüyecek bebek, ilk doğduğunda kaşıkla idare eder de, sonrasında kaşıkla beslemek çok zor olur bence. Tabii doktor değilim, bunlar sadece mantığımla oluşturduğum fikirler...

Bu arada dolap içi örtüleri demişsin, ben tamamıyla unuttum onları, evdekilere bakacaktım, çok sağol canım hatırlattığın için..a.s

günaydın kızlarrrr
ya biberon deyince şöyle bir ilk sayfaya baktım
ben bile unutmuştum o günleri
kese daha yeni göründü yazısını okuyunca çok duygulandım
benim kuzucum şimdi koca adam olmuş gibi geldi
Allah kucağımıza alacağımız günleri de göstersin inşallah
o zaman da ay bu gece yine uykusuzdum gazı vardı dişi çıktı derken zamanın nasıl geçtigini anlamıycaz
eşyalarını dolabına yerleştirdim oğlumun gidip gelip bakıyorum en sonunda dolabin kapısını açık bıraktım
odanın yanından geçerken bil ebir göz atıp geçiyorum

julicim aldıklarım okadar çok şeyki..hepsi aklımda değil.
akşam hem fotolarını çekip koyucam.
süt sağma makinası en iyi medela dediler.bende netten araştırmıştım.ondan aldım cnm.
115 ytl o tuttu zaten.
http://www.webdenal.com/store/medel...oduct=52951&idCategory=850&topnavCategory=821
(nette buldum bu ürün..)
sebamed in 4 lü çantası vardı.içinde şampuanı,bebe yağı,dudak stiği ve sabunu.oda 44 ytl.(63 civarı bişeydi etiket fiyatı indirim yaptılar..
dur çantamda listenin karşısına yazmıştım fiyatları:
küvet+sünger+file= 35 ytl
altını silmek için ıslak mendil gibi paketlerde ıslak saf pamuk 4 paket= 12 ytl(paketi 4 ytl civarıydı 4 tane alınca 3 e geldi)
biberon ve emzik temizleyici fırça(nuk)= 9 ytl.
oda ve su için ısı ölçer =7 ytl
emzirdikten sonra kusunca yutup boğulmasın diye yan yasık= 12 ytl
biberon(yeni doğan) küçük+büyük 2 tane.(küçük alacaktık sadece ama gazı olur,uyku sorunu olursa şu doğal çaylardan vermek gerkebilirmiş.biberona kokusu sinerse bidaha ondan süt içmez diye büyüğünüde süt için aldık)=14+13=27 ytl
süt poşeti(25 adet oluyo içinde)=28 ytl
pudra(chicco)=9 ytl
sebamed 4 lü çanta=44 ytl.
nuk emzik=4 ytl.
burun temizleyici+tırnak makası=10ytl.
emzik tutacağı=8 ytl.
banyo yaptırırken kullanılacak doğal anti alerjik sünger= 15 ytl.
süt sağma makinası(medela)= 115 ytl.

benim başka yerden (yine eminönü)aldıklarım:
gecelik mavi(daha sonra böle bişey giymeyeceğim için ucuz bişey olsun dedim.penyeden uzun kollu)= 12 ytl.
3 ad. büyük kilot= 5 ytl.
3 adet kollu atlet=5 ytl.

ha bide haftaya gittiğimde bebek şekerleri için malzeme ,sepet bide kapı süsü alıcam.dün bi dükkan gördük açık..
c.tesi hepsi açık oluyomuş..

Ben de haftaya cumartesi eminönüne gitmeyi düşünüyordum Azo ama bayram ertesi şimdi kalabalık falan olur diye bayramdan sonraya ertelemiştim acaba bende mi haftaya gitsem. Gerçi senin listenden baktım evet uygunlar ama ben sadece emzirme malzemeleri alacağım bir de gecelik, kapı süsü ve göğüs çatlakları için krem alacağım. Annem de onları her yerden alırsın ne gireceksin eminönüne diyor ama ne yapacağıma henüz karar veremedim.

merhaba herkeze..Asorticim gece netim koptu canim iyi geceler demeden ciktim kusura bakma lütfen..

bu arada kokosluk dedinde pekbi severim bende kendilerini..pijamami bile süslü aldim:)

hakikatende zaman inanilmaz cabuk geciyor,heleki hastane cantamizi hazirladiktan sonra(yarimda olsa:) ) ben cok heycanlaniyorum..

dün gece rüyamda;bu gece dogururum galiba,hafif hafif sancilarim var diyordum kendime..

cok merak ediyorum yaaaa,kücük prensimin yüzünü..

CANIM BEN HEM GEZMEK OLSUN DİYE HEMDE ŞU HAVUZLU HANI MERAK ETTİĞİM İÇİN GİTTİM.AMA KAPALIYDI..
BİDE ŞU BEBEK ŞEKERİ MALZEMELERİ VE MENDİL İÇİN,DOLAPLAR İÇİN BİKAÇ METRE BEZ ALACAKTIM.
SEN SADECE EMZİRME MALZEMELERİ İÇİN GİDECEKSEN ANNEN DOĞRU SÖLEMİŞ.C.TESİ DAHA KALABALIK OLUYOMUŞ.
BENDE GÖĞÜS UCU KREMİ ALMADIM.BİRAZ PAHALI GELDİ.ADI LANSİNOL MU NEYDİ?
EŞİM BİDE ECZANEYE VEYA BURALARA BAKALIM DEDİ.
BAKIRKÖY DE GÜRSOY PASAJINDA BEBEK İÇİN Bİ SÜRÜ YER VARMIŞ.VE ARADIĞIN HERŞEYİ ORADADA BULABİLİYOMUŞSUN.
ORAYA Bİ BAK İSTERSEN HAYATIM..:1rolleyes:

ha bide haftaya gittiğimde bebek şekerleri için malzeme ,sepet bide kapı süsü alıcam.dün bi dükkan gördük açık..
c.tesi hepsi açık oluyomuş..

azo.cum bebek şekeri için eminönünde nereye bakıcaksın? tarif eder misin?

ben de c.tesi sabahı ordaydım. havuzlu han.dan göğüs pompası, koruyucu, pişik kremi falan aldım. göğüs pompası bebedorun elektrikli yeni çıkmış. senin dediğin markadan da vardı. tereddüt ettim hangisini alsam diye. bebedor.un içine silikon bir başlık koymuşlar sütü çekmeden önce göğsüne masaj yapıp rahatlatıyomuş. bir de çalışmaya başlayınca göğüs nerdeyse borunun ağzına dek uzuyormuş, bu da biraz can yakıcı bir durum olsa gerek. bu silikon aparat acıyı azaltıyormuş. o yüzden bebedor aldım, bi de daha sessiz çalışıyor diğerine göre. neyse bakalım kullandıkça göreceğiz....

mehmet efendi kahveci varya onun sokağındaydı sanırım baktığımız yer..
oralarda çok varmış ama pazar kapalıymış.
bende gidince bakıcam canım..

merhabalar kızlar bende yemek yedm koltukta uzandıgım yerde uyuya kalmısım bugunlerdede artık bebegımın yerının daraldıgını hıssedıyorum cok agırlastım ıkı haftayıda atlatsaydım allahım yardımcım olsunnn

Kızlar dağ gibi ütü beni bekliyor, hiç yapasım yok (. Yemek de yapacağım uff...Ben bugün tembellik etmek istiyorum aksi gibi. :))

Yaa, hala kafam allak bullak bu göğüs pompası konusunda...Ben çalışmıyorum ama ihtiyacım olur mu? Apple da çalışmayacakmış doğumdan sonra ama ona bir tanıdığı vermiş. Ben ne yapsam? Doğduktan sonra duruma bakmak daha mı mantıklı? Ne dersiniz kızlar??

Applecığım valla başa döndük sanki, ben de ilk zamanlar ne çok uyurdum, şimdi de hep uyukluyorum olduğum yerde. Bazen göz kapaklarımı açık tutmakta zorlanıyorum. Sen tabii mutlu sona daha yakınsın benden, Allah yardımcın olsun canım, son haftaların da çabucak geçer umarım...

Biberoncum bende calismiyorum,almadim henüz gögüs pompasi..Ama ihtiyac olursa

ki insl.olmaz.hemen alinir diye düsündük biz,onun icin o anda karar vericem ben buna.

Applecim agirlik gece yatarken cok oluyor bende,cok rahatsiz edici bir durum malesef..

Kizlar birde benim bebegim hala dönmedi ya..Bu hafta doktorum var onada sorucam ama

biliyorum dönmedi cünkü tekmeleri hala yan tarafta ve koca kafasida sagimda..Arkadasim;dönünce

genital bölgende hafif bi agirlik hissedersin dedi..Ama benimkinde bisi yok...

saol bıberoncum ne yapalım bulantılar sıcaklar ayak sısmelerı derken son gunlere yaklastıkkk ama artık uyku problemı halen devam edıyor uykuya doyamıyorum gecelerıde cok uyanıyorum dınlenıp bebegımıze enerı depolamamız lazım artıkk

Ben de cumartesi doktora gideceğim, uyuşmazlık iğnesi vurulacak bana da...Umarım çok acımaz.

Çilekciğim, döner mutlaka, daha vakit var, sen hiç endişelenme. Gitgide yerleri de daralıyor manevra için ama, muhakkak bir yolunu bulup döner bebişin.

Applecığım, ben de çok uyanıyorum geceleri, bir de tuvalet olayımız çok arttı, ben uyanınca bebiş de uyanıyor haliyle, tekmeler atmaya başlayınca uyumak da zorlaşıyor. Ama ben yine de hep tekme atsın istiyorum.:))

Ben biraz ütüyle haşır neşir olayım, 1 saat sonra gibi dönerim kızlar...

ne demek canım önemli değil:teselli: bu arada cidden sana çok az kalmış ya

ne haber kızlar ben bugün bi uyumuşum maşallah saat 12 buçukta kalktım ama
dün sahura kadar kitap falan okudum ama şu an çok zindeyim hehe
kızımda çok zinde ama artık eskisi gibi hareket etmiyor yeri mi daraldı nedir
birde dışarıda yürüdüğüm zaman aşağı iniyo ya söylemesi ayıp çişim geliyo o zaman da
eve zor atıyorum kendimi ama çok az geliyo nedense sanırım baskı yapıyo cadı kızımm

bu arada benim bugidim konuşulmuş maşallahsositososito
ama gerekirse bugidiyle doğururum sonrada çıkarırız iyi fikir bakkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…