2008 Kasım Anneleri

revanimiiiiiiiiiiiiii?Tarifi ver desem bi türlü verme desem bi türlü sizce napiim?

Eylül sahidende cok cItIr cikti:) Azocum askolsun ne karti bee,cok tatlisin sende..

Revani tarifini vericegin icin demiyorum vallahi tatlisin :)

ee bukadar iltifata bi revaniyi hakettin çilekcimcokacimcoook

Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
Kabartma tozu
Limon kabğu rendesi
hindistan cevizi

Şerbeti İçin

5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
Yapılışı

Şerbetini kaynatın.
Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt , Sıvı yağ, irmik ve un katılır. En son kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
Tepsi yağlanarak çırpılan hamur dökülür. Üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
İstenilen şekilde kesilerek yapılan şerbet ılık olarak hamurun üzerine dökülür.
ben şerbetini döktükten sonra üzerine tepsi kapatıyorum ve biraz çekmesi için bekliyorum..
üzerini hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz..
Afiyet olsun

bu tarifi netten buldum benim yaptığımın aynısı..

Çileeeeek, yap süt tatlını otur popişin üstüne, ne kaşınıyorsun revani falan diye. Bu arada Azo'cum ne kartı deli misin. Şu çıtırlığa, şu şirinliğe bir baaaaak :)

Apple bence hiç öyle kakao falan olayına girip, işi bulandırmamak lazım. Az kalori öz kalori. Bu arada evet anneninki de süpermiş. Kakaolu soslu da bir harika olur ama ne kadar az kalori o kadar iyi.

of yaaa..çok sıkıldım.saat 18 olsada çıksak..
akşamada haftasonu aldıklarımı dün çekemedim bu akşam çekip eklerim..

Son düzenleme:
selamlar kızlaaar dünden beri yoktum buralarda malum dün tatildim bugün de sabahtan toplantım vardı sonra öğle arası işler falan derken bu saat oldu yani.
geçmişi biraz okumaya çalıştım ama maşallah döktürmüşsünüz yine.
biberoncum Allah kavuştursun, minik kalimerocum size de geçmiş olsun inşallah annen en kısa zamanda iyileşir.
kızlar bu tarifler bu sayfalarda yer almaya devam edecek olursak korkarım bugüne kadar aldığımız kiloları doğuma kadar ikiye katlayacağız. şimdi hepsi öyle güzeller ki yemesen yapmasan olmaz. cokacimcoook

kızlar dün doktora gittim 32+3'tüm dün, raporumu iki hafta erteledim, bayrama kadar çalışacağım yani, sonra raporumu alacağım. Bir belge verdiler hastaneden çalışmasına mahsur yoktur diye onu kurumuma verdim bir fotokopisi de bende. Bu kadar başka yapılacak bişey yokmuş.

Dünde bir de ayrıca sağlık ocağında kontrolüm vardı, bebeğimin kalp atışlarını dinledi ebe, sen hala çalışmaya devam ediyor musun dedi, ben de evet dedim, bak bebeğinde seninle beraber yorulmuş, kalp atışları biraz yavaşlamış dedi. Artık bol bol istirahat etmen lazım dedi. Cumartesi-pzar hakikaten çok yorulmuştum bir de izne ayrılmadan işleri yetiştireyim diye oradan oraya koştum durdum. Öğle arasına bile çıkamamıştım, burada bişeyler atıştırmıştım. Bebeğimin hareketlerinde bir azalma falan yok çok şükür gayet iyi zannediyordum ama ebe öyle deyince biraz endişelendim açıkçası. :çok üzgünüm:

Kızlarr, uyuyakalmışım, sabah çok erken kalkmanın sonucu herhalde...3 saate yakın uyumuşuz, korkunç bir açlık hissiyle uyandım zaten, yemekkk diye. :)) Neyse yemeğimi yedim, çayımı aldım ama burada sorun var herhalde, bir türlü girip de yazamadım. Bir de tam doymadım sanki, üstüne üstlük bi sürü tatlı tarifi vermişsiniz, hepsini canım çektii. :))

Juliciğim, faterciğim, teşekkür ederim, ben cumartesi gittiğimde sorayım doktoruma şu yol işini, ne olur ne olmaz, yollarda başımıza bişey gelmesin...

Benim de hafta sonu aldıklarım var, eğer fırsatım olursa ben de çekip yollayayım, artık öğrendim nasıl yapıldığını.:))

annaaaa hatunlara bak beni kart yaptılar ..gerçi yaşım 26 ama henüz kartlamadım yane ..durun be daha taze anne olucaz...

bakıyorum da tatlı tarifleri havada uçuyo ..şekeri çıkanlar , kilodan konuşanlar siz değilmiydiniz bakim...

Beyazmelek o nasıl ebeymiş öyle ya!!! Ne demek bebeğin kalp atışları yavaşladı. Böyle paniğe sevk eden bi cümle kurulur mu? Çok biliyomuş o!!!

Bilmiyorum Juli'cim durduk yere canım sıkıldı, bebeğinde yorulmuş seninle birlikte dedi, artık sadece kalp dinleyerek bunu anlayabiliyorlar sanırım. Zaten ay sonunda ayrılacaktım iki hafta daha idare ederim sorun değil ama inşallah bişey olmaz. Ben son güne kadar çalışan hamileleri biliyorum sadece benim bebek mi yoruluyor.

OOOOyyyyyy tostoslar. Azo çok tatlılar canım ya. Bir de benimki gerçekten bana benziyor, nerden buldun. Eylül'ün kızını da ona benzettim. Ama Ceren'i bilemeyeceğim :) Çok tatlılar yaa

Ebuka kirpikleri gözüküyor oğluşunun. Ay maşallah 41 kere maşallah hem de. Canım Allah sana bağışlasın onu. Babaya mı benziyor ben sana benzetemedim. Yanaklar falan çok tatlı ya :)

ay azoooo benim kızım buna benzerse ben katil filan olurum yaa ...kıskançlıktan paranoyak olurum ..olaamaaazzz ...nayıırrrrr ....düşünemiyorum bu ne güzellik yaaaa ...

bu arada ebuka ne tontiş olmuş kız o öyle sığamamış garibim nasıl yamulmuş baksana ...yavrum yaa maşşallah..

Çok saol Julicim, hepimizinkine maşallahhhh...Babaya benziyo. Pek bir mutlu oldu bizimki.:)))))) Minnacık burnu var ya, o kadar şekerdi ki, çıldıracak gibi oldum. Allah hepimize hayırlısıyla bebişlerimizi kucaklamayı nasip etsin.

Canım bence bunun annenin yorulmasıyla bir alakası yoktur. Öyle bir şey olsa doktorlar son ayınızda evde yatın sakın kıpırdamayın derlerdi. Ama son ayda bile yürüyüş yapın, egsersiz yapın diyorlar. Ben ancak doğumda bu olayın olduğunu gördüm. Hani açılma olmaz, suni sancılardan bebeğin kalp atışı yavaşlar gibi. bu hikayeleri çok dinledik ya. Ama çalışmak yüzünden olacağını hiç sanmıyorum canım. Bir doktorunu arayıp sorsan, var mı öyle bir ihtimalin?

Ebukacim yakisiklii sana bagislasi nAllahim insl.Pek bi seker oglanmis..

tüm yazdikalrim uctu gitti yaa,halbuki ben dus almaya gidiyorum bugün daha

kremlenmedim yazmistim..Birde önce julinin tatlisini sonra revaniyi yapicam yazmistim..

Bugün oglusumun popisini iki tane yün külotlucorap aldim,habire elimde dolastiriyorum

yiycem senin ayaklarini diye:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…