2008 Kasım Anneleri

Kactinizmi kizlarr?? Ben anca girebildim,yemekten sonra esim bi tarafa

ben bitarafa yatip uyuyp kaliyoruz..Hadi onu anliyorum gün boyu calisiyor

ama bana ne oluyosa hic anlamadim,sIzIyorum hemen:)Yarin sabah kontrolümüz var

cok heycanliyim..Geleyim anlatirim detayli..Öpüyorum hepinizi iyi geceler..

Asorti ne rejimi ya ssacmalama..Dogum yapinca gidicek hepsi,sakin bunu düsünme bile.
 
Yağmurrrcum hoşgeldin,bekliyoruz bayramdan sonraki tam dönüşünü..

Asortie olur mu canım ne rejimi aaa Bebeğine yazık değil mi acıkıyorsa yiyeceksin.Şurda kalmış 1-2 ay
tadını çıkar,istediğini ye.Bi bahanen de var.Hamilesin.
Sonra istesende bahanen olmayacak :)
 
Walla çevremdeki herkes fırsatını buldukça uyu diyor bana.Bende onları kırmıyorum :))
Evde olunca da ben aynıyım merak etme sen tek değilsin.Ama çalıştığım günler daha çok oluyor .
Bugün bizimde toplantımız vardı öğlene kadardı.
Normalde 15.00 e kadar çalışıyorum ama toplantı beni daha fazla yordu.Minicik sıralara oturup ders dinlemek hiç hoş olmadı :)) Anlatan olmak daha iyiymiş.
 
Birde uzun süre oturmak rahatsizda etmistir seni..Yani bebis sanki daha bi sIkIsiyor gibi

geliyor bana,cünkü habire itiyorlar icerden..Ama halsizlikte var bende yarin sorucam bunuda..
 

Haftaya hangi gün randevun?Benimde var,cumartesiye aldım.Ama erken gidip,randevu saatinden önce tahlilleri yaptırayım.Birde sonra onları beklemeyeyim diyorum.
Tabi canım bi sorun olsa bebek hareketleri çok azalır.Gerçi bu haftalardan sonra eskisi kadar gümbür gümbür ahreket etmeyeceklermiş.Daha yavaş hareketler olcakmış.
Aynı ağrı seninkide.Bebek iyice yüklendi bize galiba.Yaramazlara bak :))


 
günaydın kızlaaaar ilk yazan ben olayım istedim merak ediyosunuzdur şimdi dün ne yaptık diye.salona çok güzel bi sofra hazırladım eşimin en sevdiği yemekleri yapmıştım pastayı da koydum üstüne de 2 mum.
eşim geldi eli bomboş.içim bi kötü oldu hediye alma demiştim masraf yapmasın diye ama çiçek bile almamıştı çok bozuldum.ay unuttum falan filan yarım saat delirtti beni sonra "aç kapıyı da götürmesinler senin emanetleri" dedi.ben tabii sevinç:))merdivene koymuş hediyemle çiçeğimi akıllı kocam.koskocaman çok güzel bi çiçek yaptırmış kucağıma sığmıyo ve üstünde de çok güzel bi not yazıyodu oğlumuz ve benimle alakalı çok duygulandım.yanında da koca bi paket.bi açtım katı meyve sıkacağı almış ben söylüyodum almamız lazım diye madem öyle ihtiyacın olan bişey alayım demiş zaten doğumda bana pırlanta set yapıcaktı bidaha mücevher masrafına girmeyeyim diye düşünmüş:)))ben giyinip süslenmiştim şıkır şıkır o da zate takım elbiseliydi.soframıza oturduk sohbet ede ede yemeğimizi yedik sonra pastanın mumlarını üfleyip pastadan yedik.dışarıda felaket bi yağmur vardı burda oyüzden dışarı çıkamadık bizde oturduk balkona aldık türk kahvelerimizi yağmura karşı hem sohbet ettik hemde kahvelerimizi içtik yağmuru izlerken.çok güzeldi.çok mutlu bi akşam geçirdik.ramazan olduğu için pek atraksiyon yoktu ama ben çok mutlu oldum.geçen sene tatil köyünde kutlamıştık ama ne bileyim bukadar özel gelmemişti bana.
neyse işte böyle geçti kızlar.buarada ben yaptım diye söylemiyorum ama yaptığım pasta enfes olmuştu eşim öldü bayıldı harika olmuş diye diye.isteyen olursa tarifini vereyim hem çok basit hem çok güzel hemde çokhafif oldu.hemde çok bi malzeme gerektirmiyo.şiddetle tavsiye ediyorum..bugün benim serum günüm 11 gibi doktora gidicem girersem de geç girerim görüşemezsek hepinizi çok öptüm.

haa buarada ben ne aldım kocama onu söylemedim.geçen gün çok şık deri bi çift ayakkabı beğenmişti bende onu aldım kemeriyle çok sevindi:)))
 
Allah mutluluğunuzu daim etsin atacım.ne güzel geçmiş.lafaramızda her özel gün öncesi eşim ağzımı ararbişey istiyomuyum diye bende yok masraf etme derim ama eli boş gelirsede çok bozulurum.bi ara çiçek alıpgeliyodu adamın başına kaktım eline bi ot alıp geliyosun diyekafamçokkarıştıben çok fenayım.bizim bu seneki hediyemizde çok hoştu.sabah uyandım evlilik yıldönümümüzde yerlerde güller salona kadar yol gösteriyo bana neyse toplaya toplaya gittim son güle sarılmış bir kolye hediye ayrı güzel sürpriz ayrı güzeldi yaane:asigim:neyuse aman atacım çok çok çoksevindim güzel geçmesine kaynatıyodum azdaha arada.
bizim okulda toplantı var bugün 10 30 da orda olmam lazım.işime gücüme bakayım acık.bakalım oğlum ne durumlarda öğretmeniyle ilk tanışmamız olacak inşallah iyi geçer
 
herkese günaydın kıslar
atatanem gecenizin güzel gecmesine sevindim allah mutluludunuzu daim etsin ayrıca şu pastanın tarifini verirsen da sevinirim yani
kıslar ben dün bebişimi gördüm geldim yaaa kocaman olmuş 1 kg 800 gr boyumuzda 42 cm büyümüş ya cok sevimli olmuş ama garip olan bi şey var gülmekten öldük dr da herkesin bebegi elleriyle yüzünü kapatır benim kızım ayagıyla kapatmış yüzünü inanamadık yaa dr bile şaşırdı ama dr a gitmeden önce evde onu okşarken sen bi çık bana tekme atan ayaklarını ısıracagım senin diye konuşmuştum yavrum da al sana ayak dermiş gibi poz verdi bize yiyesim geldi valla ayaklarını
küçük bi soru işareti kaldı aklımızda bebegin boynunda kordonu dolanmış vaziyette idi dr şimdilik zarar vermez dedi dr. bir ay sonraya gelince hala boynunda ise kordonu sezeryanla dogum yapacaksın dedi diger türlü normal dogum dedi bende korktum acıkcası umarım bi sorun olmaz yaaa
 
gunaydın kızlar
bız oglumla cok yorgun ıkı gunden sonra oturabılıyoruz pc nın basına
salı gunu son tetkıklerın ardından dun sabah 8,30 da annemı amelıyata aldılar
tam 2,5 saat suren amleıyatın ardından annem dun yogun bakımda kaldı
cok zor gecırdıgı dun gece sonrasında bugun odasında cok sukur ama cok fazla sancısı var
erken uyandıgı ıcın yogun bakımda sancıları cok aktıf hıssettıgını soyledı doktoru agrı kesıcı ıgnler bıle sakınlestıremedı
bu sabah daha ıyıydı benı yanına almıyorlar ama gızlı kapaklı ıkı gundur hastane korıdorlarında gormeye calıstım
yogun bakım penceresınden kıvranmalarını gordukce ıcım parcalandı cok zordu allah kımseye hastalık vermesın

cok sukur yogun bakımdan cıktı sancısı olmasına ragmen durumu ıyıye gıdıyor
hastaneye bıle almayacaklar neredeyse kocıste kızdı zaten bır suru bana ama dayanamıyorum
fecı yorulmusuz gece belımın ve bacaklarımın sancısından uyuyamadım bıle

duacı olun kızlar ınsa allah annem en kısa zamanda saglıgına kavusur

sızler nasılsınız ben artık hıc dayanamıyorum kendımı cok kotu hıssedıyorum son zamanlarda halsızlık sebebıyle
 
canım benim oğlan da öyle bacakları havada yüzünü kapatıyo bizim doktor da çok şaşırdı:)))

canım kordon dolanmasının karındayken olmasının hiçbir tehlikesi yokmuş ben drla konuşmuştum doğum anında önemli o da normal doğum yaparsan çünkü bebeği aşağı çekerlerken kordon sıkışır oyüzden sezeryan olucaksın hiçbir tehlikesi yok emin ol için rahat olsun.bende serum yemeye gidiyom gitmeden şu tarifi vereyim de size yiyin bol bol

Malzemeler;
kek için;
- 4 yumurta
- 3 t.kahvesi fincanıyla şeker
- 3 t.kahvesi fincanıyla un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 adet muz

krema için;
- 125 gr. margarin
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt

üzeri için;
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- dövülmüş şamfıstığı

Hazırlanışı;
Bir kapta yumurtaları şekerle birlikte, yüksek devirde mikserle 2-3 dakika çırpın. Üzerine un ve kabartma tozounu beraber eleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın. 25-30 cm. çapındaki kek kalıbını yağlayıp, unlayın. Hazırladığınız karışımı dökün. Daha evvelden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri sararıncaya dek 30-35 dakika pişirip çıkarın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin.

Krema için, yumurta ve toz şekeri tencereye alın ve çatalla çırpın. Un ve sütü de ekleyip topak kalmayacak şekilde iyice çırpın. Bu karışımı orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin, kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Üzerine yağı ilave edip yine yüksek devirde mikserle 2-3 dakika çırpın. Kremayı kekin arasına bolca sürüp üzerine dilimlediğiniz muzları dizip kekin ikinci parçasını da üzerine yerleştirin. Pudra şekeri ve dövülmüş şam fıstığı ile süsleyerek servis edin. Afiyet Olsun!
 
Atatanemciğim ne güzel bir akşam geçirmişsiniz, tekrar tebrik ederim, hediyelerinizi de güle güle kullanın. :)) Ben pastanın tarifini isterim walla, bayılıyorum alman pastasına dediğim gibi madem hafif ve az malzemeli, uğraştırmaz da çok, iyi olur. :)

Mmmfciğim, umarım toplantın iyi geçer, dönünce sen de haberleri verirsin...

Sekreterciğim, kafanda soru işareti kalmasın, eminim sorun olmaz, çoğu bebeğin kordon o şekilde boynuna dolanmış olarak doğuyormuş zaten, bir yerde okumuştum. Maşallah hem boyu-kilosu tastamam, ne güzel büyümüş. Telaşlanacak bir şey yok, bayağı hareketli demek ki, baksana ayağıyla yüzünü kapattığına göre. :)) Bizimki de çook uzun süre cinsiyetini belli etmedi, şimdi de yüzünü yakalayamıyoruz, doktor amcası foto çekecek ultrasonda, bizimki sırtını dönüveriyor, çok komik. :))
 

Canım benim bütün dualarım anneciğinle, üzülme sen nolur. Rahim ameliyatıydı değil mi? Benim de çok yakın bir tanıdığım geçirdi, 1 sene kadar oluyor, biraz ağrılı ve sancılı bir ameliyat ama iyileşiyor çabucak sen hiç merak etme. Anneciğin de kısa sürede ayağa kalkar, ağrısı da kalmaz eminim ben. Şimdi daha çok yeni tabii, ondan acısı vardır, sen de etkileniyorsun tabii ama içini ferah tut, hepsi geçecek...a.s.
 
Günaydin herkeze..Atacim,cok sevindim canim aksaminizin iyi gecmesine..Al iste

bi tatli tarifi daha geldi bana :)

Sekretercim atanin dedigi gibi simdilik kordonun bi zarari olmaz bebegine,icin rahat olsun..

Kalimerocum Allahim acil sifalar versin canim annene,sende daha fazla üzme kendini lütfen

insl.en iyi sekilde iyilesiri annecin canim benim.

mmmf27 esinde cok bi romantikmis canim..

Gelelim bize,biz sabahtan doktorumuza gittik,kan testimiz sorunsuz cikti..demir ve vitaminimi

düzenli aldigim icin her ay dahada yükseliyor demirim ve bundan doktorum cok memnun fakat

idrar tahlilimde enfeksiyon cikti yari nyineden test yapilicak ve sonuca göre antibiyotik alicam..

Oglum dönmüs teyzeleri,kafasini poposunu önce elimizle hissettik sonra izledik beyfendiyi..

Nasilda kivrilmis yatiyordu,hatta bi ara dizini kaldirdi:) ¨kilom hala ayni ama yinede sekerli yemek dedi.

Ben zaten sekeri anca tatlilarda aldim onuda bir haftadir yemedim,tuz zaten cook cook az..bol su

icmemi istedi ki ben günde enaz 2 lt. iciyorum.kisacasi herseyimiz sorunsuzdu enfeksiyon disinda..

simdi kahfaltimizi yapiyoruz,hemen girip yazayim istedim sizlere.
 
Günaydın çilekciğim, daha doğrusu günaydın herkese, ben pat diye dalmışım konulara insan bir selam sabah verir değil mi? :))

Çilekciğim doktor ziyaretinin iyi geçmesine sevindim, enfeksiyon da eminim geçer, bu galiba hamilelerde çok sık karşılaşılan bir şeymiş. Demir dedin de, dün ilaçlarımı ve vitaminlerimi tamamen almayı unuttuğumu farkettim, hemen gidip alayım...

Geçen sene bir arkadaşımın bebeğine battaniye örmek üzere pembe yün almıştım, çok beğendim, kendime de belki hamile olurum diye pembe ve mavi yün aldım. Şimdi mavi yünden battaniye örmeye başladım, biraz sıcak hava terleye terleye örüyorum ama çok heyecanlıyım. :)) İlk kez bebeğime bir şey örmeye başladım, çok heyecan verici, sabah kalktım, hemen öreyim diye, biraz kendime geleyim başlayacağım tekrar. :))
 
tsk ederım kızlar
bedenen yorulmamın fazlasıyla psıkolojık olarak etkılendım
ıkı gecedır uyuyamıyorum sureklı aglamam da artık esmın tepkı vermesıne sebeb oluyor benı hastaneye goturmemekle tehdıt edıyor
hos ben zaten dun benı goturmemelerıne ragmen atladım taksıye gıttım

annemın yanına benı hamıle oldugum ıcın almıyorlar
hastane enfeksıyonu almamdan korktugunu soyledı doktoru
rahımı ve yumurtalıkları tamamen alındı dıkısı de fazla zaten
hayırlısıyla hastaneden cıksa rahatca gorebılsem

atatanem evlılık yıldonumun guzel gecmesıne cok sevındım
cılek, sekreter ıkınızınde bebıslerın durumunun ıyı olması cok guzel
benım bebısım bıle cok etkılendı cok sıddet tekmeler savurdu bana
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…