2008 Kasım Anneleri

Herkese günaydın kızlar, bugün yine yoğun birgün olacak benim için, inşallah bebişim de yorulmaz. Atatanem tarif süper görünüyor çok iyi oldu, 25 Eylül'de benim de kocişimin doğum günü, değişik bir pasta yapmak istiyordum bunu yaparım artık.

Sekretercim bebeğinin iyi olmasına sevindim kordon dolanması da sorun çıkarmaz merak etme, kendi kendi düzelir, düzelmezse de sonuçta elimizde alternatif yöntemler var hiç korkma. Hayırlısı olur inşallah.

Minik kalimerocum Allah annene acil şifalar varsin çok şükür zor kısımını atlatmışsınız inşalah tez zamanda sağlığına kavuşur.

Dark'cım, benim gün pek belli olmuyor dershanede ne zaman sakin olursa o zaman gittiğim için doktora son anda arayıp haber veriyorum hep. Pazartesi ya da Salı gibi düşünüyoum ama emin değilim bakalım. En geç cumaya kalır zaten.

Biberoncum ben kendi bebisimi daha birtane bile bisiy örmedim,sanki baskasininkine

örmüs gibi bi cümle oldu dimi? yok yok benim elimden gelmiyor böyle seyler malesef..

canim ihmal etme ilaclarini,ben günde sabah aksam rutin aliyorum demir ve vitaminlerimi..

zaten her gittigimde demirimin ciktigindan anlasiliyor düzenli aldigim.

kolay gelsin o zaman sana,insl.cabucak bitirirsin..

Günaydın kızlar Of kızlar gece bel agrısından uyuyamadım temizlik vardı dün
kadına yardım edim dedim evin tüllerini ütülemistim
bütün gece ayaktaydım yaa hic uyuyamıorum artık eskisi gibi
gece olsun istemiorum ya napıcam ben belimin agrısından saga
sola dönemiorum kitlenip kalıorum ya off tek benmiyim benim gibi
zorluk cekiomusunuz sizde senağlama

Yağmurcuğum ben de uyuyamıyorum, gece bir yerim ağrımıyor ama uyku da tutmuyor, tuhaf bişey. Geceleri en erken 2-3 gibi uyuyabiliyorum, sabah da 9 dedin mi ayaktayım. Aslında doğumdan sonrası için iyi egzersiz ama, şimdiden kredimi kullanırsam o zamana da pilim biter herhalde. :)) Bir de eskisi gibi fazla ayakta kalamıyorum, onu farkettim, bir de sırtım arada bir ağrımaya başladı ama o da yatakta değil, koltukta otururken oluyor nedense...

Kızlar vücudun ağırlaşması ile ilgili artık yani gayet normal şeyler, bende de oluyor çoğu zaman. Bir internet sitesinde okumuştum biberoncum tam da senin dediğin gibi diyordu, son aylarda geceleri uyuyamamanız çok normal diyordu, işte bebeğin büyümüş olması akciğere baskı yapması vs...öyle bilimsel şeyleri sayıyor, bir de bunun tanrı tarafından hazırlanmış o muhteşem düzenin bir parçası olduğunu anlatıyordu. Eğer anne bu aylarda çok iyi uyursa bebek doğunca bir anda geceleri uyumayan sürekli ağlayan bişeyle karşı karşıya kalınca anneler bunalıma girebiliyormuş. işte buna vücudun bir şekilde alışabilmesi için bu aylardan itibaren zaman zaman böyle uykusuzluklar, hatta uyusak bile iki-üç saatte bir sık sık uyanmalar oluyor diyordu. Eğer dikkat ederseniz geceleri bebeklerde iki-üç saatte bir uyanıyor şeklinde belirtiyordu. Gerçekten mucizevi bir olay yaşıyoruz ve en küçük detayına kadar planlanmış bir mucize. :Saruboceq:

Uyku demişsiniz de bana da işkence oldu artık geceleri. Bebiş beslensin diye soluma yatmaktan resmen sol kalçam çürüdü... En fazla 2 saat soluma yatabiliyorum, sonra ağrıdan sabaha kadar uyuyamıyorum. Eğer gün ağarmaya başlamışsa bişey olmaz deyip sırtüstü yatıp 2-3 saat anca uyuyabiliyorum. Saırım biraz da kilonun artmasından kemiklerim artık kaldırmıyor tek tarafa yatmayı...

Yaa turtacığım, iyi ki bahsettin bundan, kızlar saçma gelecek belki ama bişey soracağım. Şimdi ben de sol tarafıma yatmaya özen gösteriyorum ama bazen bizimki alttan yani yattığım taraftan tekmelemeye başlıyor, ben de rahatsız olduğunu düşünüp pozisyon değiştiriyorum o zaman duruyor tekmelemesi...Biliyorum saçma ama böyle sıkıştırıyormuşum, eziyormuşum gibi bir duyguya kapılıyorum...Sırtüstü yatınca da ben vicdan azabı çekiyorum yan yatmam lazım diye...Ben ne yapıcam kızlar yaa??

Aynı sey bendede oluo soluma yatıorum hareket edio zannediorumki
eziorum onu ama dönmüorum ya cünkü doktorum 2 kelimesinden birinde
soluna yat tamam mı die söledigi icin hic pozisyonumu deismiorum ama
hakikaten sola yatmaktan fenalık geldi bana bide komik olan sola yatınca
soluma dogru devriliom yatakta :)) Agırlıktan galiba sırtımı esime yaslayınca
devrilmom Allahtan :))

Aynen kızlar, sola dönüp yatmak ayrı dert, sırt üstü yatınca da vicdan azabı... Ama benim kalçam çok ağrıyo sola yatınca... Doktora gittiğimde bi sorucam ama normal diyeceğine eminim. Bu arada hamile yastıklarından kullanıyo musunuz? Belki onlardan alırsak yatış pozisyonu ağrılarından biraz olsun kurtuluruz.

Selam kızlaaar. Hem gece hem sabah yine kaynatmışsınız bol bol. Güzel haberlerle gelmişsiniz sevindirdiniz sabah sabah enerji verdiniz bana. Ben de sabah sağlık ocağına gidip ikinci tetanoz aşımı oldum. Şimdi yarın yine ateşim çıkacak diye çok korkuyorum. Bakalım şu an iyiyiz.

Çilek ve sekreter gözünüz aydın canım. Çilek enfeksiyon sanırım yüzde 50'mizin başına gelmiştir. Tek çare bol su içmek sanırım. Antibiyotik bile vermemiş dr. Demek ki ağır değil.

Atatanem hem tarif için hem de bu özel geceyi bizimle paylaştığın için sağol. Eminim dışarı çıksanız bu kadar özel oılmazdı sizin için bu gece. Umarım bir ömür böyle mutlu olursunuz..:içelim:

Beyazmelek, bakıyorum hala bebeğim yorulur endişesindesin. Canım sen nasıl mutlu olacaksan, kendini nasıl iyi hissedeceksen bebeğin ancak o zaman iyi olur. Çalışırken ayakta da durmuyorsun. Böyle düşünüp bebeğini üzme olur mu...

Yağmurcum hem evin tüm tüllerini ütüledim diyorsun hem de bel ağrısı diyorsun. Senin belin ağrımasın da kiminki ağrısın. :1shok: Ben 5 tişört ütüledim de pilim bitti. Tüller de oturarak ütülenmez. Dikkat et canım bence. Zaten kızların dediği gibi iyice ağırlaştık.

Hepinize yettim gari Şeniz Biberon'cum aynı şey bende de oluyor. Sola yattığımda pıtırcığım kelebek gibi uçuşuyor hemen dönüyorum duruyor. Sanki eziyormuşum gibi geliyor. Eminim dr. a söylesem gene güler bana. Böyle şeyler sorduğumda hep gülüyor da. Geçen dedim ki normal doğumda hücre yenilenmesi oluyor da sezeryanda olmuyor mu. Kahkaha attı adam iyi mi :sm_confused:

Amma yazdım idare edin... Dün akşam benim de ağlak günümdü. Hani annemin kalbine stent takıldı ya. Sigara içiyor kızlar. 1 den 2 ye. Sonra 3 e çıktı sigara sayısı. Gerçi önceden 1 paket içiyordu ama şimdi onu 1 tane bile etkiler. Dün ben de çok ağır konuştum, böyle yaparsan torununu bile göremeyeceksin diye mesaj yazdım ona sonra bütün gece ağladım. Çok üzüldüm. O da ağlamış... Bu kadar üstüme gelme bırakıcam diyor. Yardım alalım diyorum onu da istemiyor... Öyle üzüldüğümüzle kaldık yani Minik Kalimero annenin ameliyatının iyi geçmesine sevindim canım. Geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda iyileşecek...

Canım juliciğim, anneciğin de istemiyordur içmek ama alışkanlık işte, sağlık da girse araya pat diye bırakılmıyor bu meret işte. Benim babam kalp cerrahı, her zaman der ki, tamam sigara kalbi olan birisi için zararlı ama onu strese sokmak da çok zararlı o yüzden zamanında kendi hastalarına bu konuda hep toleranslı yaklaşmış. İç bişey olmaz diye telkin etmemiş tabii ama stres de kalbin çok büyük düşmanı der her zaman... Bir tek gebelikte sigaraya toleransı yok, içen doğurmasın diyecek kadar da sert... Bence annen de dediğim gibi bırakmak istiyordur kesin ...

Gerçekten mi biberon. Yani ben onu böyle yaparak daha çok strese sokmuş oluyorum. Ama ben de böyle yaparak onun için bir uyaran olmak istiyorum. Hayatta kıyamayacağı tek kişi benim. Bugün eskisi gibi sigara içmiyorsa bunun nedeni de bir kalbinin hala tıkalı olması değil, benim bu kadar üzülmüm, ona da eminim. Ama dediğin hiç aklıma gelmemişti, hep ipleri sıkı tutayım sigara sayısı artmasın diyordum. Ama bundan sonra daha dikkatli uyarıda bulunacağım, onu üzmeden...Sağol canımm..

Canım benim, sen sokmuyorsundur ama o şimdi bırakması gerektiğini bilip bırakamıyor ve bunu da kendine stres haline getiriyor olabilir. Sen elbette onun iyiliğini istiyorsun, yerinde kim olsa aynı şeyi yapar, doğrusu da o zaten ama benim demek istediğim o da elbette size inat ben içiyorum demiyor. O da istiyor bırakmayı ama baskı da hissediyordur kesin, yine de içmemesi lazım, bunda hemfikiriz ama nasıl olacak, dur ben bi babamla konuşayım birazdan nasılsa karşı dairemde, daha bilgi alırsam sana yazarım mutlaka canım...Sen de kendini üzme, doğru olanı yapıyorsun, ona bıraktırmaya çalışmakla ama anneciğin de üzülmesin, sıkılmasın diyorum sadece...

merhaba kızlar
dun malesef gecmısı okudum ama ıslerın yogunlugundan yazamadım
umarım herkesler ıyıdır
bende artık soluma yatmaktan sıkıldım zaten sabaha kadar 10 kere uyanıp evın ıcınde dolasıyorum bazen sırt ustu oturur vazıyette uyuyorum
kızlar bırde ıkı gundur bacaklarımın arasındakı kemıklerım agrımaya basladı ayaga kalkınca anıden adım atınca agrı fazlalasıyor neden oluyorkı bu esımede soyledım netten baksaydın dıyor kaydirigubbakcemile3

Herkese selam.. Dün doktora gittim. Beni sinir etti yaa. 1 ekim de yürürlüğe girmesi beklenen bi kanun varmiş.benim doktorum tamamen hükümet karşiti bi insan olduğu için zaten olaylara çok yanli bakiyor. Bi anlatiyo varya içim karardi.resmen evde doğurun ebe çağirin eve dedi yaa. Hastanede her doktora ay başina %15 sezeryan yapabilme hakki vericeklermiş. Yani diyorki ayda 9 normal doğum yaptirmam lazim ki 1 sezeryan yapabileyim. Halbuki bizim hastanede %80 sezeryan yapiliyo diyo. Ben ayda 30 tane yapiyorum diyoo. Yani artik yapamiycak veya parasini bastirana yapicam diyo.o da 2500-3000 ytl civari. Ben normal düşünüyordum ama öyle şeyler anlattiki odadan çiktiğimda sezeryan olmaya karar vermiştim resmen. Hatta sanki normal hiç düşünmemiş gibi hissettim. Ya zaten hep bunlarin yüzünden böyle bi karar almak zorunda kaliyo devlet de. önüne gelen lazim olan olmayan cani isteyen sezeryan oluyo. Bi kanunu manunu yok bu işin. Ssk da ödemek istemiyo haliyle. Zaten ne kadar şanssizim yaa. Beni bulur hep böyle şeyler. Normal doğumda yok kordon doalnirmiş yok çişini tutamazmişsin bilmem ne doktor bunlari dermi yaa. Para için hepsi allah kahretsin.şimdi bana 37.haftada çati muayenesi falan yapcak bakalim o zaman diycek esas ne diycekse. Kimbilir ne zor kararlar vermek zorunda kalcam.kafami allak bullak edecek etti de zaten..

bu dr ları anlamak gercekten zor valla
kıslar bende size sormayı unuttum sürekli sol bacagımda bi agrı vardı hiç gecmiyordo gecen sefer dr magnezyum verdi gecer demişti ama dün gecmedigini söyledim canımı cok yakıyo dedim dr beni kalp ve damar hastalıkları bölümüne sevk etti damar tıkanıklıgı olbilir dedi ve bizim en cok korktıgumuz şeydir dedi bu konu da bilgisi olan var mı ya önümüzdeki hafta gidecegim bakalım ne diyecek hala da agrım devam ediyo hemde hiç gecmiyo korkmaya başladım valla

canım aynı dertten bende müzdaripim.sola yatıyorum bebegim sanki belime kadar vuruyor acaba rahatsız oluyor nu diye düşünüyorum ama mecbur yatıyorum sola dogru kolum mahvoluyor üstüne yatmaktan.tabi yatarken pozisyon da degiştiriyoruz sırt üstü uyumak çok hoşuma gidiyor sırtım dinleniyor.uff nasıl uyuyacagımı şaşırdım artık.

Selam kızlar sitede sorun var,ne okuyabiliyorum, ne de yazbiliyorum.İnşallah bu yazdığımı gönderebilirim.

Sola yatmaktan bahsetmişsiniz de,fazla da takılmayın sola sağa.
Hep sol mümkün değil zaten.Ben ikisinede yatıyorum.Zaten uyuduğumuz 8 saat diyelim ki.8 indede beslenmiyodur minikler.
Şuna dikkat edebilirsiniz.Akşamları uzandığınızda felan mümkün olduğunca sola dönük olmaya gayret edin.Tam sol yapmasanızda solameyilli olabilirsiniz.Ayaklarınız yukarıda olsun.
Hergün ayakalrınızı 20 dakika yukarıya kaldırmaya çalışın uzanarak.
Ama uyurken en rahat pozisyonunuzu alın bence.

Kalimero ve Julian çok stres yapmayın ve ailenizi de strese sokmayın kızlar.
Ben bile strese giriyorum eşim şunu yeme bunu yeme dedikce ( Bazen gizli gizli yemeyi düşünüyorum (

Çilek geçmiş olsun enfeksiyon mu çıktı,okuyamadım tam yaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…