2008 Kasım Anneleri

Apple nasıl üzüldüm ya, nasıl yani biz senin doğurduğunu öğrenemicez mi yaniiii ( Bari birine söyle o yazsın olmaz ki ama

Azo'cum rica ederim canım. Sen açıp napıcam diyosun da benim rüyalarıma girdi. Nasıl kötü. Makine gelmiyor. Ben elimle sıkıpı sağmak zorunda kalıyorum ne kadar zordu (

Ayyy size dünkü olayı anlatmadım. Dün akşam yağlanıyordum, güreşçi misali. Yatayım da öyle daha rahat sürerim dedim. Tam iç çamaşırının durduğu alt tarafa badem yağını sürerken aman o da ne elime parmaklı parmaklı kızımın küçük eli gelmez mi. Ayyy öldüm kızlar ya. O nasıl tatlılıktı. Biraz bastırmak gerekiyordu ama, parmaklarını tek tek hissettim. Sevdim kızımı, ağladım tabi gene. Babası geldi o kıyamadı çok hafif dokunduğu için anlayamadı. Sonra bi baktım çekmiş kızım elini. Böyle yumruk gibi yapmıştı. Çok güzeldiiii yaaaaaa

ay canım yaa..annesine yağlanmakta yardımmı edicekmiş banusu kızımız?
ne şeker..
bende geçenlerde otururken bizim oğlan ayağını dayadı karnıma..nerdeyse tutucam derinin altından..
bende duygulanıp ağlamıştım.
ayy çok özledim ben oğlumu yaaaaaa...

zaman yaklaştıkça sabırsızlanıyorum..
acaba kime benzicek, nasıl bi duygu???

biz şimdiden onlara okadar düşkünüz, okadar hayatımız onlara endekslemişiz ki..
doğduklarında napıcaz bilmem..

julicim yazdım canım diğer tarafa...
bu arada bende bazen böyle kafası ayağı filan elime gelince çok duygulanıyorum..
dün yatarken adamıma didimki :)) merak ediyonmu leyn dedim kızını ; ne dese iyi bebek işte neyini merak ediyim doğunca görürüz ..ayy bir moralim bozuldu..aslında öyle değildir karnımı sever , kızını sever ama dün öyle dedi üzüldüm..sanırım vakit sahurdan sonra olduğu için adam uyumaya çalışıyordu ona bağlıyorum artık..yoksa affı yokta..:)))

kızlar sabah beri tembellik tembellik yataklar bile duruyo .kalk dese biri bana daha yemek yapıcam offfffffffff ulen bi allahın kuluda demezki şunları iftara çağıralım yazık kıza hergün yemek hazırlıyo kafamçokkarıştı
hava serinledi bu arada hatta pikeyle üşümüşüz dün gece eşim gardrobun ortasında oğlanın tek kişilik yorganı vardı onu çekmiş örtmüş üstümüze bütün gece o çekti üstüne ben çektim üstüme paylaşamadık.bu akşam pelüş bataniyemizi çıkarma kararı aldık oleyyyyyyyyyyyy kış geldi sonunda:sm_cool:valla kışın geldiğine sevinceğem aklıma gelmezdi.ağladım yaa bütün yaz ağladım resmen sıcaktan uyuyamamktan şimdi hiç olmazsa daha çok wc kalkıyorum ama hiç olmazsa uykuya dalıyorum.kızlar haberiniz varmı saatler alınacakmı bu sene alınmııcak denmişti ama şimdi 5de hava kararsa kötü ihtimal oğlum 7 de geliyo ben 2 saat bebişimle korkarım yalnız en azından 40ı çıkna kadar.geliriz diyolar ama her akşam her akşam kim gelir.inşallah alınmaz

Merhaba güzel anneler..Gecmisi okudum hepinize cok tsk,ederim canlarim yaa...

Aksam giremedim cünlü,ben yogaya esimde arkadasa iftara gittti..isim bitince bende gittim

ama yogada biraz fenalastim ben son 20dk.yere yatip isiklari kapiyorlar gözlerini acmiyorsun bebekle

iletisime geciyorsun filan.Ben yanlislik yapip yüz üstü yattim..Bianda bütün vücudumda sicaklik

oldu,zaten yanimdaki hocada yüzümdeki degisikligi farketmis.Kaldirdilar hemen beni,su filan aldim

ama baya korkuttum milleti :) yan yatip agir nefes alarak gecti sanmistim..Arkadasa gittim hersey

normaldi ama eve gelip yatinca yine kötü oldum.Gecenin bi yarisi kalkip cikardim ne var ne yok..

Birde ciakrtirken altimada kacirdim ben tutamadim yaa ilk defa yasadim böyle bisiyi..

Arkadasa dedimki;lütfen sekerpare yapma ben cok yiyorum o olursa,tamam dedi..

ne yapsa iyidir? kalburabasti yapmis:) bianda iki tane yemistim dayanamayip oda rahatsiz etti galiba..

Ya enfeksiyon sonucu bu aksama anca gelicekmis yada yarina,bakalim gelsin sonuclar merak

ediyorum..

Kizlar dün sebamedin ürünlerine baktim tr`dede fiyatlari digerlerine göre dahami pahali?

burada pisik kremi 20 ytl,losyon.sampuan ve vücut yagi filanda 17-20 ytl arasi degisiyor..

merak ettim orada nasi?

Geçmiş olsun çilekciğim, kendine iyi bak canım yaa. Yemek ağır gelmiş olabilir dediğin gibi, bir anda müthiş acıkıyoruz, yüklenince de sonra sindirim sistemi kaldırmıyor galiba...Tekrar geçmiş olsun, umarım iyisindir şimdi.

Sebamedin ürünleri aynen canım, fiyatları burada da aynı şekilde. Pişik kremi 2 farklı gramajda ama bildiğim kadarıyla, şampuanı da 3 farklı gramajda, ben 500 ml'lik şampuanını 17 ytl ye aldım.

Bu arada kimse tutmasın beni, yatak örtüsü örmeye başladım, bebişimin battaniyeleri bitti hızımı alamadım, belki doğuma yetiştiririm de lohusa yatağıma sererim. :))

bız geldık kızlar
herkesın gecmıs olsun dıleklerı ıcın tsk ederım
cok fecı yorulduk oglusuma haksızlık ettıgımı dusunmeye basladım vıcdanım sızlıyor
kac gundur sabahları ıse gıdıp oglene kalmadan anneme gıdıyordum
bugun sıddetlı bel agrım ve doktorun annemı farklı bır tedavı ıcın farklı bır servıse goturmelerı sebebıyle hastaneye gıtmedım evde beklıyorum haber gelmesını gıdıcem yıne hastaneye
sabahtan bu yana 5 kez konustum annemle ama henuz goremedım telaslıyım yıne
dun annem bır oncekı gune gore daha ıyıydı en azından benı gorunce aglamadı esprı bıle yapmaya calıstı garıbım
kamera kaydı yaptım annecıme ınsa allah saglıkla ızleyecegız beraber

bugun annem ıcın yedek sabahlık takımı almaya gıttım alısverıs magazasına
aynı katta nevresım takımları ve battanıyeler falan da vardı dıkkatımı cektı ve hosuma gıttı dıye kendıme de days in colours ın bır takımını aldım
nevresım takımı ve uzerınde aynı battanıyesı de var
kıs annesı olacagımız ıcın kullanıslı olur dıye dusundum

sızler nasılsınız guzel hamısler
kontrolu olanlar vardı acaba nasıl gectı okuyamadım henuz

Çilek geçmiş olsun, umarım bi daha yaşamazsın böyle bişey. Üşütme falan gibi bir şey ya da midende yer kalmadı heralde. Bebişle yemek aynı yere sığamadı. Normal zamanda olsa hastayız derdik de işte hamilelik deyip geçiyoruz. Az kaldı, senin daha da az kaldı, sık dişini. Ben hiç böyle bir şey yaşamadım. Sebamed'in fiyatlarını bilmiyorum Jhonson'ın pişik kremi 10 ytl idi.

Biberon nasıl yapıyorsun canım öyle 1 günde bitirdin o battaniyeyi, maşallah. Ya ben de bu sıralar işte boş kalıyorum. Eski Türk filmlerindeki banka memurları falan gibi iki şiş alıp elime şurda örsem ne güzel olur :) Aman Allahım milletin ağzından kurtulamam heralde :)

Selam güzel, kasım anneleri
Bugün girebildim siteye hayret :9
Biberoncum bu ne hız maşallah.Ay koca yatak örtüsü biter mi canım ya..Hiç sanmıyorum.Biterse müthiş olur tabi de..

Kalimero hayırlı olsun aldıkların,güle güle kullan.İyi etmişsin.Bende pembeli nevresim takımı aldım,doğumdan sonra kullancam.Kızımla pembiş pembiş olcaz :))

Selam Dark, siz nevresim takımı alıyorsunuz ben de gittim salonum için çok güzel örtüler aldım. Sanki onların üzerinde yatıcam :))) Ama ne yapayım, zaten ben yataktayken kimsenin gelmesini istemiyorum.

Selam Dark, siz nevresim takımı alıyorsunuz ben de gittim salonum için çok güzel örtüler aldım. Sanki onların üzerinde yatıcam :))) Ama ne yapayım, zaten ben yataktayken kimsenin gelmesini istemiyorum.

bende istemiyorum ama ben eve geldiğimde evm doluydu ne yazıkki bundada öyle olucağana eminim cnm

Kızlar walla bitirdim bebeğinkini ama çok teferruatlı bir örgü yapmadığım için kolay bitti. Zaten bilmiyorum ben öyle saç örgü filan, haraşo ve tersini biliyorum bir tek. :)) Televizyon seyrederken de bitiveriyor. Annem kenar oyalarını yaptı, ben de ponponlarını yaptım, onu da ponpon makinesi almıştım onunla yaptım. :)) Takı kursuna giderken almıştım, işe yaradı.

Bu yatak örtüsünün de yünü çok güzel, kendinden desenli...O yüzde düz haraşo örüyorum, örgü belli olmuyor ama bu nasıl yıkanacak diye kara kara da düşünmekteyim. Tüylü tüylü çok hoş ama elde yıkasam bile nasıl olacak bilemiyorum. :))

Eşimin ve benim annelerimiz olacak. Açıkcası başka da kimseyi istemiyorum. Akrabaları da sonra kabul ederim. Zaten kimseyi kabul edemem. İster ayıp, ister değil. Hele sezaryan olursam hiç istemem hadi normal doğum olursa ve oturup kalkabiliyorsam neyse ama o zaman bile en azından bir iki günü yalnız geçirmek ister insan.

Demek salon takımı aldın :)9 Olsun bu da güzelmiş.Gelen salona oturcak sonuçta.
Güle güle kullan.

Ya bu site deli etti beni yine giremiyorum.Yazamıyorum.Off offf

Mmf anladın mı dün gece neden fazla kaynatamadığımızı :))))

Bu arada bebişin artık bende ayaklarını avucuma alınca acaip duygulanıyorum.
Dünde kol tarafı geldi elime minicik Allahım çok şeker oluyo.Bayılıyorum.Daha yavaş hareket ediyorlar ama benim için eskisinden daha anlamlı geliyor bu hareketler.

KIZLAR ÇOK BEĞENDİM PAYLAŞMAK İSTEDİM;

Anne Olmanın Karşılığı

* daha ilk ''merhaba'' dediğinde, en sevdiğin yemeklerden soğumak, hiç yemediklerini yemektir.

* en hassas dönemleri karşılamaktır. olabildiğince duygusal olmak, mendil cebinde dolaşmaktır.

* kimi zaman yüzünde güllerin açması demektir. herşeye umut dolu bakmaktır, hayatı çok sevmektir.

* araştırmacı ruhunun meydana çıkmasıdır, annelik. en iyi mobilyalar, en sağlam pişik kremleri, en iyi beslenme kitabı, en iyi sızdırmayan bezler...hepsi annenin araştırmacı ruhuna yenik düşer.

* annelik, sütüm olsun diye sünger gibi sıvı çekmektir vücuda. çorba, komposto, günlük süt tüketimini hakkıyla vermektir.

* alış-verişte son moda etekleri, yaldızlı bluzları terketmektir. artık büyük çantalar bebeğin malzemelerini taşıma kapasitesiyle seçilir.

* araç denince ilk olarak akla, bebek arabasının gelmesidir. üstü açık, tekerleri kuvvetli, bagajı geniş olanı makmuldür.

* altın günlerinin yerinin ''annelerin dayanışma günleri''nin almasıdır. kek, börek, kızartma konmaycaktır sofraya. soya özlü gıdalar, bol bol meyveler dayanışma günlerinin aziz dostlarıdır.

* anne ve kayınvalide kuşağını eşşiz birleştiren süper güçle tanışmaktır. ne de olsa, dil aynıdır. ruhlar sağlam bir koalisyonla bütünleşecektir.

* isim savaşına girmektir. anlamı, çağrışımı, tarihteki yeri sorgulanacaktır annenin bebeğine koyacağı isimle ilgili olarak.

* pazar kahvaltılarının uzun ve tempolu yürüyüşlere dönüşmesidir.

* en sevdiğin diziden vazgeçmektir, en çok sevdiğin şarkıyı sonuna kadar dinleyememektedir. okuduğun kitabın içindeki ayracın aylardır aynı yerde takılmasıdır.

* biberonları ustaca kaynatma tekniğini kavramaktır. diş kayışıcılarını seçmekteki yetenekte dillere destandır.

* renkli renkli emzikler ve babanın da gönlü olsun diye fanatik tulum koleksiyonuna başlamaktır.

* düzenli sindirim sistemi için dua etmektir. kabız, en büyük kabusudur anne yüreğinin.

* saat, gün, hafta takvimdeki yerini kaybetmiştir. önemli olan bebeğin yaşam standartlarını yakalayabilmektir.

* işteyken gün boyu telefonla yaşamaktır. aradıklarının senden bıkmasıdır, ahizeye anlatmaktır tüm hüsnü kuruntuları.

* bebeğin ateşi çıktığında hem tıptan, hem de koca karı ilaçlarından vazgeçememektir. otlar kaynarken, antibiyotiklerin saati takip edilir.

* aşı takvimi yıl içindeki zamanları böler. her kontrol için bir hafta öncesinden ayarlamalara başlamaktır annelik.

* kar yağdığında bebeğini evin içinde kar oynamaya ikna etmektir. balkondan alınan karlar bir kovanın içine konulacak, salonda halının üstünde oynanması için sevimli melodiler eşliğinde çaktırmamaya çalışmaktır.

* bebeği uyutmaya çabalarken, uykudan ninninin söz ve bestesini kaçırmaktır. o uyumasa da, ısrarla aynı ritmi tutturmayı denemek, anlam bütünlüğü sağlamaya uğraş vermektir.

* saçlarına bebeğinin şekil vermesini sevgi dolu karşılamaktır. zaten kuaför yolu kapanalı çok uzun zaman olmuştur. en azından sevgiyle ilgilenen birilerini bulmak oldukça ruh okşayıcı bir durumdur.

* tatil planlarını onun sağlığına ve zevkine göre programlamaktır. güneşin zararlı ışınlarından bebeğini korumak, asla uyku saatinden ödün vermemek, çocuk havuzunda suya alışan diğer adaylarla sevimli olmaya özen göstermektir.

* tabağındaki yemeği, büyük bir iştahla kopardığın ekmeğinle sıyıramamaktır. soğumuş yemek beslenme alışkanlığın olmuştur artık.

* gece yarısı en güzel uykundan çığlıkla sıçramaktır. rotanı gözünü açmadan belirlemek ve asla kafa göz patlatmamak anneliğin şanındandır.

* son dönemlerin güzellik reçeteleri şişmiş gözlere çay poşeti koymak, çatlamış ellere vazelin sürmek, kırılmış saçlara zeytinyağı-yumurta maskesi ile bakım yapmak olmuştur. annelik doğal olmaktır çünkü.

* arkadaşının sana özenle yurtdışından getirdiği vazonun büyük bir çoşkuyla gözünün önünde kırıldığını, sevgi dolu seyretmektir.

* oyun hamurlarını halıdan bıkıp usanmadan kazımaya çalışmaktır.

* çizilen duvarların her daim hazır şekilde elindeki süngerle silinmesidir.

* koltukta sızıp kalmanın sancılarını ertesi sabah sırt ağrılarıyla kucaklamaktır.

* daha öksürmesin, diye gece boyu dua etmektir.

* vedalaşırken, azimle o görmese de el sallayabilmektir.

* dinlemeyeceğini bile bile endişe mektubunu satır atlamadan okuyabilmektir her an. yüzünde kararlı, yüreğinde korkuyla; rutine dönen nutkunu kürsünden seslendirmektir, annelik...

* bebeğinin iştahını açmak için kolu komşudan teori dinlemek; ne kadar lokma girerse midesine diye akrobat hareketlerini atraksiyon yaratarak, komik olduğunu farketmeden yapabilmektir.

* tay tay dururken düşerse diye etrafına yastık korumalarını yerleştirmektir.

* ayağından çıkardığı çorapları koklamak, parmak arasına giren pamukçuları parmaklarının arasından sevgiyle temizlemektir anne yüreği.

* anne olmak;
çok şey demektir. dünyanın en fedakarlık gerektiren hiç bitmeyen işini üslenmektir. düşünülmeyi beklemeden düşünmeye devam etmektir. nefesini bebeğine adamaktır. onun hayallerinin gerçekleşmesi için kendi gerçeklerinden vazgeçmektir. ''hayır'' demeyi tüm kararlılığına rağmen becerememektir. o üzüldüğünde ondan önce ağlamaktır. daha çok sevinsin diye, paniğe kapılmaktır duyguları karıştırarak. ''saçını süpürge etmek''tir doğuştan. 9 ay 10 gün büyük bir sunuma hazırlanmaktır. hayat boyu endişelenerek güçlü olmayı dengeye oturtabilme yetisine sahip olmaktır. dağları delecek cesaretle, serçe ürkekliği arasında gidip gelmeler yaşamaktır. sünnetinde hüngür ağlamak, kına gecesinde daha örtü örtünmeden gözyaşlarına hakim olamamaktır. anneler gününde daha özel uyanmaktır. kendi doğum günlerini bebeğine adamaktır, şükretmektir yaradana. anne olmak kocaman yürekle kafa tutmaktır hayata. anne olmak tek başına pilot koltuğunda hayatı yürütmektir. anne olmak kelimelerinin yetersiz kalmasından; boğazına düğümlenen hıçkırıkla sukünete sığınmaktır,

[* alış-verişte son moda etekleri, yaldızlı bluzları terketmektir. artık büyük çantalar bebeğin malzemelerini taşıma kapasitesiyle seçilir.

* araç denince ilk olarak akla, bebek arabasının gelmesidir. üstü açık, tekerleri kuvvetli, bagajı geniş olanı makmuldür.

Ya tam bizi anlatıyo D

çok güzeldi eylülcüm sağol.çok duygulandım inan.gözlerim doldu aman yaa ne sulu göz olduk he.....
anladım darkcım anladım sinir etti gene bugün ama giricek başka sitede yok yaani takip ettiğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…