2008 Kasım Anneleri

merhaba sevgili kasım anneleri,
benimde aralığın ilk haftası doğumum kısmetse ve sezeryan olacak.ankarada öğretmenim ve doktorum hacettepenin doktoru ama mesa,bayındır veya güven hastanelerinden birini tercih etmemizi istedi, özel sğlık sigortamda yok...bu hastanelerin fiyatları hakkında fikri olan var mı aranızda, tabii ankaradaki kasım annelerine sorum...veya bu hastanelerde doğum yapacak olupta önceden bilgi almış olan var mı??yardımcı olursanız sevinirim...hepinize hayırlı ve sağlıklı doğumlar diliyorum...
sevgiyle kalın...

şen öncelikle hoşgeldin canım hayırlı doğumlar dilerim sana da ama o
söylediğin hastaneler hakkında bilgim yok ben fatih üniversitesi hastanesine gidiyorum
ama hamişlerden haberler başlığı var ya bir önce ki sayfada orada ankaralı hamişler
diye bir başlık var oradan bilgi al istersen belki orada yazan olur bol şans dur sana link vereyim
http://www.kadinlarkulubu.com/hamis-ve-hamis-olmak-isteyen-ankaralilar-t185317/index.html

ya kızlar koftenınde mı fellahı oluyor ya
ılk kez duyuyorum nasıl bıseymıs bu

asortıe hanım sanırım yaramaz ısler pesındesınız kocısınız konusunda
bakıyorum onlıne degılsınız bu saate
bende cok sık gelemıyorum belkı ama ben annemle ılgılenıyorum
ınsa allah bır ıyılessın tozunu alıcaz pcnın

anam bu çilek hatun yine mi iftara gitti ..valla ramazanı en beleşe çıkaran çilek oldu..bizde her akşam yemek yapcaz diye kendimizi paralıyoz..bulamadık kendimize gidecek kapı valla..biri durdursun bu kızı yaw...

kalimerocum geldim merak etme sadece öptümŞeniz bişe yapmadım vallasırnaşık şey
doktor artık yapmasanız iyi olur dedi benim gibi hızlı birine kaydirigubbakcemile3artık yapmayın dedi bizde
ne yapalım yapmıyoruz artık kardeş oldukcokacimcoook

BEBEĞİNİZİN KARNINIZDA Kİ DURUŞ ŞEKLİNİ ANLAYABİLİRSİNİZ
Bazı noktalara dikkat ederek bebeğinizin karnınızda hangi pozisyonda durduğunu kendi kendinize anlayabilirsiniz!

Nasıl?

Öncelikle, bebeğinizin tekmelerine dikkat edin. Bebeğinizin pozisyonunu anlamanıza yardımcı olacağından zaman zaman hissedeceğiniz bu topuk darbelerinin yerini aklınızda tutmaya çalışın.

Bunun yanında, ellerinizle karnınıza dokunun ve nasıl hissettiğinizi (sert mi, yumuşak mı gibi) düşünün. Ayrıca karnınızın şeklini inceleyin. Bunu yaparken anne karnındaki bebeğin poposunun daha yumuşak, kafasının ise daha sert hissedildiğini aklınızda bulundurun (yine de bebeğin kafası ile poposunu ayırmanın pek kolay olmadığını belirtmek gerekir!).

Bebeğin sırtı öne bakıyor

Bebeğiniz anterior pozisyonda, yani sırtı sizin ön tarafınıza bakacak şekilde duruyorsa karnınız ve göbek deliğinizin dışa doğru fırlamış bir görüntüsü olacaktır ve bebeğin tekmelerini kaburgalarınızın altında hissedersiniz.

Bebeğin sırtı sırtınıza bakıyor

Bebeğiniz posterior pozisyonda, yani sırtı sizin sırt tarafınıza bakacak şekilde duruyorsa, karnınızın daha yassı bir görünümü olacaktır ve bebeğinizin tekmelerini karnınızın hemen önünde hissedersiniz. Hamileliğin son haftalarında bel ağrısı da posterior pozisyonda duran bir bebeğe işaret edebilir ancak hamileliğin sonlarında anne adaylarının çoğu bel ağrısı yaşadığından bunun bebeğin pozisyonundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını ayırmak güçtür.

Bebek “indi”

Genel olarak doktorunuz ya da ebeniz bebeğinizin hangi yönde yattığını anlayacaktır. İlk hamileliklerde bebek normal olarak doğumdan dört hafta önce civarında aşağı (yani yapacağı yolculuğa hazırlık olarak pelvisin alt kısmına) “iner”. Bebeğin hareketleri ile birlikte hafif sancılar hissetmeye başladığınızda (küçük sert kafasının mesanenize yaptığı baskıyı belirtmeye dahi gerek yok!) bunun gerçekleştiğini anlayacaksınız. Ayrıca ağırlık merkezinin değişmesi nedeniyle karnınızın biçimi de değişecektir. Bundan başka, bebek “indiğinde” artık göğüs kafesinize baskı yapmadığından daha rahat nefes alabildiğinizi fark edeceksiniz.

aramıza hoşgeldin şen.a.s.

slm arkadaşlar ben daha yeni fırsat bulup oturabildim geçmişi de pek okuyamadım.eminim şuan hepiniz uyuyorsunuzdur.bugün misafirlerim vardı sabahtan beri mutfakta yemek teleşındaydım.öldüm valla sırtımın agrısından duramıyorum.hiç oturamadım desem yeridir.umarım hepiniz iyisinizdir.haa bu arada darkcıgım çilekcigim tek gözüme takılan şey şu fellah köftesi oldu(malum yemek deyince akan sular dururcokacimcoook)bayılırım fellah köftesine ohh burnuma kokusu geldi valla gece gece.hepinize iyi geceler tatlı rüyalar Şeniz

kızlar o oruç tutmayıp sürekli iftara giden biride benim sanırım. hele eşim o sağolsun hemen hemen hiç evde iftar yapmadı bende 15 gün raporlu olunca nasılsa beni eve getirme derdide olmayınca ora senin bura benim dolaştı bende iyi hissettiğim günlerdeki iftarlara katılıyorum ama geç saatlere kadar dayanamadığım için gitmemeyi tercih ettiğim oluyor tabiki bu güne kadar 9 yere gitmişim cumartesi ablamada gidince 10'a tamamlayıp jubilemi veririm artık:)) ama bu ay hiç kilo alamadım kocam evde olmayınca yemek yapmamayı tercih ettim ve geçiştirince doğru dürüst kilo alamadım perşembe günü anneme gidecem kısmetse ve 9 gün ondayım işte o zaman kilolar gelecek kesin hele bayramda sarma ve tatlılar dönüşümüz nasıl olacak bakalım:))

günaydın kızlarrr..
ay ben bu sabah çok şükür kendimi bomba gibi hissediyorum.
pazar günü annemlerdeydim ve bütün gün mutfakta ayakta durdum.bide pantalon ve bebişime mendil bezi almak için çıktığımda 1 saat kadar yürümüştüm.ondan galiba dün kasklarımda çok ağrı olmuştu.akşam yemekten hemen sonra yattım iyi dinlenmişim galiba saat 3 de cin gibi ayaktaydım.
o tarafa dön bu tarafa dön uyuyamadım.kalktımtuvalete gittim. sonra lavaboyu ve aynayı sildim. geri yattım.davulcu geldi.baktım saat 4 e geliyo.benim kociş her gece sahura beni kaldırmadan yukarı annesine çıkıyodu.kayınvalidemin bu aralar bacağı ağrıyo.(beli geçti maeliyattan sonra çok şükür şimdi dizinde başladı ağrı)
doktorlar menüsküs den şüpeleniyomuş.emar ı çekildi c.tesi akşamı.bu sabah eşim doktora götürecek sonuçlarla.inş. en kısa zamanda iyileşir..
dedim annemde hasta çıkıp sahurlarını bu gece ben hazırlayayım.güzelce bi sofra hazırladım onlara sonrada annemi kaldırdım.dedim oğlunuda ara aşağıdan kalksın.bizimki yukarı çıktığımı duymamış; evde beni arıyomuşkaydirigubbakcemile3
2 dk.sonra annemi geri aradı beni sormuş.annemde gülüyo gel gel burada hatunun bu gece sahuru o hazırladı dedi..
tabi onlarda bende mutlu olduk.:asigim:
tutmuyoruz bari bi sevap işleyelim dimi?
sonra ben yine uyuyana kadar saat 6 olmuş.7 de kalkıp hazırlanıp işe geldim.ama uykumu aldım sanırım çok zinde hissediyorum bu sabah kendimi?
sizler nasılsınız?

asorticim akşam eşime sordum şu vakumlu poşetleri.3 boy oluyomuş onlar.jumbo boyunu almış eşim.ebatlarını sordum.çok hatırlamıyorum ama her markanınki farklı ben en büyük boy diye aldım dedi.ha bu arada BİM de varmış ve indirimli bi fiyataymış.geçen gün görmüş.5 mi 7 mi neymiş fiyatı.varsa yakınlarında bak istersen..

Herkese günaydın..
Azocum valla maşallah sana ve kayınvalidene.... Bayılıyorum ben sizin ilişkinize. Allah nazarlardan saklasın.

Edacım sen de kendini neden bu kadar yordun ki anlamadım. Ben bu sene kimseyi almadım. Bi kere kayınvalidemler geldi, ona da ben çok ısrar ettim, zaten bi kendi bi de kayınbiraderim var. Her işimi onlar yaptı gene. Yorma kendini artık güzelim sen de. Misafir zamanımız geçti bizim artık.klava:

Dün gece ben doğuracam falan sandım kızlar. İftar sofrasında başladı feci tekmelemeye benimki. Kalktım oturamadım masada. Sofrayı eşim kaldırdı. Oturuyorum ama nasıl canım yanıyo anlatamam. Tüm akşam devam etti. Anlaşıldı dedim, bu gece uzun olacak.a.s Ama gece baya korktum, kasık ağrısı başladı regl sancısı gibi, oğlum fır fır dönüyo, bir de aşağı doğru ittiriyo, üstüne üstlük herhalde baskıdan dolayı, bıçaklar saplanmaya başladı vajina bölgeme. Allah dedim doğruracam galiba :)))))).

Yorucu geçen geceden sonra, çok şükür şimdi bişey yok. Oğlum da normale döndü. Sabah dedim ki, ne garezin var oğlum bana, tüm gece uyutmadın, sabah sakinsin. :roflol:

Herkesi öpüommmm:1hug:

slm kıslar
epiniz nasılsınız bakalım görüşmeyeli umarım herkes ,iyidir ve bi problem yoktur gecmişi okuyamadım cünkü
valla ben ii olmaya calışıyorum agrılarım oluyo artık ara ara özellikle kasıklarımda falan sanki bizim ufaklık heran cıkacakmış gibi hissediyorum valla

Ay pek marifetliyiz yarabbim :) Herkes çalışmış ama en çok Azo çalışmış. Gecenin üçünde ne lavabosu temizledin. İyi misin sen :))) Gerçi sana diyorum ben de sabah 8'de kalkıp ütülerimi hallettim ve banyoyu temizledim. Çok da yoruldum ama değdi. Biraz fazla iş yapınca insanın hemen sırtı ağrıyor dimi. Sonra bir de banyo yap falan derken işe 10 buçukta geldim. Böyle bir bahane olabilir mi. Söylesem gülmekten yere yatarlar, temizlik yaptığım için geç kaldım diye ama ne yapayım, tüm enerjim gündüz işte gidiyor. Sönmüş balon gibi oluyorum. Bir de kızım akşamları hep aşağı doğru baskı yapıyor. Gelirse gece ya da akşam gelecek zaten eminim. Aman Ebuka seninki de dursun daha. Zamanında gelsinler.

Eda akşama mönüde neler var??

Günaydın kızlar, biz de bu gece çok uykusuz kaldık. Eşim iş seyehatinde olduğu için gece yalnız kaldım. Ondan heralde önce sabahın 4'ünde kabusla uyandım. Kalktım, yatışıncaya kadar sahur programı izledim. Sonra tekrar uyudum ama bu sefer de sabahın 6'sında inanılmaz bir baş dönmesiyle uyandım. Daha önce hiç böle bişey yaşamamıştım. Aklıma geldikçe sanki yine her yer fıldır fıldır dönüyomuş gibi hissediyorum. Umarım bir daha tekrarlamaz:Saruboceq:

günaydın canlarııııııııım:sm_cool:
nasılsınız? ben bugün çok mutlu ve heyecanlıyım oğlumla randevum var saat 4 gibi
yeni hastane değişikliği yapmıştım yeni dr.umuzla 2. kez görüşücez bakalım neler olacak

elmalı turtacım geçmiş olsun canım valla sorma o baş dönmesi dün bende de oldu
okula gitmek için hazırlanırken çok şiddetliydi midemi bile bulandırdı
bi ara gidemiycem sandım tansiyonum düşmüştür diye tuzlu kan şekerim düşmüştür diye tatlı bişeyler yedimkaydirigubbakcemile3
sonra gözümü karartıp çıktım yola dolmuşta sallana sallana gittim
okula yakın bir eczanede tansiyonumu ölçtürdüm düşük çıktı
şimdi iyiyim çok şükür

juli hanım gerçektende pek bi marifetli gördüm sizi canım
ben çok tembelleşim bu günlerdemirmirmirmir
bir işi yapıcam diye karar veriyorum ama üstünden en az 2 gün geçiyo

mmmf canım evet okudum ve çok güldüm paylaşımın için teşekkürlerkaydirigubbakcemile3

kız sekreter nerelerdesin sen özlettin kendini
aramıza daha çok katıl canım insan böylece ağrılarını bile unutuyor:1hug:

ebuka sana da geçmiş olsun canım bizim yaramazlar artık sabırsızlanıyorlar tabi
ama zamanında gelsinler inşallah :Saruboceq:

azocum ellerine sağlık ne güzel eşini de kayınvalidenide mutlu etmişsin
bende her sahura kalkıyorum mutlaka hem ben sahurları çok severim
hmde manevi hazzını almak isterim

ayyyyyyy çenem düştü oğlumu görücem ya duramıyom
biri beni durdursunnnnnnnnnnnn:1ninca:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…