2008 Kasım Anneleri

Dışarda yemek yemek de bizim için büyük kabus.Sevmiyor öyle tavuk,köfte filan..Geçen ilk defa bi avm de ikbal diye bi tencere yemekleri yapan bir yerin yemeğini yedi.Çok da sevdi şapur şupur yedi abant kebabıydı sanırım..Ben genelde dışardayken çorba yediriyorum..

Ben kullanmadım çileko ama bi arkadaşım kullandı.Çok da güzel duruyordu.Abrtılı durmayacak şekilde kısaltıyorlarmış sanırım taktıktan sonra..

piroşta maşallah ayırmadan yer her şeyi balık,köfte,tavuk,et ama bzen çokk uzun çiğniyo
geçen akşam balık yediriordum balinaaa diyerek yedi:)

çileğim bende hiç kullanmadım ama kuzenim almış kuaför yapıştıramamış bir türlü

kızlar nasılsınız..uğrayamıyorum epeydir..artık genelde uzanmaya çalışıyorum..pc başında çok oturamıyorum....

neyse face deki fikirleriniz için teşekkür ederim..

dün dr daydık yine..pazartesi de çağırdı..eğer vazgeçmezse haftaya çarşamba gelecek kuzum..

ben de öyle özledim ki şöyle seri hareketi,giyinmeyi süslenmeyi,üzerimdeki şişliğin gitmesini,falan filan..
silkeleneceğim inşallah doğum sonrası..tabi ilk zamnalar zor olacak ..

10-11 arası almışım kilo..şişlik diyorum ama şişliğim de yok sqnki..ayak mayak hiç şişmedi...

herkes iyimi..bakayım biraz geçmişe tuna uyurken

(*) Bilgiler, Norwegian Seafood Export Council (NSEC) arşivinden derlenmiştir.

Neden somon yemeliyiz? (*)
Beynimizin yüzde 60'ı yağdan oluşuyor ve
bilim adamlan bu yağın en azından yüzde 30'unun
omega-3 yağ asitlerinden olduğu görüşünde. Vücudumuzdaki hücreleri geliştirmekle görevli omega-3 yağ asitlerini yalnızca yediklerimiz aracılığıyla alabiliyoruz. Yani vücudumuz üretemiyor. Bu nedenle vücudumuzun gıdalarla yeterli miktarda omega-3 almasını sağlamak önem taşıyor.

Omega-3 yağ asitleri somon ve uskumru gibi yağlı balıklarda yüksek oranda bulunuyor.

İnsan gelişimine baktığımızda:
Gebelikte bebek, omega-3 yağ asitlerini annesinden, yeni doğmuş bebekler ise anne sütünden sağlıyor.

Büyümekte olan çocukların da sürekli omega-3'e ihtiyaçları oluyor. Özellikle zeka gelişimi ve konsantrasyonlarını korumalarına omega-3 yardımcı oluyor.

Yetişkinlerde de durum aynı. Haftada bir kez balık yiyen yetişkinlerin hafızasını koruma olasılığının yükseldiği bilinen bir gerçek.

Düzenli tüketilen somonun faydaları(*)
Düzenli olarak balık yiyen kişilerde kalp krizi ve felç vakaları daha seyrek görülür. Haftada birden fazla, özellikle de yağlı balıklardan yiyen çocuklarda astıma tutulma oranı, fazla balık yemeyen çocuklara göre daha azdır. Omega-3, düzenli kullanıldığında bağışıklık sistemini güçlendirir ve cildi güzelleştirir.
Yaşlılık etklilerini geciktirir. Şeker hastaları, kalp sağlığı ve felç riskinden daha çok etkilendikleri için balık yemek onlar için yararlıdır. Amerika'da yapılan araştırmalarda; Omega-3 psikiyatrik diyetlerde kullanılmış ve strese karşı dirençli hale gelen bünyenin ileride oluşabilecek depresyon, intihar eğilimi ve manik depressif dahil birçok psikolojik rahatsızlığı önlediği belirlenmiş. Somon balığı; B-6 vitamini bakımından zengin. Vücudun protein ve yağı öğütmesini sağlayan B-6 vitaminleri, ayrıca bağışıklık ve sinir sistemlerinin düzenli çalışmalarına yardım eder. Somon balığı beyinde depresyonla savaşan kimyasal madde olarak
bilinen, mutluluk hormonu serotoninin oluşmasına yardım eder.

piroşum tuna da et ürünlerini çok seviyor..ama genel olarak özellikle kahvaltıyı çok tutuyor ağzında...çok uzun sürüyor kahvaltımız..........

aslında gerçek gibi dursa ben de bayılıyorum uzun siyah kirpiklereeeeee

Ya İngiltere'deki araştırmalar ne diyor?
Buraya kadar her şey tamam. Ama güvenle bol bol somon yiyebilir miyiz?

İşte İngilizlerin saygın gazetelerinden The Guardian da Mayıs-2003'te yayımlanan araştırma sonucu:

Omega-3 yağ asitleri ve D vitamini açısından zengin olmalarına rağmen 2001'de incelenen somonların yüzde 97'sinde meme kanserinde rolü olan hormonal dengeyi bozucu lindane ve İngiltere'de kullanılması yasaklanan DDT'ye rastlandı. İki pestisidin de (böcek öldürücü ilaç) yağ dokusuna yerleşerek vücutta uzun süre ısrarlı biçimde kaldığı biliniyor.

Pestisid Kalıntıları Komitesi ise somonlardaki kalıntıların çok düşük olduğu ve "insan sağlığını etkileyemeyeceği' iddiasında. 2001'de çiftlik somon ve alabalıkların beşte birinde eser miktarda parazitleri öldürücü bir sentetik boya olan malachite saptandı.

Malachite 1991'de Amerika'daki balık çiftliklerinde insanlarda kötü huylu tümörlere yol açan genetik değişimlere yol açabildiği için yasaklanmıştı. 2002'de Avrupa Birliği uzmanlarının, 'Somon ve alabalık üretiminde yetkililerin bilgisi dahilinde kulanılmaktadır' raporundan sonra İngiltere'de de yasaklandı.

Bu yasaktan sonra bile hükümete bağlı çalışan bilim adamları İskoç somonlarının 4 örneğinde malachite saptadılar.

Lorem hoşbulduk tontişim..

Gülizim kocanın gözler 2,5 numero bozuk.Ömrü billah bulamazdı.Bende asimetrik dolaşırdım ortalarda..

Diloksum güzel haberlerini bekliyoruz..Hayırlı evlat olsun inşallah..

dıloksum daha ne kadar serı hareket edeceksın
tuna beyın ardından kosturmak bıle yetıyordur sana
hamıs halınle hıs foto eklemedın
merak ettık guzel kızın guzellıgını almıs mı

yasmın sen dıkkatlı hatunsun dusurmezdın bence

soman un zararı mı varmış..aaa ben çok yedirdim tunaya..

ben folyoya sararım..yanına domates soğan diler tuzlar atarım fırına...muazzam bir lezzettttt

yasmin amin canım...
lorecim inan foto çektirmek aklıma gelmiyor...eşimin desen hiç gelmiyor..
ama gün girnedeydik çekti 1-2 bakayım iyi çıkmışsa ekerim birazan:)

Son düzenleme:
diloksum az kalmış kavuşmanıza tebrik ediyorum seni fazla kilo almamışsın güzel haberlerini sabırsızlıkla bekliyoruz cnm
şu çileğin dediği iglolardan bi deniyeyim bakalım sevicekmi kuduzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…