2008 Kasım Anneleri

Aslında konuşmaya başlasa az çok rahatlayacak gibi geliyor daha pek cümle kuramıyor anlatamadığı şeylere de çığlıkla karşılık veriyor sanırım 2 yaş sendromuna da çok benziyor okuduklarıma göre daha fazla araştırayım bu dönemi nasıl atlatırım diye boğazlarına zarar verecek ya da psikolojisi bozulacak diye korkuyorum
Yasocum anıl paşanın maşallahı var zaten yirim onu ben yirim 41 kere maşallah bütün kuzularımıza

selam arkadaşlar..
yasmincim çok geçmiş olsun..inşallah geçer çabucak..

sedacım biz yaşamadık çok şükür öyle bir durum ama hekes yaşıyor hemen hemen bu sinir olayını canım..
ısrarla görmezden gel..
bi sıkıntısı varsa cidden tabiki halletmeye çalışmak lazım ama gereksiz sinirliliklerine prim vermemek lazım çok..

biz dün forum istanbula gittik akvaryuma allahım nasıl bir gündü maşallah deli oldu kuzum nasıl eğlendi anlatamam..

eşim soruyor baba seni nereye getirdi diye denizee balıklara getirdi ben çok sevindim diye bağırıyor..
gitmeyen varsa tavsiye ederim baya hoş bi ortam çocuklar için nasıl balıkları yakalamaya çalışıyor yavrum millette şaşırıyor korkmuyor diye ama dinazor görse korkmaz benimki..

biz ordayken bide bi çift dalgıç vardı biri birine evlenme teklif etti yüzük filan taktı hoştu yani..

bi balık var kanat çırpıyor..
kuşa o kadar benziyorki..
babası dediki bak oğlum uçuyor..
bizim bıdıkta diyoki "baba kuş havada uçar bu balık"...
inanabiiyormusunuz..
hatıra defterine yazıcam hepsini:)

bu arada makyaj tavsiyeleri için çook teşekkür ederim..
çilekçim senin gibi bi fıstıktan güzel şeyler duymak ayrıca çok hoşuma gitti canım..
kararımı verdim kuaförümlede konuştum normal makyaj yaptırıcam ve çileğimin dediği gibi siyah gri tonları..
kuaförüm gerek yok dedi porselene yüzünde bişey yok dedi ok dedim bende..
bugün çoook yoğunuz..allahtan eşim evde gitmiyor işe yoksa altından kalkamazdım..

canım bol bol sarıl öyle zamanlarda ben senin yanındayım de..
balkona çıkar buzdolabını açtır bişey seçtir..
neden kaynaklanıyor tam olarak bunu dikkatli tesbit etmek lazım tabi..

Mellacım zaten evde birbirimize yapışık geziyoruz sevgimizi sürekli gösteriyoruz ondan yana bir problem yok ama diyorum ki acaba sabah bırakıyoruz diye hırçınlık mı yapıyor yoksa sendrom mu iyice araştırmak lazım bi problem olacağını sanmıyorum ama psikolojisi önemli bunu için ne yapabilirim yada normal bi süreçmi bi araştırıcam
Buarada biz de akvaryuma giricektik Cumartesi günü ama acayip bir yoğunluk vardı haftaiçi gitmek en mantıklısı sanırım ama bunun içinde işten eve gelmemiz 7 oluyor saat geç olur 28 ekimde erken çıkıcakmışız belki o zamana bi program yapabiliriz
Birde melacım sen neden katılmıyorsun buluşmalarımıza yada doğum günü etkinliğimize cnm

günaydın kızlar
sedacım normal yaşadıklarınız
aynı sorunlar bizde de var göreceksin c.tesi:)
çığlık kıyamet artık bakalım napcaz:))
bir iktidar meselesi var çocuklarla aramızda
onlar benim dediğim olcak diye ısrarlı
buğradan izin almadan kanalı değiştiremiyorum
caoillo izlemekten böö geldi
başka odadan bile bağırarak geliyo değiştirince bazen:)

günaydın ahali;

sedacım benimki de oyun hamuruyla hiç ilgilenmedi, aynen sadece top yapınca bakıp bıraktı.

isteği olmayınca efe de bağırıyor, önce açıklamasını yapıyorum, sonra görmezden geliyorum. bir ara isteği olmayınca ısırmaya çalışıyordu, o zamanlar kızdım ve hayır da dedim. ama efe ne söylediğimden çok nasıl söylediğime dikkat ediyor. mimiklere bakışlara daha fazla dikkat ediyor.

yasmin geçmiş olsun anıla
keşke daha önce bi doktora sorsaydınız
halam da olmuştu
ilaçsız geçmedi
ve ilaç kullanmasına rağmen tamamen geçmedi
hafif bi kabarıklık var
hatta doktor hemen küçük bi kesiyle alalım demiş
inşallah geçer sizinki

artık kitaplar hiç dikkatini çekmiyor efenin. yazın kitaplarını elinden düşürmezdi. yapa yayınlarının "bu dizisi" var. 10 lu set. 2-3 yaş için. yazın onları ezberlemişti, konuşamıyor ama mesela "aaa kelebek suya düşmüş derken binimle aynı anda aaaa diyordu" ya da "hiç arkadaşı yoook" demeden hemen önce elleriyle yok yapardı. hepsini ezberlemişti. şimdi yüzlerine bakmıyor. başka bi dolu kitap aldım, hikayeyi okuyanlar, kulakçıklı kitaplar, hayvan sesleri, çocuk şarkıları çalanlardan falan. ama kitap sevdası bitti. bizimkinin şu aralar araba sevdası arttı. araba ve top başka hiçbirşey dikkatini çekmiyor.

kağıt kalemle oynamayı hiç sevmedi bile.

kitap merakı bizde de ilk zamanlar kadar yok
herşeyden geçtiği gibi ondan da geçti hevesi normal olarak
hergün başka bişey öğreniyorlar
bence normal
ona görev vermeme bayılıyor mesela
bezini değiştiriyoruz
hangisi temiz bez hangisi kirli bez onu gösteriyoruz
sonra kirli bizi poşete bağlayıp buğraya veriyourz
o da banyodaki havlupanın vanasına asıyo:)
bezleri orda topluyorum da:))
bayılıyor buna

Derin teşekkür ederim.Kalmaz umarım.Ne olduğunu anlamadık zaten, uç da yoktu..İlaçlardan sonra bakarız..

Anılda bezini falan atar.Çikolata verdiğimde bizimkilerin kabuklarını da alır çöpe atar gelir.Kirlilerini de veririm eline, çamaşır sepetine atar.Yalnız oyuncakları toplarken zorlanıyoruz.Toplamıcam diyo, sonra ben sen toplama onlar benim ve ben toplıcam diyorum.Ufak ufak başlıyo ama sonlandıramıyoruz işi

günaydın,
hasta bebişlere geçmiş olsun...
yasminim istanbuldayken benim kaandada oldu bu durum drada götürmedik ama biibuçuk ay kadar kaldı yani sonra yavaşa yavaş geçti.. ama nazara geldi diye düşündüm..
ondan hemen sonrada diğer gözünde kızarıklık olmuştu onla lakası yok hatırlarsanız yanlardaki yağ kesesi büyümüş böyle ufak bir et parçası var gibiydi oda kremlerle geçti hatta o sıra dr. geçmezse operasyonla alaılm demişti ama kendi kendine ilaçlarla geçti şükür anılınkide çabuk geçer inş...
anıl paşada gerçekten çok ilerde çok sevimli bir çocuk nazar geliyordur.. hatta bugünlerde kaanda kızarıklık vardı yine çıkacak diye korktum ama olmadı olsa bu sefer bende dra götrümeyi düşünüyordum...
ya ben tembelim heralde hala kuzulara bir kitap alamadım..
kızlar doğum günümüz yaklaştı 5 gün kaldı yaaa..
biz kendi çekirdek ailemizolarak yalnız kutlayacağız pastayı kendim yapım dedim ama eşim ben alırım uğraşma dedi.. bir anlamda hepimizn doğumgünü olacak hep birbirine yakın en son kuzların olunca birlikte kutluyoruz hep..bu sene doğum günlerinde spor ayakkabı alacak babamız.. hem ihtiyaçları var hemde güzel bir hediye onlar için..

Nazlıcım teşekkür ederim.Damlayı damlatmak zor oluyo.Uyurken damlatalım dedi eşim.Ben de korkar diye akşam zorla damlattım uyanıkken.Kremi uyuyunca sürdüm.Sen nasıl yapıyodun? Doğum günü içinde bence ilerde çok gzüel pastalar yaparsın.Hem şimdi iki çocukla sana zor olur.Biraz büyüsünler beraber yaparsınız. Allah sağlık versin, huzurla kutlayın inşallah..

benimkilerde çöpleri biliyorlar.. mesela bazen karalasınlar diye verdiğim kağıtları işleri bitince yırtıyorlar sonra kaan alıp direk mutfak çöpüne götürüyor.. bir gün iyice abarttı dağıttıkları cdleride alıp çöpe atmaya götürürken son anda yakaladım... o yüzden çöpü kontrol ediyorum hep..

bizimkilerdede çığlık olayı var bazen durup duruken gülerek keyfi, bazende istedikleri şey olmazsa çığlık atıyorlar özellikle kerem..çoğu zamanda kıskançklıktan çığlıkçığlığayız bizde durum böyle..

benimki de çöp atma meraklısı hakkaten
ıgıl pıgılın battaniyesini atmıştı birgün
neye kızdı niye attı bilemiyorum:))

yasmin bizde öbür durm için vermişti kremi tam gözünün kirpiklerin bitiş yerindeydı o yağ bezesi eşim tutar ben gözünü elimle açıp çukura krem sıkardım sonra bir müddet elini değdirmezdik .tabi o zaman daha küçüklerdi 1,,5 yaşına gelmemişlerdi daha.. it dirseği derler bizim ordada o daha çok kirpiklerin ortasında oluyor ona daha zor sürülür sanki..
ayrıca sağol canım inş. hepimiz huzurla güzelce kutlarız doğumgünlerini...bizim inşallah öylede olacak sakiniz burada..:)))

selam kızlar ;

artık eski hayatıma yavaş yavaş dönüş yapma zamanım geldi ,dün pat diye bir iş görüşmesine çağırıldım ,kaçırılmayacak gibiydi gittim bende ,tabi görüştüğüm kişi yine benim iş sektörümden ve tanıdığım biri ,bana diyorki sen 3 yıl nasıl ara verdin ,senin gibi aktif iş hayatı olan biri nasıl piyasadan uzak kalır ,büyük eksiklik bu dedi ,ayrıca hemen gel çalışalım dedi ama evime çok uzak ayrıca şartları pek uygun değil gibi geldi ,ama aşarız bunları dedi ,bakalım kısmet ,yakın biryerlere taşınmayı düşünüyorum ..
geçmişe bakamadım ,hasta bebişlere geçmiş olsun ,malesef uzuuuun bir aradan sonra benim kızımda hasta ,1 yaşından beri hasta olmamıştı ,onca kar kış gördük ,yazın dondurma bile yiyordu hiç bişey olmadı ,şimdi durup dururken başladı bi öksürük ,neyse 2 gün oldu şuruba başlayalı ,biraz iyi gibi ,gece çok zorlanıyoruz oda öksürük gelince uyanıyor yavrum uykusu bölünüyor ..neyse buda geçer ,ALLAH daha büyük dert vermesin ..

eylülcüm kafanada yatarsa kaçırma bu fırsatı hayırlısı olsun sevindim senin adına...dediğin gibi işl iyiyse yakına bile taşınılır..
kızın içinde geçmiş olsun.. hastalık mevsimi başladı.. kuzular birer birer hastalanıyor hepsine geçmiş olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…