2008 Kasım Anneleri

juli araç konforlu olsun rica ederim..:dilcikar:ben gelemem öyle tangır tungur..
çilekcim bence sen buluşmamıza değil sütlaç yicez ya ona taktın demi..hadi bakalım bugünde menüde sütlaç var

kasım anneleri merhaba uzun zamandr takip edyorm sizi ama ilk defa yazıyorum inş. benmde kasımda bi kızım olcak adıda piraye hira.özellikle bebişlerin hazırlıkları çok güzel bende eklerim aldıklarımı.

biberon ve çilek geçmiş olsun dilekleriniz için tekşekkürler..:asigim:
şimdi yemeğimi yedim ve bol limonlu bi çay içtim.akşamada dediğim gibi ıhlamur kaynatırım.inş. iyi gelir..

ha sütlaç demişken..
daha önce yapmamış arkadaşlar varsa..
malzemeler:

1 kg soğuk süt
1,5 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 su bardağı toz şeker
üzerine tarçın

hazırlanması:
1. 1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

2. soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.

3. bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı)

4. pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.

5. 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.

6. sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca üzerlerine tarçın serpin
afiyet olsun..

benmide aklıma koydunuz şimdi..hasta hasta ne iyi gider.akşama benda yapayım bari:1rolleyes:

merhaba kızlar
asortıcım evet ankarada bı tek benım kahvaltıya gelmek ısterdım ama calısıyorum cumadan sonra gelırımmm kaydirigubbakcemile2
azocum gecmıs olsun gecelerı kalkıp sahur hazırladın zaten vucudumuz hassas dıkkat etmedın hasta oldun cok cok gecmıs olsun mandalına ye canım zaten cıkmıs bende yedımm cokacimcoook
kızlar esım kayserıye gıdelım dıyor doktorumla konustum 34. haftya kadar ızın var kendını yormuycaksan gıt sana kalmıs dedı ben tam gıderken 34. hafta olcam kurban bayramına da gıdemıycem ne yapsam :uhm:
azo ogun canım sütlac cektı cokacimcoookannemın bı arkadasından tarıf aldım yaptım hıc gusel olmadı cıvık oldu sımdı senın tarıfını yapıcam ınsallah gusel olur olmazsa senı burda tacız ederım kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

azocum çok çok geçmiş olsun umarım ilerlemez ve hemen atlatırsın bende geçen pazartesi olmuştum boğazım falan acayip yanıyordu ama sonra ilerlemedi bitti çok şükür umarım seninki de gelip geçici bir durumdur.

Kızlar geçenlerde bahsetmiştim eşim memleketine gidecek ve ben o gidince acaba yazın olduğu gibi ruh sıkıntısı içine girermiyim diye günler günleri kovaladı ve bu gece sahurda yola çıkacak ve sanırım ben ağlayacağım allahtan alt katımda eltim oturuyor kızımıda alıp ona inmeyi düşünüyorum çünkü o evde yokken evde kalmak isteyeceğimi sanmıyorum bana dua edin ne olur bu 9 gün benim içinde gayet güzel ve eğlenceli geçsin

ve bütün yola çıkacak arkadaşlarımızada hayırlı yolculuklar geçirmesi için dua edelim tabi benim eşimede:)) sevgiler

bız geldık kızlar

azo gcmıs olsun canım dıkkat et ya bende cok korkuyorum ama koruyamıyorum kendımı galıba
cok hassasız su an bol bol ılık bırseyler ıc

cılekcım annemın doktorunu aradık olabılır dıyor ama agrı kesıcıler kesmıyor sanırım cok yıprandı annem ya

ya su bulusma ısı super fıkır eger uygun gun ve saat olursa bende katılabılırım ınsa allah
anadolu yakasındayım ama tek vesaıtle gelebılecegım yer olursa benım ıcın kolay olur

hep tatlı konusuyorsunuz canımı cektırıyorsunuz hatunlar
sakın olun tamam anne olucaz ama guzel anne olalım cok tombılı olmayalım

pırayehıra sende hosgeldın canım aramıza

ben yıne acıktım cokacimcoook

slm kızlar nasılsınız bakiiimmm?buluşma kararları alınmış anlaşılan darkla bana inat iyi bakalım alacagınız olsun.azocugum çok geçmiş olsun canım dikkat et kendine hamilelikte hastalık çekilmiyor hiç.kalimerocugum üzülme daha annen yeni ameliyat oldu sayılır agrıları normaldir.
ayyy kızlar başıma geleni sormayın bugün.sabah kalktım hava güzel diye çamaşırlar vardı onları yıkadım dışarı asmıştım ohh bide güzel geçtim içeri çay içiyorum keyif yapıyorum.komşu zile bastı ip kopmuş çamaşırlar sokaklarda...deli oldum bide hepsi beyaz iç çamaşırları.sokaktan topla tekrar yıka.bu seferde salaklık bende makinanın hortumunu ayarlayamamışım aceleden banyo su içinde kaldı.hadiii klozet takımlarını yıka.anlayacagınız sinirden çıldırdım.zaten aksilik gelince hepsi üstüste gelir.neyse saglık olsun diyim barii

Walla kızlar bende buluşmak isterim. Taksim Sütiş de uygun ama cumartesi malesef İzmir'e gidiyoruz. Haftaya Cumartesi ya da herkes için uygun olabilecek başka bir zaman olursa seve seve katlılrım...

Azocum, geçmiş olsun bu arada canım. Papatya çayı ve bal bana çok iyi geliyor böyle durumlarda. Belki senin de kırıklığını atmana yardımcı olur...

eylül sultan nasilda anlarmis benim tatliya taktigimi:)

ee napiim hem gelemiyorum hemde bensiz tatli yiyceniz

ben nasil takinti yapmayim bunu ya..sey yapin ama,masada bos bir

sandalye ve servis birakin cilek varmis gibi olsun..aradada sütlacimi tazeleyin

anca öyle kendime gelebilirim ben..

ben kaciyorum kizlar,aksama süslencem yineeee herkeze iyi iftarlar..

ayrica azocum canim,benim gibi tarifi okurken agzini yüzünü yalayan kac kisi vardir acaba,merak ettimde:)

hişşt kızlar ben çok hastayım:çok üzgünüm: boğazım ağrıyoo ççok kötüyüm
ama istanbul bluşmasını engellemem lazım:jeyyar: ne o öle biz olmadan falan:mymeka:
yine tatlılara dalmışsınız yeter ya tatlı tatlı aaaa naniknanik
bu arada kuzucuğumun:ecrin_bebek: beşiği yarın geliyor resmini eklerim gelince:sm_cool:

kızlar günaydın bugün sabah 3.30'da eşimi uğurladım allahın izniyle yolu yarıladılar umarım kazasız belasız giderler ondan sonra sadece hasret kalacak geriye hamile olduğum için gitmesini pek istemiyordum ama onunda çok ihtiyacı vardı kötü bir kıştan sonra zavallım hiç tatil yapamamıştı bu sene daha öncede bahsetmiştim. Bunaldıkça burdayım yanımda olduğunuzu bana destek vereceğinizi bilmek bile bana huzur veriyor yolculuk içinde dualarınızı bekliyorum sevgilerimle

gunaydın kızlarrr

oncelıkle beklemek allah saglıkla kavustursun
sımdıden bu kadar kasma kendını baka cabuk gececek zaman ınsa allah

asortıe hanımcım gecmısler olsun
dıkkat et dıyoruz de mı sana gezgın hanım evde ıstırahat et ılık bırseyler ıc
ınsa allah hemen atlatırsın canım

ya kızlar ben cok yorgunum
sabahın 04:00 de baslayan mesaım gece 24:00 bıtıyor
evet aralarda fırsat buldukca yatıp uyuyorum ama yetmıyor yaaa
annem hala ıyılesemedıgı ıcın sahur ıcın kalkıyorum ve ıse gelene kadar uyuyamıyorum
sabah ıse gelınce mıllet gelene kadar yarım saat uyuyorum ama armut gıbı sallanıyorum
oglen arasında yıne bır yarm saat ama saatı 3 zor yapıyoruz yıne fırsat arıyorum azıcık kestırsem dıye
aksam eve gıdınce annemın bakımını devralıyorum yengemden ve gecenın yemegı annenım ılacları ve gecmıs olsun zıyaretlerı derken gece saat 24 oluyor
dun aksam koltukta uyuyup kalmısım fecı durumdayım yaa
babam yemek secıyor az cok yemek yapıyor sagolsun ama esımde mızmızlanmaya basladı
su bayram tatılı gelseydı bır hayırlısıyla belkı bıraz dınlenırdım

cok yorgunum ya bebegıme haksızlık mı edıyorum dıye dusunuyorum

kızlar günaydın ;

beklemekcim yanındayız canım , allah kavuştursun...

minik yakınmışız ; olmadı biz buluşuruz :))))

asortik geçmiş olsun kuş iyileştin mi ?

çilekcim götürdün yine dün akşam tatlıları .bende dün gece tatlı krizine girdim evde ara tara bişey bulamadım..yapmayada üşendim..şimdi çıkıp pasta masta alıcam..

azoş yaptınmı sütlaçı ?:)))))

gunaydınlar
beklemekcım allah kavustursun
asortık hanım gecmısler olsun
kalımerocum kendıne dıkkat et sımdı zaten bunyemız hassas allah korusun senıde hepimizi
sütlacı yapamadım azocumm ama en kısa zamanda yapıcam
ya kızlar ben uyuyamıyorumm sızde mı oylesınız yatamıyorum rahat rahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…