2008 Kasım Anneleri

hoşbulduk nazlımelekçim..
senin kuzuları gördüm diğer tarafta..
rabbim hayırlı uğurlu etsin ne güzel geçirmişsiniz doğumgünlerini..koca adam olmuşlar..
geçen seneki pasta krizinden sonra 2.si çok komik olmuş:))

amın valla ben de bazen sasırıyorum
ama sevgımızı destegımızı her daım gostermekten yanayım ben
henuz kendılerını savunabılecek durumda degıller
komsumuz konusunda da cat kapı gelen bır bayan
ama annem daha etkılı bır konusma yapacak uygun dılle
ınsa allah tekrarı olmaz zıra bu kez ben cok daha fazla kırıcı olurum o kesın

ben çok bağırmamak içişn kendimce önlemler aldım bende düşünüyorum doğrumu yanlışmı diye ama yapı meselesi
mesela ortalıkta 3-5 oyuncaktan fazla yok ikiside bazen istiyo sepeti dolabın üstüne kaldırdım ordan bitane veriyorum ama ortalıktakilerdende bitane alıyorum ay çok fenayım ama ortalıkta kalabalık olunca banadaral geliyo zaten ev büyük değil salonun ortasına getiriyolar herşeyi seyreyle cümbüşü kaldırınca baktım bende bağrınmıyorum onlarda keyifli
ikinci düşündüren şeyde eline kurabiyeydi kekti bisküviydi meyve suyuydu vermiyorum yerlerde tek kırıntı görmeye tahammül edemiyorum parkelerde iz yapıyo diye fatihi kapıdan girmeden çoraplarını çıkarttırıyorum yada terlik giydiriyorum
biliyorum hiç doğru şeyler değil bu yaptıklarım ama bende böyle huzurlu oluyorum
izmire gittiğimiz gün yemekte mşsafirleri vardı ablamların avukatı
kadın bana dediki öyle çabuk büyüyorlarki işi gücü ser onunla ilgilen oyun oyna
kendş oğlu 13 yaşındaymış ben işten gelirdim yorgun argın eve bomba düşmüş gşibi hiç bişey yapmadan çocuğumla oyuna başlardım ne yemek yapardım ne bişey diye
bu tarz yaşamlar hiç bana göre değil işte
ben bi dikiş tutturmuşum düzen bozulmasın istiyorum
onun dışında herşey 2. planda geliyo bana sanırım

valla benim annem evde tüm gün onunla
sağolsun oynuyo güzel güzel:))
sürekli koltuk altlarından bişeyler çıkarıyoruz
silindirler küpler legoalr arabalar
ama çocuk ya daha yapacak yani
bende bişey demem
dağıtabildiği kadar dağıtır umrumda değil:))
ama annem oynaması bitince topluyor birazını
yani kısacası biz topluyorz o dağıtıyor:)) her çocuk gibi..

mmf o dagınıklık ve parke ızlerı vs bende de sınır yapıyor hemen
esım cok rahattır ama o da kırıntılara tahammul edemez
benım kuzum oyle zaten elınde bır sey yerken gezınmez oturur
oyuncak konusundan oyuncakla pek oynamıyor kı
bır ıkı araba ve tornavıda harıcınde pek ılgısını cekmıyor
ama banyoda elını yıkayınca elınden su damlamadan sılıyoruz hemen
gecen gun korıdora su damlamıs hemen ıslak mendıl alıp geldı ve sıldı
gardropun aynasına elını surmus ve ız cıkmıs
babasına gosterıyor sılelım dıye hemen
babası cocugu da psıko yapacaksın dıyor
ama ne yapayım ben de sevıyorum duzenı

eşimin yengesi geldi geçenlerde ailecek amcaları iştee
ramazdanda iftara çağırmıştım kandile denk geldi
hemen namaza gidilmişti tatlı yiyememişlerdi çay içememmişlerdi
sonra çağırcam demiştim neyse işte çağırdım geldiler.
bizim ki ne zmaandır onları görmedi
oyuncak kutusunu getirdi salano döktü hepsini girdi içine
onlara oyuncaklarını gösteriyodu
yengesi anneyi döveyimmi ben dedi
bi şaşırdı benim ki
suratındaki ifade değişti kaşlarını çattı
dövmek ne bizden bilmiyo haliyle ama tv deki bazen rast gelen hır gür sahnelerinden mi öğrenmiş anlamadık
hayırrr diye bağırdı .gitt pis dedi kadına:)))
aldı cevabınııı:))))
manyakmıdır nedir böyle bi çocuk sevmek de ilk kez gördüm
ne demek anneni döveyimmi yaaa
allahım ondan sonra samimi olamayınca suçlu ben oluyorum
tiplere bakarmısınız*??

Bizde de ben rahatım istediği gibi oynasın dağıtsın gönlü ne istiyorsa onu yapsın sonra toplarız kızıp toplarsam yine aynısı olacağı için bıktığı zaman toplama taraftarıyım annem dağınıklığa ilk başta çok tepki gözteriyordu ona da öle anlattım bırak dağıtsın özgür olsun sıkılınca toplarız die şimdi görüyorum ki o da rahat bu konuda misafir gelince ayrı ama tekken arda rahat davranıyor zaten kış çocuklar dışarı çıkamıyor evde tıkılıyorlar birde kısıtlama bana doğru gelmiyor ama tabii herkesin kendi düşünce ve kararı

Derinim harbi manyakmış kadın :) sözüm ona buğrişi kızdıracak saçma sapan kullanılmış bir cümle
Pasinim düzeni bende seviyorum tabii ki arda da mesela ıslak mendili alır pis bir yer görünce siler elinde dolaşırken asla birşey yemez illa masaya oturup yiyecek öle koltuğa da değil illa masa da olucak şebek bizden görüyo öle hoşuna gidiyor sanırım ama dediğim gibi kışın zaten evdeler birde oyun alanlarını kısıtlamak bana göre doğru değil

lorecim sevgiyi göstermek değil zaten söylemek istediğim..
benim oğlum inan evi başımıza yıkıyor ve off bile demem..
benim kaç yüz liralık bardağım kırıldı onlarla oynamayı seviyordu ve gerçekten çok kıymetlilerdi elinden almadım çatır çutur kırdı her takımım bozuldu hep canın sağ olsun dedim..
kısıtlamanın anlamını bile bilmiyoruz..ne babası ne ben nede aneaneler..
herkes etrafında pervane vaziyette..

ama demek istediğim şu..
mesela komşu oğlumuza bağırınca bundan etkilenmeyip kendi kendine tolere edebileceği psikoloji sağlamlığını nasıl sağlayabiliriz..

mesela dediğin gibi oğlum babasının çayına on şeker atıp karıştırıyor arada döküyok kaşığı vurup kırıyor vs..
başkasının bardağına yapıyor yoo olmaz dediklerinde hemen dönüp bize bakıyor..ben kendi orda tolere etsin isterim..
çok mu şey istiyorum..
ama sadece benim elimde olan bişey değil bu inanılmaz bi şımartma var tüm çevremizde..herkes oğluma karşı inanılmaz hasas ve kibar..hiç ters bi hareket görmedi..
kreşe filan başlayınca şok olmasından korkuyorum..

öyle oldu valla amincim ben bişeyin üstüne titreyince öyle olur ama tadı güzeldi ya adamın hakkını yemeyim.. geçen resimleri koydum dedim hemen pasta konusunda beni şikayetmi ettin diyor biliyor yani oda memnuniyet derecemi..:)))
nazıcım ben geldim kankam öle girdi valla bakınız geçmiş 3-4 sayfa
hımmmm eeeee iyi bari hani özletmeyin kendiniz diye şeyettimdiiii buyrunnnnnnnnn

maytabım beni arkadaşlarım bilir bende acayip o kunularda titizdim ama çocuklardan sonra boşverdim gayrı.. kendimi salmadım ama zaten ikisinede gerektiği kadar ilgili olabiliyormuyum diye sorguluyorum kendimi birde oyuncaklarınıda esirgemeyim dedim benim evi gör sabah öğle akşam birde ara öğünler var kaç posta ev süpürülüyor oyuncaklar odaya gidiyor sonra onlar isteyince geri geliyor..bazen yemekten sonra meyve suyu istiyorlar bibewronlarına koyuyorum bardakla dökülür belki diye.. bisküvileride yada ufak ıvır zıvırları tabağa koyup sofra seriyorum onun içinde yiyorlar arada çoşup sapıtıyorlar ama idare ediyorum çok kızdığım çoştuğumda çok oluyor ama az öncee meyve suyunu içmişler dibini oyuncaklara boca ediyorlar bir kızdım hemen aldım ellerişnden çizgifilmide kapattım kendimce ceza verdim güya ama ne bileyim iyimi ediyorum kötümü bende bilmiyorum...

bu arada kuızlar gelişim test kitabımız dün geldi bizimde güzel hoşuma gitti ama az daha bişeyleri dile getirsinler öle deniyeceğim... ilk başlardaki testleri çoktan geçerler ama bişeyleri daha zor dile getiriyorlar ..

sabiha paktunanın testi bana gelmedide arkadaşın evinde baktım çok çok kolay ya..
kuzuma yapmadım bile sıkılır..ki zaten yapmayı düşünmüyordum ben kendim tanıdığım kadarıyla bakacaktım..öyle test eder gibi yaklaşmak için çok erken..

Herkezlere günaydın dileğe Allah acil şifalar versin umarım bian önce buralarda görürüz onuda

Ardada kuzenlerinden birisine gıcık paylaşmaz çocuğu döver onun geldiği günler oda gece uykusunda sayıklar ağlar anıl paşanın yaşadıklarını anlıyorum kuzen işte öle gidecek atsan atılmaz satsan satılmaz:1no2:

mmmf eşinin işe başlamasına çok sevindim derler ya gecenin en karanlık anı sabaha en yakın olan anlarıdır diye Allah sabrınızı denedi ve mükafatını muhakkak verecektir hep böyle düşün ve koşulsuz şükret sizin adınıza çok mutlu oldum

derinxby o teyzelere yapcak bişey yok herşeyi onlar biliyo çocuk büyütmeyi terbiye etmeyi salla diyorum ben,ama çocuklarada napın edin o karılara ve o modellerin inatçı vuran kıran sıpalarıylada mücadele etmeyi öğretin.yoksa yarın okulda falan biz olmayacağız yanlarında ezilmesin bebişlerimiz arda kimseyle dövüşmez herkezle oynar ama kuzeniyle yaptığıı uzuuun stajlar sonunda birisi ona bağırdımı vurdumu da bi anda mod değiştiriyor atlıyo üstüne ne yalan sölüyüm yapma oğlum falan desemde yarım ağız içimden koca bi oooooh çekiyom.yazık bebekliğinden beri dayağını yer kuzeninin alıyo intikamını

Bence çocukları rahat bırakmalıyız.Tamam saldırgan olmasın, sevsin, asla kaba kuvvet bilmesin.İstediğimiz bu ama dışarda hayat böyle değil.Biz ne kadar istesekde çocuğumuzu eğitsek bile çevremizi eğitemeyiz. O yüzden çok aşırıya kaçmamak kaydıyla bebelerimizi biraz serbest bırakalım..Ben de Anıl saldırganlaştığında kızıyorum ama haklı olduğu zamanlarda değil.Dün kuzeni o oynarken geldi elinden oyuncağını aldı, kızdı tabi oğlumda.Hiç dokunmadım ikisine de.Sonra koridora çıkıp geldiler.Bir baktım Anıl oyuncağı aldı ve itti kuzenini.Sessiz kaldım, kızmadım.Hakkını gülümseyerek alamazsa zorla almasını öğrensin.Herkesi eğitemeyeceğim için biraz ayak uydurmasına izin veriyorum kısacası..Buna rağmen Anıl halen istediğim kadar aktif değil bu konuda.Bunu da babaannesinin kısıtlamalarına bağlıyorum maalesef.Bence yani..

amin hiç sıkılcak bişey değilki test
bizimki kitaba atladı resmen
zaten zaman kısıtlaması da yok,
ara ara o kitabı karalarken ben sordum
o da cevapladı:))
zaten hep bildiği şeyler çoğu kolay
bazı boyamayla ilgili şeyler var
ben henüz boya olaylarına girmediğim için yapamadı
ama eliyle gösterdi ve söyledi cevabı:)

amincim haklısın anlamıyorlar zaten ama bende kendimi öyle sakinleştiriyorum.. bazen sabrım kalmıyor iki tane olunca .. şimdi kaan biberonunu istedi anne anne diye ağladı biraz vermedim hemen kalemi gördü kağıt istedi artık kweremde onada verdim bir defter şimdi yazıyla meşguller ikiside..
sende gerçekten amma sabırlıymışın be kuzum...
ama buda senin kuzuyu etkiler bak sen bile diyorsun zıt bir durumla karşılaşırsa şok yaşamasın duruma uysun diye ama böyle giderse zor be tatlım sen daha iyi bilirsin bir psikolog olarak ama bu kadar yüz vermek her istediğinide yapmak iyi değil azcık dur demeyi yapmaması gerektiğini bilmeli..
ha şimdi 2 yaşındalar bilip uygulamadıkları dönem ama bilinç altında da olsa en azından bilsinler bende öyle düşünüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…