2008 Kasım Anneleri

benimki de aksine paylaşmayı bilmiyor sevmiyor istemiyor ya da bilmiyorum
oyuncaklarını çocuklara kolay kolay vermez
hatta dışarda bile görse bi oyuncak direkt atlıyoo
benim mi onun mu bilmiyoki
söylüyorum ama beni pek takmıyor galiba anlamıyor
herşey benim herşey buvaanın bizde:)
öğrenir zamanı gelince..
ama vurma itme oyuncağı kırma gibi şeyleri bilmez
bağırır sadece:)) sinirlenir

selam kızlar özledim sizi yavs bir türlü gelemedim
sabahtan bir saat dersim vardı gittim geldim kahvaltımız yaptık baba-oğul pazara gittiler fırsattan istifade gireyim dedim
bir sürü işim var nasıl yetişecek bilmiyorum sürekli kurs sürekli dershane valla evin işleri de girince sıyıracak gibi oluyorum bazen

neyse bugün evdeyim yapabildiğim kadarını yapıcam artık

hava dün bi sıcaktı bi sıcaktı anlatamam sınıfta klimayı soğuk çalıştırdık düşünün yani o derece eymen bütün gün t-shirtle gezdi alameti bugün geldi yağmurlu bugün ama hala ılık çok soğuk değil
halılarımı sericem diyordum yaa bingo salonumu yerleştirdim kaloriferlerin önünü açacak şekilde mobilyaları falan düzenledim halılara bi baktık yıkanmamış, biz yıkattık hatırlıyorduk ama yanılmışız dün gittik verdik artık cumartesi gelin alın dediler ama bu havada nasıl kuruyacak o halılar bilmiyorum artık pazartesiye kadar kalacak sanırım
zaten cumartesi eşimin dersleri full gidemez yani

nyse en azından hepsinin yeri hazır gelir gelmez bi süpürülüp konur o kadar

bizimde kitabımız geldi inceledim baya güzel doğum günü falan geçsin başlayacağım yapmaya hem ikiyi bitirmiş olur, hemde benim sınav bitmiş olur biraz boş olurum
eymenin poposu yine kızardı ve bu sefer nedenini bizde anlamadık ilaçlarını sürüyoruz neyseki fayda ediyor ama kuzum çok acı çekiyor yaa

selam kızlar
polipecim foto yüklerken bilgisayarından gözat dediğin resimlerin boyutu büyük geliyordur muhtemelen.imageshack ten küçültmeni tavsiye ederim.direkt link yazan linki kopyalayacaksın

polipecim sağol canım
valla ne yalan diyim bende karışmıyorum
kendi kendini savunsun aman bitane yetiştirdim kız gibi
buda öyle olmasın
fatih yeni yeni kendini savunmaya başladı
akşam gelirdi sorardık yanakta çizik nooldu derdik bişey yok yada bilmiyorum
babası kızardı sonra söylerdi filanca yaptı
ee oğlum sen naptın
bişey yapmadım
vayyy efendim babamız veryansın sende vursana da etsenede kendiniş savunsanada :/
şimdi saldırgan bi çocuk değil ama nerde kendini savunacağını biliyo
bu memoyuda ufaklıktan yetiştiriyorum
yazın bahçede üst mahalleden çocuklar geldi babaannesine şeker meker almaya bisikletimizde orda çocuğun biri bisikletine davrandı 4 yaşında falan gitti yanına seyretti sonra çocuk bisikleti yukarı götürmek istedşi ben hiç sesimi çıkarmadım memo bi çıkardı tırnaklarını :)))
çığlık ata ata söyleniyo çocuğu çekeleyip duruyo çocuk düştü yere anasına gidip söylemiş anasıda kapıya geldi şöylede böylede diye
buda bacaklarımın arasından çıktı bakıyo kadına çocuk bu dedim
kadın şaşırdı kusura bakmayın dedi gitti:)))
eferin oğluma benim dedimmmm

ay derin ya valla benimkilerde dün görünce dergisini felan renkli renkli ne çok hoşlarına gitti tamda yemek vakti geldi yemek bile yemediler kitap için bende büyük kitabı kaldırdım dergiyle oyalandılar resimleri gösterip bildiklerini söylüyorlar buda beni sevindirdi yaa hqatta soruyor ağaç nerde kelebek nerde biliyorlar gösteriyorlar tvden öğrenmişler...benimkiler böyle şeylere ne kadar açmış kendime kızıyorum şimdi keşke istanbuldayken bir kitap alsaydım kuzulara diye netdende hiç alışveriş etmedik biz..

madem yetişkin gibi davranıyoz şahsen ben öle yapıyom beni kızdırdığında niye çocuk gibi davranayımki walla ben herife saydığım gibi onada sayıyom tam konuşamasada oda bana ne zaman kızsa çekişir hölö lö hölö diye arada Allah Allah deyip bide cık cık çeker.ama ben sabiha paktunadan duymuştum babalar sert sever se çocukları karışmayın bırakın boğuşsunlar erkek aslanlarda yavrularını sert severek boğuşmayı öğretirlermiş.ben eskiden çok kızardım ay çocuğun kolu çıkar ay biyeri burkulur diye salıverdim akşam bi geliyom salona alt alta üst üste çat çut boğuşuyolar artık karışmıyom çocuk doğduğundan beri herifle dövüşüyoduk bu yüzden onunda meşhur lafı erkek adama bişiy olmaaaz ama şimdi görüyorumki arda dışarda kendini hiç ezdirmiyo

vay maytabım memoya bak afferin ona kadının suratını görmek isterdim o an...:))))))
benim kerem biraz pasif ama kaan hiç kendini azdirmez taa yazın babanesine gittiğimizde pikniğe gittik daha bisikleri yoktu orada babanesi gezdirirken bir çocuğun bisikletine gitmiş oturmuş indiremişler bende bakayım diye yanlarına gittim çocuk bisikletine bakıyor iç çekiyor hemen kzuyu aldım kucağıma dikkatini başka şeye çektim.. geçende yeni komşum gelmiş 3 yaşında oğlu kaan onu hem fizik olarak hemde kapasite olarak bastırıyor valla çocuğa hiç bişeyini vermedi ama çocuğun 5 yaşındaki abisine verdi oynadılar birlikte:))))

demek istediğim buydu aslında..
polipecim affına sığınarak söylüyorum lütfen kırılma..ama senin eğitim metodun bana çok çok uzak..
sayarım lafları sinirlenirim filan diyorsun..
bende böyle davranamam..arsız olmasından korkarım..
ama gelgelelim lorenin oğlunun başına gelen senin ardanın başına gelse etkilenmez kendi bünyesinde halledebilirdi diye düşünüyorum...güçlü olduğu için o anlamda..
yokmudur bunun orta yolu...
hassas olmaması hakkını savunması için bundan başka yöntemde olmalı diye düşünüyorum..

ay polipecim alemsin canım ya hölö hölölölö he yerim ben bu fındık kurdunu
bu arada kitap bana daha gelmedi
ben izmirden gelmeden 1 gün önce doldurdum formu
dönücez diye burnaın adresini yazdım neden gelmediki aramadılarda

hmm bazen şunu düşünüyorum..
adem güneş demişti bi ara..
" çocuğu öyle bir yetiştireceksinki izzetli olacak..lafları ,şitip işitip hiçbişey olmamış gibi arsız olmayacak..laf işitince dudak büzüp kenara geçecek..işte çocuk böyle yetiştirilir..insan böyle yetiştirilir" ama bu zamanın şartlarına göre ne derece etkilidir tartışılır..ne arsız olsun ne hassas olsun yani..

polipe bende tırsıyorum ya bişey olcak diye
böyle boğuşmalardan çığlık çığlığa izlerim
eşim geçen gün biraz düşürür gibi oldu tam düşmedi de düşebilirdi yani
çok kızdım asla böyle yapma dedim epeydir yapmıyo
ama ben yapıyorum sırtıma alıp geziyorum
uçak yapıp uçuruyorum ama korkudan gelemiyor,
ama gülmekten çatlıyo sıpa:))
garip bişey yaşıyo o an galiba

canım aslında aldığın eğitim bi yere kadar değiştirir..gerisi fıtrattır sanırım..
belkide ilk olduğu için belkide başka bişey bilemiyorum ki normalde asla sakin sayılacak bir insan değilimdir..oğlum benim bütün sabır depolarımı doldurur sonra kendi kendime sinirlenirim:)

kırılmam niye kırılıyımki.arda herkezle çok uyumlu çokda sevgi dolu kedi köpek doğa insan eşya herşeye karşı sonsuz sevgi besliyo ama ben ne yalan sölüyüm savaşçı genleride gelişsin ilerde bana bile istemedeği bişey olduğunda sonuna kadar itiraz etsin hayatta istemediği hiç birşeyi hiçkimse yaptıramasın istiyorum arsızlık dersek buna yada adı herneyse arsız olsun istiyorum ben ya

Son düzenleme:

ok kırılmadığına sevindim :)

evt çok mulayimlik te iyi değil pasif kalmak ta iyi değil
erkek çocuklarımız için hanımevladı da demesinler:))
kaba da olmasın, kibarlığı da fazla abartmasın:)))
ama bence bunların hepsi kişinin özelliği ben eğitimle verilebiceğini düşünmüyorum

eğer çocuk öyle sadece bizim yoğurmamızla olabilecek bir hamur olsaydı
vay halimize ne yapardık
ben bu işin altından kalkamam ki kimse de kalkamazdı zaten.
sadece ve en önemlisi ahlak
öğretmemiz gereken tek şey
gerisi kendiliğinden gelecek inş.

aslında bu..
ben küçükken çok çok pııısırıkmışım..
ilk okuldada hatta..
annem çok üzülürmüş..bu kızın hali ne olacak diye..
şimdi kim işi olsa bana gelir girişimciyimdir fazlasıyla..

kızkardeşime herkes küçükken ayy bu çok fena kesinlikle avukat olsun çok cadı çok dilli derlerdi..
şimdi kardeşim o kadar utangaç o kadar sesizki anlatamam..
aç kalsa susuz kalsa bi lokma isteyemez..

yani sözün kısası karakterli yetiştirmeye bakmak önemli sanırım..
diğerleri yapı..

aminin dediği gibi eğitim evet gerekli etkiler ama biyere kdar kesinlikle kişilik yapısı çok önemli birde çevresel faktörler
yani çocuğumuzun dışında gelişen olaylarda malesef çocuğumuzla diyaloğumuzu etkileyebiliyor
o gün stresli birgün geçirdiysem yada yorulduysan uykusuzsam vs.. daha asabi sabırsız ve gergin oluyorum kızıp bağırıp çağırABİliyorum çocuğa
ama diğer zamanlarda daha sükunetle hayır oğlum o öyle olmaz vs.. gibi sakin sakin anlatmaya çalışıyorum son ana kadar kızmamaya bağırmamaya özen gösteriyorum

eymende bi şekilde yerine göre kendini koruyor vurabiliyor mesela karşıdakine itiyor kızdığı zaman, ama bazen hiç sebepsiz yapıyor bunu çok üzülüyorum o zaman babası asla öyle bir insan değil oğlum öyle olsun istemiyorum daha sakin naif yapılı olsun istiyorum ama bu demek değilki kendini korumasın hakkını savunmasın vs... bunları kız erkek herkes yapmalı ama doğru yollarla

ve bunlar çok ince detaylar noktalar nasıl öğretiriz, öğrettiklerimiz yaşamda karşılaştıklarıyla uyuşurmu vs..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…