2008 Kasım Anneleri

evt aslında yaa kreşe gitseler iyi mi olur
evde sıkılıyorlar
ondan da buluşalım sosyalleşelim diyoruz ama bi türlü olmadı yaw:)

ben yarım gün gitsin dedimde kreştekilerde malum kış günler kısa birazda çocuk öğle uykusu falan uyudumu bişey anlamıyo dediler mantıklı geldi 3 kere yemek saatleri var kahvaltı öğlen yemeği bide ikindi kahvaltısı e az oyun oynuyolar havalar iyiyken bahçede biraz oynuyolar resimdi hamurdu derken onlar nasıl bittiğini anlamıyo bile sanırım geçen yarım günlüklerin birisi babasına az daha oynuyum diye mızlanmış adamda bırakıp gitmiş öğretmeni bugün pek sevindi çocuk herkezle gittiğine diyodu.ama her çocuk aynı olmaz keşke iş derdimiz olmasa annelerinde gittiği oyun kulüpleri beni çok çekiyordu arda alışamasaydı yazılacaktık konya neşe erberkte varmış sanırım

BEN İLK OĞLUMDA ÇOK TECBÜBESİZ VE HAYATA ÇOK ACEMİYDM O BENİM HEP ACILARIMA GELDİ SİNİRLİ ZAMANIMA ÇOK KIZDIM BAĞIRDIM AZARLADIM VE HATTA DÖVDÜM BİLE mafoldumben ŞİMDİ AKLIMA GELDİKÇE İÇİM GİDİYO KALBİM SIZLIYO AMA YAPTIM İŞTE ŞİMDİKİ AKLIM OLSA BÜTÜN MUTSUZLUĞUMUMA ONU İLAÇ YAPARDIM

AMA YİĞİTTE BÜYÜDÜM GALİBA ONA KIZAMIYORUM SURAT ASAMIYORUM ARADA ELBETTE BİŞİLER SÖYLÜYORUM AMMA YÜZÜME BAKIP ANNE DELL DEDİĞİ AN BİTİYOR HERŞEY GÜZEL GÜZEL ANLATIP KONUŞUYORUM ONUNLA KISITLAMIYORUM OYNASIN KARIŞTIRSIN TEK MÜSADE ETMEDİĞİM ELİNE BİR ŞEYLER VERİP DOLAŞTIRMAK VEYA YEMEĞİ GEZEREK YEMESİ BUNA ASLA MÜSADE ETMİYORUM VE BUNU İYİ ANLADIKİ ODA YAPMAYA ÇALIŞMIYOR DİREK SANDALYEYİ ÇEKİP MASAYA GİDİYOR

HER ZAMAN İLK ÇOCUKLAR ACEMİLİĞE GELİYO 2.LER DAHA ŞANSLI OLUYOR DERLERDİ İNANMAZDIM

BENİM BÜYÜK OĞLUŞUM HALA PAYLAŞIMCI DEĞİL BAZEN ÇOK NADİR SADECE KARDEŞİ İLE PAYLAŞIR EŞYALARINI AMA ELİNDE PARASI OLSUN KARŞISINDAKİ BİŞİ İSTEMEZ KIYAMAZ ALIR AMA EŞYALARINI VERMEZ PARANIN ANLAMINI BİLMİYOR

YİĞİT ÖLE DEĞİL AMA VERİR OYUNCAKLARINI ARADA VAR PAYLAŞAMADIKLARI AMA OLSUN HİÇ PAYLAŞMAMASINDAN İYİDİR

Bunu iyice araştırmak istiyorum Arda istermi tanımadığı yerde bizsiz durmak onu nasıl etkiler vs vs eğer doktor da olumlu bakarsa annem içinde ii olur die düşünüyorum

yaw pc basından bır kalktım gelene kadar bır suru yazmıssınız
okuyamıyorum valla
bırazdan cıkıcam
ıptal ettıgım kuafor randevuma gıdıcem
sonra da kocısle basbasa yagmur altında gezmeyı dusunuyoruz

Bunu iyice araştırmak istiyorum Arda istermi tanımadığı yerde bizsiz durmak onu nasıl etkiler vs vs eğer doktor da olumlu bakarsa annem içinde ii olur die düşünüyorum

seda ben resmen hislerimi aldım yanıma kreş gezdim yok bu olmaz onun şusu var ay şu olmaz bunun busu var bu kreşe girdiğimde hah burası (mekan olarak)hah bu insanlar dedim çok eğleniyo çünkü akşamları eve gelince her halinden belli oluyor daha kameraları döşenmedi ama öğretmeni dün cap kameraya alcam bunu diyodu sabahları babaya mızlıyomuş gitme anne yok babayok arda yoook öööö deyip ağlıyomuş ama evde o kadarını baba giderkende yapardı adamın paçasına yapışır bubaaaa bubaaa diye ağlar yırtınırdı adam kapıdan çıkar çıkmaz yüzünü gözünü siler bana gülerek hadi anne memiş memiş hopppa derdi sanırsın o bağıran sıpa o değil o yüzden sabah tiyatroları hariç biz çok rahatız sende bi bak vermesende bi gez derim kreşleri çünkü durum vahim kreşlerde en azından konyada çok artmış kalite düşmüş resmen ticarethane olmuşlar

Zamanla insanlarda değişti zeynacım artık anneler daha bilinçli bir tek anneler değil insanlar da araştırıyor bilgi ediniyor onlar için en iyisi nedir diye kafa yoruyor
Ben çocukta bir tek dövme olayına inanılmaz karşıyım ablam da yiğenlerimi döverdi onunda psikoloji ii değil evliliği de ii değildi sinirlenice sanki hınçlarını onlardan alıyor gibiydi bu yüzden hep kavga etmişizdir onunla hala da küçük yiğenime karşı öyle bu durumdan nefret ediyorum inşallah o noktalara gelmem ne yaşarsan yaşa kimsenin kimseyi dövmeye hakkı yok bence bu senin çocuğun bile olsa seninse sana ait değil oda başlı başına bir birey bence yanlış anlama sana değil bu sözler ama dayak en son nokta

eylülcüm sağol canım farkettiğine sevindim...ya biraz sağlık problemleri birazda piskolojik giremedim...

sedoşum datlum hoşbulduk canım...

geri dönüp bakmadım ama mmmf cim gerimi döndün istanbula..
döndük canım evet
valla 1 saat önce aklımdan geçtin evi süpürürken şu hatunun aspirininden alayımda halılarda deneyeyim dedim :))
bu hatun nerde acaba gözükmedi geldiğimden beri de dedim kulakların çınlamıştır kesssin

Cnm bir yerde okumuştum eğer anne çalışıyorsa çocuğa en yakın kişi bakmalı 4 yaşına kadar die bu yüzden de mecbur kalmadıkça düşünmüyordum ama sadece kış diye ve ona değişiklik olabilir düşüncesi ile eğer onun psikolojisinde yaralar açmayacaksa en azından 2 gün bende gitmesini istiyorum günde 2 saat falan ona da etkinlik olur gibime geliyor

bende biliyorum son nokta ama ablan da yaşamış bak ben anlıyorum insan o an gerçekten ne yapacağını bilemeyince düşüyor o hataya şimdiki aklım olsa elbette elimi sürmzdim ama oldu pişmanlıktan başka bir şey gelmiyor elimden şimdiki aklım olsa mutsuzluğuma ilaç yapar unuturdm herşeyi

tv de anne olunca anladım diye bi prog vardı
orda dinlediğim dr lardan çocuklara anne bakmıyorsa asla anneanne babaanne ye baktırmayın kreşe verin en kötü kreş aile büyüklerinden iyidir çocuk psikolojisi açısından diyorlardı
ama hangi uzman çıksa aynı şeyleri söyledi hep
kimbilir vardır mutlaka bi açıklama
şimdi hatırlamıyorum

Tahmin edebiliyorum cnm ki seni en iyi ben anlarım bana en yakın ablam çünkü önemli olan bunu anlayıp devam ettirmemek bnm yandığımda ablamın bunu hala anlayamaması ve işe yaramaz bir adam için çocuklarının psikolojisini bozması vardır bir bildiği deyip susuyoruz hep beraber

Çok ilginç bende hep tam tersini duydum eğer anne bakamıyorsa anneanne yada en yakını bakmalı diyordu offf herşey karışık ve görecel,i bana kalsa kreşş en mantıklısı eğer benim kişiliğim ve eğiticiliğimle yetişemiyorsa çocuğum okul en mantıklısı daha kuralcı ve eğitici bir ortam ama bu seferde aile sevgisi eksik kalıyor kendini belki de terkedilmiş hissedebilir kesinlikle 4 yaşından önce kreşe göndermeyin deniliyor gerçekten de kafa yorucu yaaa

Çocuğun kreşe başlama yaşının zorunlu haller dışında 3-3.5 olması gerektiği bildirildi.

Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Runa İdil Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların kreşe gönderilme yaşının çok önemli olduğunu söyledi.

Kreş için uygun dönem belirlenirken çocuğun kişilik ve gelişimi ile ona bakan anne-baba ya da bakıcının kişilik yapılarının ve koşullarının da göz önüne alınması gerektiğini belirten Uslu, ”Çocukların normal koşullarda 3- 3.5 yaşında kreşe başlaması uygundur. Annenin çalışıyor olması ya da bakıcı sorunu gibi zorunlu hallerde bile 2.5 yaşına kadar evde bakım yapılması, 2.5 yaşından itibaren kreşe verilmesi uygun” dedi.

Uslu, çocuğun ”ilk 3 yaş içerisinde kendisine birinci derecede bakım veren kişiye yoğun olarak bağlandığı ve kuvvetli bir ilişki geliştirdiği için bu yaş aralığından önce kreşe verilmesinin uygun olmadığını” ifade etti.

-”KREŞİN TADI DAMAĞINDA KALMALI”-

Çocuğun, kreşte öğretmenine bağlanmasının da zaman alacağını vurgulayan Uslu, şunları kaydetti:

”İdeal olan, kreşe verirken, yumuşak geçişlerle aşamalı olarak ayrılık süreleri ayarlanmalı. Çocuğun kreşte vakit geçirdiği zaman dilimi yavaş yavaş artırılmalı. Başlangıçta, her gün düzenli olarak kreşe gitmeli ve anne de kreşte durmalı. Çocuk, ilk günlerde annenin yanından ayrılmayabilir, etrafı keşfetmeye çalışır ve dönüp dönüp anneye bakar ya da oynarken annenin yanına gelir ve tekrar oyuna döner. Bu şekilde adeta pilini şarj eder. Böylece yavaş yavaş ortama alışmaya başlar.

Çocuk, ilk günler 1 saat olacak şekilde anne ile birlikte oyun saatlerinde kreşe gitmeli. Kreşin tadı damağında kalmalı ki ertesi gün yine gitmek istesin. Kreş çıkışında çocuğa, beraber oynanacak bir oyun, birlikte parka gitme gibi ödüller verilmeli. Sonraki günlerde ise kreşte kalış süresini çocuğun tepkileri belirleyecektir. Ayrılma kaygısı sürüyorsa aşamalı alıştırma sürdürülerek faaliyet saatlerini de kapsamalı, üçüncü aşamada öğle yemeğine kadar kalınmalı, son aşamada ise uyku saati ve tam gün kreşte vakit geçirilmelidir. O süreçler içerisinde de anne, ilk günler orada otururken, daha sonra çocuğu ‘Şimdi gidiyorum, 2 saat sonra gelip seni alacağım’ diye bilgilendirerek ve mutlaka söz verilen saatte orada olunacak şekilde bir tutum sergilemeli. Kesinlikle, çocuktan gizlice kaçılmamalı ancak çocuğu bırakırken kararlı davranılmalı. Anne, ayrılıkla ilgili kendi kaygısını çocuğa yansıtmamalı.

Çocuklarda zaman kavramı gelişmediğinden dönüş saati ile bilgilendirme ”Uyandıktan sonra”, ”Oyun saatinden sonra” gibi faaliyetlerle anlatılmalı.”

-”BEYİN, EN YOĞUN OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE GELİŞİYOR”-

Uslu, kreşe alışma sürecinin çocuğun yapısına göre değiştiğini ancak tüm çocukların belli bir süreden sonra mutlaka birebir ilgilenen kişiden uzaklaşarak kreşe gitmesi gerektiğini söyledi.

Çocukların duygularının iyi gelişebilmesi için çevresel uyaranları yeterince alması gerektiğini anlatan Uslu, ”Bunlar karşılıklı iletişim, kitaplar, oyunlar, şekil ve sayı ile ilgili oyunlar, konuşma, dil kabiliyetidir. Bunlar da çevresel uyaranlarla daha hızlı gelişir” diye konuştu.

Uslu, çocuğun beyin gelişiminin en yoğun okul öncesi dönemde geliştiğine dikkati çekerek, bu nedenle bu süreçte verilecek uyaranların çok önemli olduğunu kaydetti. Çocuğunu kreşe gönderemeyecek durumda olan ailelere de uyarıda bulunan Uslu, ”Bu durumda da evde çocukla zihin gelişimini destekleyecek oyunlar oynanmalı, kitap okunmalı ve konuşarak iletişim kurulmalı” dedi.

Uslu, çocuğun, kardeşi dünyaya gelmeden kreşe başlatılması gerektiğine de dikkati çekerek, ”Çünkü, çocuk ‘kardeşim geldi, beni evden attılar’ gibi bir bağlantı kurabilir. Bu nedenle kardeş doğmadan bir süre önce çocuk kreşe başlatılmalıdır.” dedi.

seda çocuğunu en iyi tanıyan sensin hiçbir uzman yada bizleer kesin tanı koyamayız annelik hissi çok önemli arda anneannesi ve babaannesinin yanında maximum durduğu 2 saatir ev koşullarında bi sürü uğraşla oyuncak moyuncak sonrasında dışarı çıkarıyolar e yazın sorun yokta kışın napıcak onlarla dedim ben ama herkezin çocuğu farklı bence önemli olan senin hislerin

selam kızlarr..
o kadar çok konuşmuşsunuz kii..hepsini bakamadımm..işlerim yoğunn..
ilk önce diloksuma çok geçmiş olsun diyorum ..bebeinde allahım uzun ömür versin..
maytap eşin yeni işe başlamış hayırlı olsun canımm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…