2008 Kasım Anneleri

Ahreti nerde?Ahreti moku yemiş, ölmüşüm ağlayanım yok.29 Ekim tatil yok, arefe tatil yok, gerekirse bayramda çalışacakmışız.Afedersiniz eşek gibi çalışıyorum(((

canım buralardayım bi ara kadın hastalıklarında sıkıntı yaşadım dr ada gitmedim üstünede regl oldum ama sinirlerimde alt üst oldu ee öle oluncada öcümü her akşam kocişten aldım yedik durduk birbirimizi ee kavgalı olunca dahada piskolojim bozuldu derken bir kısır döngüye girdim...hiçbişey yapmak gelmedi içimden ..ama geçiyor galiba..valla senin adına sevindim geri döndüğünüze yüreğin kopamamıştı bi türlü..allah yolunuzu açık etsin inşallah gönlünüze göre olur herşey...

canım benimde duyduğuma göre kreş en iyisi...aslında doğrusu şu çocuğun güven duygusunu hissettiği yaç 1-4 yaş arasıymış ve annenin varlığı birtek güven duygusunu yaşatırmış bu açıdan bu dönemi anneyle geçirmeli ve daha sonrada sosyalleşme zamanıymış ozaman zaten anneyi reddetmeye başlıyormuş o dönemdede en uygunu kreşmiş...ama gel görki günümüz şartlarında neredeyse imkansız hale geldi çalışmamak....ama yinede en erken 2-2,5 yaş ve kreş diyorlar uzmanlar...bencede iyi düşünmüşsün canım bende araştırıcam haftada bi iki gün gidip arkadaş edinmeli oynamalı..heleki idil çok şanssız hiç yaşıtı yok kuzumun hepbüyüklerle..

evet bende duydum canım aynısını...sebebide çocuk anne tarafından bir yere (babanne annane gibi..) bırakıldığında anne tarafından terkedilmişlik duygusunu yaşarmış bu da onun güven duygusunu öğrenmesine yaşamasına engel olurmuş.. ve ilk davranış bozukluklarının temelide böle atılırmış...

aaa diloksum doğurdumu valla haberim olmadı girmeyince ..allah analı babalı büyütsün inşallah..

Ben o patronun .........

yasminim iyi dayanıyon valla ben olsam çoktaaan kapıyı vurup çıkmıştım...benimde oldu öle bitane...çıkınca koştu peşimden ee bütün işleri ben yapıyordum adam rahattı ben gidince işi yaptıracak deneyim de ve güven duyacağı insan kalmadu öle olunca aradı gel ne istiyorsan konuşup anlaşalım diye...bütün şartlarımı kabul etmişti......

Kızlar şimdi diloksla konuştum çok sevindi şuan durumu iyiymiş bir süre dinlenmek adına mersinde annesiyle kalıcakmış tuna kıbrısta babanesiyle kalıyormuş onu çok özlemiş selin onunla birlikteymiş durumuda gayet iyiymiş sağlıklı bir bebek yani herkese selam söyledi en kısa zamanda selinin resimlerini de yükleyecek

Okula başlama yaşı kaç olmalıdır?

2 yaş sonrasında oyun grupları adı altında çocuğun sadece 2-3 yaşıtı ile serbest oyun oynadığı, annelerinin yanından ayrılmadığı en fazla 2 saatlik yuva deneyimi ile başlanabilir. Haftanın bir-iki günü bu tekrarlanabilir. Bu dönemde farklı ortama alışan ve anneyi daha az kontrol eden çocuklar için ayrılmanın dikkatli düzenlendiği bir yuvada 3 yaş sonrasında her gün 3 saatlik programlara katılınabilir. Çocuğun uyumuna bakılarak süre ve gün artırılabilir.

Kreş ve yuvaların çocuğun sosyal ve psikolojik gelişimindeki önemi nedir?

Çocuk anaokulunda sosyal kabul ve sınırları öğrenir. Beraber yapılan temel becerilere yönelik tekrarlar gelişmesini sağlar. Arkadaşları ile yemek yerken, oyun oynarken bireysel değil, grup sınırlarını da öğrenir. Becerileri gelişen çocuk kendini keşfeder. Diğer çocuklarla arasındaki farkı görür. Rekabet duygusu gelişir. Bebeksi, bağımlı davranış tepkileri kabul edilmediği için sorumluluklarını süratle üstüne alır. Duygusal gelişimi de hızla ilerler.

diloksun bebeği oldu mu ayy çok sevindim yaa sedoşum numarasını bana da gönderir misin canım rica etsem opuyorumnanaktan

sercanım hoşgeldin canım oluyor arada öyle dönemler ve hiç birşey tat vermiyor ama geçiyor nihayetinde öyle yada böyle

zeynam öyle yazmışsınki gözlerim doldu okurken hayatta yaşadıklarımızı hep çocuklarımıza ödetiyoruz bu acemilik döneminde hem de en mükemmeli istiyoruz onlar için nasıl bir çelişki dimi
ama napalım inşallah bundan sonraki hayatlarında mutlu olmalarını sağlayabiliriz

kreş konusunda bende ciddi ciddi düşündüm bu sene ama işten ayrılınca gerek kalmadı, ayrılmasaydım bu sene kesin kreşe gönderecektim en azından haftada 3 günlüğüne falan
hatta atanırsam gittiğim yerde de olursa düşünüyorum mutlaka, napayım buradan ananesini mi taşıyayım oraya o gelrim diyor ama ben istemiyorum şahsen, bakıcıyada bu yaştan sonra alışabileceğini sanmıyorum o yüzden en mantıklısı kreş geliyor ama gittiğim şehrin imkanlarına göre değişecek bu fikrim

yasminim senin bu patron harbi insafsız, bazen çok vicdanlı duygulu biri gibi oluveriyor ama bazen sapıtıyor harbiden söz konusu iş olunca özellikle

bir deneme çözdüm bu aralıkta, şimdi bir de yemek koyayım ocağa bari

polipe hanım polipe hanım beni beğenmiyon mu kız arkadaşlık teklifimi kabul etmemişsin :dilcikar:

nasıl etmemişim gı ayıpediyon bakıyım bi daha
yasminnn patrona kızıpta kış günü işten falan çıkma emi boşer kuban bayramın da 7-8 gün yatcaz arefe çalışsak bile onu düşün

slm
komşudaydım şimdi geldim yemek yapmadan önce bi bakıyım dedim

dileğin iyi olmasına çok sevindim....

maytapçım dönmüşsünüz hayırlısı olsun cnm,eşinin yeni işi de hayırlı olsun

sedoşum eğer buluşursak ben bi şekilde gelmeye çalışıcam cuma akşamından çatalca ya gitmemiz gerekiyor bu hafta ama c.tesi oto.le gelir tekrar çatalca ya dönerim olmazsa ya da pazar buluşalım oda olabilir

Hoşgeldin piroşum valla sinirmden çatlıcam sıktı bu buluşma işi fenalık geldi resmen bana evet hepimiz ayrı ayrı dünyalardayız ama eğer birşey için söz veriyorsak bu yapılmalı bence çok çok önemli birşeyin dışında bu artık 5.hafta yuh dedim
Neyse ayarlayalım da o zaman Pazar güünü olsun hem sende gidip gelme zor olur senin için de

ay zeynam hakkaten bende yazını okurken kötü oldum bir an içim sızladı..
aynı davranışların birkısmı bendede var...bazen çok kızıyorum popolarına vuruyorum ellerinede vurdum birkaç kez ama öyle sert değildi..baze gülüyorlar ciddiye almıyorlar popolarına vurunca..iki kuzuyla hele birde erkekse insanın sabrı bir yere kadar sonra taşıyor ama sonra pişman olup kucaklıyorum oynıyorum..idare etmeye çalışıyorummmm..

sercanım hoşgeldin o psikolojiyi çoğumuz yaşıyoruz boşver öyle durumlara burası daha rahatlatıyor beni...
meleğim hoşgeldin kıııı kolay gelsin ne yemek var akşama...

kreş konusunu açıkca bende düşünüyorum ama daha erken gibi çok küçükler bensiz babasız yapamıyorlar ...sosyalleşmeleri için krewş güzel bence...

yasminim senin patronında kulakları çınlıyormudur acaba..:))burada döküp indiriyoruz adama... nasıl bir insan bu kııı hep iş hep iş Allah karısına sabır versin..

ay yoruldum şu yazıyı yazana kadar.. kerem bey uyandı kucaktan inmiyor tek elle zor yazdım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…