2008 Kasım Anneleri

evet aynen onlar canım...daha yeni unuttu vurmayı bidaha hatırlayacak malesef...bide benimki papağan gibi her duyduğunu tekrarlıyor.yani bu sefer salak aptal ve bissürü söyleyemeyeceğim çirkin laflar v.s.. allah ne verdiyse onlarıda öğrenir heralde..neyse bi geçsede kurtulsak diyorum artık.

ay inşallah sana çekmiştir..benimkide bana kuaförüm benden şikayetçi ama olsun..eşimde ablasıda çok az saçları hadi erkekte önemlideğilde kızda zor oluyormuş...

oğluşumun doğum günüsüne az kaldı
neyse öncesi tatil de yaparız işlerimizi
hiç bişey yapmadım henüz
hazırlık anlamında
neler yapsamm

kısır
börek
elmalı turta
pasta
başka??

derinimo ben gecende yazdim mönümü ama yine degisiklik oldu..

yaprak sarma
kuru dolma
küllü kurabiye
acma
sosisli milföy
patatez mantisi
rus salatasi
tavuk salatasi
karides salatasi
müffins
prenses tatlisi
birde humus

co kaz kaldi fikrim degismiycek insl. :)

valla kızlar bende inanmıyorum kazıtınca çok çıkar lafına.. hele canım kız bebişleri kestiriyorlar lüle saçlarını gürleşsin diye çok üzülüom polip yorumun güzel olmuş besleme gibi oluyor bebeler yaa..
benim saçım gürdür okul yıllarında zor toplardım ama şimdi stresden sıkıntıdan ve hava değişiminden sanırım çok dökülüyor hani reklamlardaki şampuan varya saç dökülmesine karşı olan ondan aldım birde siirtin sabunu var saç dökülmesine bıttım sabunuydu sanırım unuttum adını ha..ama kafamda sabunda kullanamıyorum ya kepek yapıyor belki bu sabun iyidir çeşitleri vardı marketde gördüm ama almadım ..
ben babama benziyorum saçı çokmuş ama şimdi tepe açık kayın babam acayip kıllı..:)) ama onunda tepe açıldı eşiminde o yolda ilerliyor oda aynı şampuanı kullanıyor artı ben memleketteyken ampullerini bile almış kullanmış bu şampuanın...:))
aman valla kıyamam kıvırcığıma kıyamam tavşanıma böyle çok yakışıklılar....

derin havuçlu patates salatasıda güzel oluyor..haşalnmış patatesler ezilip tuz karabiber bir diş sarımsak ve rendelenmiş havuçla karıştırılıyor borcama yayılıyor üzerine sarımsaklı yoğurt ve isteğe göre ister pul biber yakılıp süsleniyor istersende sadece pul biber ve nane yada sadece maydonozla süslenip kek gibi kesilip servis ediliyor..

tırtır pastadan pastane kurabişyeside yapılıyor iki tırtır pudinge btırılıp birbirine yapıştırılıyor sonra ucuda azcık pudinge batırılıp fıstık ceviz hind. cevizine bulanıyor çok süper görünüyor artı basit benim hep hazır tırtır pastam olurdu dolabımda şimdi yapmıyorum...

eti pufta olabilir keki yapılıp bardakla kesiliyor üzerine koyu kıvamlı kremşanti sürülüp yuvarlatılıyor ve süs şekerlerine kekin ufalnmışına ve hind cevizine bulanıyor çok severim ben bu tarifi..
işde kalabalıklık durumuna göre sizin menüler artıyor desenize..

Son düzenleme:
eviniz büyük tabi verin koca koca davetleri ne güzel yaa(
ben nereye sığdırcam bi avuç insanı onu düşünüyorum

benım menum de acıkcası net degıl
mutfaga gırdıgım zaman kı haletı ruhıyeme gore karar verıp yapıcam
pastamı cuma aksamından yapmayı planlıyorum
cumartesı gunu de

garnıturlu sehrıye salatası
borek
lahana sarma (ozel sıparıs annem tarafından yapılacak)
pogaca
besamel soslu tavuklu krep
pasta

ekleme ve cıkarma ıslemı yapabılır menuyu degıstırebılırım
aksam 7 de baslayacagı ıcın doyurucu bırseyler hazırlamam lazım
bılemıyorum hala

sorma derin bende hayran kaldım çilekonun menüsüne bende yazmıştım daha önceden zaten bizde aile dışında yabancı olmayacak geçen sene annem vardı bu sene babam olur kayınvalidem,kayınpederim,eltilerim,çoluk çocuk vs..
geçen sene ben pek bişey yapamamıştım bayrama denk gelmişti eti bol yemiştik pastaya yer kalmamıştı:)))

biz 20 kisi olucaz,7 cocuk var.ikisi bir yasinda birde deniz geris büyük..

bizimkiside 7 gibi basliycak acik büfe olcak,yemek istediklerini alan gecer salona.

insl.yüzüme gözüme bulastirmadan halelderim,yaprak sarma ve dolmayi denizin babanesi yapcak.

gerisini ben ehuehuehu

buda benim yaptıklarım deermişim

Eklentiler

• $01_kopya.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 49
  • $429036874_dacfaeb59f.webp
    29,4 KB · Görüntüleme: 39
  • $beceriklianne_acma.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 34
  • $chinese-chicken-salad-2.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 48
  • $humus-300x224.webp
    7,3 KB · Görüntüleme: 47
  • $images.webp
    4,7 KB · Görüntüleme: 61
  • $karides_salatasi.webp
    14,1 KB · Görüntüleme: 38
  • $kuru-dolma.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 40
  • $muffin_ahero.webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 44
  • $PATATE~1.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 51
  • $russiansalad2.webp
    6,1 KB · Görüntüleme: 61
  • $zeytintanesi_sosisli_milfoy.webp
    15 KB · Görüntüleme: 42
Bizimde şimdilik;

Menümüz:
Kuru patlıcan dolması
makarna salatası
Kıymalı börek yada sodalı börek
mini kumpir
un kurabiye
havuçlu toplar
yalancı ekler
daha tatlıda ekleyebilirim... bakalımm...

yalancı ekler ne kızz:))
ayol tarif de verin yaaaww
polipe ne yaptın ya çileğin mönüsünü resimli olarak mı verdin:))

polıp ne hamaratmıs kız sen oyle maasallah

bızde 5 cocuk 5 yetıskın olmak uzere 10 kısıyız ınsa allah
valla gecen yıl cok zorlandım 2 farklı dogum gununde 15+26 kısı agırladım
canım cıktı
buyuyene kadar yok oyle bır daha kalabalık kutlama

dolma harıcınde annem ne yapr bılmıyor surprız dedı
baska da kımse bır sey getırmez
benım ellerımden opecek yanı hepsı
cuma da ızınlı olursam hepsını hallederım ınsa allah

banane benim mönümmmm photoshop yüklü olsaydı pcye bizim yemek masasına koyardım hepsini hatta sarmanın yarısınıda yerdim atladığım kalmışmı çileğm

Son düzenleme:
selam güzellerim çok özledim sizi ama bir türlü girmem mümkün olmuyor yoğunluk tam gaz devam ediyor
öğretmen olduğum dershanede de derslerim yoğun bu aralar
sınava da çok az kaldı gerginim haliyle biraz

geçmişi okumam mümkün değil inşallah herkes iyidir bir yaramazlık yoktur

piroşumun hediyesi yanlışlıkla Didim'e gitmiş az önce aradılar kargodan, artık yarın gelecekmiş, aslında bugün gelecek diye sevinmiştim bugün derslerim yok tüm gün evdeyim çünkü, yarın akşama kadar dersim var,gelip bulamayacaklar kimseyi nolcak bilmem neyse uzak değil kargo bize olmadı ben gider alırım yerinden

eymen hergün köye gidiyor ananesine, ev boş kalsın ben rahat çalışabileyim diye

bu arada hocamız cuma gününe ders koydu malesef, bizim egeliler buluşmasına gidicem yine ama fazla kalamayacağım bir-iki saat ancak kalabileceğim sanırım kötü oldu bu çokta heveslenmiştim ama dersi de kaçıramam son günler sorular çözüyoruz püf noktaları alıyoruz çok önemli yani
her zamanki gibi koşuşturmacayla geçecek o günümde, hiç biişim sessiz sakin olmuyorki sürekli yarım saatlik bi saatlik koşturmalarla oluyor
neyse ne diyeyim buna da şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…