2008 Kasım Anneleri

1 brd.ilik su
1brd.ilik süt
1brd.siviyag
5 yemek kasigi seker
2 tatli kasigi tuz
1 paket yas maya
1 tatl ikasigi vanilya.

su,maya,süt ve sekeri isit yani ilik olsun,digerlerin iekleyip yumusacik bi hamur yap.

ceviz buyuklugunde aldigin hamuru acmak icin eline azcik margarin al hamuru genislet icini koy ve simit sekli ver

burda püf noktasi 2-3 saat disarda mayalanmasidir.yoksa berbar oluyor.kimse inanmiyor evde yaptigima bu benim favorimdir derin.ama dikkat et iyice mayalancak.ben sabahtan yaparim en az 3 saa bekler yumurtasin isurup atarim firina hm harika olur.

vanilya yerine mahlep koyarım hakkatten dehşet olur

safişim bende öle dedim, ogün sabah siz çıkmadan gülizle telefonlaşın, güliz gelecekse öyle çıkın yola eğer gelemeyecekse iki gün daha erteleyelim pazar günü yapalım sizin eşler çalışmıyorsa

iver bende mahlepli yapıyodum buna benzer
çilek bacımm simit şekli derkennn anlamadım kısss
bu poğaça mı açma mı:))

bende samanyolunda oktay ustadan aldımdı tarifi..
açma
1 bardak ılıkdan biraz daha sıcak süt
2 yumurta birinin sarısı yüzüne
1 bardak sıvı yağ
1 paket yaşmaya
6 yemek kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz
(mahlep konmuyor ama arada ben 1 çay kaşığı koyarım varsa öylede süper oluyor)
aldığı kadar un yumuşak bir hamur olacak 2-3 saat mayalandırıyorum sonra elime sıvıyağ sürüp öyle açıyorum içerisine margarin sür azcık rulo yap simit şekli ver..
bazen bu tarifle poğaça yapıyorum o zaman elimle açıp peynir koyuyorum margarin sürmüyorum...
çok lezzetrli pamuk gibi yumuşacık oluyor...

bız mayalı pogaca sevmeyız
bu nedenle benım uydurmasyon yaptıgım bır pogaca var

125 gr tereyag (erıtılıp sogutulmus)
yarım cay bardagı sıvı yag
yarım cay bardagı ılık sut
yarım cay bardagı yogurt
2 yumurta (bırının sarısı uste)
bır paket kabartma tozu
bır paket vanılya (bundan sonra mahleple deneyecegm)
aldıgı kadar un
ve lor peynırı

lor harıcınde tum malzeme kulak memesı yumusaklıgında ıyıce yogurulur
ıyıce kıvamına gelınce lor peynırı ılave edılerek tekrar yogrulur ve dolaba atılır
en az 1 saat bekledıkten sonra ıstenılen sekıl verılerek yumurta ve susam ılavesıyle fırına verılır
oldu da bıttı maasallah
yanında acılı ezme ve cay ıle oturulup tuketılerek kılolara kılo katılır

acma bu derin kafa,ben poaca yapmam hic.yani elinle iyice oval sekli verip aciyosun sonra kiviriyosun filan iste.

ee içini koy demedinmi kızz ben yanlış anladım galiba:))
çok teşkürr canımm deniycem bende bunu
sayenizde benim de menüm zenginleşti
iyiki varsınız kızlar
iyiki varsın kk:lepi:

ben acmayi bos yapmiyorum derincim,ya peynir koyuyorum ya patates yada hashas..ama bosta güzel oluyor,ozaman yuvarlak yap pistiktan sonra sandvic gibi yaparsin.dene mutlaka super olur.

canım ya pazar iyide ama ablamlar gelecek ya cumartesi pazar köydeyiz..onun için gelemeyebilirim..eylül iyileşirse cuma uygundu bana...

canım benim yerden göğe kadar haklısın..ama dediğim gibi kuzu hasta olmasa biliyosun koşarak gelirim..ama dediğin gibi biz gelemeyeceksek sizinde o kadar yolu gelmenize gerek yokk..siz zaten buluşursunuz izmirde...offffff çok istedim yaaaa....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…