2008 Kasım Anneleri

kızlar yaa saç kestirmekten konuşmuşsunuz kaçırdım bak tüh
konuya balıklama dalarak size bişe sorucam
benim sıpa uyku moduna girince parmağını saçına doluyo bazen öyle düğüm yapıyoki kalktığında parmağını saçından zor ayırıyorum bide üstüne saç düğümü çözülmüyo mecbur kesiyorum o kısmı
ama diğer yerler uzun lülüşlü
kıyamıyorum kestirmeye
ama eşim kafamda zebani gibi bekliyo dudaklarımdan çıkıcak bi kelimeye bakıyo
oğlum çiiiikin olucak diyorum
olurmu behlülü görmüyonmu uzunkende yakışıklıydı kısaykende diyo heee doğru deyince şöööle bi bakıyo bana:))))
kestirsemmi kestirmesemmi
kestirirse 3e falan vurdurmak sitiyo
ama ben istemiyorum o kadar kısa
bide gerçekten cansız çok yaaa napıcamı şaşırdım sonradan pişmanda olmak isteö,iyom
napsamki bi fikir verin verirkende memoyu gözönüne getirin plsss

maytapcım şimdi eğerki memo saçına parmağını dolayarak uyumaya alıştıysa ,kestirince çocuk bir boşluğa düşebilir bence ,yani parmak emmek gibi düşün yada emzik emmek gibi ,birden nasıl kesip atamıyorsan saç ta onun için önemli belliki ,alışkanlık boyutundaysa eğer ,bence önce bu huyundan vazgeçirip sonra kesmeni öneriyorum..

öyle alışkanlık boyutunda değil
zaten memesi var hala emiyo yani kestirirsem çok etkilenmez diye düşündüm ben kendimce
yazın saçını lastikle toplardım ellemesin saçını dişye
1-2 atardı elini kafaya bakardı dolayamıyo atmazdı bi süre
ama babamız onada karşı çocuğun saçını topluyorum diye herşeye karışlır zaten
kıyafetinde pembe bişe olmuucak unisex kıyafetler bile erkeğe daha yakınsa alınır faqalan
kız gibi de saçı toplanmaz oğlanın
halbuki suratından belli erkek olduğu ama anlatamıyon işte babaya
neticede kestiriimmi yani
az kuvvetlenirmi dersin
sonra uzat istediğin kadar diyo
ama kalınlaşcak
amaaaaan bende ne yardan ne serden daral geldi bu konudan bana:))

maytabım kesildiği zaman baya bi kalınlaşıyor o konuda kesinlikle haklısın eymeninde öyle oldu, o ilk zamandaki ipek, tüy gibi saçları kalmadı
ama çokta gürleşti ve güçlendi

yaz olsaydı 3 numaraya vurdurun derdim çocuk rahat eder diye, ama bence kışın bu soğuklarda o kadar kısaya gerek yok, bizim ilk kestirdiğimiz zamanı hatırlıyormusun geçen sene, yanları ve arkaları kısaltmıştık biraz amerikan tıraş gibi yani fena da olmamıştı

sizde ilk öyle deneyebilirsiniz,hem gözünün alışması daha kolay olur, basamak basamak olur,yazında isterseniz 3 numara yaparsınız

ben eymenin 3 numarasına hala alışamadım biliyorsun ama alahtan uzadı arrtık niyerim yaza kadar hiç kestirmemek ama bilemiyorum kafa su gibi oluyor hareketlilikten, biliyorsunuz ben en çok kafadan terlediği için kestirmek zorunda kalmıştım saçlarını hala aynı malesef, hava serin olmasına rağmen biraz koşsun oynasın hemen kafa sırılsıklam oluyor

ama yinede azimliyim yaza kadar bi şekilde dayandıracağım,şimdi güzel oldu zaten beğeniyorum artık

gunaydınnn
nıye kımse yok yawww
herkes boyle elını ayagını cekecekse bızım de tek basımıza gelıp kendı kendımıze konusmamız uygun kacmaz herhalde

herkes gerı toplansın
bırı de gelıp su topıgın ustunde bır kursun doksun
sıkıldım valla

Günaydın şekerlerrrr
Pasinim herkes gitmekte özgür kendimce bazı şeylerin gereksizce uzatıldığını düşünüyorum arkadaşlara onları sevdiğimizi gitmemelerini en ufacık birşeyde böyle uzatıp gereksiz triplere girip herşeyi bir çırpıda silmenin yanlış olduğunu ayıp olduğunu söledim söledik bundan sonrası onlara kalmış gelen gelir gelmeyen kendi bilir daha öncede yaşadık bu olayları biliyorsun sevdiğimiz değer verdiğimiz dost olduk dediğimiz kişiler bir çırpıda herşeyi silip gittiler şuan giden arkadaşlarda bu konuda yorumlar yaptılar şimdi aynı davranışları onlardan görüyoruz hiçbirimiz çocuk değiliz bazı şeyleri olgunca karşılamamız gerekiyor böyle en ufacık bir şeye darılıp gideceksek o zaman kimse girmesin paylaşımda bulunmasın isim vermiyorum polemiğe girmemek adına bunu yapan tek kişi de değil belirteyim yeterince sıktı bu mevzu herkesin kendine göre problemleri var iki dakka rahatlamak için giriyoruz buraya birde burda kafa yoramam artık kısaca değer veren önemseyen dostluk nedir arkadaşlık nedir bilen ve burada yaşanan herşeyi önemseyen kişiler gelen gelir gelmeyende kendi bilir bu konuda son nokta iyi yada kötü yorum yapanlarada cvp veremeyeceğim bu bnm kendi düşüncem saygı duymakta yada duymamakta herkes özgür..............

günaydın cnm
saçlardan bahsedilmiş dün galiba üstün körü okuyabildim geleceğin veliahtı memoşumun saçlarına kıyma çok tatlı saçları var bırak uzasın abartı olunca ucundan accuk alırsın

Merhaba kızlar..

Her sabah ilk işe geldiğimde bu topiğimi açarım ve akşama kadar burdayım.Burda herkesin ailesini, yüzü ve özellikleriyle bilirim.Bu bende bir alışkanlık oldu.İşimden önce açtım kk yı hep.Bir insan neden aniden bıraksın burayı? Ben çok kırıldım.Sebepleri çok konuştuk.Yalnız lütfen kimse beni başkalarıyla bir tutmasın. Çok farklı.. Ve benim kırıldığım Sedaya küçük gelmiş ama bana değil.Arkadaşlığı dostluğu bilip bilmemek konusunda yorumu size bırakıyorum.Ama bilmeyen varsa şöyle deyim..Burda açıkca derdini anlatamayan olursa msn den yada faceden ulaşırım ve dertleşirim.Gelmeyen varsa uzun süre sebebini araştırırım.Kimse bana dostluk arkadaşlık dersi vermesin..Sadece çok kırıldım..Kırgınlık konusunda detaya girmicem halledemiyoruz çünkü bunu.Ama şunu bilin alışkanlıkları terk etmek çok zordur, çok kırılmasam bunu yapmazdım..

Herkeze merhaba yağmurlu bir konya sabahından,umarım herkez için güzel,eğlenceli bol aşklı ve bol paralı bir gün olur.hayat zaten yeterince zorken umarım herşeyi zorlayan şeyler sizden uzak oluryerimseniben herşeyin bize üstten baktığı bi dünyada dünyayı nasıl görmek istiyorsak öyle bir konum bulmamız gerekir kendimize zira bir karıncanın açısıyla görmek dünyayı ve ya bir dağın ufkundan seyreylemek herşeyi ikiside sizin seçtiğiniz yerle alakalı.dün iclal aydının bi yazısı geldi aklıma onu ararken daha güzel bi yazı buldum okumak isteyenlere buyrun diyorum

İçindeki üzüm taneleri...
--------------------------------------------------------------------------------
Pıtır pıtır döküldü gözyaşları birden...

Şaşırdım kaldım... Hay Allah! Görseniz, o gözyaşları nasıl da iriydi...

Küçük bir çocuğun gözünden bu yaşlar nasıl dökülür?

“Neden ağlıyorsun peki?” dedi Feriha ablası...

“Annemi özlüyorum çünkü, biliyorum ben şimdi hata yapıyorum çünkü annem çalışmak ve bize bakmak zorunda. Annem bu iş için çok uğraşıyor, çok sabretti ve bunu yapmak zorunda, ağladığım için özür dilerim ama annemi özlüyorum ben...” dedi.

Feriha abla “Lütfen Lâliş, bırak bunları annen söylesin. Sen annene kızmakta, bunları hissetmekte haklısın. Sen üzüldüğünde dile getirmezsen işte böyle birden ağlamaya başlarsın. Duyguların taşar...” dedi.

“Ama annemi üzmek istemiyorum ben, çünkü o çalışmak zorunda” dedi bir daha Lâl...

“Bak yine aynı şeyi yapıyorsun. Sen bir çocuksun, annen bir yetişkin. Sen annene duygularını onun yerine düşünmeden anlat. Anne ile çocuğun bazen çatışması da iyidir. Sen içindeki gerçek duyguları paylaşmazsan içindeki o tatlı üzüm taneleri sirkeye dönüşür... Bu yüzden insanlar içlerindeki her şeyi dışarı çıkarabilmeli... Duygularını ifade edebilmeli” diye cevapladı Feriha hanım...

Ben sessizlik içinde, kalbim buruşarak dinledim onları...

Dışarı çıktığımızda yağmur vardı ve İstanbul’a çoktan karanlık çökmüştü.

Taksiye bindiğimizde kızım elime sıkı sıkı yapışmıştı. Koltuğumun altına büzüşüp yanağını göğsüme bastırdı. “Anne sanki beni hıçkırık tutmuş gibi.. Hep içimi çekmek istiyorum ama uykum da geldi” dedi.

“Rahatladın çünkü, içini döktün, hafifledin” dedim...

Saçlarını okşarken gözyaşlarını düşündüm... O ağlamasın, o üzülmesin, o mutlu olsun diye çabalarken aslında o gözyaşlarını kendim büyütmüşüm diye düşündüm...

Ah! Çalışan anne olmak...

Senede birkaç kez birbirimizi daha iyi anlayabilmek için bir danışmana gidiyoruz. Açıkçası kendi anneliğimi kontrol ettiriyorum, itiraf edeyim. Daha iyi bir ebeveyn olmaya çalışırken hatam var mı yok mu anlamaya çalışıyorum..

Kızım büyümüş... İçine atan genç bir kadın olacak korkarım... Danışmanımız da bizimle aynı fikirde olmalı ki size ödev veriyorum dedi. “Haftada bir gün içinizdeki her şeyi birbirinize anlatacaksınız... Karşımdaki kırılır diye saklamak yok!”

İçimizdeki tatlı üzüm taneleri... Söylenmemiş ne çok şey var... Hepimizin içindeki asma bahçesi başlangıçta nasıl da yeşildi değil mi...

O tatlı üzüm taneleri...

Söylenmemiş, dile dökülmemişse, sevgi bile sirkeleşiyor zamanla evet...

Ama...

En güzel üzümlerin en kuru, en taşlı, en cefa çektiren toprakta yetiştiğini biliyor muydunuz...

kızlar herkesın agrı esıgı gıbı kırılganlık sebeblerı ve derecelerı de farklıdır

yasmınım gercekten canın acımıs anlıyorum canım
zıra sen hayatı tııye alan bır karaktere sahıpsın
gercekten uzulmus kırılmıssın kı gıderım kararı alacak kadar net cıkmıssın

evet ortada bır anlasmazlık veya yanlıs anlasılma var
bellı kı cıft taraflı bır hassasıyet var
belkı de elestırıler bıraz sert geldı
ama sonucta her ıkı tarafta uzlasmacı bakarsa sorun kalmaz kı
tamam hemen demıyorum
ıkı tarafta bıraz sakınlessın
bu konuda cok fazla yorum yapmayalım ve konu kapansın
ama gıderım gıdıyorum ya da kendın bılırsın yaklasımı agır kacıyor acıkcası bana gore
ben kendın bılırsın demıyorum
gıdemezsın banane kabul etmıyorum dıyorum

hadı kızlar yetıskın ınsanlarız
elbette kı kırılıyoruz bu da sevdıgımızden kaynaklanıyor
ınsan onemsemedıgı bırıne kırılmaz kı
ayrıca eskı mevzuularla asla bagdastırılamayacak bır konu
dıger cok farklı bır durumdu ve ne uc noktalara geldı
bu ıse daha farklı bır durum ve cozulebılır

Cnm ya seninle defalarca facete konuştuk sana anlattım ama sen hala aynı tutumdasın görüyorum ki
Ne kadar anlatsamda yırtınsamda çok düz bakıyorsun ben kimseye ders vermiyorum bencede yorum buraya giren arkadaşlara kalsın tabii ki eğer bir şey için terkedip gidersen ben böyle algılarım demek ki önemsememiş değer vermemiş derim anlıyormusun sen bnm yazdıklarımı okumamışsın bile ne diyeyim ki sana
Asıl bu tutumundan sonra ben sana kırıldım ki olayla hiçbir ilişkim olmamasına karşın tarafsızca yorum yaptım derste vermiyorum anlamadın neyse daha fazla uzatmayacağım çok sıkıldım bu konularda ne yapmak istiyorsan onu yap arkadaşım ister benimle konuş istersende konuşma ok

Seda ben seninle konuşmam demedim.Böyle bir reste gerek yok.Konuşmasam facede de konuşmam. Değer vermesem satırları sıralamam.Ben herkesle konuşurum bunu anlatamıyorum.Sadece çok kırıldım ve sen bunu anlamıyosun.Sana göre kırılmamalıyım.Ama sen Sedasın ben Yasmin.İkimiz farklıyız.Ben Lorenin dediği gibi ben hayatı tite alan biriyim.Bu sefer alamadım.

hadı kızlar daha kırıcı konusmayalım lutfen
gercekten cok uzuluyorum
yanı laf olsun dıye soylemıyorum ınanın
ben cok sevıyorum hepınızı ve bu kırıcı konusmalara cok cok uzuluyorum
hadı cocuk degılız hepımız super anneyız
super anneler olarak kırılmaya uzulmeye de hakkımız var
sadece anlayıs ve zamana ıhtıyacımız var
bu konu uzadıkca kırılganlıklar artıyor

Ne diyeyim ki diğer tarafla kıyaslarım eğer giderlerse diyorum çünkü oraya da sevdiğimiz arkadaşlar gitti biz değer veriyorduk önemsiyorduk gördük ki tek kalemde bizi sildiler bu da aynı şey.....
Ayrıca bu konular gidiyorum gelmiyorum konuları öyle bir sıktı ki herkes özgür anlamında söyledim isteyen istediğini yapar diye
3.sü Herkesin farklı karakter yapıda olduğunu defalarca dile getirdim ben kimine göre saçma kimine göre doğru gelebilir bunu anlamak istemeyen empati yapmayan ben değilim dikkatini çekerim pasincim ben olaylara geniş açıdan bakıyorum empati yapıyorum ve en önemlisi herkesin birbirinden farklı olduğunu kabul ediyorum düz bakmıyorum olaylara

Seda ben de kabul ediyorum bunu ve ifade şeklinden dolayı problem olduğunu söylüyorum.Herkesin düşüncesi farklı..Ben ifadeye ve özür dilendiği halde ifadenin devam edilmesine kırıldım.

sedacım empatı yapmıyorsun demedım kı canım
sadece bu konu uzadıkca baska seyler cıkıyor ortaya
bosverelım kapatalım dedım
kımseyı suclayıcı yada fıkrıne katılmadıgım manası cıkmasın yazısmalarımdan lutfen
ben sadece ıyı nıyetle ortam yumusasın ıstıyorum o kadar
taraflı ya da ımalı konusmuyorum kımseye karsı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…