2008 Kasım Anneleri

polıpe ben hayatımda hıc dolma yapmadım kı
hep hazıra kondum
bu aksam kendı kendıme yapsam mı dıye dusunuyorum

lahanayla başlamasan iyi olur o vakit .yaprak sarması yapsan daha önce yada iç hazırlama konusunda biber dolması ile başlasan daha iyi olurdu.lahana yaprakdan daha zor sarılır.hele el alışkanlığın olmadan içini nasıl hazırlayacan ne biliyon sen anlat bizde ona göre tarif edelim hazır yiyici seni tüüü oğluma almam seni sölüyüm

yok canım annem sararken bır ıkı kez sarmasına yardım etmıslıgım vardır ama
annem ayırır al sen sunları sar der kolayları verırdı bana
ıcını hıc kendım hazırlamadım
bu aksam lahana dolması cektı canım yapıp yesem dedımdı
ama benı asıyor sanırım bu ıs

yok o kadar biliyosan sararsın içi dediğim gibi malzemeleri karıştır sar gitsin hem ilk acemilik çok tatlı olur

seda bende senı sevıyorum canım

polıpe eger becerebılırsem ogluna alacakmısın benı
bak ılk acemılık tatlı olur falan dedın heee ona gore

gulızım yasmınım ben bır yapayım hepınıze yollarımm canlarım
pek hamarat grdum kendımı

kaan bey bugün uyumadı yaa artık pes ettim gitim ikimizede corn flakes hazırladım afiyetle yedik...:))
kerem kuzum hala uyuyor...
akşamda kaanla işimiz var erken uyuyacak gece beni uykumdan edecek...
lorem siz nasıl yparsınız bilmem ama ben 2 gün önce etsiz sardım biz anneden alışmışız bol baharatlı yaparız...
yaprak ve lahana içinide muhakkak kavurur öyle yaparız etsizse...
soğanı kavurdum pirinçleri ekleyip çok az onlarıda kavurdum salçası baharatlardan kimyon, karabiber, pul biber, çok az tarçın, nane attım tuzunu ve bir kesme şekeride ekleyip çok az su ekledim diri kalacak şekilde pişirdim sonra lahanalarımı bir güzel sardım afiyetle yedikkk...

ha unutmuşum adanalı teyzemden görmüştüm üzerinede salçalı sarımsaklı soshazırlayıp döktüm öyle pişirdim bu sen ilk sardım bende özlemişiz çok tatlı geldi valla...

sen kıymalı yaparsan pirinç baharatlar ve kıymayı çiğden karıştır..

hatunlar muhabbete giremedim bugün geldiğimden beri işlere koşturdum şimdi kuaföre çıkacaktım ki benim sakar tosunum uyumaya karar verdi gitti yattı tombili pofff hadi saçı evde yaparım şimdi de kaş bıyıkta aldıracaktım yaa

çok güzel oluyo nazlım öylee..bende çok severimm..adana geliniyim nede olsa :)))

Ben de sulu köfte yapıyım diyorum yarına:)

sulu köfteyede bayılırm ahretim benn...

annemde oyle dedı gulızım
evde yemek var gel ye gıdersınız hafta sonu yaparız dolmayı dedı
ben bu annem oldugu surece dolma yapmayı falan ogrenemem anladım
doğru demiş lorem..akşam zaten geç gidiyon..bide sarma .çok geç kalırsınn..boşver sen en güzeli annenin sözünü dinle git mis gibi hazır yemeğini ye..dolmanıda hafta sonu yersinn..çok şanslısım valla lorem..hazır yemekk..annenin ellerine sağlıkk..

meleğim hoşgeldin,
yazılarınıda okudum ama kalmadı heral kafamda hayırdır akşam bir yeremi gidiyorsunuz. ne için saç yaptıracaktın...
kaş bıyık işinide artık yarın halledersin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…