2008 Kasım Anneleri

ay evet ya bende erken kalkıyorum artık nedense uyuyamıyorum ama
sağa sola dönerken canım yanıyor sanırım ondan

Edacım doğalgazşı evlerde en iyi ısınma alttan ısınan evlerde oluyor benim gördüğüm kadarıyla.Burda senin gibi üşüyen çok arkadaş oldu.Son zamlardan sonra daha da üşüyeceğiz zaten.
Ben ileride şehir merkezine taşınmayı düşünüyorum ama şimdiden doğalgazdan soğudum.Eski sistem kaloriferler daha iyi ısıtıyordu.Ve korlmadan yakıyordu insanlar.

Buhar makinası almana gerek olmaz heralde nemli bir yerde yaşıyorsan.

Ben de zaten doktora sorduktan sonra almaya karar veririm.Doktor gerek yok da diyebilir.Benim evim de sobalı ama üzerinde sürekli sıcak su bulunur.Bakalım doktor bu nedenle gerek yok derse almam.
Bir de bazı bebeklerin bünyesiyle alakalı olarak mecbur kullanna anneler oluyor.Bkalım bebişler nasıl mutlu olcak :))

ewet kızlar ya şu merkezi sistemler var ya nasıl ısıtıyor anlatamam
benim arkadaşımın evi öyle merkezi sistem kışın hamam gibi evleri
çok imreniyorum öyle evlere peteklere el vurulmuyor valla
bizimde doğalgazlı ama dubleks olunca zaten ısınmıyor o yüzden
eylülün olduğu odada ufo yakacağım bende zaten kızım yokken daha
piyasada bende ufo ile oturdum geçen sene zaten bu evleneli bir sene oldu:)))

Dubleks se zaten hiç şansın yok Asortie :) Amcam mersinde o sıcak şehirde ısıtamıyorum evi diyor.
Bende arkadaşıma gittim ama yandım walla dediğin gibi çok imrendim ben de.

İlk kez bi evde yandım.

Başka bi arkadaşta ise dyadım sırtımı peteklere ona rağmen hasta oldum.

Aman Eylül kızımızı üşütme.

Ben kaçıyorum kızlar.Eşim istiyo, biraz verim de sussun.
Pc yi tabiki

selam kızlar, ara sıra topici takip ediyorum ama ya bişey yazcak fırsatım olmuyo ya da yazcak bişeyler bulamıyorum,sizin yazdıklarınızı okumakla yetiniyorum, bu hastane fiyatları konusunda bende muzdaribim, denizlide odak tıp merkezi diye bi yerde yapmayı düşünüyorum doğumumu, doktorumu çok seviyorum, hastane de çok güzel, bal dök yala heryer, personelin hepsi de seçmece, ama gelin görün ki fiyatları artırmışlar, ben emekli sandığı çalışanıyım, birkaç ay önce sorduğumuzda emekli sandığı çalışanı için normal doğumun 550 ytl (artı çocuk doktoru ücreti gündüz olursa 60 ytl gcee olursa 90 ytl) sezaryen doğum için de 700 ytl (yine çocuk doktoru ücreti) idi, ekstra tahlil vs olursa ücrete eklenicekti, ama 15 gün önce fiyatların arttığını duydum, şimdi normal doğum 750 ytl, sezaryen doğum 900 ytl yapılmış, çocuk doktoru ücreti değişmemiş, benim de morallerim bozuldu, açıkcası hastane filen araştırmaya başladım, daha uygun fiyatlı bi yere gideyim diye düşündüm ama bu sefer de hiç tanımadığım bi doktora da güvenemedim, şimdiki doktoruma güvenim tam ve durduk yere 3-5 kuruş için de bebişimle kendimi riske atmayım diyorum, bu fiyatların artmasının nedeni bizim ödediğimiz katkı payı oranının artmasıymış, yanlış hatırlamıyorsam önceden %20sini ödüyoduk, tam olarak yüzdesini bilmiyorum ama şimdi bu oran artmış, velhasıl kelam 2 ay önce hamile kalıp 2 ay önce doğursaydım ucuza doğuruyodum :roflol: neyse kader diyelim, mecbur gidip orda doğurcam, zaten duyduğuma göre bizim burdaki drlar da full doluymuş, şunun şurasında doğurmama da ramak kaldı işi riske atmayayım dimi :CüvCüv:

benim gittiğim hastanede emekli sandığı çalışanına normal 1250, sezeryan 2150, içinde ne var bilmiyorum( dahada artmamıştır inşallah

yav orası neresi, 5 yıldızlı otel bile bundan ucuz, nasıl biyer orası öyle yahu

kadıköy medipol, aslında öyle aman aman lüks bir yerde değil hatta ilk hastane araştırırken güvenebileceğimiz, temiz ve ilgili olmasına dikkat ettik çokta uzak olmamalıydı tabii burası en uygun olandı diyebilirim, çevremizde 500 e sezeryan yapan yerde var ama pek hoşumuza gitmedi işte. çalışıyor olmasaydım üniversite hastanesini tercih ederdim ama hiç izin şansım olmadığı için orada kontrollerimi ayarlamam zor olurdu

dark benim gittiğim özel hastanede ssk geçerli idi şuan kaldırdılar
animde aklıma aklıma hemen doğum ücreti geldi
2.5milyardı zaten ya dahada arttıysa dedim ama eşim sordu doktora
doğum ücretlerine yansıtmıycaz aynı kalacak dedi
muayene 80idi 100oldu

dark benim gittiğim özel hastanede ssk geçerli idi şuan kaldırdılar
benimde aklıma hemen doğum ücreti geldi
2.5milyardı zaten ya dahada arttıysa dedim ama eşim sordu doktora
doğum ücretlerine yansıtmıycaz aynı kalacak dedi
muayene 80idi 100oldu

iyi geceler herkeze..Dün gece o kadar kötü seyler yasadimki insl.birdaha olmaz.

Sanirim yedigim bisiy rahatsiz etti beni,nasil bir mide yanmasi ama öyle böyle diil.

Ve benim ne zaman midem yansa cikartiyorum malesef.Gece 5`ten sabah 9`a kadar

abartisiz lavabodaydim belirli araliklarla.Ama ilk defa bu kadar kötü gecirdim,galiba birazda üsüttüm

tüm gün dengem yerine gelmedi.Bi ara yazilari okumak icin girdim ama dayanamadim hemen ciktim

yine,dolayisiyla gecmiside okuyamadim.Dün cok zorlandim benya,dogsun biran evel benim bebegim,

aynada bilekendimi taniyamadim offf insl.. birdaha tekrarlamaz.

yineden iyi geceler herkeze,umarim iyisinizdir hepiniz.

gecmiş olsun çilek... kendimize dikkat edelim artık, hem koca göbek hem de hastalık bir arada olunca çok zor oluyor. ilaç da kullanamıyoruz.

Tsk,ederim hüsrancim,evet artik dahada dikkatli olmak gerekiyor.Sorunsuz atlatalim insl.hepimiz

son dönemlerimizi.

canım kokoşum benim geçmiş olsun kendine dikkat et denize de tabi dinlen artıkk

Sorma kuzucum sus püs hak getire vallahi,görsen halimi dökülmekteyim..

Cikarim su canavari hayirlisiyla yaa:CüvCüv: cok öptüm seni hadi iyi uykular git yat cabuk sendekaydirigubbakcemile

çilekcim geçmiş olsun ..dikkat et bebişe ve kendine..
bugün kontrolum vardı ..bebeğimin gelişiminde biraz problem varmış ,plesentadan kan akışı ile ilgili olabilir dedi dr..10 günde 300 gr almış .kilosuna normal dedi ama ben 2000 gr ve üstü bekliyordum dedi...haftaya doopler çekilecek sorun varmı diye bakılacak..umarım kızım iyidir ve gereken kiloya ulaşır..bu haftadan sonra çok iyi beslenmem lazım..yani anlayacağınız biraz canım sıkkın..

herkese iyi geceler..

geçmiş olsun eylülcüm aman dikkat et, doktorun söylediği doğrultuda davranıp beslenirsen eminim düzelir sıkma canını, streste yansıyor bebeğe unutma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…