2008 Kasım Anneleri

Aaaaa mmf, nasıl yani canım. Ne çıktı nst sonucu. Doktor ne dedi. Yarın mı sezaryan mı olacak. Dur bakalım belki yarın daha iyi bir sonuç çıkar. Bebişe baktı mı ultrasonla kaç kilo olmuş?
nst de bana göre oynadı ama yeterli değil demekki ki gerildikadının suratı kahvaltı ettinmi falan dişye sordu ultrasona soktu 2500 gr olmuş ne kadr çok kilo alıyo az zamandaama yeterli değil demekki.en büyük korkum küveze girerse ya ölürse Allahım9 ayı böyle geçirdim korktuğum başıma geldi işte.inşallah bi sıkıntı olmaz:Saruboceq:

saolcnm inşallah dediğin gibi olur

Canım benim aklına niye kötü şeyler getiriyorsun. Gerçekten senin ufaklığın yarısı kadar bebişler doğuyor ve Allah'ın izniyle yaşıyor.

Ayrıca sen doktora detayları sormadın mı. Nedir ne değildir? Sezaryan mı olacak yarın, nst sonucunu sana yorumlamadı mı? Sana açıklama yapmadı mı? Hangi hastaneye gidiyorsun sen bu arada? Keşke bir üniversite hastanesine görünseydin canım ya.

Küveze girmesinden de korkma. Hastanede yeni doğan bakım ünitesi var mı? Ya aklına kötü bir şey getirme mmf. O gelmek zorunda kalsa bile, mücadele edecektir. Üstelik 34. haftada akciğer gelişimi hemen hemen tamamlanıyor. Kilosu da çok düşük değil, maşallah. Küveze bile girmesine gerek olmayacak belki.

ne demek şimdi bu yaaa ..ya ölürse töbe töbeee..küveze bile girmez belki eğer nefesinde veya vücut isisinda bir sorun yoksa ..daha geçen hafta arkadaşim ikiz doğurdu biri 1700 gr biri 2400 gr ..büyük olan hiç girmedi küveze diğeri bir gün kaldi sadece..
Ablam ikinci bebeğini 2300 gr doğurdu tosun gibi ertesi gün eve çikti..sakin endişelenme hiç bişey olmaz..

geçmiş olsun mmfcim neden bu kadar sıkıntı yaptın yarın alırız dememiş ki sana ayrıca eğer erken doğum tehlikesi varsa sana çocuğun solunum problemi çekmemesi için hemen bir iğne yapardı görümcemde vardı erken doğum riski ona öyle yaptılar ve doğum olana kadar da hap içti solunum ile ilgili ama vaktini bekledi bebecik evde istirahat vermişti hemen işten çıktı daha 31 veya 32 haftalıktı ve bebek 38. haftasında doğdu hemen endişelenme olumlu düşün olumlu olsun canım düşüncemizle çağırıyoruz herşeyi biliyorsun

detayları biliyoruz canım cts kontrolde uzun uzun konuştuk.kireçlenme baya ilerlemiş bundan dolayı suyu azalabilir hareketleri azalabilir kakasını yapabilir perşembe nstye gir sonucuna göre karar verelim demişti.sezeryan olucak öncekilerde sezeryandı buyüzdensezeryan yani.drumdan çokmemnunum canım benim8 senelik drum .kendimi gözümkapalı emanet ederim derim hep.biliyorsunuz benimilk bebeğim doğumsırasında öldü.herhalde onun psikolojisi ve birde hamilelik psikolojisi beni böyle düşündürüyo.söyledikelriniz içimi rahatlattı.şimdi biraz daha iyiyim

kalimerocum çok geçmiş olsun yavrum niye böyle paralıyosun kendini bebişini de düşün az kaldı hırpalama bukadar kendini aman dikkat et lütfen

beklemelcim şekerler muhteşem olmuş ellerine sağlık bu kasım annelerinin on parmağında on marifet var canım maşallah hepimize de

mmf cim üzülme bitanem bebişin maşallah tosun gibi doğsa bile küveze girmez bence o yaşam sınırını çoktan geçmiş annesi herşeyin hayırlısı tatlım üzülme emin ol yaşıyacak ama kafanı takmakta haklısın kimse erken çıkıp gelsin istemez.ama ya çok daha erken ve bebeğin çok zayıfken yaşasaydın bu sıkıntıyı.şükür ki senin sıpa tosun gibi maşallah.korkma bişicik olmaz taş gibi kuvvetlidir o.

herkese merhaba güzeller mmfcim canım senin ufaklık erken geliyor demek ki
hayırlısı olsun zaten küveze girmezmiş artık inşallah hayırlısı olur
dün bende doktora gittim kontrol vardı çok güzel geçti çok şükür
kızım 2600gr olmuş ama suyum yine fazla çıktı ona moralim bozuldu biraz
onun dışında herşey normal dedi daha 2 3 hafta daha dayan dedi ama şimdi bile doğra yeni
doğan ünitesine gerek yok dedi bebeğin gayet sağlıklı büyür bu ortamda dedi ama
ben 2 3 hafta daha gelmemesinden yanayım dedi ayrıca bebeğin kafası aşağıdaymış sezeryana
gerek yok bence dedi ve beni normale ikna etti bakalım hayırlısı olsun inşallah
zamanında gelsinde ama bu suyum neden fazla çıkıyor hala anlam veremedim yaa
ya şekerin var dedi testlerde çıkmayabilirmiş ya da bebekte yutma prıblemi var dedi
allahım inşallah yoktur ama bu zamana kadar neden suyum normaldi yutma problemi sonradan mı olmaya
başladı neyse ya canınızı fazla sıkmayım inşallah herşey normaldi sağlıklı gelir bebeğim
mmfcim sende üzülme yani artık bu saattten sonra gerek yok küvöze dedi doktor

Mmmf aklına kötü kötü şeyler getirme güzelim. 2500 gr bebek küvöze falan girmez. Kuzenimin eş,i daha yeni doğum yaptı. 2500 grdı bebiş. küvözde falan kalmadı. Şimdi de gayet iyi Lütfen karamsar olma. Erken gelse bile Allahın izniyle herşey yolunda gidecek. Dualarımız seninle canım.

Eylülcüm benim bebek şekerlerimin sepetide dahil fiyatı bu eğer seninde sepet dahil fiyatı ise pahalı dememiş çünkü toplamda 150 diyorsun ve 100 şeker ama sor bakalım sepet falanda içinde mi

mmfcim üzülme canım.allah ın izniyle yarın koca bi tosuncuk doğuracaksın.bak hem bukadar yürek senin yanında, sana dua ediyo.sırtın yere gelirmi beeeee...
ve sen buradaki ilk annemiz olacaksın.güzel haberlerini bekliyoruz canım..
allah sana ve bebeğine sağlık sıhhat versin..

Eylülcüm benim bebek şekerlerimin sepetide dahil fiyatı bu eğer seninde sepet dahil fiyatı ise pahalı dememiş çünkü toplamda 150 diyorsun ve 100 şeker ama sor bakalım sepet falanda içinde mi
canım bende sepet var o yüzden bu sepetsiz fiyatı ..ama benim şekerler daha büyük seninkiden .kocaman bir biblo var ve üzerinde tül ve kurdele içinde ikide büyük badem şekeri..valla fiyat uygun gelmişti bana ..eğer kendim yaparsam daha mı ucuza gelir dedim ama hemen hemen aynı gibi

asorticim sende üzülme.bak bebişin sağlıklıymış ne güzel.ee daha ne?
bazılarının suyu fazla olurmuş.çok takma kafana..sık dişini bikaç hafta daha sağlıcakla doğucak bebeğin. :)

asortiecim maşşallah bebişin sağlıklı ..su konusunu hiç takma..benim arkadaşım sınırın çok çok üstünde fazla su ile 39. haftasına kadar geldi ve doğum yaptı ..oğlu da çok sağlıklı ..benim adaşımda gelecek sağlıkla merak etme..

inşallah kızlar dediğiniz gibi olur kendinize iyi bakın ben çıkıyorum
bebek için nevresim falan alacağız

kızlar walla kasım annelerinden fire veriyoruz ekime kayıyonuz neyapalım artık hayırlısı.bebişler sağlıklı olsunda gerisi önemli değil.mmf cim walla azoyla sen çileği bütün birinciliklerinden ettiniz.kız göbekte birinciydi azo onu göbeğiyle dövdü.ilk doğurcak kişi çilekti onda da sen yerinden ettin kızı.herzaman derim işte doğum bu sağı solu belli olmaz bebek erkenden çıkagelir belli olmaz diye.haklıymışım wallahi

buarada kızlar yaklaşık 4 gündür oturduğum yerden kalkmıyorum.belimde fıtığımdan kaynaklanan berbat bir acı var ve sol bacağımı oynatamıyorum ayağa kalkıp yürümeye çalışınca acı çığlıklar atıyorum yardımsız yürüyemiyorum dün gece oturdum sinirden ağladım desteksiz oturamıyorum bile çok fenayım bide karnım çok sık sertleşiyo saymadım hiç ama nerdeyse tüm gün böyle taş gibi.acaba doktoru arayıp söylemem gerekirmi?bi de benim oğlan hiç olmadığı kadar kuvvetli resmen topuğunu dirseğini dışarı çıkarıyor çok net bir şekilde şaşırdım kaldım dünden beri bu böyle.napiim kızlar bana bi yol gösterin belim amhvetti beni resmen çakıldım kaldım hareket edemiyorum bütün işlerimi eşim yapıyo annemde aldı ütülerimi yapıyo çok aciz hissediyorum kendimi daha çok bozuluyo moralim oturup ağlıyorum habire(((

o zaman bence hiç bu saatten sonra uğraşma gayet uygun yapıyor arkadaşın şimdi eminönüne git malzemeleri al falan uzun iş ben temmuz ayında almıştım herşeyini şimdi sadece çikolatalarını aldım ve yapıyorum bu koca göbeklerle dolaşmak tam bir sıkıntı

ya bu arada kızlar benim vajina kemiklerim ağrıyor 3 gündür acaba nedendir. Sizlerde de böyle bir sorun varmı acaba çatlarım mı açılıyor ne resmen ağrıyor ya dr. gittiğim gün yoktu şimdi bunun içinde telefon açmak istemiyorum yani kuşum ağrıyor dr.um diye komik olur heralde

dün gece bir rüya gördüm benim suyum geliyormuş çamaşırım epeyce ıslanıyor herkese söylüyorum kimse ilgilenmiyor dr.umu arıyorum suyum geldi diyorum yeni ameliyattan çıktım çok yorgunum diyor ve o sırada telefonda uyuyor falan ya bozduk kafayı iyice doğumla kızlar hayırlısı hakkımızda artık

atacım geçmiş olsun canım.sakın kendini kötü hissetme.ee bide fıtık varmış.ağırlığımız iyice arttı tabi.taşıması zor bıcırıkları..
beklemek ağrıların normal hayatım.benimde 1 aydır ara ara ağrım oluyo..aynen dediğin gibi kemiklerim sızlıyo..ee tabi çatılarımız genişliyo.vücut kendini doğuma hazırlıyo..

asorticim hiç üzülme suyu fazla olan çok kolay doğum yaparmış öyle diyor büyükler su bebeğin gelişine yardımcı oluyormuş mesela bende annemden çok su gelmiş doğumdan önce şarıl şarıl ve en rahat beni doğurmuş belkide bu durum senin için bir mucizedir doğumunun rahat olması için bence böyle düşünmelisin:))

Atacım sanada geçmiş olsun bende yattığım yerden yardımsız kalkamıyorum özellikle sırt üstü yatmışsam çok rahatsız oluyorum sağdan sola bile dönemiyorum. Ama sende birde fıtık varmış allah yardımcın olsun artık. Ben dün iyice endişeye kapıldım son haftaları geçiremeyeceğim galiba diye o kadar gözümde büyüyorki anlatamam sonra düşünüyorum bak nerelerden geldin yapma böyle 14 hafta değil sadece 4 hafta kaldı falan diye ama çok heyecanlıyım birde tabiki sezeryanda bayılacak olmaktan da çok korkuyorum aslında bir doğum ve bir ameliyat daha oldum ve allahın izniyle bundada hiçbirşey olmayacağını biliyorum ama endişeden kendimi alamıyorum

Aynı ağrılar bende de var beklemek. Hatta bazen yürüyemiyorum. Yarın doktora gidicem ben, sorup mutlaka söylerim burdan canım. Ama normal olduğuna eminim :)))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…