2008 Kasım Anneleri

herkese günaydın kıslar
yaşasın artık acılış yapıldı ve gerisi gelir artık yavaş yavaş allah hepimize yaşatsın o büyük mutlulugu yavrularımızı saglıklı olarak kucaklarımıza almayı nasip eder inşallah
benimde iş yerinde son haftam artık evde net yok ama arada sırada dogum hikayelerinizi kacırmamak için girecegim nete hepinizi cok merak edecegim cünkü ve hepinizi cok özleyecegim gercekten
bu arda sizler nasılsınız süper anne adayları

Kızlar bu dinamik enerjik kasım anneleri kim ya yada bende neden bu enerjiden hiç yok delireceğim artık ya dün evde ağlayacaktım az daha son parçaları yıkadım kızımın yazlık ve kışlıklarını çıkarttım kaldırdım ve saat 9'da yemek yaptım ama inanın yattığım yerden kalkamadım makinaya çamaşırları sürükleye sürükleye götürdüm benim belim çok kötü otursam kalkamıyorum hele yatınca sağdan sola dönemiyorum dün kızım olmasaydı evde biri gelene kadar öylece kalacaktım yattığım yerde çünkü kesinlikle kalkamadım kızım daha 6 yaşında ama kendince bana yardımcı olmaya çalıştı ve olduda en son belimin altına ellerini koydu oradan azda olsa güç alınca birazda omuzuna tutundum ve kalkmayı başardım gecede hem minoset içtim hem bütün belden aşağı eklem yerlerimi vicksledim hemde pasiflora içtim ancak uyuyabildim ve sabaha kadar süreklide uyanıyorum yani bizde durumlar çok parlak değil

:1shok: Sabah sabah gözlerime inanamadım kızlar. Bekliyordum mmf'den böyle bir haber ama yazılı görünce bir tuhaf oldum. Canım benim ya çok da duygulandım. İnşallah hayırlısıyla eve gelecek yakışıklı oğlun Dua ettim bugün küçük bebişe. Annesini üzmeyecek eminim.... Gözün aydın...

Geçmişi okumuştum ama mmf'nun haberinden sonra valla hiçbir şey aklımda kalmadı. Ben daha kilolu olmasını bekliyordum demek ki hep konuştuğumuz gibi ultrason rakamlarının güvenilirliği gerçekten yok.

Çilekcim çok geçmiş olsun canım. Allah daha büyük dert vermesin. Eminim bebeğin zamanında gelecek ve babasını da bekleyecektir, korkma.

Hepimiz çok erkenden doğumu beklemeye başladık kızlar. Ben 35 haftalığım ben bile bekliyorum. Daha kasıma bile girmedik. Kasımın yarısı bile gelmediiii CADIARZU Bekleyin azıcık daha. sabredin. Bebişler de bekleyecektir eminim. İçinizi ferah tuttun. Günü gelen doğursun tabii ama gelmeyen ııı dıt bekleyin bakim siz.

Eylül sevindim kontrolünün olmasına cumartesi günü. Bugünlerde eşim beni İstanbul'daki olaylardan kalabalık yerlere falan sokmuyor ama buluşma için bişeyler yapıcaz arıtk bakalım.

Beklemek ben de senden farksız değilim ama ben yatınca çok fena oluyorum. O yüzden yatma olayını olabildiğince geciktiriyorum. Bir de yattığımız ve oturduğumuz yer de etkili oluyor. Biraz sert olunca daha rahat oluyorum canım ben. Cumartesi ve pazar o kadar iş yaptım ki gece olunca ben de senin gibi ağrıdan duramadım ama ne yapayım yapmak zorundaydım... Benim tek derdim şu anda bu ağrıları çekmek değil aslında. Doğumda sancılara bir de bu ağrılar eklenirse ne yaparım diye düşünüyorum.

doğumda eğer normal doğuracaksan sanırım bu ağrıları anlamayacaksın bile öyle diyorlar çünkü sadece bebeğin çıkması düşünülüyormuş ben normal doğurma şansınada sahip değilim gerçi bu durum bir yandan da hoşuma gidiyor çünkü 2 hafta erken doğurmuş olacağım yoksa bekle kerem beyin keyfini bakalım ki ne zaman gelecek diye kızım 40 hafta gelmişti çok daha sıkıcı oluyor artık sinirlerim bozulmuştu görümcem hamileydi eltim hamileydi ben hamileydim ilk ben hamile kalmıştım neredeyse son doğuracaktım neyseki sonunda 2. oldum eltim sezeryan yaptırdı 15 gün önce kurtuldu tabi ama benim bebeğim daha önceden olduğu için tam 6 gün sonra ben doğurmuştum benden 6 gün sonrada görümcem çok ilginçti durumumuz şimdide eltim yeni hamile yine bebekleri beraber büyüteceğiz kısmetse

Benim başımda birde temizlik derdi var ben kesinlikle yapamam mutfak banyo duvarları silinecek perdeler yıkanacak, camlar silinecek ağır işlerim bunlar ama temizlikçimin kolundan dolayı artık temizliğe gidemeyecekmiş şansa bakarmısın annemde bayramda hastalandı o gelecekti artık oda yapamaz doğumuma kadar iyileşsin o bana yetecek zaten ablamın çocuğu var yaramaz onların olduğu yerde temizlik olmaz ya ne yapacağım ben bilemiyorum kafayı yemek üzereyim

Canım eşin sana yardım etse. Biraz zor işler ama ben denedim bak yapabiliyorlar. Ben de senin durumundaydım. Sonra bir gün eşim perdeleri yıkadı, banyo duvarını sildi, camlarım çok büyük değildi onları da birlikte hallettik. Tabii işin silme kısmı tam da istediğin gibi olmuyor ama o kadarını yapıyor ya o bile yeter. Baktın hiç yapamıyorsun takma kafayı zaten çok büyütülecek işler değil varsın olmayıversin. Eminim için rahat etmiyordur ama bu özel bir durum etmesi lazım. Evine gelip de banyo duvarını silmemiş diye içinden geçiren de hiç gelmesin tatlım sana. Bebişler doğduktan sonra nasıl olsa hallolur hepsi, bunun için sıkma canını.

günaydın kızlar nasılsınız?ben mmmf den doğum haberi bekliyodum ama nazlımeleki tamamen unutmuşum o 10unda doğurmuş ikizlerini allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin hepsine de.beni de aldı bi telaş daha 6 haftam var ama yine de telaşlandım.vakit de geçmek bilmiyo hiç günler ilerlemiyo sanki herşeyimiz hazır.eşimle karar değiştirdik bizde park yatağımız vardı ya oda takımı alıcaz ama sadece beşiğini almıycaz.sadece gardrop ve şifonyer alıcaz park yatağı kullanamıycak duruma gelince büyük güzel bi yatak alırız.odasına halıflex kaplatcaz perde yaptırcaz ama bebek şuan gelse bile onun herşeyi hazır allahtan.ya bugün acayip bi aksilik ve terslik var üstümde çok tersim hiç memnun değilim neden acaba???dün gene karnım 10 kere falan kasıldı moralim bozuldu bugün doktoru arıycam korkuyorum yoksa ilaç işe yaramıyormu diye...bukadar erken gelmesin benim sıpa yaaa hiç olmazsa 38. haftaya kadar sabretsin

julicim zaten en kötü ihtimal ona yaptıracağım ama oda diyecekki kardeşimi çağır alt katta oturuyor ama onunda bebeği var kendine hayrı yok bana gel iş mi yap diyeyim yani desem gelir yapar ama bebekli insana demek istemem zaten ben kimseye gelin benim evimi temizleyin demem ama sorsalar bana tabiki yapılacak işin varmı diye tabiki söylerim ama kimsenin sorduğuda yok zaten bakalım artık kısmet yoksa bezi vereceğim eline sevgili kocacığımın silecek maşallah 1.86 boy var merdivene bile gerek kalmaz:))

atacım bu bahsettiğim kasılmalar bende bir aydır falan oluyor hatta bu aralar epeyce sık saatte bir veya iki kere kesin oluyor ama dr.uma sormadım çünkü hani doğuma hazırlanıyor falan deniliyorya internet sitelerinde ona yoruyorum ama şimdilik hareketlerimiz çok iyi eğer hareketlerde bir sorun olursa bende hemen dr.umu arayayım bari çünkü haftaya pazartesi kontrolüm var o zamana kadar bekleyeyim diyorum

beklemekcim bende doğuma hazırlanıyo vücut sanıyodum ama nst ye bir soktu beni doktor hazırlık değil resmen doğuma giricekmiş vücut şimdi ilaçla erken doğumu durduruyoruz devamlı ilaç kullanıyorum.bence ihmal etme ben öylesine arayıp söyledim doktora bunu iyiki söylemişim bak ne tehlikeli bi durummuş

ay ne bileyim ya bu bahsettiğin şey birden karnını sanki bir şeyle şişirmişler gibi sert oluyor ve o anda derin nefes alma isteği uyanıyor değil mi kalbim bile tuhaf hissediyor o anda bir kaç saniye öylece kalıyor ve sonra yavaş yavaş yumuşuyor o anda zaten bebek hareketide olmuyor aynı şeyden mi bahsediyoruz

evet aynı şey canım karnının heryeri taş gibi oluyo parmağını bastırdığında içeri girmiyo kesinlikle.bide sanki uyuşmuş gibioluyo karnım bazen ama hepsinde öyle olmuyo.

kızlar bahsetıgınız sertlesme olayı bende gunde ıkı kez falan oluyor
cumartesı gunkı randevumuzda doktoruma durumu ızah ettıgımde bu durumdan cok memnun oldugunu kısa sure ıcınde bu sıkayetımın gunde 10 kereye kadar cıkabılecegını bununda normal dogumun yaklastıgını gosterdıgını soyledı
hatta 26 ekım dogum tarıhımı vermıstı ve ben 1 kasıma yıne de randevu yazalım belkı bebek olmaz o zamana kadar dedım yazmadı cunku o kadar beklemez olur bebek dedı

bu hafta cumartesı gunu yıne nst ye baglanıcam
bakalım ne cıkacak bılmıyorum ama ben catı muayenesınden cok korktugum ıcın ertelettırdım ınsa allah dogum asamasına gelınce catı muayenesı yapar

kalimerocum senin normal canım zaten doğum zamanın gelmek üzere senin ama benim erken başladı 31 haftalıkken başladı oyüzden problem benim için.erken başlrsa zaten erken doğum habercisi oluyo.geç başlaması lazım

yalnız bu durum bende çok sık oluyor geçen gün 10-15 dakikada bir oluyordu ve diyorum ya bir aydır falan rahat oluyor yani hayırlısı bakalım artık ama bugün mesela daha 3-4 kere ancak olmuştur sabahtan beri hangi sıklığı önemsiyor dr. acaba

sağol kalimerocum inşallah bekler.beklemekcim benim doktor bana sordu ilk anlattığımda ne sıklıkta oluyo diye.bneim nerdeyse tüm gün taş gibiydi bunu söyleyince acil nst ye çağırdı yarın geleyim dedim ozaman beni azarladı eğer bişey olursa tek sorumluluk senin ozaman dedi.bende korktum hemen gittim.bebek hareketliydi ama huzursuzmuş bi rahatsızlık varmış bebekte doğsammı doğmasammı diye düşünüyo dedi.doğurtmıycaz seni şuan dedi.ilaç almaya başladıktan sonra ilk 2 saatte bir kullanıyodum kasılmalar durunca 3 saatte bire çıkardı gene kasılmam olmayınca 4 saatte bire çıkardı ama busefer günde 4-5 kere kasılmam olmaya başladı gene bunu da söyledim ozmana 3 saatte bire geri düşürüyoruz ilacı dedi.şimdi 3 saatte bir içiyorum ama kasılmalarım çoğaldı dün 10 kere falan olmuştur tam saymadım ama. arayıp söyliycem dr u çünkü sanırım kasılmam şuan için fazla.bakalım ne diycek??

arkadaşlar ya bi şey sorcam bu kasılma veya sertleşme nasıl oluyo bana biş tarif eder misiniz ben bi türlü cözemedim.bazen karnımın bi tarafı cok sert oluyo bebek bi taraflarını dayadı diye düşünüyorum ben bana lütfen biraz bu konuda yardımcı olur musunuz ya

sekretercim 2-3 mesaj öncesine bakarsan yazdık orda.karnının hertarafının sert olması lazım bölge bölge olursa o bebeğin dayanmasından kaynaklanıyo

kızlar bu kasılma ve sertleşmeler bende de fazlaydı ..günde on kez filan oluyordu..her kontrolde dr uma soruyordum normal diyordu..geçen hafta uzman perinatologda dooplera girdim..sorun görünmedi..ayrıca sözlede söyledim gülerek çok normal dedi..doğum başlayacağı zaman 10 dakikada bir gelir kasılma ve hemen geçmez belki yarım saat sert kalır ve bebek hareketi de olmaz..eğer öyle olursa kork dedi..benim 10- 20 saniye sürüyo..ve geçiyo..sadece magnezyumu aksatma dedi..hatta benim 25. haftalardan beri düzensiz şekilde oluyor bu ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…