2008 Kasım Anneleri

atacım sakın strese kapılma bak stres dahada hızlandırır durumunu sakin ol ve güzelce dinlen benim oğlum bekleyecek biliyorum diye kendinle konuş ve keyfine bak dualarımız seninle batucuk seni üzmeyecek benim oğlum hamileliğimde bir sürü sorun olmasına rağmen allahıma şükürler olsun sonuçlarımız hep temiz geldi ve beni üzmedi seninkide erken doğmayacak ve sende üzülmeyeceksin kendine iyi bak

ata tanem geçmiş olsun cnm batu beyde çok aceleci cnm yaramaz olcak galiba:)) ama annesini üzmez bekler inş.

benim eşimde normal doğumu diretiyo kızlar tamam bende istiyorum ama eşim tek doğum şekli normalmiş gibi davranıyo para için jyapçaklarsa ben veriyim yine parasını ameliyat olmasın diyo daha önce çok ameliyat olmuş o yüzden istemiyo sanırım sezeryanı.

Ay kızlar çok ilginç kocalarınız walla.Aynı annem gibi.
neyseki bebeğim ters duruyorda annem bişey diyemedi.Aman ters dur kızım diyorum ben de :)
Ters durmasada walla herkese tersdi diyeceğim napim....Herkese dert anlatmak zorunda kalıyorsun.Herkesde bir normal doğur sevdası dediğininiz gibi. Diyeceksin sen doğurmuşsun ya yeter o diye ama olmuyor.
Bence herkes kendi ne istiyorsa öle yapsın.
Sonuçta normal yada sezaryan çekeceğiz bi şekilde.Zaten minikleri kucağımıza alınca hiçbir acıyı duymayacağız inşallah.

Ya işte böyle tek alternatifiniz gibi diretince sizin yapacağınız varsa da zorunuza gidebilir.

Biri banada illa sezaryan ol dese heralde benimde canım sıkılırdı.

İnşallah hepimiz için hayırlısı olur.Ben sezaryan olsun diyorum ama bebek gelmeye kesin karar verdikten sonra normalde olabilir yani.İkimizde iyi olalım benim başka istediğim yok.Doğum şekline kızım karar versin :)))

çok hoşsun dark demek kızına ters dur diyosun ceren hanım dinle sende anneni:)) ya bende normal istiyorum ama başkalarıda(eşim dışındakiler eşiminde bişeyler söylemeye hakkı var tabi ama...) söleyince sinir oluyorum sanki herkes benim yerime karar vermek istiyo benim için neyin iyi olduğuna ben karar veririm eyer kendim istemeseydim kimseyi dinlemezdim valla.

Arkadaşlar doğumlar yaklaşınca herkesi doğumun nasıl olacağı telaşı sarmış.Şimdi son dönemlerimiz olduğu için iyice hassaslaştık ama emin olun ki sevdiklerimizde bizi düşünüyorlar.Ben bi problem olmazsa normal düşünüyorum ama herkesin bünyesi farklı kimileri normal kimileri sezeryan diyor en iyisi dua edip hakkımızda hayırlısını istemek çünkü ben bi kaç arkadaşımdan normal doğumun onlar için çok kolay geçtiğini duydum onlarda ilk başta korkuyorlardı ama sonuç kolay oldu.Bebeklerimiz ve bizim için hayırlısı olur inşallah.

Öyle Pirayecim ya herkesin kendi canı.Ama yok yani illa millet en doğrusunu biliyor bizim için.
Eşlerinde karışmaya hakkı var ama bu şekilde karışırlarsa anneyi negatif etkiliyorlar işte.
Benimki canım ya bana bıraktı.Sen bilirsin ben karışmam dedi.Hangisine hazırsan onu yap diyo.

Ama şekerle ilgili nette araştırma yaparken bana sezaryandan yana sanki daha olumlu gibi geldi.
Neyseki şekerim kontrol altında.Diyetim işe yarıyor.
Ama yine de ben ve kızım aşırı kilo almaya devam ediyoruz.
Çok da şişko olmasın kızım ya.Sağlıklı olması yeterli.

ya bu normal doğum ne allah aşkına ne matah bişeymiş..normal yaptım deyince ohh maşşallah maşşalah deniliyorda sezeryan deyince neden tuhaf bakıyorlar..normal doğumun hiç sıkıntısı yokmu yani hiçmi dejavantajı yok..var olmazmı saymakla bitmez..vallahi öyle veya böyle insanların kafasında bir tabu oluşmuş bir kere ..bunu da kimse yıkamıyor ve böyle devam edip gidiyor..
her ikiside bir operasyon sonuçta ..her zaman savunduğum şeyi savunarak diyorum ki oramdaki estetik bozulacağına karnımda küçücük bir çizgi ile yaşamayı tercih ederim..

Canım doğumdan kısa bir süre önce tekrar hatırlatırsan hastanenin adını felan mutlaka bakarız biz de.
Dediğin gibi yemesemde yarıyor bize :)))
Annene çok geçmiş olsun inşallah iyileşir tez zamanda.
Bugün temizliğe giriştik yavaş yavaş.
Kardeşim banyonun fayanslarını sildi.Annemle ben kışlıkları çıkardık,yazlıkları kaldırdık,yemekdi,çamaşırdı oyalandık.Yavaş yavaş başladık artık.Bu hafta bitsin istiyorum temizlik işi.Kardeşimde hazır burdayken annemi fazla yormayayım.

Yağmur Ela çok güzel canım.Sevidğim isimlerden her ikiside.Ben de hamile kalmadan önceki favori isimlerimdendi bunlar.

Julicim kontrolünüzün iyi geçmesine çok sevindim.Bebeğinde ne güzel önde gidiyormuş.Bizim kızda öyle.Fırlama olcak kesin bunlar D

Kızlar eşlerinize bence artık nazlanın.Bebek olunca yoksa iyice değişiyorlarmış.
Deneyimli arkadaşlar diyor ki,ilk zamanlar ilgilenip yardım ediyorlarmış anneye.Sonra ise zaman geçince kaçma girişimleri başlıyormuş p :mymeka:

Bence şimdi tam zamanı nazlanın.Ne kaldı şurda doğuma yaa bu bizim hakkımız..:içelim:

valla canım aslına bakarsan sezeryan daha zor çünkü ameliyat.ama normal doğum adı üstünde doğal bir süreç..tabi sezeryanda ikiye ayrılıyor artık biliyorsunuz.epidural mi genel anestezi mi?şahsen ben epidural normal tercih edicem bir terslik olmazsa.çünkü epidural normalle,epidural sezeryanın hiç bir farkı yok bana göre

benim takıldığım nokta insanların yaklaşımı..yani normal yapınca çok büyük iş başarmışsın gibi bakılıyor..asıl büyük iş dünyaya getirilen bebek..ne şekilde olursa olsun..benim anlatmak istediğim bu ..ikisinin de zor yanları var tabi..

Atacim sakin ol bitanem,bu dönemde seninde psikolojin cok önemli.Batu bey bekler insl.annesi

sen telas etme.Ya bu dogum seramonisi beni deli ediyor kizlar.Gecen bi arkadasim;anca normal

dogum yapinca insan anlar anneligi,sezeryanda bisiy hissetmedigin icin anlayamazsin dedi.!Bende

dedimki;sana cahilsin diyip cvp vermesem öylede diilsin neden bu kadar dar düsünüyosun

dedim.Herkezin tamamen kendi tercihidir dogum sekli,ben normal istiyorum ama o anda ne olur

bilinmezki.Normal dogurunca anne olunuyorda sezeryanda olunmuyormu?bu ne düsüncesizlik diye

cok tepki gösterdim o anda arkadasima.Dogum demek,hayata bebegini getirmek demek illaki aci

cekicegimiz anlamina gelmez.Nasi lbir zihniyete dayanip böyle yorumlar yapiliyor ÿa,inanin cok

üzülüyorum ben bu duruma.Hepimiz geldik son zamanlarimiza,abuk subuk düsüncelerle kimsenin

bizleri üzmesine izin vermememiz lazim.iateyen istedigi gibi yapar dogumunu.karada,havada,suda :)

bende amma doluymusum be,nasilda döktüm icimi:=)

eylülcüm ve çilekçim ikinizlede aynı fikirdeyim..herkes kendini nasıl iyi hissediyorsa öyle yapar doğumunu..sonra anne-bebek sağlığınada bağlı.bence kafaya takıcak hiç bir şey yok cnm.milyarlarca insan öyle ya da böyle annesinin karnından çıkarak dünyaya gelmiş.sezeryanı küçümseyenlere bir bakın kızlar..ne şekilde doğum yapmışlar ve neden öyle yapmışlar?çok acı çekmiş olanlar çekmeyecek olanları veya imkanlarını kıskanıyordur

slm kizlar konu sezeryanla normal dogum olmus ya bencede sacma sezeryan olunca anne olunmuyomu sanki her türlü anne olunur

cilek canim arkadasinin öle demesi sacma biraz bende iki kere normal yaptim ama hic bir zaman sezeryan dan icin öle demedim hatta sezeryan daha zor bende sezeryandan korkuyorum ama su bir gercek normal dogurdugun o an bebegin cikisi varya insan bi hafifliyo daha dogrusu herseyin bilincinde olman cok güzel oluyo her seyi görüyosun cikar cikmaz ne oldugunu ne yapildigini

eylül cüm canim oramdaki estetik bozulacagina demissin ama bence cok nadirdir bozulan o zaman bende hic estetik kalmamis olmasi lazim yada bes alti dogranlarin dogumdan sonra hersey normale dönüyo korkmaya gerek yok

bence herkes kendi istedigini yapsin kimsenin karismaya hakki yok aristirmayinda kizlar kocaniz haric hatta kocalarin bile hakki yok cünkü dogracak olan biziz aciyida biz cekecegiz disardan gelen seslere de biraz kulak ardi edin takmayin herseyi yoksa herseyi takacak olursak valla evin yolu zor buluinur herkes de muhtar olur

Kizlar bende normal taraftariyim ama nedense son zamanlarda içimi bi korku kaplamadi değil eşim,kayinvalidem tututurmuş normal doğum çok sağlikli bilmem ne benim fikrimi soran yok anlayacğiniz her akşam rüyamda doğurduğumu görüyorumkafamçokkarıştı
nasıl bir süreç bekliyor bizi ondan haberimiz dahi yok-tatlicadiarzu-
ALLAHIM SEN BİZE GÜÇ KUVVET VER:Saruboceq:
HAYIRLISIYLA ALALIM BEBİŞLERİMİZİ KUCAĞIMIZA:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

ata tanem canim halini anliyorum bende bazen sancilansam korkuyorum erkekn dogcak diye ama eldende bisey gelmiyo ben istesemde yatamiyorum malum iki sipa var evde benimde cok karnim sertlesiyo oglum babaanneyi bekle hemi diyom ins anliyodur seninki bebis kac gram oldu 2 bucuk kiloyu bi gecse belki gerek kalmaz küvese tabi solunum sorunu olmassa ins hepimiz kolayca atlatiriz

elifcim geçenlerde bir arkadaş oranın estetiğinin bozulmasından bahsediyordu ..bende çok takılmıştım bu konuya hatta düşündüm ne yani normal doğum yapan dünya insan var hepsi böylemi diye..kafamı kurcalamadı değil..sonra ister estetik ister karnımda dikiş hiçbişey bebeğimden önemli değil dedim kendi kendime..sonra yaptığım araştırmalarda bazı kadınlarda sarkma olabileceği eski halini almayacağı, cinsel tatmin yaşayamayacakları gibi bilgiler edindim..bende bu bazı insanlardan olabilirim diye düşündüm..sen ve senin gibiler bunun dışında ..yani bu sorunları yaşayabilme ihtimali beni endişelendirdi açıkçası..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…