2008 Kasım Anneleri

Günaydın güzel hamişler :1hug: Nasılsınız iidir herkes umarım fisfisfis
Kızlar çok zor geçti bi gece daha dün ütü yapmıştım...
Gece hiç uyuyamadım bel ağrısından off off sıkıntılar bitmio bizde senağlama
Ya bide sanki benim karnım aşağıya indi gibi yaa eskisi gibi diil sanki
Normalmidir sizce senağlama

Atacım bebeklerimiz o kadar akıllı ki inan onlar da en sağlıklı şekilde dünyaya gelme mücadelesi veriyolar içerde. Açıkçası ben Batu bebeğin en 3-4 hafta daha bekleyeceğine inanıyorum. Tabi annesi moralini yüksek tutar ve doktorunun tavsiyelerinin dışına çıkmazsa :)

Saol canım bugün doktora gidicem ben bakalım doktor
farketcekmi ne dicek acaba şu meşhur çatı kontrolünü
yapıcakmı bu gidisimde :) Korkuorum zati :)

Günaydın kızlaaar,

Okurken dün yazdıklarınızı Ata için çok üzüldüm, normal doğum sezaryan konuşmalarında yine heyecanlandım.

Ata'cım sen bence bu enerjiyle 4 haftayı tamamlarsın. Baksana hepimiz sana ne güzel pozitif enerjiler vermişiz. Ama sen biraz karamsarlığa yatkınsın gibi geliyor bana. Aman diyim o havayı hep kendinden uzak tut. Hep gülümseyerek olaylara bakmaya çalış. Ben şimdi ne yapacağım, eyvah yerine, eminim her şey güzel olacak fikrine sıcak bak tatlım. Batu bekleyecek annesi, merak etme...

Ben de stresteyim. Aile içinde yaşanan onca sıkıntı yetmezmiş gibi bir de şimdi iş yerinde işten çıkartmalar başladı. Kriz önce medyayı vurdu iyi mi... Sanırım pek çok arkadaşım işten çıkartılacak. Ben hamileyim ve doğum iznindeyim diye çıkartılmayacağım. Öyle bir garantim var ama sonrasına kimse garanti veremz. Ben de hayırlısı olsun diyorum.

Dark hanımcım, bu saatlerde sizi burada görmeyi neye borçluyuz acaba.

Çilek kafayı da çok özledim, megğer o hanımefendi de sabahlara kadar film seyrediyormuş. Tadını çıkar çilekcim bugünlerinin. Bırak dağınık kalsın :)

Merhaba Juliancım.Dün temizlikten giremedim gündüz.Bugünde bi tembellik modundayım ki sorma.Eşim şimdi yemeğe gelcek.Yoksa uyumayı düşünüyordum walla.Sabah 8 de kalktım.Ne yaptın dersen hiç bişey derim p

Boş boş dolanıyorum.İşler beynimde büyüdükçe büyüyor :))

Canım ya inşallah işten çıkarmalar durur.Ne kötü birşey.Allah yardımcınız olsun inşallah.
Hani krizden etkilenmiyorduk ? Şaştım kaldım?

Ben de iki gün önce kontrole giderken acaba Doktor alttan muayene eder mi diye korkuyordum.Arkadaşımı arayıp sordum.bizim doktor öle pat diye yapmıyormuş.Ya önceden söyler yada istemzsen yapmaz dedi.Zaten doğum zamanı bakıyormuş genelde.

Gelelim asıl hikayeye:

Ben yinede ağdamı yaptırayım 2 hafta kalmış doğuma diye.Girdim herzaman gittiğim kuaföre.Sordum ağda yapıyormusunuz diye.Bikini hariç heryere yapıyoruz dedi.
Neyse başka bir yer ismi öğrendim arkaşaımdan.gitim ordaki kızda bikiniye yapmıyoruz dedi.Ondan da başka bir kuaför ismi aldım.Gittim denilen yere.İçerde sadec bi erkek çalışan vardı.Ağdayla kim ilgileniyor dedim birazdan gelir dedi.Neyse sonra uğrarım dedim.

Başka bi yerde daha önce ağda yaptırmıştım ama bikini değildi tabiki.Orası aklıma geldi oraya gtiim.Sordum yok dedi yapmıyoruz dedi.Neden dedim.Temiz gelmiyorlar dedi.

Walla hayret ettim.Bu iş için Gezeceğim hiç aklıma gelmezdi.
Kardeşimin sözlüsü ben yapayım abla demişti.Ona mı yaptırsam diye düşünmedim değil.Ama tanıdıktan daha çok utanırım.Yoksa annem de yapar.

Benim sigortalar attı baya.O gün gez gez öldüm.Bende size normal ağdaya da gelirsem dedim içimden.
İlk kez böyle bir uygulama duydum.Şuraya yaparız,buraya ypmayız diye.

Annemde kzıım en iyisi tüy dökücü al.Doğuma giderken sür git,dedi.Sonra zaten başının çaresine bakarsın dedi.

Bende annemin sözünü dinledim.Tüy dökücü aldım.Lapiden.Bu markayı kullanan var mı? Birde iyi çıkmazsa tüylü tüylü gitmeyelim doğuma DD

Yap yap canım benim yerime de tembellik yap :) Anneciğin ve kardeşin yanında nasıl olsa. Benim annem de yarın bana gelecek birkaç günlüğüne. Temizlik falan değil de kışlık, yazlık çıkarma olaylarına gireceğiz. Eşimle yapmayı göze alamadım. Kadın düzeni başka oluyor ne de olsa.

Evet canım hani kriz yoktu dimi. Ama öyle değil işte. Tüm şirketler tasarruf moduna geçti ve bunun için göz kırpmadan adam çıkartıyorlar. Hem de sayılar az da değil. Çıkanlar için de zor, öyle bir zamandayız ki kimse iş alımı da yapmaz. Kızın krizle geldi diye benimle dalga geçiyorlar da ben onun tam zamanında geldiğini yoksa şu anda benim de işsiz kalacağımı düşünüyorum.

İnşallah kızın uğurlu gelir de işten çıkarılmazsın canım.
Gizli bir kriz oluyor sanırım.Çaktırmadan işten çıkarmalar başlamış.Ekrana yansıyan görüntü:iyiyiz,fazla etkilenmedik.
Ben bekliyorum zaten,war ya burda herşey bedava veriliyor insanlara.Bu para nerden geliyor ki? Senden benden.bi şekilde bi yerde açık verecek mutlaka.
Balık tutmasını değil balık piş ağzıma düş demesini öğrenişyor burdaki insanlar.

Bunun yerine bir iş verilse, bi fabrika kurulsa da insanlar çalışıp parasının kıymetini bilerek yaşasa daha iyi ama nerde.

Dün yaptık biz o kışlık,yazlık işini.Çok zor oldu canım.Yine de büyük işi ben yaptım.Annemin düzenliyle benimki de bir olmuyor.
Walla kardeşim bugün firarda :) Akşama yakalarım onu ben.Mutfak fayansları ellerinden öpcek.
Annemde şal örüyor walla.ben iş yaparsam o da kalkıp yapıyor,ben oturunca o da oturuyor :)))
Yine iş bende bitecek p

Ahaaa işte esas konu :) Tam adamına sordun. Aylardır yöntem keşfetmeye çalışıyorum. Keşke almadan önce bana sorsaydın tüy dökücüyü. Ben de aldım tüy dökücü. Fakat içeriğine bakarsan, bikini bölgesinde uygulayın, genital bölgeye uygulamayın diyordu. İyice tedirgin oldum. Hem de en az beklenileni 3 dk beklenilenini almıştım. İnsan çok rahat yaparım sanıyor ama yapamıyor Dark. 3 dakika sonra denedim olmadı. Yine aynayla cebelleşip duruyorsun bu arada. Sonra iyice korktum kimyasal madde sonuçta diye. Öyle yapamadan temizledim. Sonra ne yapsam diye kara kara düşünüyordum. Ölsem ağda yaptıramam diyordum gecen bacaklarım için gittiğimde hani muayenenin yapıldığı sadece üst bölümü bir deneyim dedim. Orası tamam ama o kadar canım yandı ki gerisine cesaret edemedim. Bir de bunun acısıyla doğumu falan başlatırım, deli miyim dedim kendime. Sonra yine en iyi metoıdun jilet olduğuna karar verdim.

Yani diyeceğim o ki :) Üst tarafları annenin yardımıyla ağda yapıp, alt tarafı jiletle almak en iyi yol Dark. Eğer olanağın ve cesaretin varsa ağda eminim iyidir ama nasıl dayanıyorsunuz, o kadar çok canım yandı ki yaptıranları takdir ettim :))

Ay çok özel oldu, Allahım umarım bunları bi erkek falan okumaz yaaaa

Ay kızlar Allaha sükür benim ağda işi dün sona erdi :sm_cool:
Ama nasıl son buldu bide bana sorun bu kadar canımın
yancagını bilseydim walla tüy dökücü yapardım dedim yaa
Bi ara kalkıp kacayım dedim ya :roflol: Ama temizlik gibisi yok
ohh walla kaydirigubbakcemile3 Bundan sonra uzadıkca tüy dökücü kremle
temizlerim dedim ama zararlı diosunuz aman olmazsa jiletle idare ederim napim
Hayatta daha gitmem ağdaya dogurana kadar senağlama

Yapma yaaa keşke sorsaydım ama o an dışardaydım ve hemen karar verdik.
Canım ağdayıda acıtan var acıtmayan var.
Bölgeyi yaparken minik minik parmakla çekerlerse acımıyor.
Benim ilk yaptırdığım kız bezle çekti,canım yanmıştı.Ama sonraki kız parmakla azar azar çekti ağdayı kolay oldu.
Birde üst bacak daha fazla ağrıyor ordan :) Bacağımızda biri çok acıttı,diğeri iyi almıştı.
Bacağı aldırırken ayakta alan acıttı.Ama yan yatırarak alanda daha rahattım.

Ağda çok rahat aslında.Ben en son yaptıralı nerdeyse 2 ay oldu.Şuan bile öyle çok aman aman olmadı.
Ben eldivenle alırım normalde ama o ağda kadar uzun süre gitmiyor nedense.

Napcaz şimdi jiletle,Ben eşime jiletle sen alırsın olmazsa demiştim.Ama benimki yapamayacak gibi :9
Kremi bile gözü korktu nasıl yaparım dedi.Bende çok kolay traş olur gibi yapacaksın dedim:))

Off ya ben en iyisi yavaş yavaş eldivenle minik bölgeler halinde çalışmalar yapayım.

Okumazlar canım merak etme.Onlar girse de 18+ sayfalara girerler :)))

Yağmur ne güzel kurtulmuşsun canım ya o sana en az 1,5 ay rahat gider.Sonra o kadar süre rahat ettiğini görünce yine yaptırırsın bence :))

Doğumdan da zor değildir heralde :)) Normal yapcaklar gitsin bence ağdaya kesin D Ağrı eşiği güçlenir belki p

ay kıslar agda konusunda ben cok katıyım galiba bende yeni gittim ama hiç canım acımadı valla yattıgımla kalktıgım bir oldu eskiden daha cok acırdı bu sefer hiç bi şey hisstmedim ben umarım dogumdan önceki son agdam olur bu

Ben de dün gittim ağdacıma, 10 dk'da kaymak gibi oldum geldim walla :) Yaklaşık bi 10 yıldır o bölgeye ağdadan başka bişi değmedi, artık bundan sonra tekrar jilet sürme riskini göze alamadım. ama benim tüylerde de kök falan kalmamış bu arada...

Gelelim diğer konuya, yani krize... Julicim bence hiç moralini bozma canım zaten doğum iznine ayrılıyorsun. Genel olarak finans çevreleri 2009 haziranına kadar her şeyin düzeleceğini söylüyor. Sen de ancak o zaman gibi işe döeneceksen, bence yerin sağlam, merak etme canım...
Bu arada kriz medyadan önce reklamı vurdu aslında. Reklam verilmeyince de medyanın gelirleri azaldığı için böyle işten çıkarmalar hatta dergi kapatmalar başladı. Biz asıl krizi hazirandan beri hissediyoruz. Düşünsene, karı koca beraber çalışıyoruz, her ay motgage ödüyoruz ve hamilelik dönemimde kriz bizi vurmuş! Hayatımda yaşamadığım stresi hamileliğimde yaşadım... Hepimiz için hayırlısını diliyorum...

Ya ben hep aynı yere gidiorum Bursaya geldim geleli ama
sanırım hamilelikten hassaslastık ..Ayrıca ilginctir ama benim
sadece bacaklarım cok acır oramı hissetmem bile :))Tam tersi yani ..

Yağmurcum, ben o çektiğim acıyla söylüyorum ki gidersen de zaten doğurursun :)

Dark benim üst taraf dediğim üst bacak değil, hani muayene yaparken iç çamaşırı iyice aşağı indiriyoruz ya, sezaryanda da orayı kesecekler ya orayı yaptırdım işte sadece :))) Komik oldu. Dediğin gibi kız bezle çekti. Belki ufak ufak yapsaydı bu kadar acımazdı ben de geri kalanına cesaret edebilirdim. Senin eldiven dediğin şey ne ki? Ben jileti kendim yapıyorum yine bir ayna yardımıyla tabii ki. Bence sen de kendin yapabilirsin. Eşini hiç karıştırma bu olaylara bence :)

Kızlar bakın bi okuyun tüy dökücü yapmayalım bence fisfisfis

Ağda
Hamilelik sırasında cildiniz ağdaya eskisinden daha farklı reaksiyon gösterebilir. Hamilelikte cilt çok daha hassas olabileceği için ağda öncesi ve sonrasında rahatlatıcı bir antiseptik solüsyon kullanılması yanma veya batma hissini azaltabilir. Ayrıca enfeksiyon oluşmasının önlenmesine, tahriş ve kızarıklığın azaltılmasına da yardımcı olabilir.

Kadınlar genellikle ağdayı tüy dökücü kremler veya jilete kıyasla daha uygun ve rahat bulmaktadır. Genel olarak ağdanın hamilelikle ilgili sakıncaları bulunmasa da, sizin hamileliğinize özel bazı durumlar nedeniyle ağda yaptırmaktan kaçınmanız gerekli olabileceğinden, öncelikle doktorunuza danışmanız en doğrusu olacaktır.

Tüy dökücü kremler
Tüy dökücü kremlerin içerdikleri kimyasal maddeler nedeniyle hamilelikte kullanımı önerilmemektedir. Bu maddelerin zararlı olduğuna dair bulgular mevcut olmamakla birlikte, zararlı olmadığı da bilimsel çalışmalarla gösterilmemiştir.

Doktorunuza danışarak tüy dökücü krem kullanmaya karar vermeniz durumunda, her tür kozmetik üründe olduğu gibi, tüy dökücü kremlerde de cildinizin nasıl bir reaksiyon vereceğini görmek için önce cildinizin küçük bir bölümünde deneme yapmalısınız. Ancak hem tüy dökücü kremler içindeki kimyasal maddelerin kokusu hamile kadınlar için çok rahatsız edici olabilir, hem de nadir görülen bir alerjik reaksiyona yol açabilir. Bu nedenle bulunduğunuz ortam hem çok iyi havalanan bir ortam olmalı ve kimyasal yanıkların oluşmaması için zamanlamaya çok dikkat etmelisiniz.

Jilet
Hamilelik sırasında uygulaması en rahat yöntem olmasa da, jilet her zaman en ucuz, en kolay seçenektir. Jilet kullanmaya karar verdiyseniz, eşinizin yardımını almanız gerekli olabilir. Cildinizin yumuşak ve esnek olması için her gün E vitamini içeren iyi bir nemlendirici bir krem kullanmalısınız.

Kızlar zamanla kökler inceliyor ağdada zaten.
Ben 3 kez gittim hamileliğimde.2 sefer bölgeyi yaptırdım.
Ondan önce makine ve eldivenle hallettim hep.
Yalnız ağdanın rahatlığı hiçbirşeyde yok.

Anneme yaptırayım bacaklarımı bari.Artık malum yeri de bişeler deneriz :)

Yok ağdacı olsa gitcem de bulamadım.
Ben zaten ilçedeyim merkezdeki yerleri pek bilmiyorum.Olmazsa arkadaşıma bir sorar bulursam giderim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…