2008 Kasım Anneleri

valla sızı bılmem de bız dun aksam esımle anımasyon seklınde bır bebgın anne karnındakı durumu ve tam dogum anını ızledık
her ne kadar anımasyonda olsa hersey cok gercekcıydı ve ben cok korktum zor ve yapabılenı tebrık edılesı bır durum

esım epıduralle benım yapabılecegımı dusunuyor ama ben artık fıkır beyan etmıyorum gorucez son anda basımıza ne gelecek dıye

bu dolaba mısafır ıcın ıkram ısını de cok dusunmeyın bence
sonucta ılk zamanlarda zaten yanımızda bıze yardımcı olacak bırısı oluyor ve gelenınde cok ıkram bekleyecegını sanmıyorum
sonrasında da ıyılesecegımız ıcın taze taze yapılabılır hersey
bızım adetlerde cocuklu eve gıdılırken evınde bır cesıt yapıp gıder gıden kısı
bunlar gelecegı ıcın bızde pek gerek kalmaz sanırım bu ıslere

Burda genelde kırkı çıkınca geliyorlar.

Bizde arkadaşlara giderken buna dikkat ediyoruz.Ama gittiğimiz yerlerde de genelde ikram çok güzel oluyor.Hiç çocukluyum uğraşmayayım demiyolar.

Bu iyime dersen yerken çok iyi oluyor daaa :) Yarın aynısını yaparken bilmem öyle diyecekmiyim DD (Tembel Dark )

evet ya allahtan cok dayanamazsak epıdural sansı var
annem bu sansımı bıle kullanmamı ıstemıyor
hayırlısı dedım bende ınsa allah kolay olur cunku bazılarında epıdural etkı etmıyormus

bızde bebek dogduktan sonra yakın cevre kardesler akrabalar falan uygun bır zamanda gelır gorur
ama hepımız bırbırımıze cok yakın oturuyoruz sanırım ondan bu sekılde ve gelen elı dolu gelır
ınsa allah kendımızı toparladıktan sonra kırkımızın cıkmasını beklemeden mevlutumuzu yapmayı dusunuyoruz
kalabalık olacagı ıcın yer tutuyoruz gorusmelerı yaptık yemeklı ve sadece hanımlara bır davet verecegım ıcın belkı de cok dusunmuyorum bu ıslerı

Herkese merhaba kızlar!!herkesler iyi sanırım hala doğuran yok herhalde..

Ben de bugün doktora gittim..bebeğimi gördüm ama kafam karıştı iyice..bebeğimin kafa çevresi hep büyük çıkıyor.doktorum bi sorun yok diyor ama ben yine de endişeleniyorum bir problem mi var acaba diye..bugün yapılan ölçümde kafa çevresine göre 40 haftalık çıktı nerdeyse..doktor iri bir bebek dedi.gittiğim 2 doktor var ikisi de bir anormallik görmüyor bu duurmda ama ben pimpirikleniyorum..

O dışarda mevlüt yaparsan eve fazla gelen olmaz.Aslında dışarda toplu halde kutlamak daha güzel bencede.Herkesi birden ağırlamış olursun.
Yakınların zaten sana iş bırakmaz.

çitoscum kaç cm. çıkıyor bebişinin başı
benim en son 9 cm.di banada büyük gibi geldi
soramadım dr.a ama haftaya cuma gidince sorucam mutlaka

Selam kızlar nasılsınız bakalım..
Bakıorumda mevlütler düsünülmeye baslamıss...
Kızlar epidural sezeryan hakkında ne düsünüosunuz
doktorum burda narkozlu pek dogum yaptırmıoruz dio tavsiyede
etmio acıkcası her dogum yapan epiduralli dio benimde kafama yattı
acıkcası ?

kızlar bu arada alakasız olacak ama biberon ve emzikleri nasıl sterilize ettiniz
kaynattınız mı yoksa çok ıcak suyla yıkayıp sıcak suda mı bekletiniz
artık bu işide halletmem lazım çünkü

Bide kızlar epidural sezeryanında bi avantajı war
narkozdan ayıldıgındaki ameliyat acısını hissetmiosun
epidural etkisi gecene kadar zaten agrı kesiciler veerilmiş oluo ...

kızlar bu arada alakasız olacak ama biberon ve emzikleri nasıl sterilize ettiniz

Canımm bana kaynatmam gerektigini sölediler kime
sorduysam bende yarın cantamı hazırlıcam insallah
kaynatcam biberonu emzigini

evet bızım her ıkımızınde aılesı kalabalık ve yakın cevremısde oldugundan kımseyı bırbırınden ayıramıyoruz
evde de bu kadar kalabalık agırlanamayacagı ıcın yer tuttuk
en az 100 kısılık yemeklı bır davet ve bebek mevlutumuz okunacak
ıkramlar hedıyelesmeler ve bebek gorme bır kerede bıtsın ıstedık
onun ıcın sanırım 15-20 gun ıcınde yaparız ınsa allah

cıtoscum cok takma kafana dıyecegım
benım bebısınde 9 cm cıkıyor ve ben doktorla konustum 9.5 cm kadar normal dogumda sorun olmuyormus

genel anestezi de ayılmak ertesi güne kadar sürüyormuş ayık olduğun zaman bile olanları hatırlamıyomuşsun.inanılmaz sersem gibi oluyomuşsun.epiduralle tamamen ayık oluyosun her anını doya doya yaşıyosun ilklerin hepsini rahatça yaşıyosun.ben genel anesteziye pek sıcak bakmıyorum zorunlu olmadıkça tabii..

Fatercim ben kaynattım,sonra buzdolabı poşetine koyarak doğum çantamıza yerleştirdim.

Benim doktor da epidural yapıyor.Diğerini tercih etmiyor.Genel anestezide tüm vücudunu neden uyutalım diyor.
ben de çok korkuyordum eskiden epiduralden.Ama olanlar çok rahat deyince alıştım galiba.Zaten normal doğumda da ayık değilmiyiz ki..

Kızlar abartmayın nerde genel anestezide ertesi gün ayılınıyor. Akşamına ayağa kalkıp yürüyorsun. Kaç sezeryan olan arkadaşıma gittiysem mutlu mutlu bebeklerini emziriyorlardı. Sizlari korkutmak istemiyorum ama benim doktorum da epiduralde karna bastırmak zorunda kaldıklarını genel anestezide buna gerek olmadığını ve onu daha sağlıklı bulduğunu söyledi. Tabii ki söylemesi kolay ama ayık kalmak için bir de psikolojimizin sağlam olması lazım. Ben epiduralli sezeryandansa epiduralli normal doğumu tercih ederdim.

Ben de Juli'ye katılıyorum, sezaryen kısa süren bir ameliyat, maksimum yarım saat sürüyor. Dolayısıyla narkozu da ona göre veriyorlar. Ben belimde bel fıtığı olduğu için epidural istemiyorum, normalde yapılabildiğini söyleseler de...Ama genel anezteziyi tercih ediyorum, bazı doktorlar da epidurale hiç sıcak bakmıyor Juli'nin dediği gibi...Ben alışkınım narkoza, kulağımdan ve burnumdan sürekli ameliyat olmak zorunda kalmıştım bir dönem, onlar da kısa ameliyatlardı, hemen ayılmıştım. Uzun süren deviasyon ameliyatımda bile operasyondan sonraki 1-2 saat içinde tamamen kendimdeydim...

Faterciğim, ben mikrodalga sterilizörü aldım, daha kullanmadım ama onunla steril etmeyi düşünüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…