2008 Kasım Anneleri

Benim bir fikrim var aslında. O kadar şurama kadar geldi ki. Beni alıp bir dolaba koysunlar, dondursunlar ve 20 gün sonra çıkarsınlar da doğum yapayım diyorum. Her şey çok zor. Özellikle de bekleme psikolojisi. Nedense çok gergin olmaya başladım, çabuk sinirlenmeye, tahammülsüz olmaya.. Umarım bebişi görünce geçer bunlar ama ayrıntı ve detaylarla uğraşmaktan, her şeyi düşünmeye çalışmaktan da o kadar çok sıkıldım ki olsun bitsin istiyorum artık. Eksik falan kalacaksa da kalsın diye koyverdim gitti vallahi.

Ben de dün gece bel ve kuyruk sokumu ağrısından öyle kötü bir gece geçirdim ki, normal doğumu beklemektense bir an önce sezeryan olup kurtulmayı bile düşünmeye başladım. Kuyruk sokumu ağrısından oturamıyorum, bel ağrımdan ne soluma ne sağıma uzanabiliyorum, sırtüstü zaten yatamıyorum, bilmiyorum walla nasıl geçecek bu son ay...

elmalı kuyruk sokumu agrısının baskasında da oldugunu duymak benı sevındırdı acıkcası
doktorum herkeste olmaz bu kadar demıstı ama ben uzun zamandır bu agrıdan oturamıyor sancıyla otursam bıle kalkmakta zorlanıyorum

yıne de hareketsız kalmamak adına acı ceksemde sureklı hareket halındeyım

psıkolojılerımız sanırımartık bızı zorluyor
hemen gelsın su belırsızlıkten kurtulalım ıstıyoruz sadece

Aynen Kalimerocum, yarım saat aralıksız otursam oturduğum yerden kalkamıyorum... Hatta öyle bi yer yapıyo ki o acı, sonrasında sırt üstü bile uzanamıyorum... İnanır mısın en çok yürüdüğümde dolaştığımda rahat ediyorum... O zaman da kasıklarım ağrımaya başlıyo... Allah hepimizi sağlıcakla kurtarır inşallah...

amın canım hayırlısıyla allah saglıkla herkese dogurabılmeyı nasıp etsın
doktorda yuruyus yapsan bıle sureklı dınlen dıyor
ama ben acı cektıgım ıcın cok oturmuyorum yattıgımda da destek almadan kalkmak cok zor onun ıcın dısarı cıkıp hareket edıyorum sureklı
evde ınsan daha sabırsız ve rahatsız oluyor

patronum her an patlamaya hazır canlı bomba mısalı ortalıkta dolanma kızım dıyor gıt evıne evınde dogur dıyor bana
bende sancım gelınce gıderım deyıp hergun gelıyorum
ıs yapmıyorum da ne bıleyım buradan ayrı da duramıyorum
anneme gıtsem dureklı mısafır gelıyor bende ev muhabbetını hıc sevmem
burası benı daha rahat ettırıyor

julicim sende çok ağırlaştınmı?
kaç kilo oldun?
biz aynıyız ya seninle merak ettim..
ben 87 oldum.ama çok şükür yavaş yavaş gelip gidiyom, işlerimi yapıyom.
akşamları çok rahatsız oluyorum ben.yatması,kalkması..of offff...
ben normal doğum istiyom ya..ya benimki 40 dan sonraya sarkarsa???
çünkü karnım daha hiç aşağı inmedi..
çarşamba nst ye giricem.bakalım doktor ne diyecek?

turta ve kalimero sizlerinde allah yardımcınız olsun.ya benim gibi oturarak ve hala çalışıyo olsaydınız?
çok üzülmeyin nolur.herşey onlar için.allah dağına göre kar verir..şikayet etmeyin.bak bebişlerimizde içerde etkilenir stresten..

Günaydın kızlar,
Bakıyorum da bel ağrılarınız başlamış.Biliyosunuz değil mi bunlar doğumun yaklaştığının sinyalini veriyor.

Walla benimki henüz ağrımıyor, bende heralde benim doğuma daha var diyorum.Sadece kasık ağrısı yaşıyorum ben.

Julinin dediği gibi bende de hemen sinirlenme olayı var ve acaip sinirimi bozuyor.Yani sinirlendiğime bile sinirleniyorum DD
En ufak bi şeyde bile normal konuşamıyorum sanki hemen bağırıyormuşum gibi bi görüntü çıkıyor.İstemeden yapıyorum aslında ama niye yapıyosam,çok üzülüyorum.

Banane benide dondursunlar.8 gün boyunca.

Azo dün tartıldım 86 kilo çıktım bende. Ama benim şu son 10 günde karnım enine doğru o kadar büyüdü ki nasıl olmuşsa artık bizim oradaki marketin bile dikkatini çekmişim. Siz ne ara büyüdünüz böyle dedi kadın bana. Bişey yok değil mi bu lafta ben ona bile sinirlendim. Kimse böyle bana bir şey demesin, yaklaşmasın diyorum etrafıma. Oturunca iyi de Azocum, oturduğum yerden falan kalkarken çok zorlanıyorum. Dün evdeydim, doktora gittikten sonra inan evde de zor oluyormuş. O kadar ev dağınık olmasına rağmen elimi hiçbir işe süremedim biliyor musun... Neyse az kaldı sık dişini canım benim.

Şşşş Dark sen geç sıraya, önce beni donduracaklar :) Aynıyız seninle. Ben de istemeden de olsa etrafımdakileri kırıyorum. Allahtan alınmıyorlar :)

TUMM KASIMM ANNELERI HEYECANLISINIZZ UMARIMM HEMDE NE HEYECAN DEGILMIIIhihoyyyt
ALLAHIMM SAGLIKLA BEBISLERINIZII KUCAGINIZA VERSINN YARABIMMM : ATATANEMM SEN NASILSIN CANIMM:1hug:

Azocum ben 86.4 olmuşum.
Son 10 günde nasıl sadece 200 gram (Ki bunun 100 gramını Ceren almış) Aldığıma ben de şaşırdım.

Anladım ki kesinlikle bu kilo lımı yediğimizle felan ilgili değil,tamamen hamişliğin etkisiyle hatta onun elinde olan bişy.
Çünkü ben bu son haftada rejimi ara ara hafifce bozdum.Normal ekmekten,çikolatadan azar azar yedim.
Sonra yemek yemem aynıydı daha az felan da yeme.
Son haftalarda ben ve bebek durduk,sizde durumlar nasıl?

günaydın kızlarr bugün erkencisiniz bakıyom o bel ağrılarından bende de mevcut ama gece kısa kısa giriyo devamlı olmuyo bazen kasıklarıma vuruyo.bende doğumla alakalı diye düşünmüştüm zaten

aynı agresiflik bende de var kendimi tutmaya çalışıyorum annem bende kalıyo bazen elimde olmadan bağırığ çağırıyorum ortalığa sonra da annemin üstüne aldığını görüp bin pişman oluyorum çok fena oldum yaa bir an önce doğursak da sakinlesek.gerçi ozaman başlıycak asıl telaş ya bilemiyorum artık....

benımde ara ara kasıklarımda agrı oluyo ama rahatsızlık verecek kadar deıl. off cok sabırsızlanıyorum artık bı an once gelsın ıstıyorum ama bı yandan da gununu tamamlasın dıyorum

azocum dogru soyluyorsun ama bu hafta basına kadar bende calıstım
hem aramızda hafta farkı var senınle hemde ben bana gelme demelerıne ragmen yınede duramıyorum her gun yıne geldım
hatta patronum bu sabah ne ısın senın yıne deyınce dua edın bu hafta sonu bebek gelsın yoksa pazartesı sabahın korunde uyanır uyanmaz burada lırım solugu dedım

aslında sıkayet degıl doktorumda dedıgı gıbı bunlar dogumun baslayacagının sınyallerı ve ıyı gelısmeler ama ben sabızım artık
nedense bende cok sınırlı bır yapıya sahıp olmasamda dıkkat edıyorum artık ses tonum yukselıyor bu sıralar

ben sadece artık hayırlısıyla hemen kucagıma alabılmek ıstıyorum

Ravzanur teşekkürler,heyecanlıyız dediğin gibi zaman geçsede bebeklerimize kavuşsak diyoruz biraz önce.

Ya Julicim zaman var daha doğuma yavaş yavaş yaptırırsın işleri artık.

Bak ben 2 haftadır evdeyim.Annem,kardeşim,sözlüsü,eşim,ben ve boyacıyı da eklersek 6 kişi ev için uğrştık durduk hafta sonu.Ondan öncede yine 3-4 kişi uğraştık.Ama hala bitmiş değil.Neyse ki çok çok az kaldı.Bi odanın düzenlenmesi kaldı sadece.
Tabi ben 9 ay boyunca dip köşe temizlik yapamadığımdan bu kadar uzun sürdü.Onu da eklemek lazım.
Normal bi ev daha çabuk biterdi.

Artık sende kendin yapamazsın heralde ama yaptırırsın ya eşine yada kadın felan tutarak.Kendini yorma biz Donmaya gidelim gel :) Önce beni dondursunlar ama sürem az kaldı.Çabuk çözülcem ben :)

günaydın kızlar
sohbet koyu maşallah eeeeee konu doğum olunca herkesin söyleyeceği bir şeyler oluyor değil mi?
ben bu gece deliksiz uyumuşum kızlar sadece 1 kez wc.ye kalktım
sabah saat 9,30 da uykumu almış dinlenmiş olarak uyandım çok şükür
bu aralar doğum korkumu bastırmak için düşünmemeye çalışıyorum
bir şekilde olacak nasılsa diyorum korksak da korkmasak da yaşanacak ne varsa yaşayacağız sonuçta
Allah hepimizi bir solukta kurtarsın ve sağlıkla bebişlerimize kavuştursun inşallah

Kalimero doğum yaklaşınca anneler daha bi enerjik oluyormuş,sen de baya enerjiksin maşallah.

Fazla harcama enerjini 3 günün kaldı değil mi? Lazım olcak yakında.

Hoşgeldin Atatanem.
Ahh ahh annelere geçiyor nazımız zaten :) Benimkide ama beni cidden sinir ediyor,bişey soruyor söylüyorum hiiiç dinlemiyor,ee anne ben şimdi ne dedim diyorum :)

bizde haftasonu bitirdik temizliği darkcım
eşim sağolsun dip köşe bucak cam çerçeve hepsini halletti
çok güzel temizlik yapar canı isterse tabi
şimdi benimde içim rahat etti çünkü gerçekten tertemiz oldu evim
hep aklımda bitmesi gereken bir işti çünkü
bugün de doğalgaz için gelip gazı salacaklar ve benim aklımdaki işler bitmiş olacak Allah'ın izniyle (ha biberonların temizliği işi dışında )
dur ben gidip şu işi de halledeyim

darkcım senide geçmişim haaa:1shok:
kendime bakıp bakıp gülüyom bende napim?
sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey

ama çok hızlı almıyom.ayda 1-2 kilo ama oğlum alıyo maşallah..
amaaaaaann.yiyom valla..
en fazla 90 olurum..
(bu yarım değil tam dünya oluyokaydirigubbakcemile3)
olsun, sonra veririm..:teytey:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…