Bünye konusunda ben de sana katılıyorum atatanemciğim, aslında en önemlisi de bu. Bir arkadaşım epidural sezaryenle doğum yaptı, onun genel anesteziye alerjisi vardı, ama epidural sonrası bile başının çok ağrıdığını ve çok kaşıntı yaşadığını söyledi. Kendi kuzenim 2 doğumunu da genel anestezi-sezaryenle yaptı, epidurali sakın düşünme dedi. Eşimin kuzeni de epidural sezaryenle doğum yapmış, bebeğinin ilk anını yaşamak gibisi yok dedi. Bu arada kimse normalden bahsetmiyor. :)) Ben de tercihimi genel anesteziden yana kullanayım dedim ama benim doktor da normal doğuma sıcak bakıyor, sezaryenci değil. Benim de kafamı karıştırdı son kontrolde.
Bir de arkadaşlarının yaşadığı genel anestezide emzirmek için uyandırılmaları sözkonusu olmuş anladığım kadarıyla. Kendi kendilerine uyanmaları beklenmemiş doğal olarak bebeğin doyurulması gerektiği için. Bu nedenle sersemlik ve uyanamama olması da normal tabii. Ama bir süre sonra geçmiştir, anneler ilk anlarını yaşadıkları halde hatırlayamadıkları için üzülmüşlerdir.
Bu arada ben hala kararsızım, vakit daraldıkça da endişeye kapılıyorum, nasıl olacak doğum diye. Daha önce de dediğim gibi hemen hemen Dark gibi düşünüyorum, ben önemli değilim normal doğum olduğunda ona birşey olacak diye korkuyorum. Elbette her normal doğuranda problem olmuyor ama sanki sezaryende onu çekip alıyorlar ya, ona zarar gelmeyecek diye düşünüyorum...