2008 Kasım Anneleri

walla ben de kafamdan atmıyorum herhalde bu dediğimi benim de kaç tane genel anestezi yaptırıp da pişman olan tanıdığım var.doğrudüzgün ayılamadıkları için ne bebeklerini ilk gördükleri anı ne de ilk emzirdikleri anı hatırlıyolardı.herkes onların o an ayık olduğunu söylüyordu uyanıkmışlar ama hiç de birşey hatırlamıyolardı.ve de çok pişmanlardı.ben sadece duyduğumu söyledim.herkes ayılcak diye bir kaide yok herkes ayılmıycak diye bir kaide de yok.ama bu ihtimal herzaman var.herkesin bünyesi de anesteziye aynı tepkiyi vermez bunu da hesaba katın.

Valla açıkçası genel anestezi beni çok korkutuyor.imkan olduğu sürece kesinlikle epidural isityorum..

hatta geçen gün bir arkadasım 2. doğumunu yaptı.ilki genel anestezi idi,2.epidural oldu..kesinlikle epidural çok daha konforlu dedi..genelde ağrı ile birlikte uyanıyorsun o çok izdırap verici,gaz çıktı çıkmadı derdi genelde daha çok sıkıntılı dedi..

Tabii herkes nasıl huzurlu olacaksa,nasıl rahat edecekse,doktoru nasıl uygun görüyorsa ona göre yapılır..

Ha bi de şunu duydum bazı doktorlar epidural anesteziyi uygulayıp,anestezi sağlamak uzun sürdüğü için beklemek istemiyorlarmış.15 dk da sezeryan yapıyoruz,yarım saat epidural anestezi oluşmasını bekliyoruz diyorlarmış bilginize..Epidural isteyenler doktorlarına ısrarcı olsunlar derim ben..

Bünye konusunda ben de sana katılıyorum atatanemciğim, aslında en önemlisi de bu. Bir arkadaşım epidural sezaryenle doğum yaptı, onun genel anesteziye alerjisi vardı, ama epidural sonrası bile başının çok ağrıdığını ve çok kaşıntı yaşadığını söyledi. Kendi kuzenim 2 doğumunu da genel anestezi-sezaryenle yaptı, epidurali sakın düşünme dedi. Eşimin kuzeni de epidural sezaryenle doğum yapmış, bebeğinin ilk anını yaşamak gibisi yok dedi. Bu arada kimse normalden bahsetmiyor. :)) Ben de tercihimi genel anesteziden yana kullanayım dedim ama benim doktor da normal doğuma sıcak bakıyor, sezaryenci değil. Benim de kafamı karıştırdı son kontrolde.

Bir de arkadaşlarının yaşadığı genel anestezide emzirmek için uyandırılmaları sözkonusu olmuş anladığım kadarıyla. Kendi kendilerine uyanmaları beklenmemiş doğal olarak bebeğin doyurulması gerektiği için. Bu nedenle sersemlik ve uyanamama olması da normal tabii. Ama bir süre sonra geçmiştir, anneler ilk anlarını yaşadıkları halde hatırlayamadıkları için üzülmüşlerdir.

Bu arada ben hala kararsızım, vakit daraldıkça da endişeye kapılıyorum, nasıl olacak doğum diye. Daha önce de dediğim gibi hemen hemen Dark gibi düşünüyorum, ben önemli değilim normal doğum olduğunda ona birşey olacak diye korkuyorum. Elbette her normal doğuranda problem olmuyor ama sanki sezaryende onu çekip alıyorlar ya, ona zarar gelmeyecek diye düşünüyorum...

Arkadaşlar bunları okuyunca insan etkileniyor.herkesin bu tür operasyonlardan iyi ve kötü etkilenen bir yakını olmuştur.Bakalım biz ne tepki vereceğiz.
Kimine göre iyidir.Kimine göre kötüdür.
Benim genel olacak.tedirgin oldum vallahi.

Amaaann boşverelim yaaa.Bir şekilde gelecekler dünyaya.Benim için önemli olana bebeğimin sağlıkla doğması.Artık acılarına da katlanacağız

kızlar bu arada alakasız olacak ama biberon ve emzikleri nasıl sterilize ettiniz
kaynattınız mı yoksa çok ıcak suyla yıkayıp sıcak suda mı bekletiniz
artık bu işide halletmem lazım çünkü

fatercim ben de bu akşam bu işlerimi hallettim.Aslında sterilize aletim var ama nasıl kullanacağımı bilemedim.Kardeşim göndermiş.Artık sonra kullanmaya başlayacağım.Biraz da sabırsızım 10 günüm kaldı.Halletmek istedim.

Ben hepsini tencereye koydum.Kaynattım.Sordum çevremedeki annelere;en az 10 dakika kaynat dediler.12-13 dk. kaynadı.Temiz kaba çıkardım.Sonra damacana suyla dolu bir kapta duruladım.Tertemiz bir havlunun üzerine dizdim.Birazdan da buzdolabı poşetlerine koyacağım.

Yardımcı olmuşumdur umarım:)
yerimseniben

inşallah herkes seçtiği doğum yönteminden çok memnun kalır ve hiç acı ve pişmanlık yaşamaz arkadaşlar.en iyisi böyle dua edelim:))herkes farklı yaşıyo aynı şeyi sonuçta hepimiz için Allah hayırlısını versin

Evet ben de biliyorum genel anesteziden sonra akşama kadar ayılamayanlar olduğunu.

Hepimiz için en iyisi olsun.
ben genel istemiştim ama epidural yapcak doktorum ve aynı doktora giden epiduralli sezaryan olan 4 kişi var yakınımda hepsi memnun kaldı.İnşallah ben de öyle ayrılırım.

slm kızlar nasılsınız?yaa kaç gündür giremiyordum sorun vardı sitede şükür kavuşturana.umarım hepiniz iyisinizdir?aranızda dogum yapan varmı bilmiyorum bir haftadır sizden uzak kaldım.bu arada annemler yanıma geldi biraz rahatladım artık.4gözle torunlarını bekliyorlar ama benim daha dogurmaya niyetim yok.hepinizi öpüyorum.iyi geceler.

günaydin kizlar herkese hayirli sabahlar bakalim büügn dogran olcakmi herkes dogumu konusuyo gününü almislar bizim günde belli degil mustafa bey ne zaman tesrif etmek isterse o zaman konu hep sezeryan valla neyseki benim öyle sorunum yok valla sizin normalden korktugunuz kadar bende sezeryandan korkuyorum herkesin hakkinda hayirlisi neyse o olur ins bir sekilde zaten dogacaklar rabbim bir avazda kurtaymayi nasip etsin herkese

Günaydın herkese, bugün yine çamaşır ve ütü günü...Yapıyorum, yapıyorum, yine birikiyor :)) Gerçekten kasıma birşey kalmadı şunun şurasında, herkes başlayacak doğurmaya, benimki kasımın sonuna doğru, normal olursa 25-26 gibi, sezaryen olacaksa da ondan 1 hafta evvel olacak. Hepimiz için hayırlısı, sağlıklı doğsunlar da başka hiçbir şey istemiyorum. Allah hepimize kolay, sağlıklı doğumlar nasip etsin...

kızlar bu arada alakasız olacak ama biberon ve emzikleri nasıl sterilize ettiniz
kaynattınız mı yoksa çok ıcak suyla yıkayıp sıcak suda mı bekletiniz
artık bu işide halletmem lazım çünkü

Duydunuz mu bilmiyorum ama geçenlerde haberlerde çıktı, plastik biberonlardaki tehlikeyle ilgili... BPA diye bi madde var, plastik biberonun yapımında kullanılıyor ve kanserojen olan bu madde sıcakla temas ettiğinde açığa çıkıyor. Kaynatarak sterilize etmek istediğimizde de bi yandan steril ama kanserojen biberonlarla bebişlerimizi beslemiş oluyoruz... Bu yüzden plastik biberonsa eğer, kaynatmamak daha güvenli sanki...
Bu arada bu madde Türkiye'deki biberonların hemen hemen hepsinde var. Ben biberonlarımızı bu nedenle Amazon'dan getirttim. Mesela Avent'in Amazon'da satılan bi ürünü, Türkiye'dekiyle hemen hemen aynı kutuya sahip, tek fark, Amerika'dan gelenin üzerinde kocaman PDA FREE (PDA'sız) yazıyo olması... Kendi ülkelerine sağlıklısını, ellerinde kalan kanserojen biberonları da bizim gibi gelişmekte olan ülkelere göderiyolar...

günaydın kızlarrr..
nasılsınız?
bakıyorumda başlamışız yine doğum şekillerini konuşmaya..
ee zaman yaklaştı artık dimi?
hakkımızda hayırlısı..bende normal doğum yapmak isteyenlerdenim.ama son anda herşey değişebilir tabiki..önemli olan bebişlerimizi sağlıklı bi şekilde dünyaya getirmek.anne olmaya karar verdiğimize göre yavrularımız için herşeyi göze almışızdır herhalde dimi..
tabi bu süreci nekadar rahat ve iyi atlatırsak okadar güzel olur.ama zor atlatacaklarda olacaktır muhakkak..bunuda anneliğin bir bedeli olarak kabullenmeli ve moralimizi herzaman yüksek tutup herşeyin iyi geçmesi için dua etmeliyiz..

şu biberon steriol olayına gelince:
valla ben sıcak suyla güzelce yıkayıp, peçetenin üzerinde kurutup sonrada dolap poşetine koydum ve çantamıza koydum.kaynatmadım yani..aldığımız yerdeki adamda kaynatma demişti..
sanırım yeterli olmuştur..
elmalı turtacım senin gibi amazondan getirtme imkanım olmadı.ama inş.dediğin gibi kanserojen madde içermiyolardır.allah a emanet..bişey olmaz inş.

gunaydın hamısler
nasılsnız bakalım

bız bu gece dogum yaptıgımızı gorduk ruyamızda
cok mutlu oldum nedense
hıc acı hıssetmemıs ve normal dogum yapmısyım hersey bıttı dıye de cok sevınıyordum
ama daha cocugumu gormemıstım kı uyandım tuvalete gıtmek ıcın
neyse ruyada da olsa kolay dogum yapmak cok guzel

dun aksam oglusum cok hareketlıydı esımde kurtlar vadısı ızlıyordu kı sanırım babasına benzeyecek
bu dızıde tepkılerı farklı oluyor sankı yaa

hafıf kasık agrılarımız var bızım bugun yıne
sabırsızlanıyoruz yarın oglen randevumuz var bakalım ne durumdayız

sızler nasılsınız bakalım

Benim de kasık ağrılarım tüm hızıyla devam ediyo...
Kalimero sıra bizde galiba ne dersin? :))))) Benim oğluş da çok hareketli hala. İyi mi kötü mü bilmiom ama yerinde durmuyo minnoşum.:))))

valla sıra kımde bılmıyorum ama hayırlısıyla en kısa zamanda olmasını ıstıyorum artık
ben kuyruk sokumu ve kasık agrısı cekıyorum kac zamandır
doktora gore yakın zamanda oluyormus bunlar

herkes telefon acıyor artık olmadı mı hala dıye
patronum kapıdan kovuyor ben bacadan gırıyorum can sıkıntısından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…