2008 Kasım Anneleri

bence yok öyle birşey bazılarınınki doğumdan sonra geliyor.doğum sancılarıyla birlikte süt kanalları açılıyor diye duymuştum.hatta sezeryanda bir gün sonra bile gelebiliyormuş.hatta bende böyle birşey görünce korktum acaba niye erken geldi.erken mi doğacak diye.herşeyden şupelenir oldum yaaaaaaa.alakasız ağrılarda bile acaba mı diye doğumdan şuphelenir oldum.

eee benden de ne su ne sut tık yok
bılmıyorum valla sımdıden sutum olacakmı dıye bırde kendımı strese sokmak ıstemıyorum
cocugumun rızkı varsa ıcer dıye dusunuyorum

bende ısyerınden ayrılamayanlardanım
ızınlıyım gıt dıyorlar ama ozluyorum onları yaa
her sabah yıne kalkıp erkenden gelıyorum ama benım evım cok yakın aynı cadde uzerındeyız

her an evıme ve anneme hatta hastaneme gecme ımkanım var

ahh kıyamam ben sana yaa..cnm benim hepimizde var aynı sıkıntılar ama kendini oyalayacak bişiler bul en iyisi.üzme kendini böylekaydirigubbakcemile5

bencede alakası yok.
ne yani benimde hiç böle sıvı falan gelmedi.ağrı bile olmadı göğüslerimde..şimdi benim sütüm olmayacakmı?
saçma..
ben hamile kalmadan önce beyinin hipofiz bölümünden salğılanan hormonla göğüslerim süt ürettiği için 3 ay ilaç kullandım.yani prolaktin hormonum sınırın çok çok üstünde çıktı.ve bu hormonu düşürmeden hamile bile kalamazmışım.düştü ve ertesi ay kaldım.ozamanda belirtilerin başında göğüsten süt gelmesi vardı.ama herkeste olmuyomuş.ve bende de böle bi belirti yoktu..o yüzden geç farkedildi bu durum..
ee daha hamile kalmadan vücudum bukadar süt salgılarken, doğumdan sonramı süt olmayacak..
alakası yok kızlar.siz bakmayın başakalarının sölediklerine..
ve bu durumun moralle çok ilgisi olduğunu biliyorum.
aksi taktirde kesilirmiş bile..onun için endişelenmeyin.
Allah'ın izniyle oluk oluk ve vitaminli sütlerimiz olucak..
sütaş a bile rakip olucaz:)
bebişlerimizde bu sütle büyüyüp kocamaaan olacaklar:)

azocum benimde süt hormonu fazla çalışıyordu sut gelmiyordu göğuslerimden ama tahlilde çıktı.otamatikman korunmuş oluyormuşuz odurumda.ilaç kullandım bende.
ya kafam karıştı şimdi sizin haftanız benden ileri olduğu halde sizde yoksa bende niye var budurum.anarmal değildir inş.birde ilk gelen süt çok önemli diyorlar.eğer bu sütse doğumdan sonra ilk süt olmamışş olacak.ama su gibi.buneeyyyyaaaaaamirmirmirmir

temmuz ayında doğum yapmış olan bir arkadaşım var.göğüsleri çok acıyordu ve şişmişti.ama gelin görünki emziremedi bebeğini.çümkü sütü yok denecek kadra az oldu.o da bebeği anneanneye teslim edip işine geri döndü.
benim de inanılmaz acılarım oldu ilk 4 ay.21. yada 22. haftada süt geldi 1-2 damla ,ama yinede çok sütlü olacağımın garantisi yok hiç belli olmaz.
inşallah hem bizim sütümüz bebeğimize yetecek ve yarayacak şekilde olur hem de bebeklerimiz bol bol emer inşallah

mucizecim doğumdan sonra gelen ilk yarım saatte vermen gereken süt daha sarımsı ve koyu oluyormuş sen benimki su gibi diyorsun.demekki bebeğine vermen gereken ilk süt değil telaşlanma.herkeste olan şeyler bunlar :)

mucize yok yok bazı anne adaylarımız önceden yazmıştı.bende nette araştırmıştım.senin zamanında olabiliyo bazılarında..normal yani..
o ilk sütte doğumdan sonra gelen süt sanırım.şuanki farketmez..

teşekkür ederim arkadaşlar.insan herşeyden huylanıyor ya nolcak böyle.eşim diyor ki doğumdan sonra geçer diycem ama sen bu sefer bebeğe birşeymi oldu diye huylanırsan gider ikide bir nefesini dinlersin diyor.geçicidir bu durumlar diyorum bende

canım benim hepimiz titiz davranıyoruz ama çok abartırsak hep üzülürüz tatlım yaa biraz daha rahat olmak lazım galiba.yapabilene hayranım :) ben biraz işlerimin başına gideyim kızlar.buralardayım görüşürüz yine mucx

kizlar dogumdan sonra sarimsi süt geliyor o cok önemliymis bebekler icin ben ilk hamileligimde bilmiyodum oturup hamileyken SIKIP duruyodum ama bu sefer hic bakmiyom varmi diye gögüs ucunu SIksam belki gelir ama bosver diyom hamileyken de gelir süt ama akmaz dogumdan sonra yani plazenta ciktiktan sonra süt üreme baslarmis cok anlasiliyo süt gelmeye basladimmi cok rahatsiz olunuyo gögüsler tas gibi oluyo hatta bazen topaklaniyo onada dikkan edin sütünüzü topaklandirmayinbebek ne kadar emerse bi dahakine o kadar süt ürermis ben kizimi 2 bucuk yasina kadar emzirdim ama ilk kizimi maglesef hic emziremedim tutmadiydi birde disli dogmusdu benim yavrum

ayy kızlar ne zamandır işe doğru dürüst gelemiyorum. benimde işim evime yakın ama bu koca göbekle bacaklarımı ayıra ayıra yürüyüp caddeden geçmek bile tuhaf geliyo. hem oturunca çok yoruluyorum. şu çatı kemiklerimidir nedir aşağı taraf artık taşıyamıyorum diye bağırıyoooor.çatırdıyacak diye korkuyorum.yatakta sağa sola dönemiyorum. ayaklarım oldu birer toynak:)) her tarafım şiştiii. az kaldı diyecem ama bebişim hala mideme yakın duruyo. zamanım da var demekki ama nasıl geçecek. ayrıca bende de sütten eser yok. hemde pek büyümedi memişler. daha çok sütün olur diyolar ama beni kandırıyorlar bilmem. allahım hepimize yardımcı olsun.yarın çatı muayenesine gidicem . ak koyun kara koyun belli olcak. en iyi doğumları diliyorum herkese.allah yardımcımız olsun tekrar hepinizi kocaman öpüyorum. çok duygusallaştım ben yaa(

merak etme canım hepimiz hemen hemen aynıyız.o yüzden sanırım burda kendimizi yalnız hissetmiyoruz.

neyse ark.ben yavaş biraz evle iilgileniyim.yoksa akşama doğru koştura koştura iş yapıp nefessiz kalacam yine.

aynen canım yaa işler hiç bitmiyor..çamaşır ve ütü benimde var yine,zaten hemen hemen hergün yapıyorum fisfisfis benimde kasımın 25 i ,satım 19 şubat seninde mi öyle kaydirigubbakcemile3

Benim satım biraz daha önde canım, ama ultrasonda bizimki biraz önde çıkıyor, o yüzden kasım sonu olduk. Bu arada ben mola verdim, ama 15 dakika oldu yazdıklarınızı okurken, şimdi tekrar dönmem lazım, görüşürüz yinee. :)):lepi:

kızlaaar çok mutluyuuuum harika bir haber aldım.hatırlarsanız benim kuzenim bebek için tedavi görüyordu ilk aşılaması tutmuştu ama bebeği düşmüştü 1. ayda.şimdi kendiliğinden hamile kalmış yaklaşık 1 aylık falanmış çok mutluyuz.bikaçgün sonra bidaha kan testi yaptırıcakmış ozaman tam belli olucak inşallah çok mutluyum inşallah allah ona da sağlıkla bebğine kavuşmayı nasip eder inşallah

inşallah atatanem kuzenin için hayırlısı olsun
gerçekten çok güzel bir haber
12 ay bebek beklemiş biri olarak bu duyguyu çok iyi anlıyorum
Allah sağlıkla bebeğine kavuştursun inşallah

bu arada kızlar merveseyy arkadaşımız 37+4 günlükken doğum yapmış
biraz önce ekim anneleri sayfasında gördüm
yani 6. annemiz merveseyy

Selam kızlar biz geldik kaydirigubbakcemile2
Ay cok yoruldum kadın war evim temizlenio bende bos durmuorum
tabi ama simdi dinlenim kasıklarım agırmaya basladı :bbo: Bu arada
Atanem cim kuzenin adına sevindim hayırlı olsun..
Süt konusuna gelince benden hic sıvı süt gibi seyler gelmio walla fisfisfis
Ve msn adresi bende istiorum vermek isterseniz eğer ben özel mesaj atmayı
bilmiorum ama ya senağlama hic denemedim siz bana gönderseniz ben eklesem
olurmu :asigim:

atacım gözün aydın canım.inşallah kuzeninde bizim yaşadıklarımızı yaşar ve sağlıklı hayırlı bi bebek sahibi olur..
merveseyy ide tebrik ediyorum.gözü aydın..darısı başımıza:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…