2008 Kasım Anneleri

biberoncum dediğin doğru biliyormusun..arkadaşım 15 gün önce doğum yaptı doğumdan önce evden çıkarken bir fotoğraf çekmiş yemin ederim korktum ..o kadar büyüktü ki ..ya dedim daha 2 hafta önce gördüm böyle değildin,dediki bana inan resmen saat farkıyla büyüdü ,son bir hafta inanılmaz büyümüş..kendi bile şaşırmış ..bana diyorki ben hiç iyiyim deme son hafta görücem seni dedi..yani bu veletler habire büyüyorlar..

Merhaba kızlar,
Biberoncum bende geceleri ter içinde uyanıyorum.Eşimde yatak odası soğuk oluyosa oturma odasında yatalım diyo.Ama ben gece altıma yapmış gibi bacaklarım su içinde kalkıyorum.Sırtım yine aynı şekilde.
Nefes sorunuda aynı şekilde bazen yetmiyor nefesim.

Ay kızlar bide benim iştahım açıldıkça açıldı iyice:) sanırım karın aşağı indiğinden midem rahatladı.

Yaa kızlar, ben birşey soracağım size, yardımcı olursanız sevinirim. Benim çok yakın arkadaşımın kızının 10 gün sonra doğumgünü var. 1 yaşını dolduruyor, ilk doğumgünü yani. Ben de kıyafet almayayım daha ona özel, onun farkında olacağı birşey olsun istiyorum. Oyuncak almak istiyorum ama bu yaştaki çocuğa ne alınır hiç bir tecrübem ve bilgim yok. Siz ne dersiniz?? Nasıl bir oyuncak güzel olur??

biberoncum eğitici bir oyuncak olabilir bence..mesela toyikide çok güzel çeşitler var ..ablam kızına genellikle bu tarz şeyler alırdı ,üzerinde birçok nesnenin fotoları olan oyuncaklar sayesinde yeğenim çok erken konuştu ,objelerin isimlerini yaşıtı çocuklardan çok daha iyi biliyor ve çok zeki .tavsiye ederim..araba , bebek giysi v.s den iyidir en azından

Çok güzel fikir eylülcüğüm, işte ben de seninle aynı fikirdeyim, kıyafet, bebek filan klasik kaçıyor. Gerçekten onu düşündüğüm bir hediye vermek istiyorum, tavsiyene hemen uyup önden bir internet araştıması yapayım. :))

slm kızlar bız geldık

oncelıkle mmsf canım bebısın ıyı ve uslu olmasına sevındım
sen kayınvalıdenı takma bıle kafana ınsa allah en kısa zamanda kucagında olacak yavru kusun

eylulcum kontrolunun ıyı gecmesıne sevındım hayırlısı ınsa allah

asortıe sanırım artık belırtı vermeye basladı senın bunyende dınlen artık bıraz

ve butun arkadaslar tum okuduklarım aklımda degıl su an ınsa allah hersey yolundadır

gelelım bızım kontrolumuze
sabah cok erken baslayan gunumuz oglene kadar temızlıkcı kadının basında durmakla gectı
kontrole gıtmeden once cıktım doktor ıcın bırseyler baktım ama aklıma hıcbır sey yatmadı bugun almadım yarın kocısle tekrar cıkıcaz bakıcam artık
dusumu alıp gıttık once nst ye gırdık kalp atısları ıyıydı cok az sancı cıkıyordu ama onemsızdı yanı dogumu baslatacak kadar degıldı
catı muayenesı olduk zor gectı benım ıcın bıraz aslında cok acı verıcı bırsey degıl ama ben onyargılı gıttıgım ıcın zorlandım o kadar ama doktorum o koltuga cıkarken bıle rahatlatmaya calıstı benı sagolsun
hafıf kanama oldu muayene sırasında normalmıs bu durum ve normal doguma musaıtsın dedı hatta bebegın basına bıle dokundu
ultrason muayenemızde bebegın suyunun azaldıgını gordu doktorumuz
ve kılosu az cıktı yanı her hafta yapılan olcumlerde yanılma payı cok oluyormus bebek hıc kılo almamıs gorunuyordu ama ben 500 gr almısım aslında doktorum endılesenecek bır sey olmadıgını her gun en az 50 gr aldıgını soyledı
velhasıl salı gunune kadar bekleyecegımızı salı gunkı ultrason cekımı ve ıkı doktorun aynı anda gormesı sonucu eger sancım olmasa bıle sunı sancı ıle dogumu baslatacaklarını soyledı
yanı salı gunu ogleden sonra muayenemız olacak ama arabada cantamızla gıdıcez ve sunı sancımız baslayacak sanırım

neyse cok uzattım ama bayagı yogun bır gundu bızım ıcın
eve cok yorgun geldım su catı muayenesı bıraz zorladı benı hemen geldım dus aldım kı uyuyup kalmısım bıle
bız allah nasıp ederse saglıkla olur ınsa allah 3. gun yavrumu alıcaz kucagımıza

uff aslında daha konustugumuz daha cok sey var ama cok uzattım yaa
bızden sımdılık haberler bu kadar

Kalimerocum hadi gözün aydın ..Allahım hepimizi kurtarsın yarabbim..
Bebeginde iimis canım ne güzel ama catı muayenesi hakkaten ay yani
bende carsamba g,dicem ama olmak istemiorum (

Ben de Eylüle katılıyorum.
Toyikiden aldım ben kızıma ama daha kullanamaz:)
Üzerinde daire,kare,üçgen gibi delikler olan bir küp aldım.Minik minik üçgenleri o deliklerden içeriye sokacak.Hangi delikten hangisi girer öğrenecek bebeğim :))

Yaş grubuna uygun bişeyler bulabilirsin sende.

kalimerocum demek geliyo artık minik meleğin..allah hayırlı doğumlar nasip etsin..normal doğum yapacaksan neden kendi sancıların beklenmiyor suyu azaldığı için mi acaba..neyse sağlık sıhhatle gelsin de gerisi mühim değil..

Kalimerocum hayırlısı canım ya.Az kaldı demek.ne heyecanlısındır sen şimdi :)
İnşallah çok kolay bir doğum olur.

Hediye işine gelince bende küçükde olsa bişey düşünüyordum ama sanırım almaya vaktim olmayacak.Ancak doğumdan sonra eşim çikolata,çiçek felan yaptırır.
İlçeden alamam.İle de doğum olcağı zaman gideceğiz sabahın köründe de açık yer bulamam.

zaten eşim hastaneye ziyerete gelenlere ve hastanedeki çalışanlara alır çikolata yada tatlı.
O arada doktorada bişeyler yapar artık.

herkese iyi akşamlar kızlar!a.s.

dün epidural,genel diye konuştuk durduk..dün gece boyunca hep anestezi oluyordum ameliyathanede korkunçtu...inşallah bir daha görmem böyle rüyalar..

dün akşam da doktorları izliyorduk eşimle..ameliyathanedeler...ben başladım ağlamaya ben de ameliyat olucam beni de böyle kescekler,her yerim kanayacak diye..halimi görseniz çok komikti..eşim ne yapacağını şaşırdı..doğurma aşkım diye teselli ediyor o da beni...ben tırsmaya başladım iyiceeeeeeeee..:çok üzgünüm:

eylulcum normalde catı muayenesı ve nst sonucuna gore bekleyebılırız demıstı
ama ultrasonda suyumun azaldıgını gorunce salı gunune kadar ıdare eder ama salı baslatıcaz dedı
ama bır arkadasım daha gırecek muayenene 2 doktor ortak karar verıcez dedı
bır daha catı muaynesı olmak ıstemıyorum dedım yok olmazsın dırekt sunı sancı ıle doguma alırız musaıt durumun hatta basına bıle dokundum dedı
tabıı o zamana kadar akıntıda, bebek hareketlerınde bır degısıklık olmazsa
her saat aklın bebekte olsun harketlerını cok dıkkatlı kontrol et ve en az 4 hareketı hıssetmezsen hemen gel dedı
bılmıyorum kasıldım aslında ama bılmıyorum saskın durumdayım su an

kalimerocum bugün dr um da bana artık dikkatli ol eğer harekette azalma hissedersen hemen gel dedi ..ayrıca 3 günde bir nst ve bebeğin suyunu kontrol edeceğiz dedi..en ufak bir su azalmasında hemen alırız dedi..yani her gelişinde doğuma geliyormuş gibi gel dedi.afalladım açıkçası daha erken benim için..hayırlısı olsun hepimiz için..

bılemıyorum su an sadece saskınım
catı muayenesı travmasını atlatamadım sanırım tuhaf oldum hemen dus alıp uyumak ıstedım o kadar

cantam vs herseyım hazır allahtan su an sadece saglıkla kucagıma alabılmek ıstıyorum

hepatıt asısı dogum paketıne dahıl degılmıs
onun ıcın ıstek uzerıne yapıyorlarmıs dogumdan hemen sonra
ama esım bır semınerde dınlemıs dogumdan hemen olması en koruyucu olanıymıs

Kalimerocuğum hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah, ne heyecanlısındır sen de şimdi. Sağlıkla ve kolayca umarım, herşey senin istediğin gibi olur.

Darkcığım haklısın, ben Eylülün tavsiyesine uydum, kurabiye kavanozu diye bir şey buldum, büyük ihtimalle onu alacağım. :)) O da şekilleri boşluklara atmalı, hem doğru kutuya atarsan türkçe olarak attığın şeklin ismini söylüyor. Ayrıca kavanozun kapağını açıp elini içine sokarsan müzik filan çalıyormuş. Gitmişken daha zamanı değil tabii ama benim oğlana da alsam mı diye düşünmedim değil. :)) Ne olacak bu halim benim, her beğendiğim şeyi zamanı olsun olmasın almak istiyorum, walla kendime birşey almıyorum, düşünmüyorum bile, ama sözkonusu bebeğim olunca herşeyi alasım geliyor. :))

kalimerocum inşallah sağlıkla bebeğine kavuşursun..sakin ol diycem ama sakin olmak çok zor...en geç salı kucağında olacak yani bebeğin ne güzeeeeeeeellll:lepi::lepi:

valla bılemıyorum kı o kadar bekleyebılırmıyım
artık akıntı rengınde degısme var
bır de bebegın suyu azalmıs deyınce tedırgın oldum sankı gec vakte mı acaba gun verdı dıye
neyse beklemekten baska care yok zaten allahtan hareket var bebegımde
kontrolden berı aglamak ıstıyorum nedensız ama kendımı tutuyormusum gıbı hıssedıyorum kendımı

allah herkese saglıkla kucagına alabılmeyı nasıp etsın

bende dün ana çocuk sağlığı merkezine gittim kayıt yaptırdım..bebeğin tüm aşılarını yapıyorlar ücretsiz..ben pek taraftar değildim aşı için yine dr a götürürüm diyordum ama artık sağlık ocaklarıda ithal aşı yapıyormuş ve bebeğe ateş yapmıyormuş..ayrıca burda birçok arkadaşım doğdukları andan itibaren oraya götürdüklerinden ve memnun olduklarından dolayı önyargımı kırmış oldum..ve arkadaşım beni ikna ederek kayıt yapmaya götürdü..çok ilgilendiler..doğumdan sonra anneye koruma yöntemleri de uygulanıyormuş ..bakalım olursa ara sıra giderim sanırım..tabi rutin muayeneler bulacağım iyi bir çocuk dr unda olacak.

Kalimerocuğum, belki onları karnımızda taşımaya çok alıştığımız için sen de hassaslasmış olabilirsin. O yüzdendir ağlama hissin diye düşünüyorum, kucağına alınca bütün o gözyaşların mutluluk gözyaşları olacak. Hem doktoruna da güven, eminim senin ve bebeğin sağlığını riske atmaz, günü de ona göre ayarlayıp vermiştir.

Ne zaman okuduğumu ya da kimin yazdığını unuttum ama doğumdan 1 gün önce bir anne, duş alırken yavrusuyla vedalaşmış, şimdi buradasın ama yarın kollarımdasın diye...Bana çok dokunmuştu, o zaman anlamıştım ne kadar alıştığıma onun karnımda olmasına...Hatta bir sitede bir anne yazmış yine, şimdi dışarıda ama keşke yine karnımda olsa diye. Doktor da bebeğin her döneminin ayrı güzelliği var, böyle düşünme yanlış demiş. Ama ben o annenin ne demek istediğini anlıyorum, şimdi bu kıpırtıları hissediyoruz, o dışarı çıkınca bu tekmeler, hareketler olmayacak. Ama biz alıştığımız için arıyor olacağız bir süre. Herhalde o annenin anlatmak istediği de o diye düşünüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…