2008 Kasım Anneleri

çitoscum bizim burda da öyle ..yedi kat yabancı bile gelir bebek görmeye..eşimin kuzeni doğum yapmıştı 40 gün boş kalmadı evi bebeğide 2300 doğmuştu ..her gelen ayyy çok küçük, çok küçük dediler kızın üzüntüden sütü kesildi..ayrıca vücudunda yaralar çıktı kızcağız o kadar kilo verdiki sıkıntıdan en son kayınvalidesi dahil herkesi kovdu evden..sonra iyileşebildi..o yüzden dikkat etmek ve fazla insan kabul etmemek gerek fakat bu nasıl söylenirki kapıya gelene git mi diycez..valla karışık işler..

benimde ilk doktorum pınar hanımdı iki kez gitmiştim ona ayrıldı, sonra bahar hanıma gittim oda gitti, son kontrolde leyla hanıma gittim inşallah doğumumada o gelecek cidden iyi bir doktor, sevdim yani:))
leyla hanıma daha yeni başladığımız için hediye değilde doğum sonrası çiçek çukulata vs yaptırırız diye düşünüyorum

citos evet nazar cok degiyor bebeklere ama sakinan gözede cöp batiyo sen elinden geldigi kadar yine okursun benim halam kimseye eletmezdi herkesde görmemisin bir oglu omus tutmus seyini koparmis diyor lar bu sefer valla insanda sasiyor ama cocuk görmeye gelen adetli kadin bakar niye bakamasin bunlar batil inanc sen yarin birgün adetli olunca veya güsül abdesti alman gerekince bakmiyacanmi bebeginin yüzüne bence o kadar takmayin kafaya ama okuyun bol bol kimi insanin cok gözü deger ben babama cok okuturum mesela bazi insnin nefesi daha keskin oluyo

teşekkür ederim cnm allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inş.evet piraye hira olcak adı piraye süs anlamına geliyo...

eylülcüm benim evim dubleks yatak odası da üst katta..çocuk da üst katta yatacak dolayısyla..çocuğu en azından kırkı çıkana kadar göstermeyi düşünmüyorum..1 aylık çocuğun nesine bakacaksa millet..annemle babam yanımda olacak kayınvalidem yok diye çekinirse millet gelmeye sevinicem yanii.çünkü ben de çoğunu tanımıyorum..

canım sadece bakma olayı değil ki sonuçta bakmak için yaklaşıyorlar..bütün çocuk doktorları da enfeksiyon açısından ilk bir ayın çok önemli olduğunu söylüyor duymuşsundur mutlaka..bzim bebeklerimiz de kış bebeği grip,nezle v.s bol miktarda virüs olacak herkeste..o açıdan ilk 1 ay ben sakınmak gerektiğini düşünüyorum..

evet canim haklisin hemen hastalik kapiyor bebekler maglesef anne sütü korusada grip soguk alginligini korumuyo benim kizim cok aglardi cok huysudu doktora götürürdüm topluluga cikarma derdi bebekler toplulugu sevmezlermis yani cokluk ortamta huysuzlanirsa durup dururken aglarsa sakin yere götür derdi hatta misafir bile kabul etme derdi ama iste denmiyo ya aslinda isterdim öyle cata pat konusup lafi kondurmayi ama ben kimseye diyemiyom nedense hala larima hic cekmemisim onlarin keyfi olmasa kimseyi kabul etmiyorlar bende hasta yataklik bile olsam gelmeyin diyemiyorum iste

Ben bebeği göstermemeyi yapamam. Yani yüzüm olmaz. Ama zaten etrafımdaki kimse de aman kucağıma alayım, aman öpeyim diyecek biri değil. Ne arkadaşlarım ne de ailem. Bebeği göstermemek bence kabalık olur. Ama kucağına almak isterse biri o zaman kibarca çok küçük daha diye söylerim. Ayrıca grip olan biri bebek görmeye gelmez heralde yaa. Ben mi çok ince düşünüyorum insanlar bunu düşünemez mi ki.

kimi insanlar bide öperya bebekleri hic sevmiyorum ya benim kuzenim cok merakli cok sever bebekleri kucagindan hic indirmez bide dudagindan cok öper daha dogrusu heryerinden yaliyo sanki dayanamadim dedim bir kere öpmesen olmasmi yüzünden agzindan bu sefer sivilceler cikiyo diyede hanim alindi bana yazik ama ya onlarin dili yokki söylesinler herkesdende öpücük olmaski ben mesela kimsenin bebegini öpmem akrabalariminda cünkü benimde basimdan cok gectigi icin anneleri cok iyi anliyorum

valla sizinkiler iyimis benim akrabamda öylede baba tarafini sevmiyorum hele halamlari
kizlari daha ufak o istioy ver kucagima bu istiyo ver kucagima sanki oyuncak valla kusura bakmayin dedim cocuklarinda eline veremem bu sefer sanki ne olacak kucagina verki sevsin kiskanmasin diyorlar

canım sen çok ince düşünüyorsun emin ol insanlar bu kadar ince düşünceli değil..
hafta sonu bi arkadaşa bebek görmeye gittik..çocuklarıyla gelenler vardı e ha di normal nereye bıraksınlar çocuğu..çocuklar da bebeği mıncıklamak öpmek isitorlar ve anneleri hiç sesini çıkartmıyor..üstelik çocukların çoğunun da mevsim itibariyle fış fış burnu akıyor..hiç hoş bi durum değil yani. ha zaten biz bunları uzak olan insanlar için söylüyoruz yakın akraba ve arkadaş çevresi için değil tabii ki..

ben açıkçası nazar filan için değil hastalık olayı için düşünüyorum bunu..sonuçta millet bakıp gidecek sıkıntısını ben çekicem..bi de önümüz bayram maalesef..bebişlerimiz daha 15-20 günlük olacaklar..allahım korusun onları her türlü hastalıktan...

bende bakmayın çocuğa diyemem heralde mecbur bebek görmeye geliyolar görecekler de ..benim çevrem de de zaten küçücük bir çocuğu kucağına alıp öpecek kadar düşüncesiz kişi yok..gelirler bakarlar otururlar 5 dakika sonra kalkarlar..en azından ben şimdiye kadar böyle gördüm..

Son düzenleme:
ooooooooooo hanımlar kaynatmışsınız yine
bnde güya temizliğe başlayacaktım nerdeeeeeee
hiç içimden gelmiyor ama yapmam lazım
oğlum bir sürpriz yaparsa rezil olmayalım demi ama

bu arada bebek görme meselesi hakkında çok haklısınız
tabi ki görmye gelecekler ama bence gelenlrin bebeği öpüp ellemeden görmeleri yeterli
ha birde saatlerce oturup kalmazlarsa sevinirim bakalım nasıl olacak

ben gidip bir şyler yiyeyim sonrada başlayayım ufaktan ufaktan şu temizliğe içim hiç rahat değil
aslında bir başlasam hemen gerisi gelecek biliyorum ama tembellik işte

kızlar geldim şu an mest vaziyetteyim çünkü aşık oldum.emdiçokşükür 4 de gidicem gene saolsun eniştem götürürüm dedi bırakıp dönücek ben 7de bidaha emzircem sonra dönücem eşim alıcak beniişte bööle desteğinize çok teşekkür ederim şimdi biraz temizlik vakti malum yarından sonra pek evle ilgilenemicem:)).

Selam kızlar,
ooo bebeklerin kırkı çıkmadan misafir mi kabul etmeye başladınız :)))
Bizim burda genelde kırkı çıkınca gidiyoruz.Sanırım bizimkilerde öyle yapar.Tabi yakınlarımız hariç.
Anne,baba,kardeşler,yakın arkadaşlar belki görmek isterler.Ama öpecek kucaklayacak kimse yok benim çevremdede.
Kırkı çıkınca gittim ben herkese inşallah bana da öyle olur.En azından 1 ay gelmeseler iyi olur.Bizde ameliyatlı yada dikişli olacağız.Kendimize bi gelelim,bebek kendine bi gelsin.Kaçmıyo ya yine görürler.

Hem kırkı çıkmamış kadının bi ayağı mezardadır derler.Kötü bi benzetme ama doğumundan sonra hemen annenin toparlanamayacağını anlatan bi sözmüş bu.Ben de duyalı fazla olmadı :)))

Ay mmmf ne temizliği kızım deli misin. Şurda bir saat sonra tekrar göreceksin paşanı yaa. Canım çok sevindim. Gözün aydın. Sordun mu yarın mı çıkarabileceksiniz?

yarın çıkıcak dedi hemşire yarına iş bırakmak istemiyorum hatta öbür güne hatta öbür.......:lepi:ay delirdim iiceD

Juliye bişey dicektim bak sayfaları okurken gitti aklımdan p

Eylülcüm ya ne bu doktorunun hali.Bebek iyiymiş,nst de de sorun yok bu ne acele canım aaa kız sen o doktora benim yerime.

Azo şanslısın walla sizin kadınlar kolay doğuruyorlarmış ne güzel,inşallah hepimiz kolay doğurcaz.ben dün dua ettim kızlar hepimize kolay doğumlar,sağlıklı bebekler dilerdim..Benim 5 gün kaldı YUSUFF YUSUFFF durumları DD Sizlerde lütfen daha doğumumuza zaman var diye dua etmeyi sona bırakmayın,burda bi dark var deyip bana dua edin AnnecimMMM :)))
Yok ya böyle dediğime bakmayın,o doğum anını hiç düşünmüyorum.
Herkes nasıl yapıyorsa bizde yaparız.
Sizde dua ederseniz beni unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…