2008 Kasım Anneleri

beklemek canım ne güzel seninde az kalmış
hadi hayırlısı inşallah yarın ki kontrolünde güzel geçer canım

darkcım poaçalar için üzüldüm ne yapalım sağlık olsun
ben bu tarz şeyler koymamıştım dolaba nasılsa annem kardeşlerim yakında rica edersem yapıverirler herhalde

elmelı turta sinirlenme canım üzme kndini
bunu kayınvaliden düşünmeli
belki birgün kalıp sıkıntını farkedince kendileri de rahat etmezse kalacak bir yer bulurlar
nasılsa geçici bir durum boşver her zaman yanında değiller

Azocum, sırf kayınvalidem olsa sorun yok. benim derdim kayınpederin de bizde kalıcak olması... Adamın önünde emziremeyeceğimden bana sadece yatakodasında emzirme kalacak... Onu düşünüyorum kara kara...

yarın son çilekcim allah ın izniyle..
valla artık zor geliyorum.inatla sonuna kadar çalıştım.herhalde rekor benim:)
çok şükür ağrım sızım yokta..ama evde dinlenmek istiyom artık..

Hm iyi bari yarin sonmus azocum.ne olursa olsun ister istemez zor olabilir senin icin diye düsündüm.

neyseki kalmamis bisiy,bundan sonra dinlen birazcik,evin keyfini cikar.

evet fatercim, tek ümidim gece 2 saatte 1 bebek ağlamasına dayanamayıp kaçmaları :)
bu arada annem kalıcaktı yanımda, öyle planlamıştık... Umarım onlar gelemeden doğururum :)

Elmalıcım,bu poaçaları yapan arkadaşım elmalı pasta atıyorum,kurabiye atıyorum ben ama hiç haşhaşlı atmamıştım dedi.
Bence sen yine de az bişey dene sonra at.
Bu arada kayınvalidenlerin yanında emzirmen de zor olacak.Hadi kaynanan neyse de kayınpederin olunca rahat edemezsin.zaten doğumdan sonra yarım insan olcaz bi süre.
Benim babam bile gelmiyo ben rahat edemem diye.Zaten kayınbabam yok.
Eşin annesiyle konuşsun senin babasının yanında rahat edemeyeceğini söylesin.kalırlarsa da az kalırlar.
Cidden yeni anne olunca bende evde bi erkek istemem yani..

Çilekcim sende bi ara bi tane dene bakalım.İnşallah seninkiler iyidir.

Azocum sorma ya baya da yapmıştım ,üzüldüm tabi.Bilseydim yapılınca daha çok yerdim D

hımm..turtacım anladım şimdi..
ozaman arkadaşların dediği gibi eşinle konuşup güzelce bi çözüm yolu bulmalısınız.
kimseyi kırmadan halledersiniz inş.

Ama poaçayı nasıl çöeceğimi öğrenmiş oldum en azından D
Annem akşamdan buzdolabına koymuş,öğlende tost makinasında ısıttı.
bende fırında işim varken.Donmuş poaçayı direkt yüksek ısıdaki fırına attım.Bu da güzel oldu.Aniden lazım olursa çok rahat bu şekilde kullanılabilir.

Tabi mikrodalgası olanlar için sorun yok da,benim gibi olmayanlar,yüksek ısıda ısınmış fırında ısıtabilirsiniz.

Ahh ahh ama kızlar bozulmasa büyük kolaylık olcaktı.Artık bozulmayanları bulacağım tek tek.
Burda bebek görmeye gittiğimizde baya baya çeşit çıkarıyorlar,mecbue ben de öyle yapcam.
O yüzden hazır olmakda fayda var.
Artık bebek olduktan sonra yavaş yavaş hazırlarız.

dark walla çok alemsin.ama gerçekten doğru söylüyosun gürültü yapında çabuk gitsinler.kayınpederin nasıl böyle düşüncesizlik yapıyo elmalıcım yaa benim kendi babam bile evde kalmam kendi evime giderim annen kalır bebekle diyo.ki bizim ev kocaman birsürü oda var.azcık anlayışlı olsa şu insanlar ölürler sinir oluyorum bende yaaa.

ayyyy dark ne alemsin,güldürdün hepimizi.

bu arada acmalari cikardim,koydum microya degismemis benimkisilerin tadi.

cok mutlu oldum degismedigini görünce,cünkü baya yorulmustum yaparken.

valla kaynana neysede kaynata biraz cok olur ya benimde kaynana gelcek üc ay kalcak yanimda ama ben cok istiyorum gelmesini kaynanamla cok iyiiyz kaynata zaten yok

ata senin durumun nasil batu bey gelme niyetini bozdu heralde aman bir kac hafta daha dursunlar ben diyom babaanne gelene kadar dur ondan sonra istedigin zaman gelebilirsin diyoruz ama dinlermi bilmiyorum bu aralar cok bastiriyo hele oturdugum yerden kalkinca bi basinc oluyo

herkes gününü almis biz bekliyoruz bizimki artik süpriz olcak ne zaman sanci baslarsa bu aralar niyese kizlarimin dogumu hep aklimda hep gözümün önüne geliyor yine yasiyacam ya o günleri kesin ondandir
benim korkum cok baska ne dogumdan ne sanci hepsi gecici ya ben dogumdan sonra depresyona giriyom iki ay sürmüsdü kizimda bakalim bunda ne olcak ins hic olmaz kaynanami o yüzden istiyom zaten bu durumlarda ilac kullanmak gerekiyomus ama emziremiyosun o zaman bakalim ne olcak esimden simdiden onu düsünüyo ins bu sefer olmaz diyoruz valla cok kötü oluyo ikinci gün basliyo bende

ben mamaları yedim geldim..mmmmm çok güzel şeyler vardı gerçekten..arkamdan çekiştirenleri de esefle kınıyorum :))))

neyse şu buzlukta poğaçanın kokmaması için önce buzdolabı poşetlerine koyup bağlayın sonrada plastik sajlama kaplarına koyup öyle saklayın hiç kokmuyor..yadaaa önce alimünyum folyoya sarıp sonra buzluk poşetine koyun buda bir tavsiye..

doğumdan sonra dikişlerim geçip kendi kendime ve bebeğime bakabilecek duruma gelinceye kadar annemde kalıcam yani 1 hafta kadar ..sonra evime geçicem kısmetse..annem gelemiyor malum anneanneme bakıyor aynı zamanda..
kayınvalidem çok iyidir ama onun gelmesini istemiyorum..çok evhamlıdır benide telaşlandırır bişey olsa allah korusun ..o yüzden annemi tercih ettim..

gözün aydın ozaman çilekcim.ben walla hiç öyle işlere girmedim alırım pastaneden kuru pasta olur biter kimse de bişicik demez buralarda öyle adet madet çok yok herkes kolayına nasıl geliyosa öyle yapıyo.

buarada kızlar ne oldu bilin çok şaşırdım.oğluşumun odası geldi kuruldu ve inanılmaz güzel oldu.kuran mobilyacılar odanın duvarlarını görünce hepsinin dibi düştü bayıldılar ve bana iş teklif ettiler.ve bu işte inanılmaz para var bir odanın aşağı yukarı süslemesi en az 300-400 ytl ve mobilya da süsletmek istiyolarmış.zengin kesimler çok düşkün böyle şeylere işten başını kaldıramazsın yenge 1 senede de altına son model araba çekersin dediler.bende bebeğimi doğurayım neden olmasın dedim annemde dedi ben batuya bakarım sen çalış dedi.hem kendi işim olur hemde istediğim vakit çalışma saatlerimi ayarlarım tatil matil hiç problem olmaz zaten eltimle ortak olucaz inanılmaz heyecanlandım.adamlar giderken odanın fotolarını mail atmamı istediler.patronlarıyla konuşup temasa geçiceklermiş benimle.ayy çok heyecanlandım nolucak acaba???

elifcim bizimki beklemeye karar verdi yoğun istek ve baskı üzerine:))baktı çıkarsa canına okuycaz korktu çocuk:)))biz de günümüzü 21 kasıma aldık azönceçdoktoru aradım e gene akrep olucak bu çocuk dedi bende dedim yaylar çok yaramaz oluyomuş diye olmaaaz bende yayım diyo çok alem adam yaa akrep yay çekişmesi yapıyoz doktorumla:)))belki 21 kasımı beklemez de bikaçgün daha erken gelebilir orası kısmet ama doğum saatini bile ayarladık doktorumla öğlen 12 gibi doğacak.yani burcu akrep yükseleni oğlak olucak:))tabii btütün planları alt üst edip hoppalaaa ben geldim demezse bizim sıpa:))

oh oh afiyet olsun eylül kafa,neler yedin yine kimbilir:)

canimcim,hani buzdolabi posetleri varya uclari magnetli ben onlara koydum acmalari,simdi yedim bile birini kokuda olmamis,ama ben daha evel normal posettede koymustum peynirli olarak onlardada yoktu dolap kokusu.

atacim vallahi coksevindim canim,yoksa tüm emeklerim bosa gitmis gibi olucakti.Aslinda burada bana gelen giden bellidir yalnizca arkadaslarim gelicek ve malum kalabalik olmaz ama,ben yalnizca dogum icin diil daha evelde koyuyordum buzluga.cok pratik oluyor o zaman,ani kahfeye gelen filan oldugunda.

bu arada Batu beyin odasini cok merak ettim,eklesene artik.Baksana is teklifi geldigine göre oldukca zevkli ve özel olmali.

Canim hayirlisi olur insl.is icinde,anladigim kadariyla imkanlari oldukca uygun,annende bakicaksa Batuya bizden sana kolay gelsin ve hayirli olsun demek düser:)

Atacım hayırlı olsun ya iş ayağına geldi walla
Aslında bunlar bebişlerimizin eve getirdikleri kısmet iste
bosa dememişler demekki bebek kısmetiyle gelir die..
Senin adına hayırlısı neyse o olsun canım :)

atacım çok seindim senin adına..bak görüyomusun batu bey kısmetiyle geliyo..
oh oh çok iyi olur senini içinde inş.

elifcim sen kendini kötü olucam diye şartlandırma.olabilir önceki doğumunda kötü olmuş olabilirsin.bidaha böyle olmayacağım,artık tecrübeliyim ve nasıl başedeceğimi biliyorum diye pozitif düşün canım.bişeycikler olmaz inş.
hem düşünsene o minicik yavrunun dünya ile ilk tanışmasında sana nekadar ihtiyacı var..allah hakkında hayırlısını nasip etsin ..

eylülcüm yedin geldin kekleri börekler.afiyet olsun canım.
yarında benim işte son günüm diye büyük bi kahvaltı hazırlıcak kızlar.börekler,pastalar...
ooohhh.. şimdi izine çıkıyorum diye sevinmek için bi sebep daha..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…