2008 Kasım Anneleri

Selam kızlar,günaydın mı demeliyim oysa uyanalı çok oldu.
Hatta uyku moduna girdim de Ceren hanım mızıldadı durdu uyuyamadım.O uyuyo şimdi mışıl mışıl..

Çilekcim walla iyi cesaret dışarı çıkıyosunuz.Ben pek çıkamıyorum.Sürekli emmek istediğinden dolayı.
Geçen arkadaşlara gittik,hatta gece belki kalırız orda diyorduk.Ama durmadı bizim hanım.Ben de rahat rahat emziremedim diye eve gitmeye karar verdik.Tam arabaya bindik,ben emzirmeye başladım.5 dakika sonra uyudu bizim kız.
Heran heryerde emme refleksiyle karşılaşıyoruz bizi zorluyor.

Çilekcim 7 kırkı ya da 20 kırkınızı çıkardıysanız rahat rahat gezebilirsiniz sanırım.Biz ikisini de çıkardık.Gerçi 7 kırkını çıkardıysanız 20 kırkına gerek yok demişti bi teyze ama ben yine de çıkardım.

Kaç gün oldu siteye gelmeyeli walla özledim sizi.Cerenden fırsat kalmıyor hiç.Çok düzensiz uykusu.Özledim şöyle doya doya uyumayı.Ama olsun bugünlerde bşka güzel canım :))

günaydın kızlarrr..
ben geldim
doktordan geliyorum..
nst sonucumuz iyi çıktı
bizim oğlan yine kıpır kıpır
doğum kanalınada girmemiş
çarşambaya önce suni sancı olmazsa sezeryana alacak doktorum.
artık çarşamba 41.haftamız doluyo ve daha fazla bekleyemeyiz dedi.
ay ben bi heyecanlandım..
ilk defa alttan muayene etti ve bebeğin kafası çok yukarıda daha,açılmada yok dedi.
bugün nst sonucu iyi çıkmasaydı,kalp atışlarımızda bi problem olsaydı ve haraketlerinde azalma olsaydı bırakmazdım dedi.
ama hepsi çok şükür çok iyi dedi.
ama çarşambaya kadar kendisi gelirse gelir,gelmezse kesin sezeryan olucam.
dua edin bana kızlar.çok ihtiyacım olacak..

çitoscum senin bebişte sarılık olmuş.geçmiş olsun..
kız dark senin kız amma cazgır olacak hee..
baksana anneye bi rahat vermiyo..aman sağlıklı olsunlarda..

Çitoscum çok geçmiş olsun canım.
Biz de 3 gündür kakasını yapmasını bekliyoruz.Zeytin yağı sürdüm.Fitil koydum,masaj yaptım olmadı ağladım :)) En sonunda yaptı kuzum.Ben kabızlıktan korktum ama kabız olmamış çok şükür.Zormuş annaelik hele bebek hasta olunca (

Zeynebin gözünüz aydın göbeğiniz düşmüş.2-2,5 satte bir emzirmek en iyisi.Tabi bebekler kalkarsa.benimkide bazen bi uyuyo 3-4 saat kalkmıyor.Kaldırabilirsem kaldırıyorum kalkmazsa da uyuyo walla.Altını aç kalkmıyosa.Bi çok bebkete işe yarıyor.

Faret ne sabır warmış o kadar misafirle iyi başediyosunuz.
Ya misafir zor değil aslında ama bebekten dolayı sürekli emzirme modundayken de misafir hoş olmuyo.Ben rahat emziremiyorum.
Ara ara misaafirlerim geliyo.Geçen erkekli misafir geldi.ben başka odaya geçtim emzirmek için.En son olmadı anneme devrettim mama yedirdi.Yoksa saatlerce emecek bizim minik.

Azocum fazla temizlik yapma.Sonra pis eve alışmak zor oluyo :)))
Kızlar walla iş yapacak wakit olmuyo.Wakit bulursam uykuya ayırıyorum.Bazen iş yaptığımda oluyor ama sonrasında uykusuzluktan ölüyorum.
Annem de cuma günü gitti.haftasonu eşim vardı iyi geçti ama.Şimdi çok zorlnıyorum (

günaydın bayanlar
darkcım ne olur şu 7 40 yada 20 40 neymiş bana da bi anlattın. valla korkar oldum. kimi diyo 40 gün çıkmıcan kimi diyo dua et çık bişi olmaz kimi diyo çıkma panik oldum yaaa:1no2: banada anlatırmısınız? kaldıki ben 2-3 kez dr için ve annemden eve gelmek için çıktım dışarıya...:çok üzgünüm:

çitoscum geçmiş olsun canım..neyseki şimdi bişeyi kalmamış..
zeynebin ; ben kızımı 2 saat veya 3 saatte bir emziriyorum,ama özel bişey yapmıyorum kendisi acıkınca uyanıyor ..gece bazen çok emdiğinde uzun süre uyuyor bende uyandırmıyorum..ama ilk günlerinde sarılık için sık emzirmem gerektiğinde altını açarak uyandırıyordum..sende dene işe yarıyor..

ay valla ne tembel benim oğlum ya... bi doymak bilmiyor doydumuda uyanmak bilmiyo. Allah biliyor ya eğer sıkı doyduysa 4 saate kadar ellemiyorum. sarılığıda bi gözlerinde keldı bu akşam kontrole gideceğiz bakalım ne diyecek..
bide alt açma denemesi yapayım..:uhm:

benim sütüm iyi geliyor canım ya ağzının kenarlarından akıtıyor artık ama
memede ağzımda dursun ben annemin kucağında uyuyayım istiyor tam uyudu diyorum yatırıyorum
yavaaaşça aradan bir dakika geçmiyor basıyor çığlığı zaten gecede uyumuyorum moralim ve psikom sıfır anlayacağın

seni çok çok iyi anlıyorum bende aynı dertten muzdaribim sürekli bi vızıltı aç mı diyorum veriyorum emiyo emiyoooo uyuyor çıkartıyo memeyi 5 dakka sonra feryat figan emen o değil sanki kafam ve bünyem çok karıştı. ayakta uyur gezerim sıkıldımda evde durmaktan. Allah yardımcımız olsun onların canı sağolsun..:Saruboceq:

Canım annem bi sürehi suya dualar okudu.Sonra bunun 3 te birini benim banyo suyuma,kalanın yarısını Ceren in banyo suyuna kattık,kalanınıda evin çeşitli köşelerine serptik.Sanırım bir nevi nazara karşı önlem amaçlı yapılıyor bu.
Biz de 5. gün doktora çıkmak zorunda kalmıştık.Bişey olmaz korkma.Ama yine de nazara karşı yapsanız iyi olur.

acep ne zaman geçer bu psikoloji havalarda kötü gidiyor zaten boğuyor
bahara kadar kurtulamayız sanırım havalar güneşlenir ısınır ayy bahar gelse

tamam anladım canım sağol deneyelim bizde. Allaha emanetiz :Saruboceq:

asortie ve zeynebin kızlar emzik vermeyi denedinizmi? o kadar akıllılarki parmaklarında oynatıyorlar bizi :ecrin_bebek:
benim lokumumda aynı şeyi yapıyordu doyduğu halde göğsümde kalsın öyle uyusun istiyordu sensörlü gibi yatağa konuluncada başlıyordu mızırdanmaya emzikle çözdük denemediyseniz deneyin derim kolay gelsin şimdiden

benimkide memeyi çıkarmak istemiyo ağzından hiç.
aldığım emzikler boşa gitti walla.
Eşime dedim bize bakkal emziği bul diye.Bazı çocklar onlardan çok hoşlanıyorlarmış.Ucuz büyük uçlulardan bulursam deneyeceğim belki alır onu.
Aldık nukdan bilmem neden bebeğe göre değil hiç .)) Ucu minik bu aldıklarımızın ve sertler.Ama bebek memeyi alıyo ağzına ucu büyük ve yumuşak ee tabi emmez emziği D
Walla oynatıyo bizi bu yaramazlar.
Ama kucaklamak hoşuma gidiyor çok yorulsamda,bebek kendini güvende hissediyor kucağa gelince.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…