2008 Kasım Anneleri

aynı dertten muzdaribim bende yaa nasıl yapacağımı anlamadım iki ayağım bir pabuca
giriyor resmen bunaldım artık annem var allahtan o gidince ne yapacağımı düşünmeye
başladım şimdi gitti bakalım annem işleri varmış halledip gelecek bizim melek uyuyor
uyanınca neler olacak:ecrin_bebek:

selam bayanlar mirmirmirmir mirmirmirmir nerde benim derin derin uykularım mirmirmirmir sersem gibiyim valla
ben bu emme konusunu anlamadım gitti valla.. kendimide kasmayacağım kastıkça sinirlerim bozuluyo. ciyakladığı an basıyorum memeyi. elbette bi düzene girecek. saat tutmaktan emerken saniye saymaktan sıkıldım. ne istiyorsa bir süre onu verceğim yoksa fıttıracağım
mevlüt yapacak olanalar Allah şimdiden kabul etsin. bizde bayramdan sonra düşünüyoruz kısmets.
asortiecim benim dr geçen hafta öle bi baktı ama başka bişiyle bakmadı iyi dedi yapıştırma için 40'ında gel dedi. ya kötü bişi olsa anlarım herhalde insan anlar kendini yani CADIARZUCADIARZU hala dikiş üstünde ağrılarım ve ayaktayken zorlanmam var sende de var mı :uhm:
azoyu ve lavinyayı göremedim. umarım iyidirler yada hayırlı haberlerini alırız :Saruboceq:

selamkızlar .harbiden bugün kendimizi aştık yaani.zombiye gibi dolaşıyorum .bütün gece hadi oğlum ee ee ee ee demekten dilimde tüybitti benim sesimi duymak istiyo.ninniler söyledmninni kalmadı saçmaladım bi ara kendi söylediklerime güldüm konuşursan bişey yok sustunmu hemen basıyo yaygarayı.dün gece sabaha kadr güldükkonuştuk akifcikle.bugünde huysuz çok sürekliağlmakla meşgul evi zor toparladım.işte bi gün bigüne uymuyo bigün aa uyudum fazlauyanmadı diyosuun ertesi gece acısını fazlasıylaçıkarıyomirmirmirmir

kızlar ben de sarılıkla uğraşıyorum sormayın 15.1e kadar çıktı hastaneye yatcak diye ödüm koptu.14.6ya düştü sonra ama dün gene 14.8 çıktı.hergün topuğu deliniyo çocuğun 8 kez kan alındı topuktan delik deşik oldu canım çok sıkkın oyüzden.gündüz habire emziriyorum her saat uyandırıyorum gece uyanırmıyorum gece 4 gibi uyanıyo 1-1.5 saat emiyo sonra gene uyuyo 8 gibi uyanıyo tekrar emiyo.yani bizde gece uykusu sorunu yok pek.okonuda şanslıyım.
kızlar bebeğinizi çocuk doktoruna götürdünüzmü?bukadar sık emen bebek için belki süt doyurucu değildir.her hafta kilo takibi yapılıyo çünkü ozaman sütün doyurucu olup olmadığı çıkıyo ortaya.bu ihtimali de bi düşünün.benimki bi emiyo 1 saati geçkin sonra bi uyuyo ellemesem 4 saat kadar uyuyo ama sarılık yüzünden sık sık emzirmem gerekiyo ondan uyutmuyorum çocuğu

kızlar sürekli emmek istemeleri normal yenidoğdukları için .yoruluyolar bırakıyolar dinlene dinlene emiyolar.benimkide başta 1.5 saat göğsümdekaldığı oluyou şimdi pre olmasına rağmen 15 dk da işi bitiriyo:lepi:maşallah benim preme:ecrin_bebek:

atacım geçmiş olsun umarım en kısa sürede atlatırsınız.ben bavuluma koymuştumhurma bebeğe ilk doğduğunda emirmeden nce hurmayı emdirirsen sarılık olmuyomuş peygamber efendimizin sünnetiymiş aklınızda bulunsun doğurmayan hatunlar.....ben büyük oğlumda yapmıştım gerçekten olmadı ama buna yapamadık tabii küvezde olduğundan .3-4 günde bir gittiğimizde yatmış güneşleniyodu.çok tekrarladı.inşallah atlatırsınız sizde

Atatanem bak demiştim hemşirelere bakma iki saatte bir emzir diye. Çok üzüldüm canım. Ama geçer merak etme. Bizimkinin de değeri çok yükselmişti ben de korkmuştum hastaneye yatar diye ama çok şükür artık atlatıyoruz. Bu arada bizim değer 14'ken bile her gün tahlil yapmadı doktorumuz. Neden öyle her gün tahlil yaptılar yazık o bebişe ya. En az 3-4 gün geçmesi gerekiyor. Bu arada sen daha sarı olduğunu sürekli uyuduğunu emmediğini görürsen acile götürüyorlar en azından bana öyle demişlerdi. Bu arada sen geceleri de uyandır bebişini ve 2 saatte bire devam et. Ha bir de nasıl 1 buçuk saat emiyor hep etkin bir şekilde mi emiyor bu mümkün değil. Yoksa uyuyamıkalıyor.

sevgili kasım anneleri okudumda herkes aynı şeylerden şikayetçi aynı sorunlar biz dede var her an emmek istiyor ağzı yamulacak meme arıyacağım diye... emiyor yarımşar saatten iki meme 1 saat. ondan sonra en az 1 saat gazını çıkarmaya uğraşıyoum(Bu arada benim oğluşum çok gazlı şimdiden zinco veriyorum) hadi gazı çıkarıyor bu sefer tekrar acıkıyor hiç uyumuyoum desem yeridir tabi uykusuzluk bide üzerine loğusalığın verdiği psikoloji sürekli ağlıyorum annemi hiç kırmış bir insan değildim onu bile kırıyorum allahtan anlıyor ama sonra ben çok üzülüyorum bide ablasının birazcık kıskançlığı var ne yapacağımı şaşırmış durumdayım evi toparlayamıyorum annem yapabildiği kadar yapıyor ama ben çok titiz biri olduğumdan bir türlü memnun olamıyorum hepsi geçecek biliyorum ama çabucak atlatsak ne güzel olur ama oğluşum bir yarım saat uyuyupta yüzüne meleğimi verdiği için alahıma şükrediyorum
neyse çok uzun oldu hepimizin sıkıntıları aynı...Bu arada kardeş kıskançlığı yaşayan var mı aranızda ne yapıyorsunuz bu konuda fikirlerinizi almak isterim
juli doğum günün kutlu olsun sevdiklerinle nice uzun yıllara..
hala doğuramayan anneler inşallah en kısa zamanda meleklerinize kavuşursunuz hepinizi öptük...

atatanem geçmiş olsun bebişine ama sarılık için bebeğini çok sık emzir ve eğer verebilme fırsatın olursa bir kaç kaşık şeker şerbeti ver çok faydalı buna inan

walla julicim doktor bukadar sarılığı olup bukadar aktif olmasına şaştı kaldı.emmesi çok iyi yarım saat kadar uyanık kalanını da uyuyarak emiyor ama dura dinlene emiyor.ama emiyor çünkü baya güçlü çekiyor.
buarada ben her saat başı emziriyorum ve her emzirmeden sonrada serum suyu veriyorum 2-3 çay kaşığı.oyüzden nerdeyse tüm gün uyanık nerdeyse hiç uyutmuyoruz.e gece de uykusu sıkışıyor dayanamıyor sonuçta uyumayada ihtiyacı var yenidoğan bebekler 15 saat falan uyur bizimki nerdeyse okadar uyanık ve hep memede.e haliyle yoruluyo ondan gece ellemiyorum pek.

atacım merak etme en kısa zaman da geçer canım inşallah
bizim sarılık sorunumuz olmadı çok şükür
zeynebin benim bi ağrım kalmadı artık canım

..Bu arada kardeş kıskançlığı yaşayan var mı aranızda ne yapıyorsunuz bu konuda fikirlerinizi almak isterim
.

ecemimcim benimde bire giden oğlum var.belli etmemeye çalışıyo ama kıskanıyo e odadaha çocuk normal karşılıyorum ama bazen sinir katsayımı baya zorluyo.psikolojik destek almak istiyorumoğlum için.içine atıyo çünkü çok .babaannemiz var ya çok fena yaa çocuğu çıldırtıcak bigün söylesende bildiğiniokuyo.çocuk kardeşini seviyo kıskanmııcak belki onun laflarından kıskanıyo çıldırıyo çığlıklar atıyo buda gülüyo ne cahil insanlar var yaasabah 15 dk bebeği bırakıp alışverişe gittim bebeğime reçel vermiş yaa sussun diye:mymekafffffffffffff hepeliyle yer herşeyi zaten mıncık mıncık çatal kullanmaz bide kendiağzına sürdüğü parmağıyla reçel vermiş kuzucuğuma.biz bırak parmağımızı ağzına sokmayı koklarken bile çekiniyoruz.öf ya varya ölürmüsün öldürürmüsün

ay bu bebeklerin ağızlarına parmak sokanlara bende uyuz oluyorum
geçen benim eltimde ağzına sokuyor resmen elini bende yapma mikrop kapar
dedim doktorda dedi zaten elinizi ağzına sürmeyin diye ve bu hatunun iki çocuğu var
ben öyle dedim die evine gidince ağlamış allam dedim bide anneme şikayet ediyor beni ya
moralimi bozmayım zaten çok duygusalım diyorum ama nerdeee biri gelip senin yerine bozuyoo zaten

zeynebin benim bi ağrım kalmadı artık canım

şekerim Allaha şükür benimde keskin ağrım yokda ayaktayken yada yürürken sol tarafım acıyor. zaten sadece sağımı kullan ıyorum yatarken soluma da yatamıyorum. acaba bana neden böle oluyooo :uhm:
ahhh ahhh biz hepimiz bu emzirme konusunda dertliyiz galiba.. sıkalım dişleri kızlar elbette onlarda düzene girecek.
psikoloji konusuna gelince kendimi çok fena hissediyorum. gergin huzursuz mutsuz kimsesiz ama bazende iyi bazen böğüre böğüre ağlamak istiyorum bazen oynamak. çok garibim kısacasıııı. geçecek demi kızlarrr :uhm::uhm:
bazen iş yerimdeki en sıkışık en yoğun anımı özlüyorum evde oturmak çook sıkıcııı senağlamasenağlama

iyi akşamlar kızlar.
biz yarın sabah hastaneye gidiyoruz.
doktor aç gel dedi..
önce suni sancı verecekler, olmazsa sezeryana alacaklar.bugün evdeki işlerimi bitirdim.biraz ütü vardı onu yaptım.şimdi banyoya giricem.
öok heyecanlıyım.
sabahtan beri durup durup ağlıyorum.
oğlumuda çok özledim.
ama neyle karşılaşacağımı bilmediğimden sanırım bukadar heyecanlıyım.
moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum.
hepiniz dua edin nolur..
inş.bende doğum yapan bi çoğunuz gibi rahat ve kolay, sağlıklı bi doğum yapar oğlumu kucağıma alırım.
hepinizi öpüyorum.
en kısa zamanda iyi haberlerimle gelicem .inş.

azocum sıkma canını umarım en kolay şekilde ve hayırlı şekilde kavuşursun oğluna bende suni sancı riskini alamadım ve sezeryan olmaya karar verdim yarın doktorumla görüşeceğim bakalım hakkımızda hayırlısı....
bu kadar sabırlı bir anneyi çok güzel bir son bekliyor bundan eminima.s.

hayırlı ve kolay doğumlar diliyorum allah bir avazda kurtarsın inş

İyi akşamlar kızlar,

Bizim de başımız sarılıkla dertte, o kadar yoğun ilgileniyorum ki bebişimle kaç zamandır pcnin başına bile geçemedim... 5. günümüzde bilrubin değerimiz 22 çıktı ve acil yoğun bakıma yattık. 24 saat fototerapi aldıktan sonra 14 sonuçla taburcu olduk. Şimdi 2 günde 1 rutin sarılık ve kilo takibimiz var. Bebişim henüz doğum kilosuna ulaşamadığı için çok titizleniyorum. Sonunda çareyi 2 saatte 1 emzirip kalan sütümü de pompayla sağıp vermede buldum. Çünkü kızım memede uyuya kalıyor ve doyup doymadığından emin olamıyorum. (Bu arada bu yazıyı da kızımı emzirirken yazıyorum :)

Her neyse, bebeğine kavuşan tüm annelere kolaylıklar, doğuracaklara da hayırlı doğumlar diliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…