2008 Kasım Anneleri

Mmmf ya cahilliğime ver. Benim kızım da aynı saphira nın ki gibi burun tıkanıklığı, hafif bir öksürük var. Dün burun aspiratörünü deneyim dedim yapamadım. Nasıl kullanılıyor o. İçine sıkınca hava üflüyor. Öyle de pisliği çıkmıyor. Nasıl yapıcam bulamadım.

Sanırım içeri sıkılı olarak sokuyoruz içeri girince yavaşça bırakıyoruz aspiratörü. Banusu uyansın da bir daha deneyeyim. Kıyamadım dün bunu yapmaya. Nazikçe oynatıp duruyorum aspiratörü. Görseydiniz gülmekten ölürdünüz.

selam kızlar.

saphiracım burun hırıltısı ve tıkanıklığı yeni doğan bebeklerde olur canım hastalık kapmamıştır merak etme ..bu yüzden hastanede verilen hediye çantalarının içinden burun damlası çıkıyor..ayrıca eczaneden de dr un önerdiği bir damla alabilirsin..bizim dr umuz yazdı dün reçeteye ..ne olur ne olmaz evde bulunsun diye bir gaz damlası bi tane ateş düşürücü fitil ve burun damlası ..bunlar bebekli evlerde olmassa olmaz ..sende kontrole gitiiğinde yazdır canım ..

bu arada kızıma sütüm yarıyomuş dr umuz söyledi..oldukça kilo almış..boyu bile uzamış 20 günde maşşallah..çocuk dr umuzu da seçtik artık doğum yaptığım hastanede çok tatlı bir adam çok ilgili..artık oraya götürücem kızımı..

julicim dediğin gibi önce sıkılı şekilde içeri sokup içindeyken bırakıyorsun ..benim kız pek hoşlanıyo ..bakıyom burnunda bişey gördümmü fırt çekiyom hemen :))

Son düzenleme:
biraz önce kızım uyandı güzelce emdi ve tekrar uyudu.huysuzluk yapmadı :) emerkende yine dikkat ettim bu kez burnunda bir hırıltı olmadı :))) sanırım ben biraz gereksiz telaşlandım,yani umarım öyledir.serum fizyolojik mi ne öyle bişi var burun damlası olarak,hastanede vermişlerdi.tuzlu sudan başka bişey değilki o.işe yaramazmış gibi geliyo bana.bu arada burun aspratörünü kullanmaya çekiniyorum ağlatıcam diye.çünkü onlar biraz acıtıyormuş galiba :uhm:

bu arada ben emzik vermemek için direniyorum.benimki çok güzel alacak gibi ama ben diş ve damak yapısı bozulur diye alıştırmak istemedim.pazartesi dr a gitmiştik sormayı unuttum ama ilk günden beri dr tavsiyesiyle mamada veriyorum biberonla.o yüzden yalancı memeyi de kesin alır diyorum.dün gece çok huysuzlanınca neredeyse vericektim emziği..uyandı yine

herkese merhaba hatunlar nasılsınız bakalım herkes iyi mi
azodan haber var mı sanırım bebeğini almıştır kucağına bebeklere dikkat edin hasta etmeyin çocukları
bunalıma gelince dün gece de ben ağladım kızım ağlıyor ben ağlıyorum sonra babamız olaya el koyunca kendime geldim biraz çocuk meme istiyor sürekli die ağladım
deliliğe bakar mısınız heheh

evt cnm içeri sıkılı olarak okuyosun ve okadr nazik olursan bişey çıkmaz damlayı sıkarken sanki nefessiz kalıyomuş gibi oluyo aslında öyledeğil endişelenmeyin dr sööledi bunu bana...sadece bebek ağzından nefes almayı bilmiyo burnuna da spreyi sıkınca 1-2 saniye ne olduğunu şaşırıyomuş.herşey onların iyiliği için aslında ama yaparken içim gidiyo

burun aspiratörünü birkez kullandım hemde daha birkaç günlükken canını acıtmıyor merak etme kızların anlattığı gibi kullanacaksın önce sıkıp o şekilde burna sokuyorsun ve içerideyken bırakıyorsun hemen çekiveriyor içine:)) burun solunumu yaptıkları için tıkalı olursa huzursuzlanırlar

bizim kaka yapışımızı görseniz içiniz acır, kendi kendine yapamadığı için biz müdahale ediyoruz, nasıl rahatlıyor kuzum ondan sonra

eylülcüm maşallah kızına büyümüş demek...nisa da hangi çocuk dr una götürüyosun kızını cnm ben nurullah beye götürüyorum baya memnun kaldım çok ilgili.bide sen 40ın çıkınca kontrol için gtçekmisin asiye hanıma ben geçen öyle uğramıştım da asiye hanıma o zaman sordum bayramdan sonra hastanedemisiniz diye belli deil dedi malum onunda bebeği olcak bayramdan sonra yoksam bile 1 kaç ay sonra ben dönünce gelirsin dedi bekliycem bende gelmesini ondan başkasına gtmem sen gtçekmisin o arada başka doktora cnm.

bende ilk iki hafta hep akşamları ağlıyodum karanlık olunca daha mı duygusal oluyoz ne:))) aman ne zor şeymiş yaa lohusalaık hep öyle devam etçek diye ödüm kopuyodu ama geçti şükür,yine geliyolar arada ama artık duygularımı bastırabiliyorum başka şeyler düşünüyorum kızımla ilgileniyorum geçiştiriyorum öle o kadar yoğun deil artık

Bende bunalıyorum bazen. Bazen kendımı unuttugumu farkedıyorum makına gıbı calısıyorum sadece emzır yedır altını degıstır evı topla yemek yap uyu gece kalk :) umarım 40 ından sonra hersey rayına oturur.

zeynepcim ilk bebeğin diil sanırım .ötekinde de böyle olmuşmuydu

yok valla olmamıştım ama ilk oğlum 1 yaşına girmek üzereyken panik atak oldum 1 sene tedavi gördüm şimdi iyiyim hatta hamilelik tetiklermi diye çok korktum ama güzel geçti ve ben hiç o zamanki hallerimi yaşamadım. düşünüyorum bu sıkıntımın onunla bi bağını bile göremiyorum yani benzemiyor. büyük ihtimalle birden dış hayattan kopmam yüzünden oldu. o zaman da zaten büyük bi tramva sonucu panik atak oldum. doğum yada oğlumla ilgili değildi.

bende kendimi çok yalnız hissediyorum hep

heh işte benimde anlatmak istediğim tam olarak bu yalnız hissediyorum kendimi.13 gündür hep birileri vardı. dün annem gitti biz başbaşa kaldık oğlumla..işte o zaman çok korktum ben ne yapacağım diye.. sanki tek başıma kaldım ve ben bişi yapamayacakmışım gibi. eşim geldi bi güzel ağladım ağladım rahatladım. he şu an iyiyim ama bugün iiiyim yani. arada gelip gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…