2008 Kasım Anneleri

Arkadaşlar oda sıcaklığınız kaç derece?

Ve gündüz ve gece üzerini nasıl giydirip örtüyorsunuz?Bukonuda çok kararsızım.

Benim sıcaklık normal zamanda 23 civarı.
uzun kollu bady üzerine alt üst takımlar var ya ayaklı onlardan.içine çorap tabi.Sarmak için 1 penye battaniye.ara sıra açıyorum battaniyeyi.Yatarkende bunların üzerine Kalın battaniyesini hafifçe yanlara sıkıştırark beşigine koyuyorum.Umarım anlatabilmişimdir.

Siz de durumlar nasıl?Vallahi çok merak ediyorum Yanlış mı yarıyorum diyee.

yine bizzz geldik:)Deniz bey dinledi müziklerini sIzdI simdi ama nedense ben uyuyamiyorum,zeynebinde uyuyamiyormus yalniz diillkim neyseki.halbuki cok uykum vardi benim
nevardiki accik uyusam.

hemde ne uyku anlatamam ama yattığım an gidiyor bak şimdi gözlerim gidiyo yatsam yok bi numara.
ama biliyorum sabır ediyorum geçecek bu günlar. yada ben sızacam bir yerlerde :roflol:

YOK YOK BENCE NORMAL BENDE AYNISI YAPIYORUM ANNEM ÖLE DEDİİİİİ:jeyyar:

herkese selam ..

pirayecim ben hamileyken sağlık ocağına kayıt yaptırmıştım aşıları orda olacak..dr da sadece son 3 aşıyı biz yapıcaz özel aşılar dedi ..diğerlerini sağlık ocağında yaptıracaksın dedi..ben tedirgin değilim çünkü burda aşı yaptıran birçok arkadaşım ve akrabam var..sorun çıkmamış hiç..eski aşılardan değilmiş bunlar ithal aşıymış ve ateş yapmıyormuş eskisi gibi...

bu arada uyku nedir bizde unuttuk ..iki saatte bir emmeye uyanıyo ..ee gecede 2 veya 3 kez altı değişiyo bizde de uyku kalmıyo tabi..

giyinme konusunda ise içine çıtçıtlı bady, üzerine penye pijama takımı ayaklı olanlardan veya tulum ..yatarken penye battaniyeye sarılı şekilde gece de üzerine polar battaniyesini örtüyorum..dr u oda sıcaklığı 21-22 derece olacak dedi..bende ona göre ayarlıyorum..ilk doğduğunda 25 dereceye kadar çıkarıyordum şimdi düşürdük biraz..

bizim evin her yeri 23 derece kızlar penye battaniye aynı yani bizde
bu arada herkes uykudan muzdaripmiş bende öyleyim gece uyumuyor gündüz biraz önce uyandırıp
emziriyim dedim hiiiç istifini bozmadı hatun uyanmadı gecede aynı diloks gibi yatırınca
dua ediyorum allaha uyku ver allahım die bende uyuyayım

dün biraz gelen giden olmuştu ..herkes kızıma aman çok güzel aman şöyle böyle tatlı diyip durdular ..onlar gidince okudum kızımı ama malesef sürekli huysuzlandı..o kadar mülayim çocuk hiç uyumadı ..sonra nazar duası okudum kitaptan inanmassınız ama bütün gece mışıl mışıl uyudu kızım..emmek için 2 kez kalktı sadece ..bende uyandırmadım kıyamadım iyice dinlensin istedim..yani bebişlere nazar değebiliyor..

öğlen şerifleriniz hayırlı olsun kızlar
uykudan bahsetmişssiniz o ne?ben doğumdan önceki 1 hafta ile beraber öle bişeyi yaklaşık 20-25 gündür unuttum çok şükür.
kızlar son iki gündür bizim kız fena.özellikle akşam olduğunu anlıyor sanki bizim cadı gece 11 den sonra bir yaygara bi ağlama krizi anlatamam size.ne olduğunu anlamıyoruz gaz sancısı mı yoksa doymuyor ondan mı çözemedik.. karnına masajlar yapıyoruz bi yarım saat uyuyor sonra tekrar başlıyor herşey.
bugün yeni dr a gidicez bakalım ne diyecek.sütümün yetip yetmediğini ancak kilosu ile anlıcaz eğer yetmiyorsa başlıcam walla mama takviyesine.eski drumuz ne olursa olsun mama yok sadece anne sütü diyordu walla doymuyorsa vericem mama artık yazık günah kızıma ya

eylülcüm geçmiş olsun valla ben maşallah subhanallah dedim
maşallah demek yetmiyormuş subhanallahta demek lazımmış
haberiniz olsun ki benim nazarım hiç değmez canım

tam yazarken beyfendi uyandi ve emmek istedi yarim kaldi yazdigim.Beklemekcim ben evimin her tarafini 21-22 derece yapiyorum,cok fazla sicaga alismasin istiyorum.Hem geceleride cok rahatuyuyor ev cok sicak olmazsa.suan ïzerinde,icinde citcitli badysi ve pijama takimlari var.ayaklarinda ise corabi ve patikleri.birde ben hic kundak yapmadim Deniz`i.Gecede yapmiyorum öylece yatirip yorganini örtüyorum üzerine.Yorganini doktorunun tavsiyesi üzerine kaz tüyü aldim hava aliyor ve cok hafif.Annem her ne kadar azcik sarin su cocugu,kundaksiz olurmu hic desede ben sarmiyorum.

Herkese günaydın kızlar..Uykusuz her gece şarkıları söylenmeye başlandı sanırım herkes tarafından..Benim oğluşum da geceleri 2-3 kere uyanıyor emmek için..Bu aralar bi de memede uyuma isteği tuttu beyefendinin..Baktım fena alışıyor hemen emzik vermeye başladım.cok cok emiyor emziği ama çok durdurmuyorum iyice dalınca çıkartıyorum ağzından..Önceden doyunca bırakıyordu doduğunu anlıyordum.şimdi bırakmayınca anlamakta zorlanıyorum bu seferde kusuyor.Emzik iyi oldu yani bizim için..

Giydirme konusunA gelince ben de kollu body,üzerine tulum ya da penye takım..üzerine penye battaniye..uyurken de polar battaniye örtüyorum..

asortiecim aşk olsun kuşum senin nazarın değil zaten bu eve gelenin gidenin nazarı ben biliyom..
bu arada sen hiç giydirmedin mi yani kızını ..alışırsın merak etme ilk günden beri kimseye elletmiyorum ben ilgileniyorum herşeyiyle sende alışırsın ..

herkese merhaba;
kızlar bi sorum olacak,
emzirdiğimiz için yediğimize içtiğimizedikkat etmemiz gerekiyor biliyosunuz. en başta gaz olmak üzere her şey bebişe geçiyo sütten. ben bu yüzden 20 gündür bol sıvı tüketip hep sebze ve lifli besinleri yiyorum.
ama artıkın cok sıkıldım. ıspanak pırasa yemekten. valla görmek bile istemiyorum artık bunları.
emziren anneler siz nası besleniyosunuz. mutlaka benim aklıma gelmeyen ama sizleirn bildiği bişeler vardır????

elifdem sürekli bunları yemene gerek yok ki ..sadece gaz yapacak şeylerden uzak dur yeter..gazlı içecekler, lahana , turşu, kuru fasulye , nohut bu gibi şeyler gaz yapar biliyorsun..onun dışında tavuk,balık , kırmızı et ,diğer sebzeler meyveler herşeyi yiyebilirsin..bu kadar kısıtlama kendini..ayrıca tatlı ye özellikle sütlü tatlılar..vallahi ben ne bulsam yiyorum sadece gaz yapacaklardan uzak duruyorun..sütüme de faydası oluyor aybı zamanda..

selamlar kızlar, hayırlı cumalar..
iki bebişden fırsat kalırsa bende arada takılıyorum buralara.
epey bir zaman uğramayınca yeni arkadaşlarda katılmışlar ne güzel.. bazen uğrayıp araya birden dalmamak için bir bakıp çıkıyordum bugün yazmak istedim..
benim evim orta ısıda 23-25 vardır sanırım.. benimkiler prematüre olduğu için çok küçükler o yüzden ilk başta giyim konusunda zorlanırım diyordum ama şimdi iyi alıştım hızlandım bile..:)) hala sizin bebişlerinizden kilo olarak düşükler 2.900 ve 2,600 civarındalar ama alıştım,hemde günde 2-3 kere değişiyoruz bazen.. bende çok sıcağa alışmasınlar diye uzun kollu çıtçıtlı badi, alt üst takım yada tulum giydiriyorum çoraplar daha benimkilere büyük geliyor.. bazan tulumun üzerinden çorap giydiriyorum...pazenden annem dikmiş battaniyelere sarıyorum küçükler diye üzerlerinede gündüz kalın penye battaniye gece kalın battaniyemizi örtüyorum...şimdilik aynı beişkte yatıyorlar.. gündüz içerdeki beşikte gece yatak odasındakinde.. bir aya kalmaz yatakları ayırırız..
gecelerimizde şimdilik uykusuz geçiyor tam birini yedirip yatırıyorsun diğeri uyanıyor babası kucağında uyutuyor yatırıyoruz çünki artık uykusuzluktan feleğimiz şaşıyor..:))2 saatde bir mama veriyoruz.. çok azda ben emziriyorum biberona alışınca memmeyi tutmuyorlar bazen açlıktan iki çekiştiriyorlar bende 2 damlada olsa anne sütü diye bırakmak istemiyorum..gaz sorunumuzda oluyor masaj yapıyorum karınlarına yada sıcak bir bez koyuyorum rahatlıyorlar... işde şimdilik gidişat böyle inşallah yavaş yavaş uykularımız düzene girer ne diyim.. hepimize kolay gelsin bebişler sağlıklı olsunlarda..

ay ben bir taneden şikayet ederken sen ne yapıyorsundur kim bilir nazlı melekcim
allah kolaylık versin canım sana
kızlar bu arada dark nerelerde ya ne zamandır girmioo

bu arada umarım giydirme konusunda alışırım annem olduğu için kolayıma geliyordu o giydiriyordu ama şimdi sıra bana gelio bakalım
inşallah becerebilirim

eylülcüm,
ben bi de hemoroid oldum doğumdan sonra, yeni yeni düzeliyorum. o yüzden kabız yapacak yiyeceklerden de uzak duruyorum.
dediğin gibi sütlü tatlılara hayır diyemiyorum ben de. du bak canım istedi gidip yapayım bişeyler.
nazlımelek;
ikiz bebek hep cok tatlı ve ilgi cekici oluyor ama gel bi de annesine babasına sor. bakımı gercekten cok zor. ben bi tanesine zor yetişiyorum Allah sana ve eşine yardım etsin.
biraz daha dişimizi sıkalım bu gece uykusu 2-3 aya düzelir sanırım.
onlar sağlıklı ve huzurlu olsunlarda gerisi önemli deil. bu günlerde gecer inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…