2008 Kasım Anneleri

Nazlımelek canım aylar ne çabuk geçti daha dün bebişlerin cinsiyetini öğreniyordun. Özlettin kendini bu kadar xzaman. Erkeklere de maşallah ikisi de çitlenbik çok tatlılar. Maşallah canım.

Kızlar bebişleriniz kak yaparken çok ıkınıyor mu. Benim kızım çok fazla ıkınıyor, mırıldanıyor. Kakadan bir saat önceden başlıyore mırıldanmaya. Kıpkırmızı oluyor. Sizinkilerde de durum aynı mı?
 
julicim benim kızım sadece kaka yaparken ıkınıyor ve kızarıyor
o kaka yaparken ben anlıyorum ve bacaklarını ileri iterek ona yardımcı
oluyorum o zaman daha kolay yapıyor zorlanmıyor
 
Bu arada oda sıcaklıklarını ve kıyafetleri konuşmuşsunuz. En sıcak yapan benim sanırım. Evin her yeri 24 derece. Her yere dereceler astım. Buna rağmen bazen kızımın yanaklarına ve burnuna dokunduğumda soğuk geliyor. Hele 22 dereceye indiğinde o yanaklar buz gibi oluyor. Kıyafet olarak da içine uzun kollu çıtçıtlı bady ve altına patikli alt. Üzerine de penye pijama takımı ya da tulum giydiriyorum. Penye battaniyeye de sarıyorum. Ayaklara da patik giydiriyorum.
 
benim kızım emzirirken yapıyo genelde kakasını ..elimin altında patır putur çıkarıyo ..o yapınca ben yapmış kadar rahatlıyorum valla..bu arada kaka renginin altın sarısı renginde ve ishal gibi olması gerekiyormuş dr söyledi..şu anda benim kızın ki böyle ilk 5 günden sonra bu hale geldi..böyle olması sağlıklı ve iyi beslendiği anlamına geliyormuş..
 
kızlar sıcak su torbasını deneyin. evin sıcaklığı benim 25 derece. gece 23 oluyo. geceleri bacaklarının altına sıcak su torbası koyuyorum ben. hem gazını cıkarmada müthiş etkili hem de bebeğim kendini rahatlıkla ısıtıyor. küçük sıcak su torbsına cok kaynatmadan koyuyorum suyu.
 
SELAM KIZLAR;
benimoda termostatım koridorda onu 27-30 arasoına getiriyorum odalarm anca 22-23 oluyo .benimkombide çalışıyo evi ısıtıyo sonra sönüyo 2-3 saat yanmıyo anca 21 e falan inince yanmaya başlıyo dengeliyoruz işte .mehmet akif geldiğinde 27 lere falan ısıtıyodum odasını küvezden çıktığı için kendini ısıtamıyodu yavrum şimdi alıştı artık geçen sağlık ocağında ebe eldivenlerini çıkart ellerini tanısın zeka geriliği yapabiliyo dedi ne alaka anlamadım ama çıkardım başta 1-2 gün soğuk oldu elleri ama şimdi onada alıştı sıcacık duruyo.
ayrıca odasında ufo var yıkarken altını ve üstünü değişirkende onu yakıyorum.kıyafetine gelince çıtçıtlı bady altına çorap ,ayaklı pijama pijamanın üstüne patik üstüne gene ayaklı pijama yada tulum takımı üstten yine patik giydirdiğim oluyo bazen mesela bugün hava soğuk baya ist da kar kokuyo dışarsı ondan giydirdim.ne havadan haberim var ne sudan Allahım yaa burnumu bile çıkarmıyorum dışarı anca çamaşır asmaya çıktım balkona da farkettim .sizde öylemisiniz.
ayrıca elleriyle beraber battaniyesine kundak yapıyorum hem elleridışarda kalıp üşümüyo hemde ellerini hareket ettirip kendini uyandırmıyo çok rahat ettim çünkü o kadr çok irkilip uyanıyoki vakitli vakitsiz uykusunu alamayıncada kök söktürüyo bana-tatlicadiarzu-
 
selam kızlaaar herkes uykusuzluktan şikayetçi sanırım ama ben oğluma maşallah diyeyim ozaman mışıl mışıl uyuyo geceleri resmen geceyi gündüzü biliyo sanki.gündüz her saat başı uyandırıp emzirdiğim için gece uykusu sıkışıyo karnı da çok tok olduğu için gece 3veya 4 te bi uyanıyo emiyo bi saat falan sonra gece uyuyo sabah 8 gibi uyanıyo sonra gene emme ve uyku.bizim düzenimiz şimdilik böyle inşallah da bozulmaz.bu şekilde çok zinde ve rahatım çünkü.sizde bi deneyin uykusundan uyandırın sürekli ozaman geceye uykusu sıkışır fazla uyur ozaman.


walla canım benim oğlanın doktoru geçen hafta aynen şöyle dedi.yediğin hiçbirşey sütünü etkilemez canın ne sitiyorsa ye.ama bol bol su iç sıvı al bitek o etkiler sütünü dedi.hakikatende öyle iştahsızım pek bişey yemiyorum ama deli gibi su içiyorum.hakikaten de sütüm maşallah gayet iyi.

canımmm sıkılıyoooorrrrrr
bu arada kabızlık şikayeti yaşayan var mııı ? varsa nasıl bir yol izliyorsunuz ?

walla bu sabah wc de bende bu sıkıntıyı yaşadım kabız olmuşum.annemin tavsiyesi üzerine bi kovaya kaynar su koyup buharına oturdum ve 10-15 dk içinde rahatladım.bende işe yaradı şiddetle tavsiye ediyorum...


benimki de emzirirken yapıyo kakasını eylülcüm.uyurken uyansın diye önce altını alıyorum uyanıyo sonra memeye alıyorum resmen temiz bezi taktığımı biliyo ve patır patır yapıyo kakasını.bez yetiştiremiyoruz paşaya:)))

buarada eylülcüm kızına kocamaaan bir maşşallah diyeyeim tam tahmin ettiğim gibi resmen biblo annesinin kızı yaa.ne güzel bir bebek öyle allah kem gözlerden korusun gözü olanın gözü çıksın 41 bin kere maşşallaaah
 
eylülcm benim kızın kakasının rengi ve kıvamıda aynen öle demek ki yarıyor benim aşkıma sütüm ay çok sevindim
ama şimdide benim kız altını değiştirirken çiş ve kaka yapma olayı çıkardı her yeri batırdı
 
ooo asortie seninki yeni mi başladı benim oğlan daha ilk günden çişini altını alırken havaya fıskiye şeklinde yapmayı adet edindi.hatta bigün okadar komik bişey yaşattıki bana kriz geldi altını açarken.bezini açmıştım batu beyin kakasını ıslak mendille silerken kaka yapmaya başladı.onu temizlerken kustu kusmuğunu temizlerken çiş yapmaya başladı havaya doğru.ben hangi birine yetişceğimi şaşırdım başladım gülmeye ama ne gülme.yani aynı anda benim oğlanda nekadar delik varsa hepsinden sıvı çıkışı yaşandı:))))
 
ay çok güldüm atacım valla hala gülüyorum bizede oluyo bu durumlar bütün deliklerden he :)))

zeynepcim ne profiline yazabiliyorum ne özel mesajın açık.zamanla uykular düzene girecek merak etme.bizimki 50 günlük oldu nerdeyse 2 aylık olucak.zamanla düzeliyo anlııcan gerçi o düzelmiyoda sen alışıyosun bu tempoyamirmirmirmir
 
Son düzenleme:

hay Allahım ya karnım dikişlererim çok acıdı gülcem diye :roflol::roflol::roflol::roflol:maşallah batu beyeee. erkek bebekler havaya attuırmaya bayılıyoo bayılıyo
 

nasıl açacam kapalı yerleri dur bi karıştırayım :uhm:
 
ciddi misin mmmf cim ya da emin misin çok erken deil mi gerçekten
doktor bana en az 2 ay sonra olursun ondan önce olmassın demişti yaa
 
ciddi misin mmmf cim ya da emin misin çok erken deil mi gerçekten
doktor bana en az 2 ay sonra olursun ondan önce olmassın demişti yaa

valla cnm bişey geldi şok oldum bu ne dedim suyum gelir gibi:1shok:wcye gittim anaaa su gibi koyu kahverengi 10 gün oldu lohusalığım biteli 49.gün bugün yani ben 4-5 aylıkken bekliyodum ne bileyim şok oldum hafif karın kramplarımda var kesin adet yani bu.aman iyi oldu bi bakıma adet olmuucaktım Allah muhafaza hamile kalma korkusu olduğu için hiç olmazsa günümü bilirim siz derdinize yanın kaydirigubbakcemile3
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…