2008 Kasım Anneleri

selam kızlar bende dogumdan sonra bir dalgınlık başladı hayal gibi yaşıyorum herşeyi zaman nasıl geçiyor anlamıyorum sizdede aynı şeyler oluyormu

valla kendi adıma söleyim bende de bi gariplik oluyo ama hayal değil gerçek hepsi... ayrıca psikologsun sen anlamalısın durumu hatta bize yardım etmelisin :uhm:

atacım çok sağol ..melisim çok tatlı maşşallah bakmaya doyamıyorum ..hepimizin bebekleri çok güzel ..seninki güzel olduğu kadar ayrıca pek marifetli aynı zamanda..baksana dört koldan fışkırtıyo:))
asortiecim maşşallah demek sende iyi besliyorsun..böyle devam...

reglden bahsedilmiş te, kızlar kanamanız doğumdan sonra kaçıncı günde bitti? benim azda olsa devam ediyor birkaçgündür daha açık renkli ama geliyor yanii

benim ki de hala geior ama açık renkte ve çok az geliyor
inşallah biz de en kısa zamanda regl oluruz da anlarız ne nedir
bu arada kızlar ya doktor iki ay içinde adet olursan gel demişti ama
ben adetliyken mi yoksa bitince mi geleyim die sormadım
nasıl gitmem gerekir ki acaba kontrol olarak çağırdıı gerçi olup olmayacağımda belli değil ama

slm herkeze.hic vakit bulamiyorum sanki hicbisiy yapmaya benya..kendime bile bakamiyorum gibi geliyor bana cok degisik bir ruh halindeyim,ne yapicam onu bile bilmiyorum..

atacim bizde cok yasiyoruz bezini actigimizda cis olayini,birde ben bir iki kez pipisini düzeltmeden kapamisim bezini,oldugu gibi kiyafetlerine cikti cisi.neyseki artik alistim unutmuyorum..

ya bende kızım uyuduğu zaman evin diğer işlerini yapmaktan dinlenemiyorum ne yapacağız biz böyle gece desen zaten uyku falan yok gündüzde evle uğraş
dinlenmek yalan oldu artık kaldı ki kendimle ilgileneyim
sedece eşim geleceğine yakın şöyle kendime çeki düzen veriyorum o kadar
her şeyim eylül hanıma endekslendi neyse canımız sağolsun bunlarda geçecek
ben gidip biraz uzanayım bari artık geç oldu kuşumda uyurken kendinize
ii bakın ii geceler

günaydın kızlar
bu sabah ilk düşen benim sanırım :ecrin_bebek:
uykusuz bir gece sonunda gene yeni güne kavuştumm :1closedeyes:
kanamam benimde var . aslında merak ediyordum sizi geçti merakım. ama öle az açık değil. bi gün iyi geliyo bi gün hiç gelmiyo garip yani. geçer buda elbette.
sizin geceniz nasıldı kızlar ? benimki kadar renklimiydi hihoyyyt

Günaydinn herkeze..Zeynepcim bizim gecemiz ortaya karisikti bu gece..arada uyanip birer saat kucakta kalmalar disinda iyiyydik cok sükür.

ya benim kanamam cok az,hatta yok gibi bisiy.Hataneden ciktiktan sonra yalnizca bir hafta normal ped kulllandim.Simdi sürekli günlük pedlerle idare ediyorum o kadar az yani ama bitmiyor..

Allaha şükür bizim kucak istemelerimiz yok bide o olsa ne yaparım uykusuzluk üstüne kucakta hopa hopa

Herkese günaydın !!tabii uyuduysanız..

Benim oğluşum da gece 6 gibi uyandı 8 e kadar uaynıktı.ağlamıyor da uyumuyor da..emdiği halde sürekli aranıp duruyor..emzik veriyorum onu da canı isterse alıyor canı istemezse almıyor..am açok şükür ki ağlamıyor.ağlasa çok panik olurdum sanırım.2 gündür kaka yapmıyordu bugün kakasını yaptı çok şükür.

sizin yavrukuşlarınız nasıl ?umarım onlar da iyidir..

bizim dün akşam 7 de bir uyandı taa ki gece 2e kadar hiç uyumadı. deli etti bizi. babası hiç uğraşma hala cok sirin gözüküyosun gözüme diyodu en son gece 2de. sonra bi uyudu 8e kadr arada bi emiştik tabi. şimdi gene uyanık durmuyo hiç yaramaz.

günaydın kızlar bugün baya uykusuzum hala ağlıyo bu enerjiyi nerden buluyo yaamirmirmirmir

canım annem demişti banada;
bebekler cok dayanıklı oluyolarmış. yorudu bitti diye üzülme, onun enerji hiç bitmez diye.
aslında sadece onunla uğraşsak bizim enerjide hiç bitmez ama işte gündüz ev işleri falan asıl bunlar yoruyo bizi.

Tünayydın kızlar. Uykusuz kalanlara Allah yardım etsin. Biz de her akşam uykusuzluk çekerdik ama dün gece ne olduysa 1 buçukta uyudu kızım bir 4 te kalktı sonra sabah 7 buçuğa kadar uyudu. Ben de biraz enerji topladım. Dün gece ilk kez kızımdan ayrıldım. Annem anjiyo oldu yanına gittim 3 saat ayrı kaldım kızımdan. Gündüz süt sağmıştım 70 ml. çıkmıştı ama yetmemiş tombiş kızıma ben gelince kıtlıktan çıkmış gibi emdi :) Bugün gene sağdı m buzluğa koyarım diye gene 70 lik çıktı. Birkaç saat sonra sağıp onun üzerine koyup buzluğa atsam bişey olur mu acaba. Yani 3-4 saat arayla sağılmış iki süt birleşse bişey olur mu??

Bu arada benim kanama da durmuyor. Bitti, zannediyorum 2 gün sonra gene başlıyor 2 gün sürüyor duruyor. Hep böyle devam ediyor.

benim bildiğim sağdığın sütün üstüne yeniden sağılmıyor.

SAĞILMIŞ ANNE SÜTÜNÜ NASIL SAKLAYABİLİRSİNİZ?
50-100cc sağılmış anne sütünü temiz bir kap veya süt saklama poşetine koyun. Donarken süt genişleyebileceğinden, tepeleme doldurmayın. Tüm torbalara mutlaka tarih ve miktar yazın. Sütü derin dondurucunun kapağına değil, en soğuk noktasına koyun.
GÜVENLİ SÜT SAKLAMA KOŞULLARI
Odanın serin bir yerinde 6-8 saat
Buzdolabının rafında 72 saat (3 gün)
Buzdolabının buzluğunda 2 hafta-2 ay arası
Derin dondurucuda 6 ay

Her zaman önce en eski tarihli sütü kullanın

Sakladıüınız anne sütünü kesinlikle ocağın üstüne veya mikrodalga fırına koymayın. Bu sütün proteinini bozar ve sütün içinde oluşan sıcak noktalar bebeğinizin ağzını yakabilir. Süt poşetini bir kaba koyduğunuz ılık suyun içine ağzı dışarda kalacak şekilde batırarak çözülmesini sağlayın (ben-mari usulü) ve salladıktan sonra sıcaklığını kontrol ederek bebeğinize verin.

UNUTMAYIN: Çözülmüş süt kullanılana kadar buzdolabında saklanmalıdır ve 24 saat içinde kullanılmalıdır. Bebeğinizi besledikten sonra sütün arta kalanını atın.

Diye biliyorum birde..

zeynep açıkklamış ama evt cnm beklemiş sütün üzerine koyup buzluğa atabilirsin hatta bir önceki günden sağdığınla bugün sağdığını bile birleştirebilirsin.onlar bize kahvaltı ettirirken çok yarııcak boşa gitmesin canm

herkese merhaba hatunlar nasılsınız bakalım ben uykusuzum ve misafirim gelecek ne yapacağım bennn
annem var allahtan ama yine de kendimi hiç dinlenmiş hissedemiyorum bir türlü allahım
en kısa zamanda geçir bu durumu
kızıma gelince tam uyuyor beşiğine yatırıyorum arkamı dönüp gidiyorum başlıyor
cıyaklamaya offf diyorum bu iki üç kere devam ettikten sonra dalıyor bakalım nereye kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…