2008 Kasım Anneleri

Allahın izniyle temiz çıkacak üzülme canım dua et dualarım seninle :Saruboceq: bebişimiz sapasağlam gitti o kaka mikrop kaydirigubbakcemile3

slm kızlar
tıkanma olayı bizdede var hepimizde olduğuna göre doğal bişey heralde emerken süt çok geldiği için oluyo galiba bide bazen öle duruyo emerken nefes almıyo sanki,uyurkende süt ağzına geliyo yeniden yutuyo gibi oluyo dr yan yatırın dedi yan yatırıyorum bide sürekli kontrol ediyorum.

elifcim insl.bi sorun cikmaz canim,iyi sekilde cikar sonucunuz eminim..

hepsinde var demekki bu tikanma..emerken bebegin gobegini kendi gonbegine yapistir demisti bana

dr,o zaman hem rahat emer hemde tikanma olmaz.ama yinede oluyor bizde ara ara.cok korkuyorum

ama ya,nefes almayinca..gazini cikarmadan yatiriyorsam illaki yan tarafa ozelliklede sag tarafina

yatiriyorum ben..kizlar hapsurmasi illaki usudugunden olmazmis,hatta hapsurmasi bir yonde iyiyymis

bile.bebek hapsurdukca burnuda aciliyor.ayaklari diilde ellerimiz bizimde bazen soguk oluyor,bende

parmaklarini cok oynatmadigi icin,yoksa evin ici sicak üsümesi imkansiz yani.ayaklarina sürekli sicak

su torbasi koyuyorum ben,önemli olan ayak zaten allah korusun ayaktankaparsa cok hasta oluyorlar.

Elifcim geçmiş olsun canım bize de bildir mutlaka inşallah iyi olmuştur oğluşun. Öp bizim için bebişi. Güzel düşün.

Tıkanma olayı herkeste varmış demek :) Bizde de var. Emerken tıkanıyor, nefes alamaz gibi sesleer çıkarıyor. Ben kaldırıyorum ve düzeliyor. Yenidoğanlar ağızlarından nefes almayı bilmiyorlarmış kimi zaman da o yüzden tıkanıyorlarmış. Ben de önceleri çok panik yapmıştım.

Ve ne zaman alt açsak ya o sırada çiş geliyor ya kaka. Hatta birinci hafta kontrolüne gittiğimizde hemşire bezini de çıkarın dedi tartarken. Tam çıkardık annem dedi çiş geliyor. Biz şaşkın hemşire diyor kapatın niye duruyorsunuz :)) Bir de kaka sürekli altını açtığımda geliyor sanırım rahatladığı için. Üç saatte bir falan değiştiriyorum altını ve her açtığımda kaka oluyor. Bazen kapatır kapatmaz yapıyor o zaman da 1 saat falan bekleyip bitmesini bekleyip öyle altını açıyorum ama o kadar çok silinmekten ve kakadan bugün biraz kızarıklık oldu popomuzda.

kızlar merhaba epidural sezeryan yapanlar doktorunuz dikkat etmeniz gerekenler hakkında ne gibi tavsiyelerde bulundu size yenecek yenmeyecek şeyler, ağır kaldırma ile ilgili?
Bir de korse kullanan var mı

kizlar benim balIga bi haller oldu,cocuk gündüzleri uykuyu terketti ya.önceden cok iyiuyuyordu ama iki gündür filan kus uykusunda sanki.yatagimi bile düzeltmeye cikamiyorum odama o kadar huysuz oldu yani.

gazi yok,karnida tok ama ac gözlü illaki meme istiyor.orada uyuyp kaliyor koyuyorum sepete basiyor cingari.meme kokusunami alisti ne deli oluyorumya,hicbisi yapamiyorum ben evde esim gelene kadar.simdi azcik uyudu bakalim,en sonunda sizip kaliyor zaten.

sizin böcekler nasil,ne yapipta vakit geciriyorsunuz uyaniklarken.tecrubeli hatunlar cevap yazinda ogreneyim,bu el kadar bebe nasil durur uyanikken.

durmasını beklersen çok beklersin kokoşum benim

ya nebilim dursaydi iyi olurdu:)

Canım benimkide aynısını ne zaman yapsa kucağıma aldığımda gazını çıkarıyor. Muhtemelen emdikten sonra sürekli gazı geliyordur.

off juli sorma canim cikiyor emzir,gaz cikar,altini al..ee bu arada beyfendi yine acikiyor yine basa dön.

ha arada annesinin üzerinede kusuyor,onunkini soylememe gerek yok zaten gunde uc defa makina calistirdimya..

Hiç birini söylemene gerek yok :)) Komşular çamaşırlarımı görmekten usandı . Her gün makine çalışıyor. Ve o emzir, gaz, alt üçgeni çok kısa sürede kendini tekrarlıyor.

anlamazmiiyim hiccccc..canim alttan gaz icin co kagladiginda ben bacakalrina masaj yaparak cikartiyorum denedinmi bunu hic..

saat yonunde ceviriyorum bacaklarini sonra hafif geriye itiyorum cok faydasi oluyor,hemen rahatliyor balIgIm.

aciktimi yalaniyor benimki agzindan ses geliyor hemen anliyorum gece filan.alem bunlar yaaaaa

Bir de ağlama seslerini tanıdın mı canım. Ben sesten acıkma, alttan gaz, üstten gaz hepsini anlayabiliyorum da alttan gaz ağlamasında elimden bişey gelmiyor ona üzülüyorum.

ya kızlar ne diyonuz siz ,ben hiç bir şey anlamıyorum .ben nezaman anlıycam bu seslerden sadecce kızararak kendini sıkarak ağladında heralde gazı var diyorum.en çok da doyup doymadını anlamak istiyorum.çünkü meme veriyorum emiyo memede uyuyo yatana koyuyorum ağlıyor arkasından kusuyor ve tekrar aranmaya başlıyor.bunlar aynı dakikalarda oluyor.bende kustuna göre doyuyor diyorum ama aranınca doymuyor heralde diyip başa dönüyos .yani böyle bir çember içindeyim.bende artık kızımmı anlamak isitiyorum ya.bide çilek nasıl saat yonünde çeviriyorsun bacaklarını ben onuda pek anlamadım:benneyaptımkizaten doğumdan beri hiç birşey anlamaz oldum.:çok üzgünüm:

mucizecim her bebegin ifade sekli farklidir eminim.mesela Deniz,doydugunda kendisi itiyor memeyi.bazen hemen kusuyor,uyudugu yerde ama huzursuz yatiyor ac cünkü.ben geceleri agiz sesini duyup anliyorum meme istedigini.sapur supur sesler yapiyor,duymazsamda agliyor zaten.

canim bak,yatiriyorum Denizi bacaklarini uzatip ikisinide bilekten tutup saat yonunde hafif ceviriyorum.sonrasindada baldirlarindan hafif geriye itiyorum canini yakmadan.bu arada hemen gaz cikiyor zaten.yada biraz altini aciyorum huzursuz olursa,o zamanda cikartiyor.

ben de anlıyorum gerçi bizim ki her zaman açımmmm die ağlıo dierlerini kendi halledio
ağızdan gaz işini her emzirmemde çıkarıyoruz zaten

canIm sIkIldI yaa,balIkta uyudu cok sükür:) buradada kimse yok..

ben gidimde hazirlanayim,balIgImI accik gezdiricem dIsarda..

insl.hasta filan etmeyiz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…