2008 Kasım Anneleri

baligima asi yapildi üüüüüüüüüü cok fena oldum o aglarken yaaaa..

birde doktorumuz dediki;suanda dogduktan sonra ilk defa aci hissediyor dedi

kuzum biraz agladi ama memeyi verince kesti hemen.

kilomuz cok iyi masallah 4.865 olmusuz.ama biraz sIk emziriyorsun dedi dr.

gün icinde 2 saatte bir ver dedi,ama aksam biraz sIk olabilirmis.zaten anliyordum sIk emzirdigimi

cünkü bazen ictigi sütü su gibi kusuyordu.neyse hersey yolundaymis cok mutlu olduk babasiyla ikimiz..

sonrada pasami centere götürdük,bayramliklarini aldim:)hos beyfendi hep uyusada gezdik geldik..

julicim ben esim gelene kadar is filan yapmiyorum evde..aksamlari yapiyorum genelde..bu arada

yemek filanda yapmiyorum ben,ya esim yapiyor yada getiriyor.yeni anne oldum canim bisiy yapmak

istemiyor diyorum:)yirtiyorum simdilik.

julıcım valla mevlut konusunda pek detay bılmıyorum gelenek sanırım
oglum dogdugunda 1 haftalık oldugunda kurbanını kestırdık
1 aylık olunca da kuranı okundu yemek verıldı
ama evde hergun okunuyor zaten cocuk
tercıh senın yapılmasının zorunlu oldugunu dusunmuyorum

Ya bu 2 saatte bir işine ben de kayınvalidem yüzünden takığım. Kızım sarılıktı. Onun için 2 hatta 1,5 saatte bir uyandırıp süt veriyordum. Şimdi kızım gün içinde hiç şaşmadan 2 saatte bir kendi uyanıp emiyor. Kayınvalidem de ısrarla 'çok emiyor, sen böyle alıştırdın onun için' diyor. Sanki başka çocuklar böyle değilmiş gibi. O 6 tane daha torun büyütmüş hiçbiri böyle değilmiş. Gece düzenli uyuyorlarmış iyi ama 1 aylık bebeğin geceleri 5 saat hiç emmeden uyuması sağlıklı değil bence. Geceleri de 2 saatte bir uyanıp emmesi normal bana göre ama ona göre anormal işte, benim de kafamı karıştırıyor.

ben de 2 saatte bi emzirmeye calışıyorum. doktorum da ilk günden böyle yapmamı söylemişti zaten. sen kayınvalidene bakma, deki sen 6 tane büyütmüşün ama müsade et ben de 1 tane büyüteyim.
he he he cok mu sert olur??

herkese merhaba
julicim bizde geçen cumartesi günü mevlit yaptık bana kalsa yapmayacaktım (kurban kesicez bizde babamızın adağı) ama kayınvalidem çok istiyordu kıramadım ilk torunu çünkü, zaten fazla kalabalık olmadı 15 kişi falan vardı ama yinede yordu tabi,

doru bizim göebeğimiz 19.gün düştü,bizde endişelenmiştik 10. gün dktora götürdüğümüzde sorduk kalın bir göbeği var uzun sürer düşmesimerak edilecek birşey yok demişti,

özlem benim çatı muayenem 37 haftalıkken yapıldı kendini kasmazsan canını acıtacak bir şey değil hiç korkma, benim doğumumu tetiklemedi 38+4 te doğum yaptım,
kolay doğum bir doğumun olur inşallah

minik kalimero hoşgeldin canım senin ve bebeğinin sağlığı nasıl umarım ikinizde iyisinizdir, sancı falan demişsin üzüldüm canım

ne 2 saatı bızımkının sancısı ve ya aglama nobetı tuttugunda yarım saatte bır emmek ıstıyor
zaten bu durumda emmesı de yarım saat suruyor aralıklarla ve ben resmen gogsum oglumun agzında dolasıyorum

bız henuz bır duzen kuramadık uyku ve yemek konusunda

Merhaba kızlar ben geldim.Anca fırsat buldum.
Baktım bu sayfaya günün konusu aşı,mevlüt ve kaynanalar >:)))
Bizde aşımızı dün olduk.ben gitmedim anneannesi ve onun arkadaşıyla gitti kızım aşıya.
azıcık bi ıngaaaaa demiş hemen emziği ağzına dayamışlar susmuş.
Yoldada bebek arabasına koymuşlar gidip gelene kadar uyumuş maşallah.
Kızım yolculuğu seviyor.

Mevlüt gibi bişey henüz yapmadım.annem cuma günü yasin okutalım diyordu ama unutuldu gitti sanırım.Ben de bişey demedim.
adağımızıda ocakta kestirmeyi düşünüyorum.Şimdi kurban bayramı zaten herkeste et olacak.Bi ay sonra kesersem daha makbule geçer diye düşünüyorum.

Kaynanaya gelince onu ne yapmalı Kaynar kaa... DDDD ehehehheheh öle bi şarkı vardı aklıma o geldi birden p
Julicim ne derse desin kaynanan takma.benim kız da uzun süre yatınca ben uyandırmaya çalışıyodum annemde bana öle diyordu.Hoş benim kız kalkmıyodu zaten.Şimdi kaldırmıyorum.acıkınca kalkıp emip geri uyuyor.
Gün içinde bi kez uzun uykusu var.o da 4-5 saat kadar.Bazen arada emiyo,bazende emmiyo.
ben düzenli emzirmeyi başaramadım.Ama siz başarmışınız ne güzel.
ben de bugün 3 kez mama verdim canım sıkkın ona biraz.Keşke vermek zorunda kalmasam
((

Dark sıkma canını. Bu mama işini dr. la konuştun mu kilo durumuna göre belki ihtiyacı yok falan der. Aramızdan birine dr. u öyle demişti yanlış hatırlamıyorsam.
Ve ne şanlısın yani emme zamanı gelmdedn doktora gidip gelmişsiniz. Burada öyle bir şey mümkün değil. Bak biz yarın hastaneye gidicez bakalım kaç saatte gelicez. Aşımız var o yapılacak. Bir de kızımın TSH değeri biraz yüksek çıkmıştı. Bende tiroid yetmezliği olduğu için bebişe de ayrıca tahlil yaptılar. en yüksek 4 olması gereken değer 4,5 çıktı. Çocuk doktorumuz bir daha tahlil yapalım dedi ama Cerrahpaşada Prof olan kendi dr. um hiç gerek yok tahlile dedi. Şimdi yarın tahlil yaptırsam mı yaptırmasam mı bilmiyorum. Kıyamıyorum elden alınıyor kan çünkü. Doktoruna Prof'un gerek görmediğini söyleyeceğim bakalım ne diyecek. Umarım yapmayız tahlil, hem de aşı günü iki acı birden yaşamsın kuzu ya.

Geçmiş olsun bebeğine canım.
yani şimdi prof gerek yok demiş ama senin doktoruna bunu söylersen eminim sinirlenir.Başkasının işlerine karışmasını pek sevmezler çünkü.
Bencede yazık çocuğuna iki kere acı çekecek.hemen mi test yaptırmanız lazımmış,bi sonraki kontrolünüzde yaptısanız olmuyo mu?

Bizim sağlık ocağı eve yakın canım,hemen gitti geldiler.Normalde doktora gittiğimizde bende rezil oluyorum sürekli emmek istediğinde.kendimi arabaya zor atıyordum hep.arabada emziriirm,doktor kontrolünden sonra emzirme odasında da muhakkak emziririm :)) Şaşmaz yani :)

selam ;
bizimde aşı günümüz cuma umarım çok ağlamaz kızım ..

ben mevlit yaptım çok güzeldi herşey ,geçmişten gelen bir gelenek işte..hatıra kalsın ileride izler kızım ..

bizim uyku ve emme periyodlarımız çok düzenli umarım böyle devam eder..

Ya kızlar benim cetvel neden yok? Hem tickershack.com dan şimdi yapamadım uğraştım da..

Bana yapabilecek var mı?

Doğum Tarihi:01.11.2008
Üzerine: Hoşgeldin Minik Prensesim
altada: Ceren'imiz (Our baby yerine)
Resim linkide:
ImageShack - Image Hosting :: pic0065ei1.jpg
[img=http://img154.imageshack.us/img154/8603/pic0065ei1.jpg]
[

Yapan olursa sevinirim..
http://g.imageshack.us/img154/pic0065ei1.jpg/1/

Mama veridiğimi doktora söyledim bişey dememişti.
Gidince yine sorayım ben.Pek bişey diyeceğini sanmıyorum.Ama doymuyo Julicim.
memeyi veriyorum boşsa hemen ağlıyo diğeri doluysa onu verdiğimde susup emiyo.o da boşsa ağlamasından durulmuyor.mecburen mama yapıyorum.

Hadi gözün aydın Eylülcüm.

Ben kaçıyorum kızlar bu oda çok soğuk hem de uyumam lazım.Öptüm görüşürüzzz.

Bana cetvel yapan olursa sevinirim.Bilgiler yukarıda var.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
ay bugün 20 kırkımız oldu çok sevinçliyik anneannemiz gelecek 20 kırkımızı çıkarmaya o neyse anlamadım gitti o ayrı yarın doktora gidicez işitme testimiz var nasıl yapılıyor bu bilen var mı

vallahiya,aklim hep uykuda:) ama ben gün icindede hic uyuyamiyuorum Deniz uyudugunda bile..kac defa denedim olmadi..

bende maşallah önceden top atsan gündüz bile duymayan 2-3 saat uyuyan kadın şimdi gözümü kırpamıyorum. anca akşam saat 10 falan olacak o zaman.. ne olacak bizim bu halimiz canım valla bilmiyom.
ben kaçtım arabam geldi az gidip kendime çeki düzen vereyim.. garip biri oldum ..kaydirigubbakcemile3

işitme testi benimkine hastaneden daha çıkmadan yapıldı, cok kolay bir işlem, kızım hiç rahatsızlık hissetmedi bile. alete bağlı incecik bir boruyu kulağına hafifçe soktu ve makinadan ölçümleer aldı. her iki kulağa da uygulandı. en fazla 5-6 dak falan sürdü.
arkadaşlar bu arada bana anadolu yakasında çocuk doktoru tavsiye edecek biri yok mu? gittiğim doktor hakknnda cok kötü duyumlar aldım. 18 aralıkta 1. ayımızı dolduruyoruz ve ben kime gideceğimi bilmiyorum???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…