2008 Kasım Anneleri

selam kızlar bende 20 günlük bakımımın bir kısmını yaptırdım ve aranıza daldım.
neler neler konuşulmuş kaçırmışım accık.
bizim ne işitme testimizi yaptılar nede o konu ile ilgili bişi dediler. bizmi isteyecez acaba yoksa onlar aylık kontrole gittiğimizde yapacaklar acaba. dur bakalım ayımız dolsun 10 gün sonra gidince beklerim diyeceklermi demezlerse ben panter edası ile atlar sorarım. gerçi bizimki kesin duyuyordur bazen sese öle bi zıplıyorki.
bende bugün bayramlık aldım balığıma. mavi kedili bir tulum aldım. mini damlanın. zaten teyzeleri çok ufakcıktı şimdi 3110 gr onun için hiç bişi olmuyo. anca onu buldum. gerçi oda ascık büyük ama olsun. içine rahat gireceği zamanlarda gelecek Allahın izni ile..:Saruboceq:

valla daha önce oturduğumuz yerde geliyorlardı burda hiç rastlamadım. yada ben evde durmadığım için bilmiyorum. ama evet öle bi uygulama varmış.
sen çok bilgili bi hatun olduğun için sana gelememiş olabilirler mi?

ay asortie bizede dr evde şapka giydirme 22-23 derece olsun ısı şapka lüzmsuz dedi..bende sadece dışarı çıkarken ve evde banyodan sonra giydiriyorum..her dr başka söylüyor demek..

bu arada sağlık ocağına hamile iken kayıt yaptırmıştım..aşıları ve konrtolleri için ..hatta ilk gidişimiz topuk kanı içindi..yarında aşıya gidiyoruz ..malum hepatit b nin ikinci dozu olacak..ayrıca d-vit 3 damlasını ücretsiz veriyolar..aile planlaması için ücretsiz kondom veriliyor, bebek için bez ,anne sütü için çay v.s çok güzel hizmetleri var sağlık ocaklarının..

evet canııııım kesin ben bilgili olduğum için gelmemmişlerdir dur ben 1. ayımız dolduğunda aşımız var
hepatitin 2 . dozu o zaman sorayım bize nie gelmeyip seçiolar beni die:mymeka:
ayrıca zeynepcim işitme testine bizi kendileri çağırdı ama kimini daha hastaneden çıkmadan kimini
daha sonra bizim gibi kimini de 21.gününde çağırıyorlar
sen 1 aylık olunca sor bi gittiğinde

bak benim sağlık ocağının bu şeylerinden haberim yoktu iyiymiş yaa
ben kondomları toplayıpta gelim gittiğimdekaydirigubbakcemile3

zeynebim senin bebis kac kilo dogmusduki daha 3110 gr olmus benimki 3600 gr dogmusdu biraz kilo verdi bügünde 3400 gr olmus ben daha fazla bekliyodum ama bana haftada iki gün ebe geliyor evime oglusuma bakiyor bügünde göbegi düsdü pansuman yapti göbegine

yazıları okurken (geçmişe yönelik çok okuyamadım) inanırmısınız gözlerim doldu.Daha düne kadar doğumdan bahsederken şimdi kuzucuklarımızı kucaklarımıza aldık, onlarla gülüp onlarla ağlıyoruz.Allahım hepimizin bebişlerine sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin..
Bebeklerle aranız nasıl bilmiyorum ama ben bazen çok sıkıntıya düşüyorum. Sürekli emmek istiyor.Karın doyurmanın haricinde yalancı emzik niyetine sürekli memeyi ağzında istiyor.Bunun haricinde geceleri gaz problemimizden dolayı nerdeyse hep ayaktayız. Ama olsun..Gülü seven dikenine katlanır değimi..Neyse hepinize hayırlı akşamlar...

İyi akşamlar kızlar. Hiç keyfim yoktu kafam yerinde değildi ancak geldim bugün. Doktora gittik kontrolümüz vardı. Bebeğim sarılığı hala atlatamamış. Uzamış sarılık olmuş artık ışın tedavisi de yapılamayacak. Bugğn değerimiz 14 çıktı çok yüksek değil ama neden hala düşmediğini bulmak için araştırma yapacaklar. Tiroidlerine bakıldı bugün yarınonun sonucunu alıcam. O iyi çıkarsa karaciğer enzimleri, idrar yolu enfeksiyonu kan hastalıkları gibi şeyler inceleyecekler. Tabii moralimi siz düşünün. Yine de diyorum Allah daha kötü hastalık vermesin. Moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum kızım için.

Bu arada boyumuz 3 cm uzamış ve bir ayda 1 kilo almışız. 4130 çıktı kilomuz ama hemşire ne dese beğenirsiniz. Geceler sık emzirmiyorsun heralde dedi. Yok dedim emziriyorum 2 saatte bir. Yok dedi geceleri beslenmesi çok önemli her saat emzireceksin ama dedim 1 kilo almış iyi değil mi. Yok dedi 2 kilo alan bebekler var. Bu bebek 2 kilo alabilecek gibi. Her saat emzirirsen sarılığı da düzelir dedi. Ama ben 2 saatte bir emzirmeme rağmen gecede en fazla 4 saat uyuyorum saat başı emzirirsem hiç uyumamam lazım. O zaman yorgunluktan hem de çok sık emmeden süt kalmaz. Ya ben yanlış mıyım arkadaşlar. Bu gece bir deneyeceğim bakalım yapabilecek miyiz.

valla canım bana kalırsa hiç hemşirenin her doktorun sözüne hemen atlamamak lazım, artık bilgi çapındayız öyle eskisi gibi değil aynı konuda ne farklı yorumlar okuyoruz şahit oluyoruz. emziren annler için ayda 600-800 gr normal bu ben demiyorum sağlık bakanlığının genelgesi diyor, ne yani ayda 2 kilo alsın 6 ayda obezmi olsun bebek. sarılık olduğu için sık emzirmeyi anlarım ama ayda 1 kilo alan bebeğe kilosuna az diyosa yırtsın atsın o diplomasını... bu arada geçmiş olsun en kısa sürede bebeğin sağlığına kavuşur inşallah...

günaydın
benim bebiş 2850 grcık doğmuşdu. 10. günde gittiğimizde 2760 gr düşmüştü. salı günü gittiğimizde 3110 gr olmuş. genelde veriyorlar ama 10. günden 18. güne güzel beslenmiş dedi. bünyeden bünyeyede fark ediyor tabi. benimki biraz narin...

Günaydin...o kadar uykusuz ve yorgunumki,Deniz bey dün gece gaz sorunu yasadi sabaha kadar gözleri kapali bagirdi yavrum..

enson sabah 7 gibi filan biraz masaj yaptim cikti gazi isedi ama dahada var gibi..

julicim bozma moralini canimya,en yakin zamanda normale iner sariliginiz hic merak etme sen.

bu doktorlar ayni konulari gormuyormu ya okuldayken?herbiri farkli konusuyor.

ben dinliyorum dinliyorum isime gelenleri aliyorum yalnizca.doktorda;biz geneli söyleriz

annenin hisleri dogrultusunda bebegine bakmasi en iyisi demisti..mesela banaa;15 derecede uyut

bebegini diyor..peki yapiyormuyum hayir:)

sadece disarida sapka tak evde takma diyor,ama ben banyodan sonra bir süre takiyorum..

ilgincler anliycaginiz,heleki burdakinelr cok daha bi ilginc.

günaydın kızlar
dün akşam kızıma bayramlığını aldık gap tan 0-3 aylık minicik pempe bi elbise aldık altında elbisenin deseninde külodu var çokkk şirin üstünede pembe hırka çok yakıştı pirayeme çokk.

buarada julicim geçmiş olsun cnm en kısa zamanda iyileşir cnm üzülme sen.kilo alımıda ne güzel 1 kilo almış daha ne istiyo o hemşire hem saatte 1 nasıl emzirceksinki insan zaten anca 1 saatte uykuya dalıyo tam yeni dalmışken yine uyancaksın ee uyuyamayıncada sütün azalmzmıki.

Günaydın kızlar. Zombi size merhaba der :) Dün gece deneyim dedim saatte bir emzirmeyi. Gece 12'ye kadar nerdeyse 45 dakkada bir emdi kızım. Sonrasında 1-2-3 ve 4 te uyanıp emdik daha doğrusu uyumayıp emdik. Sonra 7'ye kadar tabi kızım bir yanda ben bir yanda bayılıp uyumıuşuz :))) Çok komiğiz. Sonra yine saat balşına devam :) Kafayı yiycem neyse gidip kızı emzireyim sonra da tahlil sonuçlarını almaya gidicem. Öpüyorum hepinizi.

Çilek ısrarla öneriyorum çörekotunu. İnanılmaz faydasını gördüm. 8-10 taneyi kaynat azıcık suda 2-3 çay kaşığı içir. İnşallah iyi gelecek gazına. Kızım dün yine onun sayesinde rahat rahat gaz çıkardı.

valla pirayecim bende anlamıyorum ne olduğunu uykusuz ve yorgun olduğum kesinde.. bide ne bilim beklemediğim şeyler duydum kafam bozuldu. lohusa halimle beni üzebiliyorlar ya valla şu insanlara ne diyim..
bende dün bayramlık aldım bebeğime. azcık büyük ama olsun. eminim en güzel bayram şekeri benim balığım olacak ..

Herkese günaydın kızlar..Herkesler iyi uykusuzluk dışında..

Julicim sarılık konusunda biz de çok perişan olduk.İlk hastaneye yattığımızda 20 idi.30 saat filan fototerapi aldı oğlum..11le taburcu olduk.bundan 2 gün sonra 15 çıktı.2 gün sonra 15.5 çıktı.uzamış yenidoğan sarılığı dendi.sebep de benim 0 kan grubu bebeğimin b kan grubu olması.en son 3 gün önce ölçtürdüğümüzde 12 idi.çok sevindim düşmeye başlamasına..ekstra bi araştırma da yaptırmadık açıkçası.kan grubuna bağlı olduğunu söylediler.saat başı emzirmeye gelince ben sarılık için 2 saate bir emzirdim.saat başı emzirmek bence çok abartı ne sen ne de bebeğin dinlenemez ki bu durumda..bence 2saate bir emzir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…