2008 Kasım Anneleri

günaydın julicim ZİNCO hiç uyku yapmıyor. 1 hafta belki 10 gündür bende kullanıyorum. yapsa eminim benimkine yapardı nerdeeeeeeeeee kaydirigubbakcemile3
ayrıca geçmiş olsun. tiroidinde bir problem olmadığına sevindim. umarım diğer tahlilleride iyi çıkar. Allah yardımcın olsun..

günaydin herkeze,iki gündür rezene icmiyordum balIgIm bundan bagiriyormus demekki.dün icmeye basladim hemen gaz cikarmaya basladi pasamda,ayrica iki kasikta ona veriyorum.

kendimi cok suclu gibi hissediyorum,ne kötü bi duygu bu ya..

hickirdiginda bizimkide kucaktan düsercesine zipliyor yerinden ama,ben kesinlikle limon vermeyi düsünmüyorum..bebegin midesi o kadar kücükki asit yaparya,kiyamam kuzuma.birde hickirirken gözlerini acisi varya bitiyorum ona:)

aksama misafirim var,yorgunum,uykusuzm daha ne diyimki ben simdi.

kizlar;benim sütüm sag gögsümde daha cok galiba..oglum uyanana kadar o kadar sertlesiyor ve aciyorki.ama ayni sey sol tarafimda olmuyor.yani onun kadar olmuyor.bu normalmi,sizlerdede varmi böyle bisi.ben ikisinide veriyorum sürekli soldanda süt geliyor ama,sag taraf daha büyük ve sert..

bisiy diyinya,cok telas oldum simdi.

cilekkcim
aynı sey benimde sol göğsüme oluyor. her sabah mutlaka diğerine göre daha fazla sertlesiyor, ağrıyor. bence normal yada fark etmeden e nazaran dierine göre daha fazla emzirip daha fazla süt üretmesine neden oluyoruzdur.

aynen çilekcim benimde sol göğüsümde daha fazla süt oluyo ve sert bende onu 2 kere veriyorum sağ tarafı bi kere çünkü solu 2 kerede anca bitiriyo doğrumu yapıyorum bilmiyorum ama
ama bu başımıza gelen normal bişey küçük bi araştırma yaptım dakaydirigubbakcemile3ama mesela normalde aynaya baktığım zmana sol taraf daha büyük duruyo heöde çok belli inşallah bööle kalmaz

ayrıcaaaaa çokkkkk uykusuzm çokkkkk 10 dk uyumadık gece bidaha kısır yiyeninnnnÇok üzgünüm çoook

ya emziriyorum sag tarafimi daha fazla ama,her gün ayni sey tekrarlaninca co kendiselendim.cok saol canim icin rahatladi inanki..

sagi daha fazla veriyorum bende,iyice bosalinca sola geciyoruz..ne zormus bu aannelik ya:)

kisirmi yedin?bulgur zararlimiki ya?ben arada pilav yiyorum ama cok diildi.

günaydın kızlar, oğluşumla çok güzel uyuduk bu gece maşallah bebişime
benim sütüm zaten az ama sol göğsümde iyice az:1no2: sağ taraf dediğiniz gibi daha büyük ve sert, bende sağı daha çok veriyorum bu arada sol göğsümün sütünün lezzetiinden şüpheliyim onu verdiğim zaman yüzünü nasıl buruşturuyor sanki limon vermişim gibi almak istemiyor, tadının güzel olmadığı olurmuş bazı annelerde, sizlerde böyle bişii olan varmı? tadınamı baksam acaba

ayrıca bulgur belki gaz yapar bazılarında ama ben sütü artırdığına eminim bir kez yedim doğumdan sonra o gün acayip sütüm artmıştı

göğüsten göğüse lezzet farkı olduğunu bende duymuştum ama yaşamadım .
bence tadına bak içinde şüphe kalmasın.
gerçi bizde de sağ tarafı hanfendi almak istemiyor.alsa bile 5 dk sonra atıyor kendini itmeye başlıyor. bende artık sağ tarafı özellikle sağıp geceleri veya sabah biberonla vermeye başladım.
bulgurun sütü arttırdığı bir gerçek özellikle de soğanlı bulgur pilavı.kaydirigubbakcemile3 yaparken içine biraz kimyon atıp üstüne de rezene içerseniz hiçbişecik olmas :))

bir aydir ne sogan,ne kuru bakliyat hicbisi yemiyorum ben.zaten sogan kücük kücük olursa anca yemekte yiyebiliyordum ama gaz korkusundan hepsini tekettim uzun zamandir.

birde gün icinde fazla cikolata yersem oda gaz yapiyor bize,artik gaz analizi yapmaya basladim:)

Çilekkcim, göğüslerinden birinde sertleşme varsa, o göğsünü yumuşayana kadar sağıp boşaltman lazım. Aynı şey benim de sağ göğsüme olmuştu, sonra o kadar taşlaştı ki bebeğim o göğsümden bir süre ememedi. bebişim aşırı kilo kaybedince doktor kontrolünde çıktı ortaya. Düzenli pompalamayla şimdi göğsüm yumuşadı, her ikisinden de iyi bi şekilde emiyo .

Julicim çok geçmiş olsun canım. Umarım bebeğin en kısa sürede atlatır bu sarılığı..
Biz de sarılıktan çok çektik ve halen 2 günde 1 kontrol durumundayız. 5 günlükken 22 bilrubinle 1 gece yoğun bakımda yattık, en son ölçümünde 15 civarıydı, şimdi yüzü hala sarı...
Bu arada sarılık bebekte çok uyku yapıyor. Hastaneden çıktığı gün kızım öyle çok uyumuştu ki, hiç bi şekilde saatlerce uyandıramamış, endişeden sütüm azalmıştı. Şimdi sarılığı azaldıkça daha az uyuyan aktif bir bebek oldu. Doktoru da sarılığı değerlendirirken bize ilk olarak günde kaç saat uyanık kaldığını soruyor.
Bu arada sarılığı yenmenin en iyi yolu sık sık emzirmek biliyosun. Bir de bebeğin sarı kaka yapıyorsa içini rahat tut. Bilrubini o şekilde vücuttan atıyolar...

merhaba kızlar
bana takvim hazırlayan mmmf ve zeynebine çok teşekkürler
iki tkvimide dönüşümlü kullanacağım.başka cetvel hazırlayan var mı bilemiyorum henüz geçmişe bakamadım.Varsa onlarada teşekkürler.vaktim olursa geçmişe bakarım inşallah.

Çilekcim sertleşen göğsünü biraz sağıp boşaltarak yumuşak hale getirmen gerekiyor.Çok süt dolmuştur bebek ememez bu durumda.

julicim hadi gözün aydın tahliliniz iyiymiş.Çok sevindim.
ben gaz için Metsil kullanıyorum.
doktor zinko da yazdı dönüşümlü kullanabilirsiniz dedi.yalnız bebeğim zinkoyu hiç beğenmedi tiknin,yo tadından ve çıkarıyo.ama metsil e bayılıyo :))
D vitaminini de hiç sevmedi onu da çıkarıyo.Başka bi marka alcağız artık.

julicim sarılık yüzünde uyuyodur banusu'cuk.batu da sarılıkken 14 seviyelerindeyken uyandıramıyoduk neler yapmıştık ama saatlerce kalkmıyodu.ayak tabanında bi nokta var oraya parmakla bastığında çığlığı basıyo bebekler genelde hemşireler biliyo bunu annem de öyle uyandırmıştı batuyu da ancak öyle emzirebilmiştim.

biz de d vitaminine bugün başladık hergün 1 kere 3 damla dedi polikliniktekiler.sabah akşam falan demediler ben sabah veriyorum ama.

herkese merhaba hatunlar dün anneanneye gittik gezmeye çok güzel geçti
ama kızım iki gündür kaka yapamıyor ya ne yapacağımı şaşırdım anca altını açıp bacaklarını iteklersem
biraz yapıyor o da rahatlatmıyor kuşumu bende rezene içsem yaparmı dersiniz
gaz yok ama kaka yapamıyor ağlıyor ağlıyor uyuyor aşkım ya bi tavsiyesi olan varmı
bu arada ilk ben düştüm anlaşılan buralara

tünaydın arkdaşlar.
evet azoyu ben de merak ettim ama ben de doğumdan sonra 10 -15 gün hiç bakamamıştım siteye.Biraz yormuştu bizi oğlum.Ağrım vardı.Gelen giden derken zor toparlamıştım kendimi.

Asorti umarım halledersiniz kaka sorunu.Bilgim olamağımdan bu konuda birşey diyemeceğim.

Bugün burada yağmur var.O kadar güzel yağıyorki.Hamilelğimde çok yağmıştı.O günler geldi aklıma.

Sanırım bayram hazırlıkları var herkeste.
Oğlum mıkırdanıyor kaçtım ben..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…