2008 Kasım Anneleri

ddm benim kızım 24 günlük oldu bugün
çilek sana bişe dicem rezene çayı var ya ben ondan eşime aldırdım
oda anasonlu rezene almış süt artıran gıdalara da bakmıştım anasonda yazıyordu içsem bişey olur mu sence anasonla

ben anne olduktan sonra allah ikiz üçüz bebekleri olanlara yardım etsin dedim.
hep ikiz bebeklerim olsun derdim eskiden:))
walla bi tanede bile baya zorlandım.
Allah sabır versin.
ben de 1,5 aydır hapistim evde.
2 akşamdır dışarı çıkıyoruz eşimle.akşamları uyumayı seviyo .en rahat ettiğimiz zaman dilimi akşam 8-9 dan 12-01 e kadar.
bunun dışında uyumuyo nerdeyse yaramaz kız.

inşallah gaz sorununu halldersiniz canım.
yediklerine dikkat et.rezene,anason iç eğer içmiyorsan.
öpüyorum minik yaramazları

merhabalarrrrrrrr:) ee bayramdayiz asortik anca girebiliyoruz..

canim benim ictigim rezenede anasonla karisik,hem kendim iciyorum hemde

deniz beye vereiyorum iki kasik günlük ben.yani icsen bisiy olmaz bence..

uykum var bari gidimde yatiim benya.

selam kızlar..
ben geldiiimm..
hepinizi çok özledim.
anca normal hayatıma dönüyorum.
2 haftadır yatakodasında yaşıyoruz oğlumla beraber
umarım herkes iyidir..
bizde iyiyiz.
doğum hikayemi yazdım.
bilginize..
geçmişi okuyamadım; çok zaman oldu..
artık fırsat buldukça gelicem..
yaw ben ne yiyeceğimi şaşırdım yaw..
oğlumun çok gazı var.
sizler neler yiyip, neler yemiyosunuz?
hepinizi ve kuzularınızı kocaman öptüm..
görüşmek üzere..

Azo ben hala anlayamadım ne gaz yapıyor ne yapmıyor. Gaz damlasın kullanıyorum ama bazen kıvranıyor hiçbir şey buna engel olamıyor. Bir ara çörek otu veriyordum o da işe yarıyordu.

Bu arada yatakodasında yaşama. Çık evin her yerini dolaşın oğlunla. Çünkü insan bunalıma giriyor. Benim şimdi en büyük keyfim tv karşısında emzirmek. Vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorum o zaman. Yoksa hem memelerin acısı, hem saatleri saymak çok zor oluyor.

haklısın canım yaaa..
bende damla kullanıyorum ama bi görsen..
kıvranıyo kıvranıyo yüzü kıpkırmızı oluyo oğlumun..
engel olmak mümkün değil.
benimki 5 dk. bilemedin en fazla uyandıra uyandıra 10 dk. emip hemen uyuyo.
sonra yerine koyuyom, yine uyanıyo..
acaba ememiyomu dedim ve geçen emzirdikten sonra göğsümü sağdım.yoo emmiş.
sütümmü yok dedim emzirmeden sağdım.e sütümde var..
5 dk. nasıl emiyo ,yetiyomu bilmiyorum.
zaten arada mama takviyesi yapıyodum önceden.ama bıraktım 2 gündür.
ayın 19 unda kontrolümüz var çocuk doktorunda.
gidince belli olacak.
inş. yetiyodur sütüm.
herşey bi telaş.
canımcım bizim kaloriferler merkezi sistem ısıtma ve gündüzleri bazen yakıp söndürüyolar.
bende elektrikli soba yakıyorum yatak odasında.
üşüyüp hasta olacak diye korkuyorum.
bazen odalar sıcaksa beşiği salona götürüyorum.
1-2 defa yaptım.
dediğin gibi sıkılıyo insan..
neyse ben kaçtım şimdilik.
bizimki zırlamaya başladı

azocum yineden gozun aydin canim.. bir aydir gaz yapicak diye tum kuru bakliyatlardan,kuruyemislerden ve kalabildigim kadarda cikolatadan uzak kaldim..ama artik tüm bunlari yavas yavas az az tüketmeyi dusunuyorum.cunku;bebegin mideside bana gore suaanda ve ben bir sure sonra nasil olsa buyudu bisiy olmaz diyip tum bunlari yemeye baslarsam esas o zaman daha buyuk sorun yasiycagimi saniyorum..

tum bunlarida az az tuketeyim istiyorum.hem kuru bakliyatlarda cok fazla sut yapiyor bildigimiz gibi.sutum olsun diye kuru sogani isirp isirip yiyen birini bile taniyorum ben:)

azocum sen yinede odadan cikart canim ömercigi,alismasin tek ortama.vallahi bizimki bir wc`ye girmiyor:)beyfendinin ziyaret etmedigi oda kalmadi simdilik..

onca gazimiz var ama daha damla kullanmadim ben,habire rezene veriyorum o isime yariyor simdilik.
birde kendim rezene yapip icine azcik kimyon atip iciyorum banada cok iyi geliyor:)

julicim corek otunu deneyemedim cunku ben onun kokusuna tahammul edemiyorum,hic sevmem cunku.

ee azo hanim ömer bey geldi telaslar basladi dimi?ama tatli telas tum bunlar ya..bizimde yarin kirkimiz cikicak,ne yapcazki ucurtayimmi oglusumu? :)

çilekcim bende başta rezene çayı veriyodum.geçen akşam eşim bizim doktor arkadaşlarla bir nişanda karşılaşmış.karı-koca çocuk doktoru. rezene çayını anne içsin bebeğe vermeyin midesini şişirmeyin demişler. zaten çok küçükler ve mide çayla değil sütle dolsun demişler.bizim damlayı doktorumuz 12 saatte 7 damla vermişti.sab simplex ismi..
doktor arkadaşlar 12 saatte 7 damlanın çok az olduğunu günde 4 defa 8 damla vermemiz gerektiğini sölemişler ve kendi çocuklarınada öle vermişler.bende 2 gündür öle veriyorum.daha rahat uyuyo şimdi.
yemek konusuna gelince:
sanırım bende senin gibi artık herşeyi yemeye yavaş yavaş başlayacağım.çünükü ne yiyeceğimi şaşırıyorum ve herşeyi yemezsem sütümünde kalitesinin düşeceğini düşünüyorum.
ben oğlumu karnımda 9 ay herşeyi yiyerek besledim.allah a şükürde sağlıklı oldu..
gazınıda damlayla çözeriz artık.

kızlar bu arada bende sezeryan olduğum için hastaneden çıkarken süt ve süt ürünlerini tüketme dediler.
gaz olur diye sanırım.
ama sormayı unuttum doktora.acaba nezamana kadar yemicem?
siz naptınız?

bu arada çilekcim ne denir bilmem ama kırkınız hayırlı uğurlu olsun.
darısı başımıza
bizim daha göbeğimiz yeni düştü, sen kırkı çıkardın maşallah..

Azocum gözünaydın camnım, hayırlı uğurlu olsun oğluşun.
Bu arada senin de gözünaydın julicim, sarılığı yenmişsiniz. Bizim de bayram sonu kontrolümüz, inşallah her şey yolunda gider.

Gaz demişsiniz de ben de korkudan daha ne süt, yoğurt ne de bulgur dahil bakliyat yiyebildim. Bugün 24.. günümüz doldu ama hala yemeye cesaret edemiyorum. Bakalım nereye kadar böyle gidicez...

Ay canım Azo cum özledin demi buralara gelmeyi. Bence bak evin içindeki derece 22 dereceyse diğer odalara da çıkar oğluşunu. İlk zamanlar da ben de senin gibi neredeyse yatakodasında yaşıyordum ve depresyona girdim. Sonra çıkınca rahatladım. Sıcaklık büyük problem biz hep üşürler diye korkuyoruz. Ama 22 derece yeterli oluyormuş.

Gaz damlasına bana da doktor günde 2 defa 4 damla dedi ama eczacı 4 defa 8 tane dedi. Ben doktorun dediği gibi kullanıyorum.

Hastaneden çıkar çıkmaz süt ve süt ürünleri yedim canım ben. Hatta hastanede bile peynir ve yoğurt vermişlerdi. Tabii gaz çıkardıktan sonra.

Ya bu arada neden böyle oluyor. Dün gece gerçekten çıldıracaktım ben. Üç defa üstüste altını değiştirdim. Ben değiştiriyorum o yapıyor. Neyse o bitti. Bu sefer uyutamadım. Tam uyuyor omzumda yatağa koyuyorum uyanıyor. Tekrar meme, gaz, kaka, yine aynı şey tekrarlayıp durduk sabah 5 e kadar. Acaba kucağa mı alışıyor kızım diye de korktum. İlle omuzda uyuyacak yumuğum.

Hastaneden eve geldiğimde bulgurlu süt çorbası yapmıştı kayınvalidem sütümü arttırsın diye. İkisi de gaz yapmadı. Bulgur bende ve bebeğimde gaz yapmıyor bu değişiyor sanırım kişiden kişiye.

Elmalıcım atlatmış sayılmayız değerimiz 9. Umarım daha da düşer. Bu arada düşmüş sarılık değeri tekrar yükselir mi acaba fikri olan var mı? Canım umarım siz de atlatacaksınız sarılığı. Güzel haberler vereceksin bize.

merhaba kızlar bende gezmeklerden gelebildim. oğluşumu uyutum bakayım kimler var kimler yok. yoklama yaptım. :)
jülicim hiç 9 değerden korkma. benim büyük oğlumda sarılık olmuştu. 4 gün yatmıştık hastanede. doktor 10'a düştü hiç korkma artık düşecek dedi ve düştü hiç bişeyi kalmadı. senin balığında kalmayacak Allahın izni ile.
azocuk tekrar Allah analı babalı büyütsün.bence fazla öle odalara kapanıp ay şunu yemeyim bunu yemeyim deme . nazlı yetiştirme yani. sonra çok hassas oluyorlar. öle tabi sokağada sal demiyorum ama yavaş yavaş hayata alıştır kendi hayatına..senin içinde onun ilerisi içinde iyi olur.
eee sizin bayram nasıl kızlarrr??

Ya ben de kuzucumla gezmeklere çıkmak istiyorum ama babamız çıkarmıyor yaa. Zaten ona kalsa hastaneye bile gitmeyeceğiz. Yaz olsaydı bir saniye onu dinlemez bebişi kaptığım gibi her gün çıkardım ama olmuyor işte ya. Tam yaz gelecek bizim hatun ele avuca gelecek o zaman da ben çalışıyor olacağım.
Gece geliyor kızlar çok korkuyorum geceden. Şimdi kız uyurken uyuyayım diyorum o da olmuyor. Çünkü akşam üzeri günün en güzel saatleri. Gündüzlerim 2 saatlik zaman dilimlerine bölündü gecelerim ise zamansız. Her sabah neyseki bu gece de bitti diye şükreder oldum valla. Gece 12 yi geçince bana kabus başlangıcı gibi geliyor :))) Kuşumun uykuları nasıl düzenliydi saatte bir besleyeceğim diye uyandırıp tüm düzenini bozdum ama mecburdum napıyım (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…