2008 Kasım Anneleri

bende sabah miniğimi yatağa aldım emzirmek içinkolumda yatıyordu konuşuyordum onunla birden burnundan fışkırdı düşün emzirmk için aldım karnı aç olabilir şeyler bunlar

mmf geçmiş olsun.
benim daha 20 günlük bebeğim grip oldu.napıcam bilmiyorum.durmadan hapşırıyor.burnundan nefes alamıyor.damla koyduğum halde burnu açılmadı.sabahı bi etseydik hayırlısıyla.tatildede dr nu hastanede bulamayız.bulsak bile bukadarcık bebeğe ilaç mı vercem.offfff ya napcam ben.

mmf ve mucize geçmiş olsun kızlar..
allah acil şifalar versin.
bu arada kimyonun gazı gidermek yanında birde sütü artırdığını biliyomuydunuz.
ben dünden beri 1 fincan sıcak su kaynatıp 1 çay kaşığı kimyon atıp içiyorum.
sanırım işe yarayacak.
bugün gaz sancımız biraz daha az..
bide süt olması için hurma deneyin.

julicim ben buradayım,sende
görüşürüz bakalım..
sanki ben daha zayıflarım gibi geliyo..
en azından 2 ay sonra şubatta işe başlayana kadar eski kiloma dönsem yeter..
bakalım.
tabi zayıflıcam diye rejim yapmıyorum.
minik kedime nereden süt olacak yoksa?
ama bu uykusuz geceler ve sürekli terlemem kilo vermemde etkili olcak sanırım..

12 buçuk gibi yatırdım merakla bekliyorum birazdan uyanacak diye ama bizimki daha uyanmadı. Kesin benim yatağa yatmamı bekliyor mırıldanmak için.

Mmmf mucize geçmiş olsun kızlar. Mucize sanırım grip olan yenidoğana iğne veriyorlar. Merak etme hemen geçiyormuş.

Bebeği burnundan süt çıkaran arkadaşlar. Benim kızım da aynsını yapıyor. Doktora sorduğumda öyle yapıyorsa dikkat et yanında ol, boğulmasınn dedi. Beni de korkuttu.

Azocum şubatın kaçında işe başlıyorsun?

Bu arada Elmalı turta inanamıyorum nasıl sabrediyorsun 1 saat emmeye. Bizimki en uzun 30 dakika sürüyor. Hele geceleri zor oluyordur. Allah kolaylık versin.

gunaydin guzellerrrr...dün öglen 3 ten gece 11 e kadar bi bebe uyumazmi ya sorarim sizlere?

deli oldum adeta,badem gibi bakti kapamadi gozlerini..enson 12 gibi iyice daldi daha dogrusu sizdi.

sabah 4 e kadar deliksiz uyumusuz ikimizde.ilk defa bu kadar uzun ac kaldi kuzucum ama uyanamadi

beyfendi galiba.

cok tsk,ederiz teyzeleri en kisa zamanda sizlerin ¨bebeisleride gormek isteriz:)

julicim benim balikta suya bayiliyor,agliyorsa bile duya girdigi an kesiyor aglamayi.nasil vuruyor

ayaklarini keyifli keyifli..

azocum kimyonu oyle denemedim hic hep rezeneyle beraber tukettim birdahakine senin dedigin

gibi yapayim bari..

pirayecim bazen Deizde fiskirtiyor burnundan,doktora sormusrum oda dedik;fazla sut ictigi zaman

midesi hazmetmez geri cikartir,korkulcak bisiy diil ama dikkat et bogazina kacmasin dedi.herzaman

olmasada bazen yapiyor.

yarin bizim kontrolumuz var bakalim pasamin gidisati iyimi:)testislerinde hafif sislik vardi ilk dogdugunda

yarin yine kontrol edilcek insl.bisiy cikmaz.

Birde kizlar geceleri altlarini aciyormusunuz bebislerin?bana dokto;geceleri bebekler cok islamaz altini

hatta hic yapmadiklari bile olur.acipta uykusunu bozma demisti.ilk zamanlar cok sIk kakasini yaptigi

icin aciyordum ama 10 gundur filan acmiyorum geceleri.enson 12 gibi degisiå sabah 6 ya kadar kaliyor.

ilk gun cok tedirgin oldum pisik filan olurmu diye ama sahidende doktorun dedigi gibi bezi cok islak

cikmadi.

birde ben bebeisi emzirmek icin uyandigimda hic isik acmiyorum geceye alissin diye,baya faydasi oldu

oda gozlerini acmadan emiyor artik.

herkese günaydın kızlar nasılsınz bakalım hasta olanlar geçmiş olsun dikkat edin bebeklerinize
bizde dün saat 12 buçukta kızımla uyuduk ki saat 4 buçukta kızımın sesiyle uyandım deliksiz uyuduk
yani çok güzel oldu ama ben hala gözümü açamıyordum sonra emzirdim ve babasına verdim
ikisi de uyumuşlar kızım tekrar 7 de başladı ve o saate kalktım kendimi dinlenmiş hissediyorum yani

selam kızlar; herkese iyi bayramlaaaarrrr..
arife gününden beri yokuz biz..annemlere gittik ,bayramda da kayınvalide filan ,birkaç ta akraba gezdik gezdiğimiz heryerde kızıma kırk hediyesi verdiler ,birde yumurta ,soğan ve un verdiler adettenmiş..bizde topladık geldik nevaleyi :))
bu arada geçmişi okumadım ..hasta olanlar mı var ? geçmiş olsun aman dikkat edin bebişlerde hasta olmasınlar..

herkese merhaba arkadaşlar.zor bir gece geçirdim bende.ilk defa ağladım.tektim çok ağladı bebeğim.
bizim gaz sorunumuz artmaya başladı.doktorda demişti zaten 1 aydan sonra artar diye..ondanmıdır bilmem,emerken resmen kendiyle kavga etti oğlum.hem emiyor hem ağlıyor,bağırıyor,tekmeler atıyor..son çare mama yaptım aç kalacak dye.onuda içti..ama uyumadı yine.2den 6 buçuğa kadar.

allahtan gündüz oldu.geceleri hiç geçiremiyorum.hergece farklı bir özelliği oluyor.yarın 40 ımız çıkacak.inşallah düzelmeye başlar.ama ben gaz sorunu oldukça pek te ihtimal vermiyorum.bu arada oğlum son 30 gündür ilk defa böyle ağladı.normalde öyle ağlaması yoktur..işte hergün değişik..

herkese bol sütlü ,gazsız günler dilerim..

-tatlicadiarzu-selam kızlar ;
ben çok kötüyüm yaa gecede çok fenelaştım hastaneye gişdicrekik güvenemedim ssk ya emziriyorum yanlış biilaçfalan veriri allah korusun.parol içiyorum ööle titreme başlıınca yarım saat falan sonra başlıyorumterlemeye.şu anda vücudumda ağrımayan kemiğimyok yataktayım ama uyuyamadım.kızlara bi soriim dedim bi bitkisel bişey vardı grip için tavsiye edilmişti birine ama nbe tavsiye edeni ne edileni hatırlamıyorum şunu şunu kaynat diyeydi.-tatlicadiarzu-.ıhlamur adaçayı zencefil kaynattım sonra ibrahim saraçoğlunun sitesinde okudum anne sütünün çekilmesi için adaçayı için diyo fazlalaşması için de zencefil valla zor yapmıştım kıyamadım dökmeye içtim inşallah dengeler birbirini
oğlumuda maskeyle emzirdim kapıdan içeri sokmuyorum öksüreni hapşıranı şu başıma gelene bak yaa:1no2:

maşallah eylülcüm kız mutfak masraflarına katkıda bulunmaya başlamış:)
bizde bayramda annemlere gittik yengesi kızımın yüzünü gözünü una buladı.adettenmiş ilk gidilen evde dediğiniz gibi yumurta un şeker birde hediye verilirmiş.saçına yüzüne un sürmekte,ak saçlı nine olsun ömru uzun olsun temennisiymiş.
bu arada nekadar damla damlatsamda kızımın burnu açılmıyor.ve öksuruk başladı.çok üzgün bir gece geçirdim.yavrum ağlayamıyordu bille.sabah dr aradık.anne sütü damlatın burnuna birde vicks sürün dedi.öksurukde burnu tıkalı olduğu için geniz akıntısı oluyordur o yapar öksürüğü dedi.anne sütü koydum burnuna ama viks koymaya kıyamadım nebicim yakar o burnunu diye.bakalım çok zorda kalırsam belki.
neden oldu bir türlü anlayamadım.kuru havadan olabilirmiş.birde biz onu salona getirmeden önce klima çalıştırıyorduk ondan da olabilir.aranızda buhar makinesi kullanan varmı faydası oluyormu.babamız almaya gitti bakalım inş.onun faydası olur.

mmf cim tekrar geçmiş olsun.kuşburnu ıhlamur ayva elma kabuklarını kaynatıp içmeye çalış.dediğin gibi adacayı,kekik,nane ,maydonoz sütü azaltıyormuş.birde mekke gülü diğer bir adıyla hibiskus(cennet gülü) de diyorlar yüksek c vitamini kaynağıymış onuda tavsiye ediyorlar.valla gece kızımın halini görünce keşke onun yerine ben hasta olsaydım dedim ama senin yazını okuyunca bu şekilde de bebeğe pek faydalı olunamaz gibi geldi.ama olsun en azından o acı çekmemiş olur.inş allah acil şifa verir sanada kızımada

canım sağol.
Allah acil şifalar versin cnm sanada .bence vicks sürme ben büyük oğlumda vicksi burun deliklerinin ucuna sürüyodum çocuk druna söölediğimizde şiddetle karşı çıktı nefessiz kalmasına sebep olur sakın dedi.yaa insanın aklı karışıyo ama söyliim dedim bak senin drunda sürün demiş.çok keskin bi hava oluyo ya sürünce zaten şuan suratına hızla nefes alsan nefesi kesilecek gibi oluyo .ama kaynar suya vicks atıp buharını yattığı odaya koyabilirsin mesela ....
bak bide ıhlamur verebilirsin bebeğine benimki20gün hastanede kaldı biliyosun.20 günlükten beri veriyorum oğluma rezeneyle beraber ıhlamur.dr tavsiyesidir canım hemde besleyiciymiş ıhlamur çok fazla diil tabii ben daha çok rezen koyup kaynatıyorum sonra birtutam ıhlamur birazdamuskat rendesi koyuyorum 2dk kaynatıp altını kapatıp 5 dk da demlendiriyorum 2 kesme şeker 120lik biberona koyuyorum gün içinde veriyorum ertesi güne kalmıyo ertesi gün tekrar taze yapıyorum

Limonu kaynatarak içmenin çok faydası oluyor mmf . Bir dene canım.

Çilek çok uzun saat uyanık kalmış balığın ama hiç olmazsa bu aralık gündüz olmuş. Düşünsene ya gece öyle uyanık kalsa. Yanarsın.

Biz de dün gece çok rahat bir gece yaşadık. Her meme emmede 15 dakika emdi uyanmadan sonra hemen uyudu.

Ben geceleri altını açmasam sabaha kadar kokar kızım. Çünkü her alt açmada kaka çıkıyor.

çilekçim ben 1 kere açıyorum geceleri altını gündüz olduğu kadar dolu olmuyo gerçektende ,yatak odamın ışığını açmıyorum salonun ışığını açık bırakıyorum loş ışık oluyo uyanmıyo emerken.

mmfcim rezene ve muskatı bir arada koyunca bebek için ağır olmuyormu.ben tane rezeneyi kaynatıp 2 -3 tatlı kaşığı verdim.ondan mı bilmiyorum o ğün bayğın uyudu.bilmiyorum belki ondan değildir.bana nekadar rezene ve nekadar muskat kullandını yazabilirmisin.bende o ölçülerde hazırlayıp veriyim.teşekkürler canım

[/slm kızlar çok kötü çok kötü sanırım hasta olmak üzereyim. çok korkuyorum hasta olmaktan. bebecikten dolayı değil tek ben hep gripten bile korkarım kendimi çok fena yalnız hissedrim yani ne bilim çocuk gibi ağlarım ya.. Allahım ne olur hasta olmayalım .. bu kış napcaz ben bilmiyorum.
bayram gezmesi yaramadı galiba. olabilir aslında ya sıcaktan soğuğa soğuktan sıcağaa karıştım iyice. neyse ıhlamur,portal suyu limon ve minoset devammmmm
B]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…