2008 Kasım Anneleri

tünaydın kızlar gerçi bana göre akşam oldu bile diyebilirim.
dün gece benim kız resmen kök söktürdü.iki gündür kakasını yapamıyor bizimki gaz çıkartabiliyor ama kaka yok kafayı yicem.bugün 3. gün belli ki sancısı da var. ne yapıcamı şaşırmış durumdayım.

canım aynı sıkıntı bendede var oğluşum perişan ben 1 çay kaşığı zeytinyağı ve badem yağı veriyorum onla bile zar zor yapıyor dene hiç bir zararı yok korkma

günaydın ve tünaydın herkeslere
eylülcüm çok geçmiş olsun. bizimde babamız hasta adamı evde karantinaya aldık.. mazallah bide bana geç.se ne yaparım.. sende kendine ve bebişe dikkat et.
atacım Allah kabul etsin. bizimde cumartesi günü nasipse melütümüz. nasıl olacak nasıl geçecek merak içerisindeyim.
sabahın köründe anneanneye düştük bu sabah. ama anneanne bizi bırakıp pazara gitti. o gelsin bende çarşıya gezmeye gideceğim..hiç keyfimde yok ama gitmem lazım mevlüt için şeker yaptıracağım.şu buzdolabına süs olarak asılanlardan düşünüyorum. hem hatıra kalır hemde dolapları süsler benim oğluşum :1rolleyes:

Aranızda Milupa'nın rezene cayını kullanan var mı? benim kızımın anormal gaz problemi var ve anne sütü de almadığı için direk bebeğe veren var mı diye merak ettim. veriyoranız ölçüsü nedir? yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü kızım artık ağlamaktan morarıyor.

lelalcim papikse zeytin yağı sür poposundan içeri 2 cm kadar sok rahatlatıyo.ayrıca ben bir çay kaşığı zeytinyağı içirmiştim hemen zorrrt diye kaka yapmıştı çok rahatlamıştı.eğer istersen sende dene.

eylülcüm geçmiş olsun çok canım aman dikkat et kendine korun sıkıca.
buarada tebrikleriniz için teşekkür ederiz teyzeleri.bizde yarı kırkımızda eylüllerin yaptığını yaptık 20 taşla.40ında 40 taşla yapıcaz.

lelal ve donurlu geçmiş olsun kızlar aynı problemi bizde yaşadık iki gün kaka yapamamıştı gazda çıkaramıyordu , kendi hazırladığım kimyonlu rezene çayıyla çözdük bu sorunu şimdi günde iki kez yapıyor allaha şükür, lelalcim bu arada çok zorda kalırsan pamuklu çubuğu zeytinyağına batırıp atanın dediği gibi popoya uygulayabilirsin ben çok zorda kalınca yapıyorum bebişe benimkine pamuk kısmı yeterli oluyor bunuda iki farklı çocuk doktor söyledibende uyguladım çok sık kullanılmamak şartıyla zararsız bir yöntem
donurlu canım ben milupanınkini değil evde kendi hazırladığımı veriyorum onun içeriğini bilmediğim için birşey söyleyemem ama evde hazırladığımı doktora sordum verebilirsin dedi günde iki kez 5 çay kaşığı veriyorum iyi geliyor

merhabalar herkeze..atacim Allahkabul etsin canim..eylülcüm sanada cok gecmis olsun aman dikkat et ..

mucizecim bana doktor söyledi sIk emzirme diye.her emdiginde hava yutar ve gaz olur dedi.birde sIk emdigi zamanlar azindan burnundan bianda kusuyor buda süt fazla oldugu icinmis midesinde.aralikli emzirirsen bianda cabucak emer ve fazla hava yutmaz dedi,benim isime cok yaradi bu bilgi hem bebegim uzun süreli uyuyor hemde az gazi oluyor.

bu aydan sonra bebekler genelde 4-5saat araliksiz uyurmus geceleri,vucutta iki saatte bir emzirdigim icin sutu ona gore ayarlarmis ee bebekte uyanmayinca sut toplanma yapip sana ates yapar rahatsiz olursun onun icin 3 saate alistir vucudunu dedi.isine yararsa yap bence ve sIkta emzirme.

çilekçim 3 saatte emzirdiğinde bebğin yaklaşık kaç dakika emiyor.

benim oğlum genelde 3saat uyuyor.10-15-20 olarak değişiyor emme süresi

ama her zaman 3 sati bulmuyor.2 oluyor 1 oluyor 4 oluyor uyuma saati

birdebebişler aç olduklarında ağlarlar değilmi?ben yaklaşık 2- 3 saat geçince aranıyorsa hemen emziriyorum.ağlamasına gerek kalmıyor.acaba açolupta ağlamayabilir mi?

vallahi bu soruların sonu yok anacım..iyiki burada buluşabiliyoruz:))

selam kızlar..
bende kaçgündür gelemiyorum.
uykusuz gecelerin ardından gündüz oğlumu uyuttuğumda fırsatları iyi değerlendirmek açısından acil işlerimi hallediyorum.
tabi bunlara uyumakta dahil

atacım mevlütünüz hayırlı olsun.

eylülcüm sende üşütmüşsün geçmiş olsun cnm.kırkınızda çıkmış,hayırlı olsun.darısı başımıza..

mmf senin bebişin kontrolüde inş. iyi geçer.

kızlar ben gaz ve karın ağrısı için daha öncede yazmıştım.1 fincan kaynamış suya dolu 1 çay kaşığı kimyon atıp 5 dk.demlenmeye bırakıyorum.sonra bundan 1 çay kaşığını oğluma , diğerini kendim içiyorum.iyi geliyor.tavsiye ederim.

çilekcim senin dediğin gibi sanırım sık emzirmekten gaz çoğalıyo.çünkü daha çok hava yutuyolar.ağladığında bizim oğlanı susturan tek şeyde meme..napalım?
ama haklısın, alıştırmak lazım.2 yada 3 saatte bir emzirmeye..

julicim şu senin halüsilasyonlarına güldüm okurken
geçen gece kaan ı emzirip yatırdım beşiğine.saat 2-3 gibi.sonra bende yattım.eşim üstümü örtmeye çalışırken bi sıçradım.yatakta kaan nerde kaan nerde diye oğlumu deli gibi arıyomuşum.sonra uyandım.allah allah dedim.sanki yanıma yatırmışımda yorganın altında kalmış gibi geldi.eşimde gülüyo bana
valla hep tetikte yattığımız ve çok uykusuz kaldığımız için oluyo bunlar.inş.en kısa zamanda yoluna sokarız bu uyku olayınıda.yoksa işe başlayınca naparız?
geçen yazdığına cevap verdimmi hatırlamıyorum.
ben 2 şubat t işe başlıcam malesef
malum bana maaş vermediği için şirket..ssk dan alacağım askari ücret bizi biraz zorlayacak.bu yüzden 37.hafta bitene kadar çalışıp, izinim dolmadan geri işe dönmek zorundayım.
olsun..
herşey oğlumun iyi bir geleceği olması için..
şu sütümde oğluma yettikten sonra artmaya başlasada biraz stok yapsam..
şimdilik anca ona yetiyo.
gerçi bugün emzirdiğimi yarın babaannesi içirir..öle idare ederiz.ama zor zamanlar için biraz dolaba stok yapmak şart..
julicim sen işte sağdığın sütü koymak için termos gibi bişeymi almıştın?
nasıl bişeydi ve nerden almıştın?
ben süt saklama poşetleri almıştım ama sürekli sağacağım için bunlar yetmez.bide tek kullanımlık galiba bu poşetler.
her sağdığımızıda ayrı yerde saklamamız gerekiyo galiba..üstüne eklenmiyo dimi bi öncekinin?
ay araştırmam lazım bu süt saklama koşullarını..
bilgisi olan varmı?

korse olayına gelince:
bende hastaneden çıkarken doktoruma sormuştum sezeryan olmama rağmen korse kullanabilirmiyim diye..
çok sıkı olmamak şartı ile kullanabileceğimi söledi.
bende kullanmaya başladım doğumdan 10 gün sonra.baya indi ama hala göbeğim var.
şimdi biraz daha sıkısını alacağım.

kilomda 80 e düştü
işe başlayana kadar eski halime dönebilirmiyim acaba?
çok zor çooookkk!!

Azo sen 2 şubat ben 23 şubat ama sen kaan ı daha geç doğurduğun için o küçük olacak. Olsun canım üzülme ne de olsa emin ellerde olacak bebişin.

Süt saklama olayına gelince çok kötü hassas tarafıma bastın. Ben cam kavanozlarda saklarım diyordum. Bir termos almıştuım ama onu işe giderken götüreceğim ve orada sağdıklarımı saklayacağım. Poşet almamıştım çünkü bir arkadaşımın kızı poşette saklanan sütü içmiyormuş. Böyle durumlar da olabilirmiş. Ama şu an sağdıklarımı cam kavanozda saklamamın imkanı ihtimali yok. Derin dondurucuya sığmaz hepsi. O yüzden ben de bu sabah internetten saklama poşeti siparişi verdim acilen. Çünkü bu sabah kavanozun içinden sağdığım süt döküldü yan çevirince ve ben neredeyse sinir krizi geçirdim. Eşim zor sakinleştirdi. Gitti sütüm diye oturdum ağladım bir saat. Çünkü gerçekten sağarken çaba sarfettim o kadar biriksin diye. Saat saat ayarladım. Damlası ziyan olmasın diye özen gösterdim. Sonuç yarısı buzluğa döküldü ( Eşim de diyor ki 'Ağlama kkökü sen de nasılsa' şimdi gülüyorum bu lafa da o zaman ağlıyordum. Ne ya saç mı bu kökü olsun :) Neyse ki geçti artık aklıma getirmemeye çalışıyorum.

Bu arada ben iki gün sağdığım sütleri birleştiriyorum. Çünkü bir gün içinde 50 cc sağıyorum bu da yetmez tabii ki. Daha fazlasını sağamıyorum çünkü kızım saatte bir emmek isteyebiliyor o zaman da süt olmuyor. Zilli kusuyor ama yine de emiyor başka türlü susmuyor. O yüzden iki günü birleştirip öyle buzluğa koyuyorum. Poşetlerim gelsibn işe başlamaya 1 ay kala sağma işlemine başlayacağım. Gerçi arada hala sağıyorum çünkü sabahları kızım uykulu oluyro ve sadece bir göğsü emiyor öteki göğüs kalıyor.

Selammmmmmmmmmmmm canlarımm off çok özledim sizleri yaaa senağlamasenağlama
Bayadır giremiyorum 20 gündür kayınvalidemlerdeydim dün geldimm...
Kızlar geçmişi okuyamadım umarım herkes çok iyidirrr bebişlerde iyidir inşallahhh :1rolleyes:

asortie gercekten işe yaradımı bu krem nasıl kullandı kuzenın detaylı bılgı yazarmısın benımde ufak bır gobekçık kaldı çok sınır oluyorum rejım mı yaptı spormu yoksa sadece tekmı kullandı bu clarins huile anti-eau ?fisfisfis

canım tek kullanmış ama sürekli hareket halinde olduğu için spor gibi olmuştur
bende çok hareketliyim evde hem işler hem kızıma git gel bak uyudumu uyandımı akşama kadar
doğru düzgün oturmuyorum bilesüprizzzzz

ben 2 çocukla hiç oturamıyorum zaten pekı nezadar sure kullanmış çok muydu gobegı yoksa azmıydı gunde kac defa suruyormus ya daha dogrusu nasıl kullandıgını sana bır anlatsın sende yazarsın bırde kullanırken emzırıyormuydu.
:çok üzgünüm: ben bu göbegı erıtmek istıyorummmmmmmmmmm:a015:

canım o kadarını bilmiyorum alırken anlatıyolar zaten nasıl kullanacağını
o zaman sorarsında emzirirken kullanılıyor mu die ben sadece fiyatını biliyorum
tekin acar da 90 ytl 100 ml

slm kızlar
dün misafir vardı giremedim çocukla misafir ne zormuş yaa.atacım mevütünüzü allah kabul etsin,mmfcim sende hayırlı haberlerle dönersin inş. cnm,eylülcüm sende grip olmşsn cnm geçmiş olsun bol bol meyve sıkıp iç cnm.
ya ben şu süt sağma pompalarından alcamda hani elle sağılanlardan chicconun bide bebedorunmu ne kendinden biberonlu olanları var kullanan varmı hiç?gezmeye gidince ya da kızımı anneme bırakınca filan kullancam.bide bi seferde kaç cc içiyoki bebekler tek seferlik ne kadar sağmam gerekir?

[canim biz daha hic 3 saati bulamadik malesef..2,5 filan dayanabiliyor simdilik:)yavas yavas cogaltiyoruz ama sureyi.10-15dk emiyor kaldirip gazini diger memeyi veriyorum bi o kadarda orda emiyor.geceleri ise gazini aldiktan sonra altini degisip(bazen)yine ayni seyi uyguluyorum.

canim benimkisi hep gazdan agliyor hic ac kalipta aglamadi beyfendi:)insl.bu sekilde gazi iyice azaltirip diye dusunuyorum..

ben bu pompalardan aldım ilk zamanlar çok işime yaradı valla . ben chicconun aldım. maşallah bi sağım gücü var anlatamam. benim oğlum o kadar sıkı tutamaz kaydirigubbakcemile3 kendinden biberonlu hemde.yani direk biberona sağıyor. 1 kerede sanırım 70 - 80 cc içerler. artık büyüdüler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…