2008 Kasım Anneleri

EMZİREN ANNELERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN NOKTALAR
Dengeli beslenmeye ve günde yaklaşık 4 lt sıvı alımına dikkat etmelisiniz.
Emzirirken taze meyve suyu veya süt gibi besleyici bir içecek alabilirsiniz.
Hamilelik sırasında aldığınız prenatal vitaminlere emzirdiğiniz sürece devam edin.
Bebeğinizi bir emzirme rutinine koymayı beklemeyin. Bebeler genellikle 6-8 haftada kendi rutinlerini oturturlar. Unutmayın ki bebek emdikçe, süt yapımı da artmaktadır.
Bebekler hızlı büyüme dönemlerinde daha çok emmek isterler (genellikle 2-3 hafta, 6 hafta ve 3. ayda)
Doktorunuz önermediği sürece bebeğe su, şekerli su veya mama vermeye hiç gerek yoktur. İlk 6 ay anne sütü bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yeter.
Bebeğinizin veya sizin hasta olduğunuzu hissettiğinizde ilaç kullanmadan önce mutlaka doktorunuzu arayın.

SAĞILMIŞ ANNE SÜTÜNÜ NASIL SAKLAYABİLİRSİNİZ?
50-100cc sağılmış anne sütünü temiz bir kap veya süt saklama poşetine koyun. Donarken süt genişleyebileceğinden, tepeleme doldurmayın. Tüm torbalara mutlaka tarih ve miktar yazın. Sütü derin dondurucunun kapağına değil, en soğuk noktasına koyun.
GÜVENLİ SÜT SAKLAMA KOŞULLARI
Odanın serin bir yerinde 6-8 saat
Buzdolabının rafında 72 saat (3 gün)
Buzdolabının buzluğunda 2 hafta-2 ay arası
Derin dondurucuda 6 ay

Her zaman önce en eski tarihli sütü kullanın.

DONDURULMUŞ ANNE SÜTÜNÜN ERİTİLMESİ VE ISITILMASI
Sakladıüınız anne sütünü kesinlikle ocağın üstüne veya mikrodalga fırına koymayın. Bu sütün proteinini bozar ve sütün içinde oluşan sıcak noktalar bebeğinizin ağzını yakabilir. Süt poşetini bir kaba koyduğunuz ılık suyun içine ağzı dışarda kalacak şekilde batırarak çözülmesini sağlayın (ben-mari usulü) ve salladıktan sonra sıcaklığını kontrol ederek bebeğinize verin.

UNUTMAYIN: Çözülmüş süt kullanılana kadar buzdolabında saklanmalıdır ve 24 saat içinde kullanılmalıdır. Bebeğinizi besledikten sonra sütün arta kalanını atın.

Geçmişi okuyamadım, umarım herkes iyidir.

Bu arada moralmen perişanım. Bebeğimin sarılığı tekrar yükseldi. Bugün test yaptırdık bilrubin 20'ye çıkmış. Tekrar fototerapiye giricez. Sonrasında da bi sürü test falan.senağlama
Bayramda da her gören zaten kızıma bu çocuk sarı falan demişti de üzülmüştüm...
Her neyse nolur dua edin de kızımda ciddi bişey çıkmasın...

elmalıcım çok geçmiş olsun canım..umarım kısa sürede düşer ..moralini yüksek tut olurmu..

Teşekkür ederim canım.
En son 15 gün önce kontrole gitmiştik doktora. Rengi bundan bile koyuydu. Dr hanım anne sütü sarılığı bu, iyi aktif bebek falan dedi... Bugün sağlık ocağına hepatit aşısına gittiğimizde biz böyle sarı çocuğa aşı vuramayız test yaptırın falan dediler de öyle yaptırdık.
Bu arada gittiğimiz doktor Acıbadem'de, rengi sapsarı çocuğa test istemiyor. Sıradan bir sağlık ocağı çalışanı durumun vehametini bir bakışta kavrıyor!
Napıyım bu doktoru şimdi ben!! Belki zamanında test istesydi bebişimin sarılığı bu kadar yükselmeden tekrar kontrol altına alınacaktı.
Artık doktorlara da güvenim kalmadı... Şimdi başka bi dr arıycamm

selam kızlar elmalı turtacım çok geçmiş olsun cnm yaa inşallah biran önce atlatırsınız.bebeğini emanet edeceğimiz dra güvenmemiz ne kadr önemmli yaa Allaha şükürki, ben oğullarımın druna çok güveniyorum inşallah sende bulursun iyi bidr.

kızlar bizi hftaya pazartesi tekrar çağırdılar hiç bir değişiklik olmamış son gittiğimizden beri inşallah haftaya biter bu gitgeller.işitme testinide yaptıramadık alet bozukmuş peki neden randevü verdiniz dedim kimsenin kimseden haberi yok manyaklar yaa:mymeka:

canım ben bebedorun mandallı olanını kullandım memnun kaldım kendinden biberonluydu ama biberonun deliği genişti bebişin genzine kaçtı bikaç kere bende aventin aldığım bineronu kullandım sütü ona boşalttım

elmalıcım allah acil şifalar versin canım inşallah biran önce atlatırsınız da rahata kavuşursunuz:teselli:

bende bebedorun elektriklisini kullandım küvezdeyken süt saklamak için çok memnun kaldım sütümü baya çoğaltmıştı ve gelmesinisağladı tabii en çokta.ben çok memnun kaldım tavsiye edebilirim

evet ya bu dr ların herbirine farklı eğitimler mi veriyorlar acaba şüphe etmeye başladım..biri olur der ,biri olmaz , biri test ister biri gerek duymaz ..canımızı kimlere emanet ediyoruz yahu..

pirayecim ben medelanın süt sağma makinesini aldım benimki pilli ve lektrikli olanlardan.açıkcası elle manuel olanlardan çok daha rahat çünkü elle olanda sen kendini ayarlayıp düzene sokana kadar bunda daha rahat sağıyorsun sütünü. ben de almadan önce çok araştırmıştım genelde medeladan oldukça menun herkes ben de dahil.
benim çok fazla sütüm yok anca gün içinde 40-50 cc çıkartabiliyorum.bizm cadı da obur bi seferde versen 60-70 cc içiyor zaten biz mama takviyesi ile besleniyoruz ama bizdeki ortalamalar bunlar belki sana bir fikir verebilir.

ben de süt sağma makinasının elektrikli olanını kullanıyorum gerçi kızım gerek bırakmıyor ama
olsun y,ne de ben lazım olur die almıştım ilk günlerde çok lazım oldu chicco nun kullanıyorum

Elmalı turta nasıl yükseldi sarılığınız anlamadım canım ya. Hani konuşmuştuk burada düşünce değeri en fazla 2 değer yükselir diye. Gerçekten anlayamıyorum doktorunuz bunu nasıl anlamadı o zaman. Bak işin bu kısmı çok önemli. Ben sarılık tedavisini Cerrahpaşa da yapıyorum. Ve oradaki tüm doktorların ortak fikri 1 aylık bebeğe fetoterapi uygulamasının gereksiz olduğu. Bebişi bu yüzden yatırmamalısınız canım. Hatta mümkünse başka bir hastaneye gidin. Acıbadem araştırma konularında yanlış bir seçim. Çünkü işin biraz maddi boyutunu öne çıakrıyor onalr. 50 tane test yapıyorlar. Bu arada sana daha önce de söylemiştim emzirme konusunu o kadar seyrek yapma diye. Keşke hastanede uyandırma diyen hemşireyi dinlemeseydin ve saatte bir emzirseydin. Gerçekten emzirmekten başka çaresi yok. Eminim sadece bu yüzdendir sarılığınız. Dua ediyorum canım bebeğin için inşallah iyi olacak.

Bu arada Piraye benim kızım 100 cc nin aşağısıyla doymuyor haberin olsun. Artık büyüdükleri için onları 50 cc falan kesmez :)

elmalı turta geçmiş olsun canım umarım biran önce iyileşir kuzucuğun dualarım sizinle,

biz dün akşam oğlumuzun birinci ayını kutladık, gündüz hava güzeldi gezmeye gittik anneye alışveriş yaptık(hep bebeğe olmazya dimi) yemek yedik, akşamda evde oğlumuzla pasta kestik birinci aya özel kaydirigubbakcemile3

ne guzel ya bız henuz -bayramda annemler harıc- hıc bır yere gıtmedık bende alısverıs merkezıne gıtmek ıstıyorum oglanla ama babası :S cok kalabalık yerlere sokmayalım daha cokkucuk dıyor.

elmalı turta Allah şifa versin. en kısa zamanda atlaın inş.
bu zamanda doktorlara bile güvenilmiyo. Allah yardımcın olsun dr konusunda.
ama bozma moralini her şey yoluna girecek inşallah :Saruboceq:

Ya siz hiç olmazsa ev ziyaretlerine gitmişsiniz. Bizim babamız bugüne kadar mecburi hastaneye gitmelerimiz dışında dışarı çıkmamıza hatta eve gitmemize bile istemedi. Kızım evinden başka bir yer bilmiyor. Hatta bu konuyu o kadar ciddiyte alıp bu sabah kavga bile ettik Hem ben sıkıldım hem bebek hava alsın diyorum. Bebeğin hava alması için sabahları güneşte balkona çıkarıyor ama o kadar. Sanırım ilk dışarı çıkması ilkokula giderken olacak ((

bende çok sıkılmıştım1,5 aydır evdeydim hiçte alışkın değilim,hem bu ikinci, bayramda oğlumuzu kız kulesine götürdük, dünde bilenler vardır ikeanın yanında meydan avm var oraya gittik açıkhava zaten orası, hava çok güzeldi dün ve oğlumuz güneşten yararlansın dedik ama sağolsun bir arkadaşımız sayesinde güneşi kaçırdık:1no2:
bu iki oluyor gelecez deyip sonra gelmiyorlar, bu kez hazırlık yapmamıştım ama geçen sefer hazırlık yaptım yanlız olmama rağmen ama ne gelen var ne haber veren
-tatlicadiarzu-

evet dün istanbulda hava çok güzeldi biz de bağdat caddesine çıktık kızımız temiz hava alsın diye.hava güzel olunca bebek arabasını alan çıkmış dışarı ))
walla çok şükür ben 19. gününden itibaren kızı dışarı çıkartıyorum kayınvalideme kalsa çocuğun burnunu çıkartmayacak dışarı ama gezinti annenin gezinti çocuğu olur diyip gezmeleri yapıyorum ben :)

julicim;
aynısından bi tane de benim başımda var. hatta benimki daha fena balkona bile cıkartmıyor. kızım gün ışığını görünce korkuyor valla. erkeğin fazla ilgilisi del hiç iyi değilmiş yaaa. sanki 5 tane cocuk büyütmüş, sabahtan akşama işnternetten bişeyler öğrenip akşam bana anlatıyor.
daha her şey cok yeni bakalım zamanla biraz daha toparlar ve düzelir inşallah. yoksa ben kafayı yicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…