2008 Kasım Anneleri

sizin babalardan bir tanede bende var evden sadece hastane için çıktık bir de anneme gittim
alışveriş merkezlerine gidelim çok sıkıldım diyorum annemle ikisi sağolsun çok kalabalık yerlere
çıkarılmazmış hasta olurmuş ama ben çok sıkıldım ayrıca heerkes çıkarıor diorum ama yok işte

Yok kızlar bu sabahtan itibaren sızlanmıyorum dışarı çıkmıyoruz diye.Bir arkadaşımla aynı zamanlarda doğum yaptık. Bayramda falan çok gezmişlerdi onlar. Şimdi kıyamam bebeği bronşit olmuş ve hastanede yatıyormuş. 3 gğn daha yatacakmış. Çok üzüldüm. Küçücük bebenin çektiğine bak ya. Bir de oksijen maskesi falan takmışlar. Annede hastanmede tabii perişanlar. Bu grip salgınlıklarının olduğu dönemde aman bırakın evde kalalım balkona çıkalım ne olacak ((

gecmisi okudumda cok ilginc ya,benim esimde hergün bebegi ¨temiz hava almaya cikarmak istiyor.simdiye kadar cok sicak bakmiyordum bu fikre ama benim baligim temiz havayi bulunca hemen siziyor:)yarindan itibaren babamiz 2 haftalik tatilde ve Deniz beyle bol bol yürüyüs yapicaz.üzerini iyi giydirdikten sonra ben bisiy olcagini sanmiyorum,sürekli ayni havada zararli bebeklere cünkü.

julicim abartmadan cik hayatim yani hava daha normal oldugunda filan.vallahi burayi bir görseniz millet yeni dogan bebediyle -10 olana kadar sokakta,tabi ben o kadar yapamam ama yinede Deniz dogduktan bir hafta sonra basladim cikartmaya.

ay bizim ki de çıkarmıyor işte bazen diyorum senin benim bilmediğim bebelerin mi var herşeyi biliyorsun kızıyor bana:dilcikar:

slm kızlar ben o zaman kocamı öpim öpimde başıma koyayım. ilk 10 gün tamamda sonra ben ve bebişim ne zaman istesek çıktık. tabi bende öle habire habire sokak diye aşermedim ama ben sıkılmayım diye çocuk hava alsın diye çıktık. bunların yarısı evden evlerede olsa bizim ruh sağlığımız içinde çocuk içinde çok iyi.
jülicim arkadaşının bebeğini üzüldüm. bronşit çok kötü. Allah korusun. benim büyük oğlumda 40 lı iken bronşit olmuştu hemde alerjik bronşit neler çektik büyüyene kadar. dr ya 3 yaşında ya 7 yaşında atar dedi. gerçektende 7 de attı . ama hep kolay hasta olan bi çocuk ve artık antibiyotiğe bağışıklık kazandı. zor iyileşiyor. eskiye göre ama maşallah daha iyi. onun için bebişlerle gezmeliyiz ama çok da dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum ben ..

bencede abartmadan çıkarmak lazım çok kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak kalmak kaydıyla iyice giydirdikten sonra hiç bir zararı yok, pazar günü çıkardığımızda hava soğuk olmasına rağmen koltuğunda terlemişti, terli şekilde rüzgara ve soğuğa çıkarmadık iyiyiz allaha şükür

benim kocişte izin vermiyo dediysek avm lere izin vermiyo evlere izin veriyo canım da ben herkesin evine gitmiyorum sadece anneme zaten şimdi bronşiti duyunca da vazgeçtim çıkmaktan allah muhafaza

ya şu dışarı çıkarma mevzusunda çok da önyargılı olmayın ..bebişlerin bağışıklık sisteminin gelişmesi için şart..birazda normal hayata alıştırmak lazım..sürekli steril ortam bebeğin hayata alışmasını zorlaştırır ve çabuk hasta olmasını kolaylaştırır..tabiki soğuğa maruz bırakmadan, kapalı alanlarda ve gün ışığı alan rüzgarsız ortamlarda olmak kaydıyla.bizde bayramda çok gezdik ama arabadan eve ,evden arabaya..birde kırkımızda avm ye çıktık..kolladığınız zaman bişeycik olmaz..üstelik bir çoğumuzun bebeği 1 ayı geçti artık..

eylüle katiliyorum sürekli ayni havada bebege zararli bence.birde bana cok fazla centerlerde dolastirma bebegi dedi doktorya onun temiz havaya ihtiyaci var,soguk hava yoktur kötü giyim vardir dedi adam:)
centerler asiri cok elektrikli ve kalabalik oldugu icin bebek bazen rahatsiz olabilir dedi.birde icerdeki havada cok fazla mikrop olur en sagliklisi disarda dolastirmak dedi.tabi ben yinede gorutuyorum centere filan ama cok kalmamaya onem gosteriyorum.

birde nasil alistirirsak oyle giderler bence,hep evde yasiycak diillerya en iyisi arada cikmalari.

selam millet bugünde misafirim vardı yarında hemde ağır misafirler öff kafam durdu valla ne yapıcam aklıma bişey gelmiyo eşim gelince çıkıcaz alışverişe ama ben napıcamı bilmiyorum daha siz neler yaptınız herkesler iyimi

günaydın kızlarr nerelerdesiniz ? baıyom yavaş yavaş sonbahar yaprakları misali dökülüyoruz.
biz bu sabah aşımızı vurulduk. akşamada aylık kontrolümüz var. bakalım ne kadar büyümüş ufaklık..
ya bişi sorcem.bu hepatit huysuzluk yapar mı? benimki sabah beri pek bi huysuzda CADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…