2008 Kasım Anneleri

bezle ilgilide olabilir tabi yine buradan bir arkadaş daha primayı değiştirmişti yanlış hatırlamıyorsam
okuyunca içim cız etti valla canım kıyamam bebişlere inşallah en kısa zamanda geçer

zeynebin öncelikle çok çok geçmiş olsun çok büyük dert walla popişler.
geçen haftaya kadar bizdeki durumda inanki aynıydı her popişi açtığımda kızımla beraber bende ağlıyordum. zeytinyağı yumurta gibi doğal yöntemleri kullandım sebamed kullanıyordum değiştirdim,bez değiştirdim ama sadece hafifletti biraz olsun ama geçrimedi. iki krem kullandım ama asıl doktorumuzun önerdiği gayet başarılıydı. birincisi beklemek önermişti bana da uni baby nin pişik kremi ama yanlış olmasın pişik önleyici değil pişik kremi olan içinde çinko oksit var o çok başarılı.diğer kremi ise bize doktorumuz verdi içinde kortizon yok aynı kremi yüzümüzdeki isilik döküntüleri içinde kullanabileceğimizi söylemişti. cumadan beri kullanıyorum ve hem popişimiz hemde yüzümüz ilk günkü gibi oldu walla .istersen doktoruna sor bu kremi atopiclair ismi.hatta halam geçen sene doğum yapmıştı onun da doktoru vermiş bu kremi bende görünce söyledi. gerçekten çok başarılı ve en güzeli kortizon içermiyor olması. inşallah bir an evvel geçer sizin popişte.
bu arada bizim doktorumuz pişik önleyici olarak uni baby veya nivea yı önerdi. ve bu ikisinin ıslak mendillerini. diğerlerinin içinde az da olsa alkol vs. varmış ve bebek cildine en uygun ürünler bunlarmış. aklınızda bulunsun kızlar.

iyi aksamlar herkeze,bizoglumla disaridaydik bugun anca girebildik eve..biraz temiz hava aldik,alisveris yaptik ama cok yorulduk..

zeynepcim öncelikle cok gecmis olsun canim..Deniz`in hastaneden geldigimiz günün ertesi fena pisik olmustu poposu.doktor bana icinde cinko bulunan bir pisik kremi verdi ve sabaha hic bisi kalmadi.türkiyedede var icinde cinko bulunan kremler duymustum bi arastir istersen.

Desitin diye bi krem var galiba,yada uni baby pisik kremindede var cinko (zinc),bilirim cok zordur pisik olayi Allah yardi metsin minigine insl.ya.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar bende pek fazla takılamayanlardanım,
bizim kızın uykusu hala düzene girmedi o bi taraftan bi de hasta edip duruyoruz kızı
Bu sefer de burnu tıkalı.
Serum fizyolajik kullandık baya işe yaradı çok güzel açtı.Fakat arkası gelmedi bi türlü tıkanıklığın.Bi kaç gün daha geçmezse doktor yolu gözüküyor bize.

Burnu tıkalı olunca haliyle ağzıyla nefes alıyor bu da öksürmesine sebep oluyor.
Var mı öksürük sorunuyla karşılaşan?

Ayrıca yüzünde isilikler oluşmaya başladı.Sanırım emzirirken benimle temasından oluyor.Çünkü bi süre sonra geçiyor tekrar bu isilikler.Ne yapıyorsunuz bunun için?

Yağmurcum hoşgelmişsin...

Zeynepcim geçmiş olsun.
Ben alt açtıkça ara ara bebeme pişik kremi Hametin sürüyorum.
Arada ıslak pamukla arada da ıslak mendille siliyorum.Unibaby kullandım.Sonra annem bulamadı wee kullanıyorum.
Şimdi hops aldım inşallah bi sorun yaşamam bundan.

Bez sorununu bende yaşıyorum.Primanın 2 numarası küçük gelmeye başladı.Sızdırıyor hemde zor kapatıyorum artık acaba 3 e geçsem mi?Çok büyük olmaz dimi?

Herkese iyi akşamlar kızlar.uzun zamandır giremedim.herkes iyidir umarım..

Pişik derdi sarmış herkesi sanırım.ben en başından beri prima bez ve sebamedin pişik önleyici kremini kullanıyorum.çok şükür şu ana dek bi sorun yaşamadık..ıslak mendil hiç kullanmadım hep pamuğu ılık suyla ıslatıp siliyorrum,pişik kremini de tabaka halinde sürüyorum.cildine yedirmiyorum yedirince pişik kreminin hiç bir faydası olmuyormuş bilginize..

Bakıyorum herkes gezmelere başlamış..Valla biz daha hastane dışında bir yere çıkmadık çünkü hava aşırı soğuk..40 ı çıkmadan da çıkmayı düşünmüyorum gezmeye.hastane doktor hariç tabii..

Darkçım ben de primanın 1 numarasından direk 3 numaraya geçtm çok memnunum.üstelik senin kuzu benimkinden 20 gün filan büyük yanlış hatırlamıyorsam.sorun olmaz geç bence.

Bişey sorcam size.sizin de bebeğinin altından idrar kokusu geliyor mu?bezden mi acaba diye düşünüyorum.

kaka olmadığı sürece mis gibi kokuyor papatyalı papatyalı ama kaka varsa hemen anlaşılıyor-tatlicadiarzu- prima yenibebek2 kullanıyorum hiç idrar kokusu almadım canım

zeynepcim primadan alerji olan benim miniğim hatta konu açmıştım buyüzden valla bırakır bırakmaz geçti o yüzden çok midem bulandı benim primadan .
bencede bezini değiştirmeyi dene canım yaa nasılda acıyordur kimbilir.huggies kullandım 54lübitti bi 54 daha var ondan sonra bende 3 noya geçicem çünkü artık tamamdır benim minik büyüdü teyzeleri ama huggies çok sert geldi bana bimin bezi varya jenny&willy onu çok methettiler burdada çok methini duydum onu deniicem bi bakıciim ıslak havludada bişey duydum allahım midem kalktı mirayın ıslkak mendili var mis gibi gül kokuyo popomuzda artık hiç pişik olmuyo maşallah subhanallah

Çitoscum idrar kokusu bizdede geliyor.
Bizde hissediyoruz.Bazende ben kokluyorum çiş yapmış mı diye :)) Hissediliyo yani
Bende papatyalı prima kullanıyorum ama papatya deil çiş kokyo DD
Sanırım bizimkiler güçlü kuvvetli Çişiyo DD (Çişiyo telifi bana aitp )

Darkcım canım hosgeldinn ...
Bence geç canım sen 3 numaraya ben geçeli baya oluo
2 numara cok sıkmaya basladı ...
Of çok dertliyim simdi ben dökim içimi :)
Pişik öle böle caresi war benim sorunum daha vahim
emme problemi yaa kafayı yiyecem az kaldı o kadar istiyorumki emsin die
inanın dogdugundan beri ugrasıorum Önceden 20 dk emiodu sonra 10 dk sonra 5 dk
bazen 10 dk oluo ama bazen bas bas bagırıo emmemek icin ama suda war çok boğuluodu pirayenin
dedigi gibi tıkanıp kalıodu korkuodum bende sagıp veriodum biberon (ama cektikce gelenlerden)
ama yinede alıstı heralde yaa simdide 10 dk bazen 5 emio icim rahat etmio mecbur sagıp
veriorum sanırım fazla emmicek benim kızım Aç bırak emer dediler denedim yok inat :) almadı yine
napcam bilmiorum bi tavsiyesi olan warmı kızlar yaaa ...

canm inşallah bırakmaz çok korkuyorum bende bu yüzden çayını bile hergün vermiyorum baya baya unuttu benimkide biberonu küvezde çok alışmıştı biberona almııcak diye korkuyordum her seferinde yetersiz olduğunu düşünme bence sağıp verme öyle öyle unutacak biberonu.her seferinde sağıp verirsen alışır ve biberona alışanlarda memeye alışamaz geri kolay kolay.canımm kolay gelsin yağmurcum hoşgeldin bu arada:1hug:

günaydınn kızlar
,bizim bugün aşı günümüz
karma +verem+pnomokok.
çok korkuyorum yaa bakalım nasıl geçicek
tres oldum kaç gündür
pazartesi ropu vardı üzüldüm tekrar çağıorınca
bugünde bu kadr aşı üzülüyoruım biiyorum onun iyiliği için
ama elimde değil işte anlarsınız beni
ömür törpüm bu çocuk benim
ilkinde böyle değildim:ecrin_bebek:

günaydın kızlar aahhh ahhhh senağlama
dün akşam yeni bez aldık molfix aldım de 4 paket bezimiz oldu . eğer molfix iyi gelirse ben bu primaları ne yapacağım acaba ? neyse çilekçimin dediği kremi alacağım bugün. çünki yaşayabileceğim en kötü dr deneyimini yaşadım. ilaç bile alamadan geldik kavga dövüş.
biliyorsunuz ben sütüm az olduğu için ek mama veriyordum. dün akşam tarttı hesapladı 1 kg almış. ooooooo dedi çok almış mamayı keseceksiniz sütünüz yetiyor. 450 gr 500 gr alsa yetermiş. zannetmiyorum normali bu değildir. neyse tamam keselimde zaten bu çocuk emiyo emiyo ağlıyo mama veriyoz melekler gibi uyuyor. demek neymiş yetmiyo doyurmuyo sütüm. sütümün olması onu doyurduğu anlamına gelmezzz. bunu ilk oğlumda da yaşadım. ama adam beni zır cahil yaptı. bizden bide kaka tahlili istedi. tamam yaptıralım.sabahtan öğlene kadar 5 kere kaka yapan benim ufaklıkta numara yok. gece 10:30'a kadar bekledik ama yok.emziriyorum emziriyorum ağlıyooo. neyse eve geldik. bilmem daha ne kadar emzirdim bir ara uyudu. saat 1:30 da uyand ve kızılca kıyametle birlikte. emziriyorum her iki göğsümüde tam uyuyo gibi koyuyorum sanki hiç yememiş gibi basbas bağırarak kalkıyo. tekrar aynı işlemler. saat 4 de kaka yaptı bu arada. temizle emzir emzir . yatır ciyak ciyak. ama inatla vermedim mama. çünki eşimde dr la bir oldu vermeyeceksin mama dedi. tamam işte vermedim ama sabaha kadar oda bizimle aynı çilyi çekti. en son sabah ezanı okunuyordu daldık. saat 8 e kadar. eşim gitti. yaptım mamayı verdim ve meleğim az önce uyandı. hiç mızırdanmadan uyandı. ama ben bunu anlatamıyorum tabi.sonra aradım eşimi bak böle iken böle. tamam dedi sen daha iyi biliyon. hayır ben iyi bilmiyorum. başka dr gidip baştan başlayacağız. eğer buda öle derse ben yanlışım. yarın sabah yeni bi dr gitcez bakalım.
kısacası şu an sıfıra sıfır elde var sıfır oturuyoruz. cumartesi mevlütğmüz var. ev kalk gidelim diyo. çocuk durmuyo. uykusuzum bilmiyorum ne olacak. kafayı sıyırmak üzereyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…