2008 Kasım Anneleri

Canım inşallah bırakmaz ama doymadıgını düsününcede
mecbur icim rahat etmio sagıyorum ama yapmıcam bugün bakalım
nolcak...
Bu arada aşı olayına bende cok üzülüorum O aglayınca aglayasım gelio ya :)
Doktordan utanmasam aglıcaktım gecen :)

yağmurcum kaşıklı biberonlar varya onlarla denedinmi hiç kaşıkla vermeyi dene bide istersen.bende biyere gidince sağıp veririm diyorum ama kaşıkla veririm baksana hemen biberona alışıyolar demekki

kızlar bende artık primanın 3üne geçicem doğduğundan beri yenidoğan 2 kullanıyoduk ama sıkıyo sanırım artık bacaklarına iz yapıyo bide.

herkese selam;
bugün cok mutluyuz, çünkü bugün kırkımız cıktı. anneannemiz kırk tas su saydı. yıkadı bizi.
cok rahatladım valla. bu akşam da gezemeye gideriz inşallah..

bu arada bezde 3 numaraya gecen bebişler kilo olarak baya iyiler heralde.2 numara da olmadığına göre, 2-6 kg yazıyo üstünde cünkü. maşallah hepsine...
biz 2de rahatız henüz. 1 ay falan 3 e gecmicez. kilomozda en fazla 5kgdir heralde. 2 hafta önc"e tartılmıştık en son..

zeynepcim, benim evde aynı durumda, ve uykusuzluk hepimizin ortak kaderi zaten. sıkma canını. ilk günden beri etrafımdaki herkes aman mama verme emzir emzir emzir diye diye deli ettiler beni.

sükür sütüm yetiyor, kilo alımını da beğenmişti doktor. 700 gram almıştık 27 günde. ama ilerde yetmeyebilir, hiç belli olmaz.
mama resmen deevlet düşmanı gibi algılanmış durumda. sebebini anlayamadım. insan mecbur olmasa vermeski saten mama falan. kimse bunu anlamıyor.

bence de yeni bi doktora git görüş, fazlada üzülme, bize her şeyden cok moral lazım
dimi ama???kaydirigubbakcemile5

Tünaydın kızlar. Zeynep sen de kötü bir gece geçirmişsin dün. Umarım bu yeni doktorun içini rahatlatır ve bu soruna bir çözüm bulur. Yalnız benim bebeğim de çoğu zaman senin dediğin gibi yapıyor. Ya i yatırıyorum tam o sırada uyanıyor ve tekrar emmek istiyor. Sabaha kadar böyle gittiğimizi biliyorum ama hiç sütümün yetmediğinli düşünmemiştim ve 1 ayda 1 kilo aldı. Belki doktorun haklı olabilir ama bence en iyisini anne bilir.

Ben kabus gibi bir gece yaşadım dün gece kızlar. Kızımın yüzündeki sivilceler yanaklarda kuru bir döküntü şeklini aldı biz de korktuk hastaneye götürelim dedim. Demez olaydık. Üç devlet hastanesi. iki özel hastane dolaşıp doktora görünemeden geldik. Devlet hastaneleri gidilecek gibi değil. Hele bu kadar ufak bir bebekle asla. Öksüren tıksıran bebekler önünde 30 kişilik sıra, kendini doktor sanan hastabakıcılar ve ufacık bebeye bile kıl kıl davranan henüz öğrenci olan doktorlar. Özel hastaneler ise başka bir felaket. Kimi mesai saati dışında sosyal güvenlik anlaşmamınz geçmiyor dedi, öbüründe de SSK, Bağkur ücretsiz muayene oluyor, ama memurlardan muayene ücreti alıyor. Ben böyle bir saçmalık görmedim. Yani küçümsemek için söylemiyorujm bir okulun hademesi ücretsiz gidiyor öğretmeni para veriyor. Bu durumua düşürdüler memurları ( Sonuç mu işte doktor göremeden sinirle eve geldik. Kızımın yanağı hala yara. Yarın başka bir hastaneye gidecceğiz.

Tüm bunlardan sonra kızıma özel sağlık sigortası yaptırmaya karar verdim. Koşulları ve ne kadar olduğu hakkında bilgisi olan var mı??

üfffffff kizlar benim sorunumda ayni benim minik durmadan emiyo uyudu diye yatiriyom bes dakika sonra yine agliyo artik gögüsümde hayir kalmadi ya sok cikar durmadan mama versemmi diye cok düsündüm ama alcam galiba

gecmiş olsun canım.
hastanelerin hali gercekten berbat. katılıyorum sana...

aman sormayın kızlar doğdu doğacak doğdular yok o yok bu gazı çıktı çıkmadı dydu doğmadı bizi ip üzerinde oynatıyorlar. bakalım yarın gidelim yeni dr ne diyecek. Allah hepimizin yardımcısı olsun. sağlıkla büyütmek nasip etsin.:Saruboceq:

selam kızlar, bende sık emzirmediğim için suçluluk duyuyorum.. iki çocuğa anca ytişiyorum yalnız başıma çünki... 2 saatde ikisi birden acıkıyor ve uyanınca basıyorlar ağlamaya biberonu alana kadar susmuyorlar emzirmeye sıra gelmiyor günde 2 kere mızırdandıklarında veriyorum şimdilik.. zaten baştan beri çok sütüm yok..
bugünde 2, ay aşılarımızı yaptırdık 2 bacaktan ve bir koldan 3 iğne yedi yavrularım.. şimdi mamalarını yediler uyuyorlar...
julicim geçmiş olsun kızına çabuk atlatır inş...

zeynebin hiç kendini üzme aynı problem bende de var. benim sütüm var ama yetmiyor doyurmuyor ilk doktorumuz bunu anlayamadığı için kızım ilk 17 günde 3200 den 2900 e düşüp sadece sonrasında 150 gr alabildi.. doktor kesinlikle mama verme sık sık emzir diyordu ama emzir emzir nereye kadar çocuk doymuyor basbas bağırıyor kaç defa sabah 8 lerde yattığımızı biliyorum. üstelik sarılık durumumuzu bile fark edemedi dr..insan bir test ister sanki paraları kendi ceplerinden çıkıyor tövbe tövbe. neyse en sonunda ben de doktorumu değiştirdim walla adam sağolsun inanılmaz ilgilendi ölçtü biçti tarttı dedi sütün yetmiyot besleyemiyorsun bebeği. aylık 500 gr mın altında alıyorsa bir bebek mama takviyesi yapmak lazımmış ve biz bir uygulama verdi anne sütünü kesmeden. ilk 4 gün 1anne sütü 1 mama sonrasındaki 4 gün 2 anne sütü 1 mama sonrasındaki 4 gün 3 anne sütü 1 mama diye .. ama biz 2 anne sütü 1 mama da kaldık.çünkü sonrasında doymuyor ve mızıldanıyor. sonuçta önemli olan bebeğinin beslnemesi bu mamaya neden bu kadar karşı çıkılır anlamıyorum yoksa yok .benim kayınvalidem de öle her fırsatta emzir emzir aman mama verme diye tepeme dikiliyor.açıklıyorum anlamıyor.ne yapayım sonuçta önemli olan bebeğim walla.hiç süütmde olmayabilirdi ve sadece mamaylada beslnebilirdi.önemli olan beslnesinler sağlıklı olsunlar gersi boş.

julicim sana da geçmiş olsun canım inşallah önemli bişey değildir.bizim özel sigortamız var ama en güzel bilgiyi sana sigorta şirketleri verecektir ben şmdi nedesem yanlış olur ama kesinlikle tavsiye ederim çok önemli bişey bu türkiye şartlarında. şimdi değişik kampanyalar falan var sigorta şirketlerinin bence hepsini ara sor sonuçta hepsinin verdiği hizmet üç aşağı beş yukarı aynı.

julianne kullanıcısından alıntı Mesajı göster
.....
Tüm bunlardan sonra kızıma özel sağlık sigortası yaptırmaya karar verdim. Koşulları ve ne kadar olduğu hakkında bilgisi olan var mı??

Geçmiş olsun Julicim, devlet hastanelerini tahmin edebiliyorum ama özeller de gerçekten çok pahalı...
Biz bebeğimize özel sağlık sigortası yaptırdık. Anne babası olarak bizler de 3 yıldır sigortalıydık. Bebek doğunca onu poliçemize ilave ettirdik. Sınırsız yatarak tedavi ve muayen ile tahlilde %50 indirimli bebek poliçesi bize 300 YTL'ye maloldu.
Yalnız sigorta şirketleri 18 yaşından küçükleri birey olarak tek başına sigortalamıyor. Anne ya da babanın sigortasına ek poliçe düzenleniyor. Bu yüzden eşin ya da senin de sigorta yaptırman gerekecek. O da sanırım sırf yatarak alırsanız (eğer ciddi bi sağlık sorunu yaşamadıysanız) 500-600 YTL civarı bir kişi için.

Selam herkese...
Sarılık tedavimizden döndük çok şükür. Umarım tekrar 20'lere yükselmez. Bugünkü düzeyimiz 16... Bu arada idrar yollarında enfeksiyon çıktı kızımın. O da sarılığı yükseltirmiş. Bugün tekrar kültür için örnek alındı. Yine çıkarsa antibiyoyik tedavisi görücez sanırım.
Umarım herkes iyidir.
Herkese bol uykulu, gazsız, pişiksiz,sağlıklı günler diliyorum...

merhabalar kızlar
bu cocuk oldugundan bu yana cok nete bıle gıremez oldum
bız bayramda annemı de alarak kendı evımıze gectık
hos annemle benım evım zaten bırkac sokak arayla
neyse oglum kendı evımızı cok yadırgadı ve yatagında uyumadı tasıma koltugunda uyudu kac gece
bugun yıne anneme geldık benım kontrolum sonrasında pek bır rahat sanırım kısı burada gecırıcem ben bu gıdısle

doktorum bana sezeryanla dogum yapmama ragmen vajına ıncelmesı sebebıyle fıtıl ve bır krem verdı ve ıyılesınce de spral takalım dedı
oglumun kalca ultrasonu ve ısıtme testı de ıyı sonuclandı sukur
ama gaz sancılarımız ve aglama nobetlerımızde bır degısıklık yok maalesef

oglumla dısarıya doktora gıtme harıcınde bır kez mevlut yemegı verdıgımızde cıkmıstık bır de kırkımızı cıkardıgımız gun babası ıle cıkarmıstık
ben artık anneme kendı kendıme gelıp gıtmek ıstıyorum ama maalesef cok panıklıyorum
hala kendı evımden anneme arabası olmasına ragmen tek getıremıyorum nedense
pek bır urkek oldum sız ne alemdesınız bu konuda

herkese ii geceler hatunlar nasılsınız bakalım biz dün aşırı gazlı ve ağlamalı gecenin ardından sağlık ocağına
gittik ve aşımızı olduk hepatit neyse kızımdan ses çıkmadı bile maşallah
21 ocak tekrar aşılarımız var ama bir aşı var o ne aşısı anlamadım prenan mı öle bişe şimdi
aklıma gelmiyo ama bilgisi olan var mı acaba bronşit diyen oldu ama emin değilim
soramadımda hemşireye ama iyiyiz çok şükür güzel uyudu kızım bugün maşallah
inşallah gecede uyurda düne dönmeyiz dün babasınıda benide mahvetti sağolsun

iyi akşamlar süper anneler
bu yaramazların her sorununun üstesindende azimle gelen siz anneleri tebrik ediyorum
bütün yazdıklarınızı okudum ama kimin sorunu kimindi aklımda kalmadı.
bezleri 2 den 3 e atlatanlar bebekleriniz kaç kilo?
bende 2 kullanıyorum ve geçen hafta 3-4 kez üstüne geçmişti oğlumun çişi.bağlarken iyi gibi ama acaba dedim bez büyükmü geliyo?
belkide ben bağlayamıyodum düzgün.şimdi düzeldi ama..
pişik sorunu yaşayan anneler geçmiş olsun.ben önceden 4 paket ıslak mendil(saf su olanlardan) almama rağmen hiç kullanmadım.bir arkadaşım suyu kaynatıp ılıtıp pamukla silmemin daha iyi olacağını sölemişti ve bende öle yaptım.bir tasımız var.içinde hep hazırda bekleyen suyumuz.pamukla onunla siliyorum altını.ve chicco nun talk pudrasını kullanıyorum her alt değiştirmede hiç pişiğimiz olmadı çok şükür.arkadaşların dediği gibi içinde çinkoda varmış bu pudranın şimdi baktım.

benim bebeğimde ilk zamanlar sütüm az olduğu için doymuyordu ve doktorumuz sütüm artana kadar 12 saatte bir mama verebileceğimi, aralarda sürekli emzirmemi sölemişti.malum bizim oğlan 4 kilo doğduğu için böle iri bebeklerin ilk başlarda doymaması normalmiş ve mama takviyesi gerekiyomuş.sonra emzirdikçe,hurma,tahin helvası,humana çay vb.takviyelerle sütüm arttıkça günde 1 defa mama vermeye başladım.10 gündürde artık hiç vermiyorum.ama benim kedimde en fazla 5 dk. olmadı 7 dk. emip bitiriyo olayı.korkuyodum açmı kalıyo acaba diye..araştırdım nette günde 6-7 kez çiş yapıyo ve en az 2 kez hardal sarısı kaka yapıyosa doyuyomuş bebekler.bzizmkide şükür öle..

bu akşam dr. kontrolümüz vardı.oğluşum 4960 gr. olmuş 20 günde..çok şükür..
sütüm yetiyomuş yani..böle devam dedi dr.
bide hırıltısı vardı.gözlerindede çapaklanma.ikisi içinde damla verdi.
gaz sorunumuz içinde yeni bir damla daha verdi.eskisi ile dönüşümlü kullanmamı söledi.
kilo alan bebeklerde gaz sorunu daha çok olurmuş.bebeklerin bağırsakları 2 yaşına kadar anca gelişimini tamamlarmış ve bazı çocuklarda hiç olmayabilir,bazılarında(bizimki gibi) çok olurmuş.4.ayda düzelir dedi.bazende gaz sancısı sanılan durum idrar yolları iltihabı olabiliyomuş.eğer damlalarla sorunumuz devam ederse idrar tahlili yaptırıcaz.

julicim çok geçmiş olsun sanada.bizim gittiğimiz nisa hastanesinde bütün imkanlar var.yaşadığınız talihsizliklere üzüldüm canım.ben şuan özel sağlık sigortası yaptırabilecek durumda değilim.ama imkanın varsa yaptır tabi.ama başka hastaneleride araştır canım. bizim babamızda öğretmen ya..istersen bizim hastaneyede getirebilirsin.hem ben doktorumuzdanda çok memnunum.
inşallah en kısa zamanda sorunu çözersiniz ve minik banusumuzun ciddi bi sorunu yoktur.

kızlar hepinizin yavrularına acil şifalar diliyorum.
yine destan yazdım
kusura bakmayın..
öptüm hepinizi ve minik kuzularınızı..
iyi akşamlar..

Son düzenleme:
juliannecim çok geçmiş olsun cnm.inşallah miniğinin yanağı düzelmiştir.

o memeyi bırakmak istememe bizdede var arkadaşlar.ben memeci diyorum artık kızıma aynen benimde memeler hiç içeri girmiyo anam sürekli cuk cuk cuk :)) memede uyumak en büyük zevki.daldı artık diye düşünüp yatağına yatırıyorum anında uyanıyo.sensörlü sanırım bunlar

valla uykusuzluktan kafayı sıyırmak üzereyim.geceleri sürekli uykumda konuşuyormuşum,eşimi uyandırıp bişeyler anlatıyormuşum.hiç bişi hatırlamıyorumD.ama bebişimle ilgili de sürekli kabuslar görüyorum ve onları hatırlıyorum çünkü sıçrayarak uyanıyorum geceleri hep ona kötü bişey olacakmiş gibi bir korku var içimde.bu psikolojiyi düzeltmeye çalışıyorum ama çok başarılı olamıyorum.bu kadar uykusuzluk ve yorgunlukla Allah hepimize sabır ve sağlık versin.ben bu tempoya dayanamayıp bayram baya hastalandım ama çok şükür şimdi iyiyim.

bu arada geçtiğimiz pazartesi benim kızımda aşısını oldu hiç ağlamadı kuzum maşallah :) önümüzdeki pazarteside mevlütümüz var.e artık yapalım dimi 40 mız filanda çıktı :) gecelikler giyip yatak döşek yatçakmışım.iyide anacım lohusalık filan kalmadıki bende:)hoş ben ilk gün de yatmadımki

neyse amaaan amma uzun yazdım yafu :))artık çok sık giremiyorum.şimdi de uykundan fedakarlık ettimde girdim siteye ama yatıcam artık :)

izmirde olan arkadaşlar pazartesi mevlüdümüze beklerim.gelirseniz çok sevinirim.merak etmeyin bebişler üşümez benim ev çok sıcak )

hadi bakalım öpüyorum hepinizi şimdilik iyi geceler :))))

asorticiğim aşıların isimlerini tambilmiyorum ama biz dün 2.ayaşılarımızı olduk verem sol omuzdan sağ bacaktan karma sol bacaktan pnomokok yani zatürre vurulduk .sizinde öyledir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…