2008 Kasım Anneleri

selam millet bizde buıgün gittik aldık arabayı benim içinçöenmli olan bana doğruçevirebilmekti yani çift yönlü olmasıydı kraftın 3 tekerleklisini çok beğendim ama tek yön pierre cardinin şumodelini
[/URL][/IMG]çok beyendim ama satıcı tanıdık olduğu için tavsiye etmedi hem 300dü bu ama alim,inyum olduğu için sağlam değil 6 aya bilemedin 1 seneye problem çıkarır dedi bizde pierrecardinin şu modelini aldık taş gibiymiş duyduğuma göre sürüşüde rahat çokçok estetik değil ama sağlam işte
[/URL][/IMG]

ilgili başlığı bulamadım aradım taradımkayboldum sitede ama bulamadım bende burayakoydum resimleri

Annem külotlu çorap giydirmiyor alttan çok sıcağa alışmasın diye.
bende 2 tane almıştım zar zor bulabildim bu 2 taneyi.2 tanede hediye geldi.Sadece bi kere giydik,biraz daha büyüyünce daha iyi olur sanırım.

canım bu başlığı biliyorum araba için açılmış bibaşlık vardı kasım annelerinde onu bulamadım.
,yaa darkcım yapıştım enigma modeline ama adam sağlam değil diyince midem bulandı yakından gösterdi gerçekten çoksağlam gözükmüyordu sonuçta adanm satıcı pahalı olanını satmak ister ama tanıdık olupta öle diyince alamadım.bizim buralarda pekdüz değil evden merkeze inmek için bahçemizden yürümemiz gerekiyor engebelitaşlı :))arazi arabası aldık yaani biz enigma asfalt arabasıymış:roflol:

iyi pazarlar kasım anneleri.
yeni araba alan arkadaşlara hayırlı olsun güle güle iyi günlerde kullansınlar.
azocum supanallah maşallah sütün gayet iyi bununla rahat rahat doyuyordur.ben dolu haliyle sağdığımda her iki göğüsten en fazla 60 cc çıkıyorki o zaman ben acayipseviniyorum.bizde mama takviyesi var şaun 90-110 arası değişiyor doyma durumu.
juliicim süper gidiyor zayıflama böyle devam.
bu arada çatlaklar için ebru şallıdan duymuştum badem yağı değilde fındık yağı ile kayısı yağı karışımı sürün diyordu. ben hamilelikte deli gibi çatladım artık umursamıyorum çatlakları.çatladım çatlayacağım kadar kızıma feda olsun ne yapalım.
bugün bizim kırkımızdı.kırkımızı çıkardık kızımla bi güzel yıkandık ve gezmeye gittik.hoş dışarı çıkmak için kırkımızın çıkmasını beklemiyorduk ama gezmeye bize bahane olsun.uzun zamandır bizde alışveriş merkezlerine gitmiyoruk hava da kötü olunca bari öle yapalım dedik iyi ki de yapmışız yılbaşı yaklaşıyor diye pek güzel süslemişler.bu halini çok seviyorum mağazaların.değişiklik oldu bize :)

ayy gitti misafirler ama ben bittim bulaşıkları topla makinaya at eylülü emzir o da uyumadı sağolsun
daha yeni uyudu kendimi buraya attım bizimde mevlüt perşembe günü bakalım nasıl olacak gerçi çok kişi çağırmadım
ama olsun yine iş başa düşecek

bu arada avm lerde sizin oralardada bebek bakım odaları tuvaletlerin içindemi ya çok sinir
oluyorum neden öyle bir yeri tuvaletin içine yapmalarına

bu arada avm lerde sizin oralardada bebek bakım odaları tuvaletlerin içindemi ya çok sinir
oluyorum neden öyle bir yeri tuvaletin içine yapmalarına

birçoğunda tuvaletin içinde canım çok sinir bir durum,
bu arada ne mutlu sana misafirini ağırlayıp göndermişsin, benim misafirlerim yine gelmedi ve gelmiyeceklerinide ben hazırlığımı yapıp bitirince haber verdiler sinir oldum ya doğumdan beri 3 oldu bu insanlar karşılarındakileri hiç düşünmüyorlar, kötükedihüso

herkeze iyi akşamlar,
eylulcum grip olmuşsunuz geçmiş olsun.allah kızına ve sana acil şifalar versin,
araba alanların arabaları hayırlı olsun iyi günlerde kullanın inş,
mmf,bizim araba enigma.daha kullanmak nasip olmadı ama sağlam diye aldık valla.hatta alırken satıcı adam oturdu içine yaylana yaylana ileri geri sağlamlığını gösterdi.yani şimdilik güzel gözükuyor.biz hep baston tercih ettiğimiz için hoşumuza gitti.hem arabada hemde evde az yer kaplıyor.birde hafif olması hoşumuza gitti.bakalım kullanınca daha iyi anlarız,.inş herkez aldığından memnun kalır iyi günlerde kullanır.
asorti ohhh misafirler içeride oturmuş sen nette.ne güzel.valla benimde 3 gün üst üste misafirim vardı.bebekle çok zor ya.maraton gibiydi valla.tam elim hamurun içinde kız ağlar haydı onu bırak kıza bak.bir tatlıyı 1 saatte yaptım yarım bıraka bıraka.

lelal kırkınız çıkmış gözünüz aydın.darısı başımıza inş..bizde haftaya salı inş.bu arada alışveriş merkezleri kırk çıkarma yeri oldu.herkez kırkta alışveriş merkezine gidiyor.heralde bizde öyle yapıcaz.

arkadaşlar dün bizim ilk kontrolumuz ve aşımız vardı,ben okadar heycanlıydım ki anlatamam,aynı hamileliğimdeki ilk kontrollerim gibi.kızımın kilosunu ve sütümün yetip yetmedini çok merak ediyordum.kızımı tartıya koyunca büyük bir hayal kırıklığı yaşadım çünkü kızım alması gereken kilonunun altında almış.800 gr.okadar üzüldumki anlatamam.benim kızım çok kusuyor emer emmez baya bir miktar kusuyor.dr bu yüzden olabilir dedi,idrar tahlili istedi,tam 3 saat kızımın çiş yapmasını bekledik.bu arada kalça ve işitme testi yapıldı.elhamdülillah onlar iyi çıktı.7 ayında tekrar kalca ultrosonu çekilecek.inş ozamanda iyi çıkar.inş.idrar sonuçumuzda iyi çıkar.yarın anlaşılacak bakalım.birde asıl üzüldüğüm bıngıldağımız kapanmaya başlamış.oyüzden devit vermedi bize.ya kapanırsa diye şimdi kafam oraya takıldı,şu kusması ve bıngıldağı sorun çıkarmaz inş.bu arada dr emzirmem için 2 saati beklemene gerek yok dedi.tahlil sonucuna göre mama takviyesi yapılacak.bu kilo almanın alt ve üst sınırı ne acaba?yani heycanla gittiğiim kontrol kabusa dönüştü.inş hepimiz için herşey iyi olur.

Cidden Azocum sütün gayet bereketli Maşallah.
Ben hiç sağmadım ama sağsam o kadar çıkacağını sanmıyorum.Bi gün deneyeyim bakalım.

Lelalcim ben de mamayı şimdi 90 lık veriyorum.Açsa bitiriyo,az acıkmışsa da bi 60 lık bitiyoor.
ben günde 2 kere takviye yapıyorum.Belli bir saati yok.Sütüm bitip de Ceren doymadığında yapıyorum.
Bugün inatla acaba mama vermeden olur mu sütüm artar mı diye gittim geldim atıştırdım.
Ama olmadı.

Çünkü gece yatarken atıştırıyorum.Ondan sonra saat 6-8 arasında Ceren i anneme verip uyuyorum.
Acıkmış oluyorum ama uykusuzluk daha baskın geldiğinden uyumayı tercih ediyorum.

Asortier ve Mucize hoşgeldiniz.

Asortie walla iyisin misafiri bırak nete gel:))
Bugün benimde misafirim vardı.Dünde aynı şekilde yarın akşamda gelecekler.
benim için çok zor oluyo.Ben mümkün olduğunca hazır şeyler alıyorum.geçen gün arkadaşım geldi pasta felan yaptı misafirlere.
Bugünde hazır aldırdım eşime.
Ama yarına hazırın yanına bişey yapsam iyi olur.Bebekle çok zor oluyor misafir ağırlamak.

Mucizecim 800 gramı 1 ayda mı aldı bebeğin?
Gayet iyi 1 aydaysa.ben haftada 150-200 gram almaları iyi diye okudum bir kitapta.

Benimki haftada 200 gram kadar alıyordu.

En son 5220gramdı.48 günlükken.Boyumuz da 58 cm olmuş.Maşallah kuzuma.

dark sütünün yetip yetmedini nasıl anlıyorsun.ben emzirdikten sonra sıkıyorum hala biraz da olsa süt geliyor demekki yetiyor diyordum ama kızım 800 gr aldına göre demekki yetmiyor.kafam çok karıştı çünkü bana göre sütüm var.ama niye az kilo aldı.ben kızıma hiç bir şekilde mama vermek istemiyorum.büyük bir ihtimal çok kustuğu için kilosu az oldu.ya bilmiyorum çevremdeki herkez mamaya geçcek kadar az almamış diyor.kilosu iyi diyor kafam allak bullak oldu.

hoşbulduk dark,evet tam 1 ayda aldı.ama dr mama falan eksik almış diyince üzüldüm baya,bizim boyumuz 52 cm olmuş.3 santim uzamış,senin bebişine maşallah nazar değmesin

5220 kg benim kız,boyu da 58 cm.
3 numara bez de 4-9 kg bebeklere uygunmuş.

üfffffff kizlar benim sorunumda ayni benim minik durmadan emiyo uyudu diye yatiriyom bes dakika sonra yine agliyo artik gögüsümde hayir kalmadi ya sok cikar durmadan mama versemmi diye cok düsündüm ama alcam galiba
Benimde ilk günler böyle oldu.Sonra baktık göğüste süt yokmuş bebek onda yapışık kalıyormuş.
Bebek sürekli emmek istiyor ve huzursuzsa kontrol etmek lazım göğsü.
bebeğin ağlamıyorsa devam et.

Hoşbulduk Yağmurcum canım benim ne kadar dertlenmişsin sen öle
Geçtim 3 numaraya rahatız şimdi.

Canım bak ben 3. günden beri günde en az 1 kez en fazla da 3 kez mama takviyesi yaptım.Ama ortalama günde 2 kez veriyorum.

bende şunu farkettim bebek büyüdükç göğüste kalma süresi azaldı.Hatta bugün 3. kez mama yaptım getirdim,acaba doymadımı düye,çünkü göğsüme baktığımda süt kalmamıştı.
Ama derdi açlık değilmiş uykusu gelmiş.
Bende memede huysuzluk edince mamaya koştum.

Dediğin gibi benim kız 45 dakikayı buluyordu emmesi hemde bi göğüste :)))
Şimdi baya baya azaldı süre 5-10 dakika kadar emiyor ama yaptığım mama takviyesi aynı.

Zaman içerisinde daha hızlı emiyor olabilirler,yada göğsümüzün ucu iyice açılmıştır yada ne bileyim sütümüz daha besleyici olmuştur.
Bırak 5-10 dakika emsin bebeğin.Yetiyordur artık.Sağıp vermeden önce iyice bi gözlemle.Huzursuz mu hala emmek isityor mu,Ağlıyor mu ?
Sonra en doğru kararı sen verirsin.
Biberon ucun nasıl markası ne?Ben wee nin 2 numara silikon başlığından aldım.
Memnunum.

hoşbulduk dark,evet tam 1 ayda aldı.ama dr mama falan eksik almış diyince üzüldüm baya,bizim boyumuz 52 cm olmuş.3 santim uzamış,senin bebişine maşallah nazar değmesin
İyi almış o zaman canım.Belki o doktorun mama şirketiyle bir anlaşması vardır.
Her doktor bi firmayla anlaşmış oluyor,hangi mama iyi diye sorunca onu öneriyorlar :)

Benim kız 53cm doğdu ondandır :)) Ve 2 ay oldu doğalı nerdeyse.Bak seninkinin boyu da 3 cm uzamış aynı nerdeyse bebeklerimizin boylarının aylık uzaması ve Kilo alımı.

denizanası sende bir daha ki gelmelerine hazırlık yapma
bende Asortie ye katılıyorum kesinlikle hazırlık yapma.İçin rahat etmezse hazır bişeyler koy önlerine.Hatta bisküvi felan da olabilir p
ben habersiz geleneler için evde bisküvi bulunduruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…